Cz75 D Compact - מאלומיניום?!

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Cz75 D Compact - מאלומיניום?!

על ידי אילנגן » 27 פברואר 2005, 20:34

שלום חברים!
אני מתעניין בקניית אקדח Cz75 D Compact מהסיבה הראשונה והפשוטה שהוא פשוט יפה לטעמי, הרי רוב הזמן הוא קישוט... :)

הבנתי שהוא דגם חדש יחסית, ושכמה חלקים ממנו עשויים מאלומיניום.
אילו חלקים?
מה קורה במקרה של נפילת האקדח? האם הוא צובר מעיכות?
ובקיצור, מה חוות דעת המנוסים לגבי האקדח הנ"ל?

ברשותי היום, CZ83.

אילן.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 27 פברואר 2005, 21:55

לדגם שציינת יש אכן גוף מסגסוגת אלומיניום. המטרה היא להוריד משקל ע"מ לאפשר נשיאה נוחה יותר של הכלי. ישנם הרבה אקדחים בשוק עם גוף מסגסוגת אלומיניום, המוכרים יותר הם ברטה 92F סיג סאוור 226.

מדובר בסגסוגת מיוחדת לכלי יריה(להבדיל מאלומיניום לתריסים...... :oops: ).

אישית, לא היתי ממליץ על אקדח עם גוף מסגסוגת כזו ולא בגלל החשש מנפילות ומעיכות.
הצינה שעשויה פלדה קשה הרבה יותר מהסגסוגת של הגוף אצה-רצה לה על המסילות מאלומיניום. עקב כך ולאחר ירי לא רב במיוחד עלולה להיווצר שחיקה של מסילות הגוף אשר גורמת לחופש מוגזם בין החלק העליון ווהתחתון של האקדח, ולאבדן הדיוק.

אבל, אם לטענתך, רוב הזמן הוא קישוט, לא הייתי דואג כלל לעובדות מעלה אלא יותר לנוחות הנשיאה.

מעבר לכך מדובר באקדחים טובים ואמינים, בודאי קפיצת מדרגה רצינית מה 83 שלך, ולו רק בגלל הבדל התחמושת.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי reddot » 28 פברואר 2005, 01:46

שלום אילנגן. ראשית, האקדח שברשותך נחשב לאקדח טוב מאוד במסגרת שלו (9 קצר), כך שממש לא הייתי "רץ" מחר בבוקר להחליפו. ל 83 מספר יתרונות ההופכים אותו לנשק מועדף בקטגוריה שלו : דריכה קלה (יחסית), תפס מחסנית דו-צדדי, רתיעה נמוכה בירי, אינו "בררן" בסוגי התחמושת הנורים בו, אינו סובל מבעיות הפלטה/הזנה, מאפשר נשיאתו עם כדור בקנה (ירי ראשון בדאבל אקשן), אך יתרונו הגדול, בלחיצת הדק רכה וידידותית למשתמש - יתרון ענק ליורה לא מיומן. ברם, לא הכל מושלם, ולאקדחים בעיות אופייניות כמו רגישות יתר לחלודה, שמורת הדק שלא תמיד חוזרת למקום לאחר פירוק (קפיץ עצר בעייתי), ולפעמים בעיות של נפילת פטיש בירי/דריכה (עוד קפיץ בעייתי). עדיין, הנשק נחשב למוצלח ביותר, פשוט ואמין. לשאלתך בנוגע לחלקי אלומיניום (לרוב, גוף האקדח), הם אינם מהוים בעיה בד"כ, ולראיה, מספר החברות המייצרות אותם. נזכיר לדוגמה את זיג זאואר, ברטה, סמיט אנד...., ועוד. רוב חלקי האלומיניום עוברים תהליך כימי הנקרא אנודייז קשה, המקנה להם עמידות גבוהה נגד שחיקה. אקדחי זיג זאואר בהם נתקלתי לאחר ירי של אלפי כדורים, לא הראו סימני שחיקה כלשהם בחלקי האלומיניום כתוצאה מירי. באשר לאקדחי cz עם גוף אלומיניום, לא התרשמתי לטובה מאיכות הציפוי, אבל במושגים של אזרח מן השורה שיורה במקרה הטוב 100 כד' בשנה, הדבר חסר משמעות. אם תכננת להפיל את האקדח, יתכן ותתקל בפגיעות מעיכה, ולא בהכרח בחלקי האלומיניום. אקדחים לא נועדו ליפול, אבל ברוב המקרים, הנפילות סלחניות. אפילו "נסיך" כמו הגלוק לא אוהב נפילות, ובחלק מהמקרים אפילו נשבר כתוצאה מכך (צינה קשה ופריכה). שמחתי לעזור.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי רפתן » 28 פברואר 2005, 12:07

reddot כתב:שלום אילנגן. ראשית, האקדח שברשותך נחשב לאקדח טוב מאוד במסגרת שלו (9 קצר), כך שממש לא הייתי "רץ" מחר בבוקר להחליפו. ל 83 מספר יתרונות ההופכים אותו לנשק מועדף בקטגוריה שלו : דריכה קלה (יחסית), תפס מחסנית דו-צדדי, רתיעה נמוכה בירי, אינו "בררן" בסוגי התחמושת הנורים בו, אינו סובל מבעיות הפלטה/הזנה, מאפשר נשיאתו עם כדור בקנה (ירי ראשון בדאבל אקשן), אך יתרונו הגדול, בלחיצת הדק רכה וידידותית למשתמש - יתרון ענק ליורה לא מיומן. ברם, לא הכל מושלם, ולאקדחים בעיות אופייניות כמו רגישות יתר לחלודה, שמורת הדק שלא תמיד חוזרת למקום לאחר פירוק (קפיץ עצר בעייתי), ולפעמים בעיות של נפילת פטיש בירי/דריכה (עוד קפיץ בעייתי). עדיין, הנשק נחשב למוצלח ביותר, פשוט ואמין. לשאלתך בנוגע לחלקי אלומיניום (לרוב, גוף האקדח), הם אינם מהוים בעיה בד"כ, ולראיה, מספר החברות המייצרות אותם. נזכיר לדוגמה את זיג זאואר, ברטה, סמיט אנד...., ועוד. רוב חלקי האלומיניום עוברים תהליך כימי הנקרא אנודייז קשה, המקנה להם עמידות גבוהה נגד שחיקה. אקדחי זיג זאואר בהם נתקלתי לאחר ירי של אלפי כדורים, לא הראו סימני שחיקה כלשהם בחלקי האלומיניום כתוצאה מירי. באשר לאקדחי cz עם גוף אלומיניום, לא התרשמתי לטובה מאיכות הציפוי, אבל במושגים של אזרח מן השורה שיורה במקרה הטוב 100 כד' בשנה, הדבר חסר משמעות. אם תכננת להפיל את האקדח, יתכן ותתקל בפגיעות מעיכה, ולא בהכרח בחלקי האלומיניום. אקדחים לא נועדו ליפול, אבל ברוב המקרים, הנפילות סלחניות. אפילו "נסיך" כמו הגלוק לא אוהב נפילות, ובחלק מהמקרים אפילו נשבר כתוצאה מכך (צינה קשה ופריכה). שמחתי לעזור.

התקנות החדשות שפרסם משרד הפנים ותועברנה בהשתלמויות הקרובות למפקחים ומדריכים אוסרות מצב זה. מי שיפלוט ממצב זה עשוי למצוא עצמו בבעיה ענקית.

מאידך חשוב שכל מי שאקדחו דבל אקשן יבין איך זה פועל וידע את המשמעויות - גם ע"מ למנוע פליטות.[/b]
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי reddot » 28 פברואר 2005, 15:38

.............ואם יש לי אקדח תופי?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי riko » 28 פברואר 2005, 16:29

אילן , אל תזרוק פצצה ותברח :shock:
תרחיב ... מהן התקנות, ממתי הן בתוקף, למה קבעו אותן וכו' .. אנחנו יודעים שיש לך את התשובות... אז אל תשאיר אותנו באפילה :wink:

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 28 פברואר 2005, 17:42

reddot כתב:.............ואם יש לי אקדח תופי?

תוריד כדור מול + כדור עוקב. ובכלל כדור בקנה ? תגיד, אתה משוגע ? חוץ מזה, מה אתה במערב הפרוע ? בשביל מה תופי ? אלה אקדחים ישנים.. לא שווים.. מסוכן.. מה אתה שריף ?

השלב הבא יהיה איסור נשיאת הדק בזמן שגרה :evil:
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי GUSS » 28 פברואר 2005, 18:06

מהההההההההההה....???????אתם רומזים לי שיש בבינכם שהולכים עם נשק עם כדורים בפנים,,,,?????!!!!!!
האם הנוהל מבה"ד 6/10/7/וכיו' הלך לאיבוד??.

נשק לחוד, ותחמושת מנוילנת ,ובכיס שממול לנשק ,,,, :lol:
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

מי יהיה בהשתלמות

על ידי byst1 » 28 פברואר 2005, 18:42

מפקחים בעכו?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 01 מרץ 2005, 10:15

השינוי בתקנה כזאת הוא שאם נתפס עבריין חמוש, הפרקליטות יכולה לעשות לו עסקת טיעון על ניסיון שוד והחזקת כלי ירייה ללא רשיון, ואז תכניס לו את מלוא גזר הדין על נשיאת כלי ירייה עם כדור בקנה בניגוד לתקנות משרד הפנים (מאסר עולם הניתן להמתקה לעבודת שירות בצורת טאטוא תרמילים ריקים במטווח). איך לא חשבו על זה קודם?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רפתן » 05 מרץ 2005, 05:51

אחד מתקשר לתוכנית הסקס ברדיו ושואל את ד"ר רות (שאינה מצטיינת בגובה קומתה)

אם אני אומר לבחורה שיש לה ריח טוב מהשערות זו הטרדה מינית ?

לא מדוע שואלת המנחה?

ואם אני גמד עונה השואל ?

ואללה נק' אדומה מקצועית אתה יותר מצודק. אבל יום אחד החליט מי שממונה על שינוי הגישה ומרגע זה אנו נושאי תעודת מדריך של משרד הפנים חייבים להעביר את החומר על פי הנחיות משרד הפנים (ראה תשובתי לריקוסוביץ')
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רפתן » 05 מרץ 2005, 06:06

riko כתב:אילן , אל תזרוק פצצה ותברח :shock:
תרחיב ... מהן התקנות, ממתי הן בתוקף, למה קבעו אותן וכו' .. אנחנו יודעים שיש לך את התשובות... אז אל תשאיר אותנו באפילה :wink:

שחר

יום אחד (כשהיה לילה)
גילו החכמים שלמפעלים ראויים יש הוראות פתיחה באש (כפופים להוראות משטרת ישראל) ואילו לאזרחים אין. היה זה לאחר תחקיר ארוע " כמעט ונפגע " של מאן דהוא שפלט כדור לאחר שהלך עם אקדח דבל אקשן עם כדור בקנה.
ישבו וכתבו חוברת לבעלי נשק פרטי. החוברת הירוקה. ומאז פרסומה היא משמשת כתקנה.
מעבר לכך שבעמוד 7 מצויין במפורש שאין לבצע עבודות שמירה עם הכלי הפרטי, מה שהיה קיים גם קודם אך לא הפיע ברשומות, כתוב בעמוד 16 שהכללים המנחים והסייגים של משטרת ישראל חלות על כל נושא אקדח.
אם תיכנס לחוברת מקפח מטווחים/מדריך ירי שברשותך מאז הקורס תתפלא למצוא שכתוב שם שחור על גבי נייר שמצב הנשיאה הוא בהכנס בלבד. וכל הכנסת כדור לקנה מחיייבת נסיבות.... ושיקול דעת. שלא לדבר על הוצאת הכדור מהקנה. (ולא נכנס כאן לכל האקדחים שירו לבד בלי שהיה להם כדור בקנה) לכן מאז אותו פרסום יש איסור על שוטטות עם כדור בקנה באקדח חצי אבטומטי, כי הרי בתופי.........

חוברת זו נשלחת עם חידושי הרישיון לכל אזרח ועד סוף 2006 תגיע לכל נושאי הנשק.

מדריכי הירי הבכירים נדרשו לחדד נושא זה במהלך ההשתלמויות ב2005

לא אלאה אותך בויכוחים שהיו למדריכי הירי הבכירים עם הדרג המנחה ביום העיון האחרון בבסק"מ. אבל כרגע זו ההנחיה ואנו נפעל על פיה.
אני טוען שאם זה המצב עצם המצאות נשק דבל אקשן בידי הציבור היא סכנת נפשות. ובטח ובטח שב50 כדור ושעה אימון אי אפשר להפנים את הנושא. נושא זה אגב אינו מופיע ברשימת הנושאים הדורשים תרגול.
ביי
אילן
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רפתן » 05 מרץ 2005, 06:09

הצעדן כתב:

תוריד כדור מול + כדור עוקב. ובכלל כדור בקנה ? תגיד, אתה משוגע ? חוץ מזה, מה אתה במערב הפרוע ? בשביל מה תופי ? אלה אקדחים ישנים.. לא שווים.. מסוכן.. מה אתה שריף ?

השלב הבא יהיה איסור נשיאת הדק בזמן שגרה :evil:

צעדני הסבתא הפולניה שלך לא לימדה אותך שלא צוחקים מבעלי מו"ם ?

(או כפי שאמר משפט המפתח הפולני - אין פתרון שאי אפשר למצוא לו בעיה!)
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

Re: מי יהיה בהשתלמות

על ידי רפתן » 05 מרץ 2005, 06:11

byst1 כתב:מפקחים בעכו?

ישנם 10 מפגשי השתלמויות מהצפון ועד לדרום.

הראשון ב9/3 במלון הר הכרמל בחיפה והאחרון בבאר שבע.

מי שלא מתאים לו התאריך יכול לפנות ולבקש המרה (יש טלפון לפניות במכתב שקיבלתם)

אילן
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ליאור45 » 05 מרץ 2005, 07:23

אילן ידידנו,

1. החוברת האחרונה שיש לי, מהדורה שנייה התשס"ד והחוברת המקורית שעדיין מופיעה בקובץ PDF באתר משרד הפנים, אינה מציינת הנחיה זו בעמוד 16 (של כפיפות להוראות הנשיאה של משטרת ישראל). האם זהו הסעיף שאמור להשתנות? האם משרד הפנים ידאג להפיץ חוברת מעודכנת לבעלי כלי ירייה (את האחרונה קיבלתי רק בנובמבר אשתקד)?

2. כמו כן חוברות אלה מתירות לכאורה ירי בגב של תוקף חמוש נמלט. אם לחוברות אלה כוח כמו של תקנת משרד הפנים, הרי ייתכן תסביך משפטי (אני מקווה לכולנו ששימוש בכלי ירייה לצורך הגנה עצמית יישאר בגדר תיאוריה בלבד).

3. החוברת המתכונתה הנוכחית מציגה בחלק ניכר מהעמודים גלוק 26 דרוך (הדק לפנים). ממש מסר חינוכי אם רוצים עכשיו לחנך לאי הימצאות כדור בבית הבליעה (ויקומו ויאמרו קטנוניות, והרי הם יהיו צודקים).

4. שאלה נוספת - כמה אנשים בכירים ובאיזה דרג צריכים להתכנס על מנת להחליט להטיל תקנות מחמירות לכלל האוכלוסייה על סמך התנהגותם של בודדים שעשו טעויות (היה לזה שם אחר בטירונות)?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד