תרבות דיון = דקירה וירטואלית?

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

תרבות דיון = דקירה וירטואלית?

על ידי ACSman » 25 פברואר 2005, 01:35

מה אומר לכם חברים, אני חייב להודות – נשברתי [ולראייה פתחתי את האשכול הזה...]
מדי פעם צץ לו איזה חבר [?] באתר ופותח ברצף עוקצני / דורסני / מתנשא / מזלזל/ פוגע / עולב / ציניות שאינה במקומה [נודפת ריח רעת מוגזמת ושאינה במקומה] ועוד כיד הדמיון [לעיתים דמיון תרתי משמע...]
כל פעם הנושא אחר, אך המשותף הוא הסגנון... סגנון נלוז ובלא מעט מקרים גם גדוש בחשיבות עצמית "ידענית" לכאורה, אך ברוב המקרים מתגלה הכותב במערומי בורותו או סתם בטמטומו...
רעות רוח, שחצנות, יחס מזלזל, עוקצנות ו"מיטב הכתיבה" הקלוקלת [בעיני הדברים מקבילים ל"דקירה וירטואלית"] – מקומם לא כאן.

מצד אחד חלק מהחברים לא מכירים זה את זה פרט להיכרות וירטואלית למקרא הדברים הכתובים.
מצד שני חלק לא קטן מבאי האתר מכירים זה את זה והמעגל מתרחב והולך, והראייה הטובה היא מפגשים מסוגים שונים, במטווחים, בטיולים, במסעדות ובתי קפה, תחרות FUN שהייתה [ולא נותר לי אלא לקוות שהיו נוספות] ועד לצערי לניחום אבלים [ומי שהיה ב 22 לחודש נוכח לדעת כי רבים מהבאים היו חברי האתר שהכירו באתר]

אז נכון שמדי פעם כותב מי מהכותבים הודעה שאינה מצטיינת בדיוק רב ושאינה משקפת ידע רב...
אז נכון כי מדי פעם כותב מי מהכותבים הודעה שמשתמע ממנה כי הכותב הינו בר סמכא ולקריאת הדברים מתגלה כי למעשה אין אלו פני הדברים...

אבל בין זה לבין תגובות לדברי הכותב שנכתבות כמלאכת מחשבת של חוסר סובלנות / ירידה לפסים אישיים ופגיעה אישית וניגוח הכותב עצמו, במקום לנגח את הדברים עצמם... המרחק רב.

האתר בו אנו גולשים, חלקנו רואים בו בית וירטואלי ומקום מפגש, חלקנו כמקור להעשרת הידע או סתם להעביר את הזמן, או כל סיבה אחרת שבגינה נכנס גולש זה או אחר בשערי האתר, משקף בקהל הגולשים בו את פני החברה הישראלית [ואני רוצה לקוות שעל הטוב שבה יותר מאשר על הפחות טוב...]
יש בין חברינו לאתר מכל העדות, מכל הגילאים, משני המינים, עולים חדשים וותיקים [ממדינות רבות ממספר יבשות] אנשים שמקצועם קשור בכלי נשק, כאלו שתחביבם כרוך בכך, וכאלו שסתם מתעניינים ואני בטוח שישנם כאלו שסתם נכנסים כי...
יוזמי הבית בו אנו גולשים חרטו על דיגלם את מטרות האתר, כמו כן מוזכרת הסיסמא הידועה כי "חברה חמושה היא חברה מנומסת" ואני תוהה... האומנם? ההינו כגרועים מאלו שצצים כל יום בחדשות על שדקרו אדם זה או אחר על וויכוח על מקום חניה / עקיפה שלא מצאה חן בעינם / הכלב שלו הסתכל עליהם / אמר משהוא שלא מצא חם בעינם / הסתכל על החברה שלהם / אמר משהו לחברה שלהם / לא רצה להסיע אותם טרמפ / או כל סיבה מפגרת ופעוטת ערך אחרת...

בימים אלו שדיבור / מבט / עקיפה / חניה / או כל דבר מביא לתקיפה ודקירה ועד לרצח
דווקא מכם – נושאי הנשק שוכני האתר אני מצפה ליותר אורך רוח, ליותר סבלנות וסובלנות, ליותר הקפדה על נימוס בסיסי, על יותר הקפדה על סגנון הדברים, גם אם אתם מכירים אישית בחיים האמיתיים מחוץ לאתר את הכותב ועוד יותר אם אינכם מכירים את הכותב... הרי אם אינכם מכירים את הכותב אישית, אין אתם יודעים מי הוא [או היא] מה הרקע ומה הקף הידע של הכותב, הכותב יכול להיות כל אדם, בעל ידע רחב או בור, ילד או זקן, איש או אישה, עשיר או עני, יפה או מכוער [לטעמכם...] צלף או מחורר מטרות של אחרים, לוחם מעוטר מיחידת XYZ או אחד עם פרופיל לא קרבי...

בקיצור היזהרו בדבריכם, היזהרו בכבודו של אדם ופשוט היו בני אדם.

סתם נקודה למחשבה
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי trooperglock » 25 פברואר 2005, 04:06

חותם על כל מילה.

סובלנות וכבוד הדדי, זה כל הסיפור.

"ואהבת לרעך כמוך"

תמונה
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי johndoe » 25 פברואר 2005, 13:04

מצטרף לכל מילה, אמת חקוקה בסלע!!!

בברכת שבת שלום שקטה.
JOHNDOE

don't hate the player...

hate the game.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 27 פברואר 2005, 16:42

צר לי להפר את שלוותכם.

כאיש הקשר לתקשורת של התאחדות הקליעה אני מרשה לעצמי להיות אסרטיבי כאשר הופכים את ההתאחדות לשק חבטות.

אשר לי אישית לא אחת עלבו בי ועניתי במתינות.........

אבל כשעולבים על רקע 1/2 אמת - וזו כידוע גרועה משקר. זה מקומם אותי ואני מרשה לעצמי להיות עוד יותר אסרטיבי. בעיקר כשזה נוגע לחבריי או לחניכי - והאמינו על כבודי אני מוחל מעולם לא הערכתי אנשים שכל הזמן שמרו על כבודם.

עוד עובדה !

הידעתם שרק 1/9 מהקרחון בולטת מעל פני המיים?

האם מישהו יודע כמה רגליים ניסו לשים "אנשים טובים " לקורס מדריכי הירי המעשי בתרוצים מתרוצים שונים? עד שיצא לדרך..........

אני באמת מציע שלמען תרבות הדיבור והחברות באתר כשמישהו עובר את גבול הטעם הטוב נדע להעמידו על מקומו. ורק למען שלא ישתלטו עלינו אנשים שדיבתם רעה.

אחרת יום אחד יסתבר לנו שאימא של פלוני אלמוני באמת היתה ערביה ויוצא פולין נולד במרוקו.

צר לי לקלקל את השורה חברים אבל צריך לדעת מתי לוותר ולענות יפה למישהו בוטה כלפייך פשוט משום שאינו מבין או "חושב שהוא מבין " ומתי לשפוך דלי צונן על מישהו שמשתמש בנו.....

ביי
אילן
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ACSman » 28 פברואר 2005, 01:09

אילן ידידי,

לא אליך כוונו הדברים... ולא אל שכמותך.
הדברים כוונו בעיקר אל אותם יצורים הזוחלים מחשכת מקלדתם, דוקרים במילותיהם ושבים למחבואם.
גם אל כולנו אנו כוונו הדברים, כל הגולשים באתר.
אנו צריכים לגלות יותר סובלנות ובגרות.
חלק מהבגרות האמורה הוא לדעת מתי לבעוט לכל הרוחות את אותם יצורים ולא לתת להם להיכנס לביתנו שנית...

כתבתי את הדברים כי פשוט נשבר לי מהתופעה ומה "קסאח"
אבל אם הייתי מתמצת את דברי הארוכים כאוך הגלות במילה האחת שאותה באמת רציתי להגיד - "די"
אני משער כי אף אחד לא היה מבין על מה אני מדבר...
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד