גלוק 19 / שטייר 19
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
גלוק 19 / שטייר 19
יתרונות חסרנות, ובכלל מה דעתכם?
- סליקאי ארד

אמיר גם אקדח פרוק
לעולם יחשב עם כדור בקנה.
לא יודע מי הסביר ...........
המלצתי היא כדור בקנה רק בסיכון גבוה.(לדוגמא עבודה בשדה על הגבול כאשר גדר המערכת פרוצה / נסיעה בכביש הבקעה עצירה בצומת נערן טעינה ופריקה כשמגיעים לאלמוג וההפך - אם אתה יודע לדרוך ביד אחת גם זה לא נחוץ) בשגרה לא
כעיקרון אני נגד כדור בקנה וזו המלצתי.
יום טוב
בשטייר שבהשג ידי הניצרה פורקה מיומו הראשון.
לעולם יחשב עם כדור בקנה.
לא יודע מי הסביר ...........
המלצתי היא כדור בקנה רק בסיכון גבוה.(לדוגמא עבודה בשדה על הגבול כאשר גדר המערכת פרוצה / נסיעה בכביש הבקעה עצירה בצומת נערן טעינה ופריקה כשמגיעים לאלמוג וההפך - אם אתה יודע לדרוך ביד אחת גם זה לא נחוץ) בשגרה לא
כעיקרון אני נגד כדור בקנה וזו המלצתי.
יום טוב
בשטייר שבהשג ידי הניצרה פורקה מיומו הראשון.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
מתוך סקרנות........
רפתן כתב:
באשכול אחר שכותרתו "שטייר או גלוק"
figi כתב:
השאלה שלי היא:
האם השינוי מותר ע"פ חוקת ירי מעשי ואם כן האם היורה עובר קטגוריה?
"בשטייר שבהשג ידי הניצרה פורקה מיומו הראשון."
באשכול אחר שכותרתו "שטייר או גלוק"
figi כתב:
בתור הבעלים לשעבר של שטייר שכזה ובתור יורה ירי מעשי בהווה אני יכול לומר לך בצורה נחרצת: האקדח לא מתאים לירי מעשי!!!!
הסיבה: הניצרה שבהדק.
מדוע: בירי מעשי תהיה חייב לנצור את האקדח וזה מאוד מפריע לתיפקוד נורמלי בירי מעשי.
השאלה שלי היא:
האם השינוי מותר ע"פ חוקת ירי מעשי ואם כן האם היורה עובר קטגוריה?
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
ברווזוני כנס לשטייר הם עצמם כותבים באתר שלהם שניתן היום לקבל את האקדח עם או בלי ניצרה, ההערה שלהם שאין לפרק עצמאית אלא ע"י מורשים בלבד.
לצערי עם הנצרה הנ"ל הם לא הצליחו יש אחרת שפותחה (כמו ל M-14 מלפנים) אינה מתאימה לבעלי אצבעות קצרות. ולכן החליטו לרדת מהעניין.
לצערי עם הנצרה הנ"ל הם לא הצליחו יש אחרת שפותחה (כמו ל M-14 מלפנים) אינה מתאימה לבעלי אצבעות קצרות. ולכן החליטו לרדת מהעניין.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
אמיר
בשני האקדחים המנגנון מעט שונה.
ההדק בגלוק דורך את הנוקר ובסוף המהלך משחרר אותו.
בשטייר ההדק רק משחרר את הנוקר שכבר נמצא במצב דרוך.
אישית, אני לא אוהב את הרעיון שהניצרה נמצאת בתוך שמורת ההדק .
כמו כן, הבנתי מלפחות שני אנשים ששימוש מרובה בניצרה גורם לה לשחיקה ועקב שחיקה זו האקדח עובר למצב נצור גם בזמן ירי.
במידה ואתה מעוניין באחד מהאקדחים הנ"ל לירי מעשי, אם שני האקדחים נוחים לך באותה מידה, אני הייתי הולך על הגלוק.
אם אתה מדבר על נשיאה יום יומית של כדור בקנה, אולי יש עדיפות קטנה לשטייר.
אם אינך נושא את האקדח יום יום עם כדור בקנה, הניצרה לא תיתן לך כלום.
איך גלוקי כתב
להת'
אבי
בשני האקדחים המנגנון מעט שונה.
ההדק בגלוק דורך את הנוקר ובסוף המהלך משחרר אותו.
בשטייר ההדק רק משחרר את הנוקר שכבר נמצא במצב דרוך.
אישית, אני לא אוהב את הרעיון שהניצרה נמצאת בתוך שמורת ההדק .
כמו כן, הבנתי מלפחות שני אנשים ששימוש מרובה בניצרה גורם לה לשחיקה ועקב שחיקה זו האקדח עובר למצב נצור גם בזמן ירי.
במידה ואתה מעוניין באחד מהאקדחים הנ"ל לירי מעשי, אם שני האקדחים נוחים לך באותה מידה, אני הייתי הולך על הגלוק.
אם אתה מדבר על נשיאה יום יומית של כדור בקנה, אולי יש עדיפות קטנה לשטייר.
אם אינך נושא את האקדח יום יום עם כדור בקנה, הניצרה לא תיתן לך כלום.
איך גלוקי כתב
הניצרה נמצאת בראש![]()
להת'
אבי
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
שלום אמיר. צדק אבי19 בהתיחסו לשטייר, והרשה לי להוסיף. האמת, שלא ברור לי איך חברה רצינית כמו שטייר העיזה להוציא מוצר כה כושל תחת ידה, כל שכן אם הם רוצים למכור בארה"ב, שם ההתיחסות לנושא הבטיחות מחמירה במיוחד. אני לא הייתי מעז לנוע עם כדור בקנה באקדח הנ"ל וזאת מהסיבה שהזכיר אבי: ברגע שדרכת את האקדח, נע הנוקר לאחור ונשאר דרוך במלא עוצמתו. כשל מכני, נפילה, מכה, כל אחד מאלה יכול להביא לשחרור נקירה לא רצונית, כשבסוף המהלך מחכה פיקה שמנה ועסיסית. אין אבטחת נוקר, אין אפילו ניצרה ש"מחבלת" במנגנון הנוקר. הניצרה המטומטמת (סליחה על הבוטות) שתקעו באקדח יודעת בעיקר להפריע, לנצור ת'נשק באופן לא רצוני בזמן ירי, לגרום לפליטת כד' במצבי לחץ (אם נאלצתי להשתמש בה), ובעיקר לנצור את ההדק. כאמור, אין קשר בין נצירת ההדק (הכל מפלסטיק) לבין מנגנון הנוקר. הניצרה מסוגלת רק למנוע ממני ללחוץ על ההדק, וזהו. בנוסף, היתה קיימת בעיה שנראה כי התגברו עליה בחברה, ושגרמה למעצורי דריכה בחלק מהאקדחים. פשוט לא ניתן היה לדרוך חלק מהאקדחים, סתם ככה באופן אקראי, ולא ממש ידעת מתי זה יבוא לך. יקומו כמובן כל המסנגרים וידברו בשבחו של האקדח, על דיוקו, רתיעתו הנמוכה בירי, הכוונות המצוינות שלו (לא מסכים), ונוחות האחיזה. לא אחלוק על אף אחד, אבל אקדח שאמינותו מפוקפקת, והעלול לסכן את המשתמש בו, לא ימצא את מקומו אצלי. ד"א, הגלוק כן. שבת שלום.
נערך לאחרונה על ידי reddot בתאריך 26 מרץ 2005, 16:27, נערך פעם אחת בסך הכל.
- סליקאי כסף

אבי ורד-דוט,
אני באמת לא יודע מאיפה לקחתם את המידע על מנגנון ההדק של שטייר... בכל המקומות שהסתכלתי כולל אתר הבית של שטייר מופיע מנגנון ההדק שלהם כ-DOUBLE ACTION...
http://www.steyr-mannlicher.com/index.php?id=226
הם קוראים למנגנון ההדק שלהם: Reset Action System (Double Action with direct trigger)
היחוד שבמנגנון הוא לחיצת הדק מאד קצרה שלא אופיינית לאקדחי דאבל אקשן ועדיין שימור היכולת (שלא כמו בגלוק) ללחיצת הדק נוספת במקרה של אי-יור.
לאקדח כמו כן יש את כל מנגנוני הבטיחות של DROP SAFETY וכו שיש לכל האקדחים המודרניים.
לסיכום... בשטייר אין שום נוקר דרוך שמחכה מול פיקה, והאקדח הזה בטוח בדיוק כמו האדם שנושא אותו
א.
אני באמת לא יודע מאיפה לקחתם את המידע על מנגנון ההדק של שטייר... בכל המקומות שהסתכלתי כולל אתר הבית של שטייר מופיע מנגנון ההדק שלהם כ-DOUBLE ACTION...
http://www.steyr-mannlicher.com/index.php?id=226
הם קוראים למנגנון ההדק שלהם: Reset Action System (Double Action with direct trigger)
היחוד שבמנגנון הוא לחיצת הדק מאד קצרה שלא אופיינית לאקדחי דאבל אקשן ועדיין שימור היכולת (שלא כמו בגלוק) ללחיצת הדק נוספת במקרה של אי-יור.
לאקדח כמו כן יש את כל מנגנוני הבטיחות של DROP SAFETY וכו שיש לכל האקדחים המודרניים.
לסיכום... בשטייר אין שום נוקר דרוך שמחכה מול פיקה, והאקדח הזה בטוח בדיוק כמו האדם שנושא אותו
א.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד