דו"ח אמנסטי לרגל יום האישה: קשר ישיר בין אחזקת נשק לרצח

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

דו"ח אמנסטי לרגל יום האישה: קשר ישיר בין אחזקת נשק לרצח

על ידי ~Hunter~ » 07 מרץ 2005, 13:41

http://news.walla.co.il/?w=//681434
ובכן עוד כתבה המקשרת בין אחזקה לרצח, וכמובן, כמו תמיד, מתעלמת מהעובדה שלא האקדחים הורגים אנשים, אנשים הורגים אנשים. בטח, הרי הרבה יותר כל ונוח למצוא "מפלצת" בדמות מאבטח או סתם אחד שיש לו רישיון לכלי ירי, מאשר להודות בכשלון המערכות שאמורות למנוע ולהעניש (במיוחד המערכות האמורות להעניש - הן הן השולחות רוצחים פטנציאליים למעצר בית).
קראתי, לא מצאתי דבר חדש, עוד פעם מניפולציה עם סטטיסטיקה בצורה אינטרסנטית.
והקטע המצחיק שלא ניתן להתגונן מזה, תחשבו איך תוצג בתקשורת אמותה שהייתה מעוניינת לייצג את נושאי הנשק (אני מהמר על "חבורת מתורפים המוכנים לסכן את שלום הציבור לטובת אהבתם הלא שפויה לכלי ירי").
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ReutBE » 07 מרץ 2005, 14:26

דו"ח: רובה בבית מעלה את הסיכוי לרצח נשים

בדו"ח מיוחד לרגל יום האישה הבינלאומי שיצוין מחר, קובע אמנסטי כי ישנו קשר ישיר בין אחזקת נשק קל על ידי גברים לבין מספר הנשים הנרצחות. בארה"ב, החזקת נשק בבית מעלה את הסיכוי לרצח נשים ב-270%. בישראל נרצחו בשנים האחרונות 38 נשים באמצעות נשק קל, ב-11 מקרים היה זה נשק שהוחזק ברישיון

"נשים משלמות מחיר כבד בשל תעשיית הנשק הענפה ברחבי העולם" - כך קובע דו"ח של ארגון אמנסטי אינטרנשיונל, שפורסם היום (ב') לרגל יום האישה הבינלאומי שיצוין מחר. מהדו"ח עולה כי ישנו קשר ישיר בין אחזקת נשק קל בקרב גברים, לבין מספר מקרי רצח של נשים - ההולך וגדל מדי שנה.

בעולם יש כ-650 מיליון אקדחים ורובים, קרוב ל-60% מהם נמצאים בבעלות פרטית - כשרוב המחזיקים כלי נשק הם גברים.

בארה"ב החזקת נשק בבית מעלה את הסיכוי לרצח של אחד מבני הבית ב-41%, ומעלה את הסיכוי לרצח נשים ב-272%. בצרפת ובדרום אפריקה אחת מתוך שלוש נשים הנרצחות על-ידי בני זוגן, נרצחת בירייה. נתון נוסף מצביע על כך שהסבירות שהתקפה שבוצעה באמצעות נשק חם תסתיים במוות, גבוהה פי 12 מתקיפה שבוצעה עם נשק קר.

בישראל קיימים כיום 216 אלף רישיונות פרטיים בעלי תוקף להחזקת נשק. בנוסף קיימים 120 אלף רישיונות להחזקת נשק בידי ארגונים, כגון חברות אבטחה. מאוקטובר 2000 ועד סוף 2004 נרצחו בישראל על רקע מגדרי כ-90 נשים על ידי בני משפחתן. מתוכן, 38 נרצחו בנשק חם, כאשר ב-11 מקרים הוחזק הנשק ברישיון.

אמנסטי אינטרנשיונל דורש ממדינות וארגונים לצמצם את כמויות הנשק המחולקות לאזרחים, ולהגביר את הפיקוח על הנשק ברשיון. עוד קורא הארגון לאסור קבלת רישיון נשק לאנשים שיש להם היסטוריה אישית של אלימות במשפחה.

פעילותו של סניף ישראל של הארגון ביום האישה הבינלאומי תתמקד בהעלאת המודעות לנושא אלימות כלפי נשים. פעילות בארגון יאופרו כנשים מוכות, ויחלקו מנשרים בנושא ברחבי הארץ.

לדברי מנהל אמנסטי ישראל, אמנון וידן, "זמינותם של כלי נשק בידי האזרחים הישראלים הפכה לתופעה נרחבת, מדאיגה ומסוכנת, שקורבנותיה במקרים רבים הן נשים, שאיתרע מזלן להימצא בחברת גבר אלים האוחז ברשותו אקדח".
The One & Only
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Coach » 07 מרץ 2005, 15:04

*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי sabi » 07 מרץ 2005, 15:17

Hunter~ידידי!!!

עם הייתה שם לב הייתה רואה שהעלתי את הנושא הזה לפורום אחים לנשק
בשעה 13:22

אז מדוע הכפילות????????
סבי
sabi
----------------------------
שמחות צריך לארגן , האסונות באים מעצמן....

-----------------------------------
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי חנן אוחיון » 07 מרץ 2005, 18:40

רבותי היקרים על מה המהומה
כידוע יותר אנשים "נרצחים" בתאונות דרכים באויר מזוהם מארובות ,ואנטנות ומקרינה אלקטרומגנטית אז אמרו ואני בטוח שנשמע זאת בעתיד שוב ושוב כמו מנטרה.
כמו תמיד אסיים בבדיחה יהודית טיפוסית עם מוסר השכל
פציינט בא לרופא ואומר דר' לא עומד לי שואל הרופא בן כמה אתה עונה בן 80 נו אומר הרופא טבעי הדבר אז למה למי'שלה בן 90 עומד מי אמר אומר הרופא מוישלה עונה הבחור תגיד גם אתה אומר הרופא אז אמנסטי יגידו וגם אנחנו נגיד הם יפתרו את הבעיה של הוצאת דוחות תקופתיים ואנחנו נפתור את הבעיה של להגיד
יאללה תראות
OLD FOX
מדריך ירי מעשי

על ידי riko » 07 מרץ 2005, 19:05

חנן
הלוואי וזה היה כה פשוט , מי כמוך ידע ש"אוהבי נשק" בעמדות מפתח משתמשים בדוחו"ת אלו ע"מ להטיל עוד ועוד גזירות חסרות כל קשר בינן לבין צימצום האלימות בכלל והשימוש לרעה בנשק בפרט , ולו רק מתוך כוונה להשיג הישגים פופוליסטיים.

מדוע הדגש בכתבה (מהכותרת ועד לתוכן) אינו על 52 הנשים שנרצחו שלא בעזרת נשק חם, מדוע הדגש אינו על כך ש 27 גברים החזיקו נשק שלא ברשיון (והרי ברור שיש הרבה יותר, רק שעוד לא רצחו/ נתפסו)- המספרים הללו יותר גדולים ומכאן הצורך לפעול למניעת השנות מקרים דומים משמעותי יותר, אבל היכולת להטיל עליהם גזירות פופוליסטיות הנו אפסי, מה יעשו, יאסרו אחזקת סכיני חמאה בבית ???

אנחנו, נושאי הנשק ברשיון, שומרי החוק, בהחלט נפגעים מכך, ואני מוכן לשים את כספי שאם לדו"ח זה היה הד תקשורתי גדול יותר כבר מחר בבוקר היינו שומעים מהשר התורן לעינייני "אני צריך שישמעו אותי בחדשות", איזו הצעת חוק חדשה לאסור על מכירת נשק לכל גבר שעומד להתחתן ...

עצוב (על משפחות הנרצחות, לא על הנשק)

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Hungarfield » 07 מרץ 2005, 19:42

הסוד במקרים כאלה - קריאה ביקורתית של מאמר...
לפי מה שאני קראתי, כ-75% מהרציחות בעזרת נשק חם נעשו בנשק שהוחזק ללא רשיון.
מתוך ה-25% הנותרים, לא צויין כמה מהן בוצעו ע"י מאבטחים (כלומר - רשיונות "מפעל ראוי") וכמה ע"י אנשים שהחזיקו את הרשיון לפי תבחין רגיל - החל מירי מעשי דרך הגנה עצמית ועד אחזקה בבית.
ההרגשה שלי היא שאם ייעשה פילוח כזה (מוזר שלא נעשה. אולי נעשה אבל לא הוצג? מחקרים שמתפרסמים בעיתונות נגועים מאוד בצהבת זיהומית קטלנית, שלא לומר מגמתיות יתר) יתגלה שאחוז המקרים בהם נעשה שימוש בנשק ברשיון כזה הוא אפסי.
מעניין אם למישהו יש את המחקר עצמו (או גישה אליו), ויוכל לענות על העניין.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

דו"ח ממנסקי לרגל יום האתמול...

על ידי יוחנן המטביל » 08 מרץ 2005, 07:46

תגלית מרעישה: הוכח מדעית כי יש קשר בין רצח למוות!
ושמוות הוכח כגורם סופני לחיים...
:(
Takes more than combat gear to make a man
Takes more than a license for a gun
Confront your enemies,
avoid them when you can
A gentleman will walk but never run
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד