שטייר או גלוק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שטייר או גלוק
ברשותי אקדח שטייר עם רישיון וברצוני לירות איתו ירי מעשי ואמרו לי במטווח שהוא לא מתאים כי הוא מסוכן ושבכל מיקרה יש לו בעיות מכניות. הסביר לי מדריך שהגלוק עדיף ושיש הרבה יורים שמשתמשים בו ואם אני רוצה ירי מעשי אז כדאי להחליף אקדח. בבקשה תסבירו לי אם אני יכול לירות איתו או לא.האם יש קורסים באיזור בינימינה?
אמיר - מדריך ירי
אמיר היקר,
לא פירטת איזה שטייר יש לך אבל אני מניח שמדובר בדגם M או S עם ניצרה בהדק.
בתור הבעלים לשעבר של שטייר שכזה ובתור יורה ירי מעשי בהווה אני יכול לומר לך בצורה נחרצת: האקדח לא מתאים לירי מעשי!!!!
הסיבה: הניצרה שבהדק.
מדוע: בירי מעשי תהיה חייב לנצור את האקדח וזה מאוד מפריע לתיפקוד נורמלי בירי מעשי.
לי ספציפית היה את דגם S שהוא גם מאוד קטן וזה חיסרון נוסף בירי בכלל כי האקדח בועט!
גם אני רציתי לעבור את הקורס עם האקדח שלי, אבל לאחר הקורס (בעצם כבר במהלכו) הבנתי שאיתו הייתי מראש בעמדה נחותה ביותר.
המלצתי לך - עבור את הקורס עם אקדח שהמטווח המבצע ישכיר לך, ולאחר מכן (או במהלך הקורס אם תרצה - לאחר שתשתכנע כי אתה מעוניין להמשיך לירות ירי מעשי) בחר לך אקדח נורמלי והחלף את השטייר.
בתור אקדח להגנה עצמית הוא נחמד מאוד ואמין אבל ירי מעשי - לא!
FIGI
נ.ב - כל הנידון לעיל מתבסס על ההנחה שמדובר בדגם M או S. לגבי דגמים אחרים - קטונתי מלשפוט.....

לא פירטת איזה שטייר יש לך אבל אני מניח שמדובר בדגם M או S עם ניצרה בהדק.
בתור הבעלים לשעבר של שטייר שכזה ובתור יורה ירי מעשי בהווה אני יכול לומר לך בצורה נחרצת: האקדח לא מתאים לירי מעשי!!!!
הסיבה: הניצרה שבהדק.
מדוע: בירי מעשי תהיה חייב לנצור את האקדח וזה מאוד מפריע לתיפקוד נורמלי בירי מעשי.
לי ספציפית היה את דגם S שהוא גם מאוד קטן וזה חיסרון נוסף בירי בכלל כי האקדח בועט!
גם אני רציתי לעבור את הקורס עם האקדח שלי, אבל לאחר הקורס (בעצם כבר במהלכו) הבנתי שאיתו הייתי מראש בעמדה נחותה ביותר.
המלצתי לך - עבור את הקורס עם אקדח שהמטווח המבצע ישכיר לך, ולאחר מכן (או במהלך הקורס אם תרצה - לאחר שתשתכנע כי אתה מעוניין להמשיך לירות ירי מעשי) בחר לך אקדח נורמלי והחלף את השטייר.
בתור אקדח להגנה עצמית הוא נחמד מאוד ואמין אבל ירי מעשי - לא!
FIGI
נ.ב - כל הנידון לעיל מתבסס על ההנחה שמדובר בדגם M או S. לגבי דגמים אחרים - קטונתי מלשפוט.....
if you wanna shoot, shoot, don't talk
hunter
כל אקדח שיש לו נצרה חיצונית חייב להיות נצור בתחילת תרגיל
נכון שלגלוק אין ניצרה חיצונית רגילה אבל כל עוד לא לוחצים על ההדק אז האקדח בעצם נצור
כל אקדח שיש לו נצרה חיצונית חייב להיות נצור בתחילת תרגיל
נכון שלגלוק אין ניצרה חיצונית רגילה אבל כל עוד לא לוחצים על ההדק אז האקדח בעצם נצור
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
PILOt,
לדעתי מדובר על הנצרה שיש לשטייר בחלק העליון של שמורת ההדק.
אמיר890,
אם אתה מעוניין באקדח לא רק למטרות ירי מעשי ואתה מרוצה מהשטייר (ולדעתי יש לך סיבה טובה מאוד להיות מרוצה ממנו) נסה לברר בנוגע ליבוא של הדגם החדש לארץ. אותו ניתן לקבל גם ללא הניצרה הלא מובנת שיש בדגם הנוכחי.
http://www.steyr-mannlicher.com/index.php?id=617
אני לא שמעתי שיש בעיה עם יירי מעשי עם גלוק או שטייר רק בגלל שאין להם ניצרה...
לדעתי מדובר על הנצרה שיש לשטייר בחלק העליון של שמורת ההדק.
אמיר890,
אם אתה מעוניין באקדח לא רק למטרות ירי מעשי ואתה מרוצה מהשטייר (ולדעתי יש לך סיבה טובה מאוד להיות מרוצה ממנו) נסה לברר בנוגע ליבוא של הדגם החדש לארץ. אותו ניתן לקבל גם ללא הניצרה הלא מובנת שיש בדגם הנוכחי.
http://www.steyr-mannlicher.com/index.php?id=617
- סליקאי כסף

פיילוט,
לפי התקנות של ירי מעשי, אם לנשק יש נצרה חיצונית אז אתה מחוייב להשתמש בה ולנצור את הנשק כשאתה מקבל את ההוראה "טען והתכונן". אם אני לא טועה גם זה גם הנוהל במקרה של כל מיני מעברים בתרגילים (זה מה שאני זוכר מלפני 15 שנה) אבל יכול להיות שאצבע מחוץ להדק מספיקה. במקרה שהנצרה החיצונית קשה לתפעול אז תפסיד הרבה זמן=ניקוד בתרגילים וזה יהיה לרעתך.
במקרה שלנשק אין נצרה חיצונית כמו לגלוק,HK P7, תופי..אז אין בעיה כיוון שאתה לא נדרש לעשות עם הנשק מה שהוא אינו מסוגל לעשות.
א.
לפי התקנות של ירי מעשי, אם לנשק יש נצרה חיצונית אז אתה מחוייב להשתמש בה ולנצור את הנשק כשאתה מקבל את ההוראה "טען והתכונן". אם אני לא טועה גם זה גם הנוהל במקרה של כל מיני מעברים בתרגילים (זה מה שאני זוכר מלפני 15 שנה) אבל יכול להיות שאצבע מחוץ להדק מספיקה. במקרה שהנצרה החיצונית קשה לתפעול אז תפסיד הרבה זמן=ניקוד בתרגילים וזה יהיה לרעתך.
במקרה שלנשק אין נצרה חיצונית כמו לגלוק,HK P7, תופי..אז אין בעיה כיוון שאתה לא נדרש לעשות עם הנשק מה שהוא אינו מסוגל לעשות.
א.
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:פיילוט,
א.
איתמר
במעבר בין מטרות בזמן התרגיל ,אין צורך לנצור. רק כמו שאמרת, לאחר ביצוע טען והתכונן.
אבי
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
\מה שנראה שיוצר יתרון, לא הוגן, לנשקים ללא נצרה.itamar כתב:פיילוט,
א.
או עם גלוק בלי שיפורי הדק, או שומו שמיים עם סמית' סיגמה (טפו טפו טפו שלא נדע
)
אני לוקח כמעט כל אקדח עם ניצרה על פני לנסות לעבוד עם ההדק הנ"ל ולהוציא כדור ראשון בזמן סביר (וגם שני .. ושלישי , טוב הבנתם...)
שחר
אני לוקח כמעט כל אקדח עם ניצרה על פני לנסות לעבוד עם ההדק הנ"ל ולהוציא כדור ראשון בזמן סביר (וגם שני .. ושלישי , טוב הבנתם...)
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
הצעדן כתב:כן, נראה אותך מתחיל תרגיל עם זיג במצב אחד מול פופר.... תשנה את דעתך מהר מאוד.
אני מצטער, מי זה / מה זה פופר? אני לא כ"כ שייך לברנז'ה של הירי המעשי (בינתיים).
לגבי היתרון לכלי ללא ניצרה, ת'שמה, זה פשות נראה היגיוני, אחד צריך להורית את הניצרה, השני לא, תוסיף לזה הדק מינוס - על פניו קבלת יתרון בזמן.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד