שאלה לגבי שימוש בנשק. ההבט החוקי.

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי הצעדן » 20 פברואר 2005, 20:17

ישובי קו עימות נמצאים פעמים רבות תחת עינם הפקוחה של צה"ל ומג"ב ובכך יש מידה לא מועטה של הרתעה ומניעה.

במספר ישובים ישנה חומה \ גדר המקשים אף יותר על קיומה של פשיעה במקום.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי johndoe » 20 פברואר 2005, 23:13

קומפאונד, ידידי,

הנהג ניסה לשכנע אותי במתק שפתיים שאני אעבור לצד הרכב "בוא נדבר" על מנת שהוא יוכל לברוח, לבסוף הוא הציע 200 שקל כאשר הערך של החומר נמוך ממאה,נתן לי מאה וחמישים,

ה"שוטר" רצה לקבל עודף של חמישים מהמאה וחמישים :lol: ,בדיוק אז התגבורת הגיעה
שערים ננעלו, כספים הוחזרו , והמספר 100 חוייג משני מכשירים סלולריים....
ה"שוטר" הבהיר לנו שתקפתי "שוטר" :lol: :D והוא אף הראה לי את התעודה,הבהרתי לו שהוא יראה לחוקר את התעודה שלו, ואני אראה לחוקר את התעודה שלי, ונראה מי יצחק ומי יבכה...
פה ה"שוטר"התבלבל, התחנן לשלם לנו כסף רק שניתן ללכת......וזה מה שעשינו,אלינו, הם כבר לא יתקרבו!!!
JOHNDOE

don't hate the player...

hate the game.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ~Hunter~ » 21 פברואר 2005, 10:10

johndoe כתב:פה ה"שוטר"התבלבל, התחנן לשלם לנו כסף רק שניתן ללכת......וזה מה שעשינו,אלינו, הם כבר לא יתקרבו!!!

גמממ... שחררת עבריין, שיתכן והלך לגנוב 5 דקות מאוחר יותר, במקום אחר :?:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי דורגל » 21 פברואר 2005, 17:03

יותר מזה, שחררת עבריין הנושא תעודה של שוטר ... טכנית, לו הייתי במקומך, הייתי כבר אוחז ביד את הנשק מההתחלה, אפילו דרוך (כן, חרף ההנחיות, חרף הנידוי שמיד אספוג כאן מכולם).

הם שניים ואני אחד, הם ברכב ואני מחוצה לו, מה שאומר שאני בעמדת נחיתות מההתחלה. הייתי מפצה על זה בדריכה, השמטה, ויד על הנשק לפחות.

ללכת הם לא היו הולכים, לפחות עד בא המשטרה והגשת תלונה הן על הפריצה והן על התחזות.

מי מתנדב לקרוא לי "היסטרי" ? :oops:
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי יובל » 21 פברואר 2005, 17:34

ארנולד - לדעתי, מומלץ ורצוי לשחזר לעצמינו בראש, כשאנחנו בנהיגה, בהמתנה או סתם לבד, מה סדר הפעולות שננקוט בו במקרה וניקלע לארוע אלים. ערוך לעצמך רשימת מקרים ותגובות. קבע, בשגרה ובנחת, על אלה אירועים תגיב באופן אחד ועל אלה באופן אחר. לאחר שתהיה לך רשימה מסודרת כזאת שנן אותה לעצמך שוב ושוב ואפילו מומלץ לתרגל כל סיטואציה בנפרד. נשמע דיבילי? רחוק מזה. דבר אחד אפשר להיות בטוחים. כשברגע אחד אתה פוסע לך בכיף לרכב, ותוך שנייה אתה מוצא את עצמך בסיטואציה אלימה, תשכח מזה ש"תגיב בקור רוח". רובינו נילחץ ונפנה לפיתרון הקל לסיטואציה:נפנוף באקדח. אם נשחזר ונתרגל מקרים כאלה, בארוע אלימות נפעל מתוך הרגל ולא מתוך לחץ.
בעימותים האחרונים ראיתי חיילים, קצינים ומג"דים שכל התו"ל שלהם עף דרך החלון בהישמע קולות הירי והפיצוץ הראשונים בסביבה. אין בכך בושה. זה הטבע האנושי ורק תרגול ומוכנות יכולים לטפל בזה.
דבר נוסף-מסקרן אותי לדעת מהם חוקי הבעלות על נשק פרטי באנגליה.
"יש לי מין הרגשה כזאת כשאני מביט מערבה..."
לד זפלין,1972
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גיל51 » 21 פברואר 2005, 19:48

אין ספק שנושא מענין ולפחות בשבילי זו היא השאלה העיקרית שהעסיקה אותי לפני שהחלטתי לרכוש אקדח, ועדיין מעסיקה אותי גם כיום.
מענין אותי האם מישהו מותיקי הפורום יכול להביא תקדימים משפטיים לארועים שבהם השתמשו בנשק להגנה עצמית.
באיזה מצב התקבל שקול הדעת של היורה ובאילו לא התקבל.
סליקאי ארד

על ידי דורגל » 21 פברואר 2005, 23:54

גיל51 -

זה נורא פשוט. שיקול הדעת התקבל כאשר הוא היה נכון, ולא התקבל כשלא היה נכון. כאמור, אם אתה בסכנת חיים, כשלתוקף יש אמצעי וכוונה ולך אין דרך אחרת (נטישת הזירה והסתלקות נחשבת לצורך העניין) למנוע את הסכנה מלבד ירי - אדרבא. במקרה אחר, תואשם בהריגה.
George Orwell
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי johndoe » 21 פברואר 2005, 23:57

דורגל ידידי,

לאחוז את הנשק מן ההתחלה???? :twisted:

לאן הגענו? הנשק מוגדר אצלי בראש כמאבטח, כמוצא אחרון...

אם בכל מיני עימות הייתי מלטף, מנפנף, שלא לדבר על דורך , כבר מזמן הייתי יושב בכלא על איום ברצח.......
במקרים כאלו , בצע הערכת מצב, באם אתה לא חש די בטוח בעצמך שתוכל להוביל את הסיטואציה כמו שאני הייתי בטוח בעצמי, נסה לאכוון את העניינים מרחוק, ונסה להוביל אותם
שהם יהיו אלו שיתקפו ראשונים, באם הסיטואציה תקלע לכך, על מנת שמבחינת החוק תהיה מכוסה באצטלה של " הגנה עצמית"...
אני בכל אופן נקלע לסיטואציות רבות המערבות אנשים לא סימפטיים ואותי בעבודה, ובכל השנה
הזאת לא ליטפתי את הנשק אפילו פעם אחת.
JOHNDOE

don't hate the player...

hate the game.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 22 פברואר 2005, 06:06

יובל, אזרחים באנגליה יכולים להוציא שני סוגים של תעודות: תעודת רובה ציד ותעודת כלי ירייה. ההחזקה של הכלים דומה לייעוד אחזקה בישראל - אחסון בבית (תנאי האחסון נבדקים על ידי המשטרה) והובלה למטווח. לגבי רובי צייד - צריך להוכיח את הצורך בהם (צלחות חרס, חקלאי) ועל תעודת רובה ציד ניתן להחזיק כלים דו קניים.
לגבי תעודת כלי ירייה - צריך להוכיח את הצורך בכל כלי בנפרד. הכלים המותרים היום באנגליה: רובי ציד, רובים לא-מיטענים במרבית הקטרים המודרניים, אקדחים בטעינת לוע או בעלי אורך קנה של לפחות 12 אינץ'.
אין מנפיקים תעודת כלי ירייה בעילה של הגנה עצמית.
הרישוי מרוכז תחת המשטרה האזורית.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי דורגל » 22 פברואר 2005, 08:04

אלמוני -

אולי לא מההתחלה, אבל וודאי מרגע שהאחד הורה לשני לדרוס אותי, הנשק יהיה ביד, ואפילו דרוך. להזכירך, הרכב הוא אמצעי, והכוונה נאמרה בריש גלי, כך שאני מרגיש נוח למדי "לקצר טווח" לעבר הסכנה.

אגב, את ה SW99 (החדש) שלי, אני לא מפסיק ללטף כל הזמן .... הוא ממש ממש נעיםםםםםם
יש למישהו פתרון לזה ?? :wink:
George Orwell
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי יובל » 22 פברואר 2005, 13:01

גיל 1- אתה מתכוון בוודאי להחלטות בית-משפט ולא ל"תקדימים".ובכן, בהנחה שאין לך נגישות לחומר מקצועי, אני ממליץ בחום על האתרים הבאים:
www.psakdin.co.il (כל עיון בפסק דין עולה 25 שקלים).
www.lawdata.co.il - אתר מצויין של החלטות בית-משפט ( יש להירשם כמנוי ).

הערה: באתרים הנ"ל, ובאחרים, יש להגדיר את מהות החיפוש. בכל שדות החיפוש תבחר באפשרות "הכל" אולם תדאג להוסיף את המילים "הגנה עצמית" בשדות המתאימים.
כך או כך, מקריאה של החלטות בודדות של בית משפט תבין די מהר שכל מקרה לגופו ואין לנו שום דרך להכליל "מה יעשה בית המשפט". כל מקרה של הגנה עצמית מורכב מגורמים רבים מאוד, כך שקשה לנבא.
"יש לי מין הרגשה כזאת כשאני מביט מערבה..."
לד זפלין,1972
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי johndoe » 22 פברואר 2005, 21:15

דורגל,

קודם כל , מברוק, 8)

דבר שני,אקדח שמופיע במערכה הראשונה יורה באחרונה,וכמו שאמרתי בתחילת דבריי, לא ששתי לעימות, ולא חיפשתי לריב,רציתי לסיים את התקרית מוקדם ככל האפשר, באם הייתי שולף את האקדח,שנמצא בטווח נגיעה כל הזמן,אני מאמין שהייתי מקצין את האירוע ונאלץ לירות בו באמת, דבר שלא רציתי , מה גם שחשתי, תחושה שהתבררה כנכונה, שאני שולט במצב ואני מוביל אותו.

בברכת " ונשמרתם מאוד לנפשותיכם"
JOHNDOE

don't hate the player...

hate the game.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ארז SW99 » 23 פברואר 2005, 13:26

שלום

עוד לפני פתיחתו של האשכול מצאתי שזה מאד מעניין והוא רק חיזק את סקרונתי באשר לכמות המקרים בהם באמת נשק נשלף שלא נדבר על נעשה בו שימוש.

האם מי מבין באי האתר יכול להציג נתונים בקשר לכמות הפעמים בהם מתפתח קונפליקט לכדי איום בנשק או ירי ?
ביררתי למול שוטרים ולמול מקמצ"ר ועלה כי מקרים אלו הם נדירים ביותר. הכוונה אינה לארועי פח"ע אלא לנסיונות תקיפה, ארועים פליליים וכו' ומהדברים הבנתי כי שוטרים כמעט ולא נדרשים להפעיל אמצעי אכיפה זה...
מישהו יודע נתונים מספריים ? סתם מעניין אותי לדעת האם באמת כמות הנשקים הקיימת בחברה אכן מביאה לשימוש בהם ?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אילן ב » 23 פברואר 2005, 14:58

המשטרה יכולה למסור פרטים רק לגבי מה שמגיע אליה כנס לאתר המשטרה - דו"ח פשיעה שנתי.

לגבי החוק היבש מותר אסור, העברתי לוובי מצגת משהפ"נ תועלה בקרוב כאן.

הכי חשוב זה לא פרושי רש"י אלא פשטות שלא נגיע חלילה וחס למקרה נהג האוטובוס או פקידת עורך הדין.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי johndoe » 23 פברואר 2005, 19:16

אילן ידידי היקר,

האם אתה יכול לשתף אותנו במקרים אלו??? :lol:
JOHNDOE

don't hate the player...

hate the game.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר