שאלה על רובי גליל
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
כינרתי תוסיף לרדיוס הכוונות את אורך הקנה שנותן מהירות לוע יותר נמוכה שנותן דרופ יותר גדול ופיזור יותר גדול ויותר השפעות רוח וכו'
עדיין אפשר עם רובה מאופס שמיכירים את הקשת שלו וממקדים עין על הלהב ולוחצים לחיצה נקיה בטווחים של 100 עד 150 להשיג תוצאות מצוינות אחרי 180 מ' זה כבר יותר קשה.
עדיין אפשר עם רובה מאופס שמיכירים את הקשת שלו וממקדים עין על הלהב ולוחצים לחיצה נקיה בטווחים של 100 עד 150 להשיג תוצאות מצוינות אחרי 180 מ' זה כבר יותר קשה.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
טייסליק
בחייאת רבאק אתה יודע שבטלסקופים שיושבים מעל הקנה יש בעיית מקבילות אז המתאם הזה שעשו לאייל / לקווה ולכל השאר בו הכוונת יושבת בצד הקנה היא בעייתית.
הכי מצחיק שראיתי שמאפסים אותו ל25 מ' (מה זה כאבה לי הבטן)
איש גדול
אני זוכר את הטרילוקס עם החץ ההפוך (אוי הבריטים הללו)
היו להם שני יתרונות
1.התקלקלו מהר
2. לא היה להם חלקי חילוף.
(זאת כנראה הסיבה שהעבירו אוצתם לחק"ש לאיפוס מכשירי גילוי בקר.)
בחייאת רבאק אתה יודע שבטלסקופים שיושבים מעל הקנה יש בעיית מקבילות אז המתאם הזה שעשו לאייל / לקווה ולכל השאר בו הכוונת יושבת בצד הקנה היא בעייתית.
הכי מצחיק שראיתי שמאפסים אותו ל25 מ' (מה זה כאבה לי הבטן)
איש גדול
אני זוכר את הטרילוקס עם החץ ההפוך (אוי הבריטים הללו)
היו להם שני יתרונות
1.התקלקלו מהר
2. לא היה להם חלקי חילוף.
(זאת כנראה הסיבה שהעבירו אוצתם לחק"ש לאיפוס מכשירי גילוי בקר.)
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
רובה גליל
כמה שטויות נכתבו כאן מבלי לדעת ולהבין.
הדיוק האמיתי של רובה יבדק בירי מחצובה ולא בירי מאויש.
רובה הגליל הארוך והקצר נותנים את אותה רמת הדיוק.
ברובה גליל אכן קיים חופש בין מכסה הגוף לגוף הרובה אולם בירי המכסה תמיד חוזר למקומו ושומר על הדיוק של הרובה וכך שחייל יורה השפעת החופש הזה קטנה.
לפני מספר שנים נערכו ניסויים השוואתיים בין M16 לגליל ורובה הגליל לא נפל בדיוק מהמתחרה שלו ואפילו עלה עליו.
הדבר היחידי אשר גורם לכך שהגליל ידייק פחות (אם בכלל) לעומת ה M16 זאת שיטת הנעילה. בגליל הבריח ננעל בגוף וב M16 הבריח ננעל בתוך הקנה, וכן עוד מספר פרמטרים. לבעיות אלו נמצא פתרון ברובה הצלפים גליל 7.62.
ולאותו אחד שכתב שהכוונת הדמית משנה איפוס אתה כותב שטויות ולא אכנס איתך לויכוח.
רובה הגליל הארוך והקצר נותנים את אותה רמת הדיוק.
ברובה גליל אכן קיים חופש בין מכסה הגוף לגוף הרובה אולם בירי המכסה תמיד חוזר למקומו ושומר על הדיוק של הרובה וכך שחייל יורה השפעת החופש הזה קטנה.
לפני מספר שנים נערכו ניסויים השוואתיים בין M16 לגליל ורובה הגליל לא נפל בדיוק מהמתחרה שלו ואפילו עלה עליו.
הדבר היחידי אשר גורם לכך שהגליל ידייק פחות (אם בכלל) לעומת ה M16 זאת שיטת הנעילה. בגליל הבריח ננעל בגוף וב M16 הבריח ננעל בתוך הקנה, וכן עוד מספר פרמטרים. לבעיות אלו נמצא פתרון ברובה הצלפים גליל 7.62.
ולאותו אחד שכתב שהכוונת הדמית משנה איפוס אתה כותב שטויות ולא אכנס איתך לויכוח.
הוא שמע פעמונים של כנסייה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
Re: רובה גליל
מגן1 כתב:כמה שטויות נכתבו כאן מבלי לדעת ולהבין.
נכון ואם תקרא אחורה תראה שכתבתי שבחצובה הגליל השיג תוצאות יותר טובות.רובה הגליל הארוך והקצר נותנים את אותה רמת הדיוק.
לא נכון !!!
ניסוי שנערך במפעל יצחק של תע"ש הראה הבדלים במנהרה ב 100 מ' .
עקומת הפעמון של גאוסט = אורך אופטימלי דיוק מכסימלי !!! לכן אם נמצא שהאורך האפטימלי לקנה עם מעלה סלילים 1:12 אינץ' הוא 51 ס"מ לא יכול קנה קצר יותר לתת אותו רמת דיוק!
למעט טווחים קצרים.ברובה גליל אכן קיים חופש בין מכסה הגוף לגוף הרובה אולם בירי המכסה תמיד חוזר למקומו ושומר על הדיוק של הרובה וכך שחייל יורה השפעת החופש הזה קטנה.
מסכים לכל מילה לך אחורה תראה שזה נכתב.לפני מספר שנים נערכו ניסויים השוואתיים בין M16 לגליל ורובה הגליל לא נפל בדיוק מהמתחרה שלו ואפילו עלה עליו.
נכון נכון נכון - אם אתה מדבר על הניסוי של 93 .
אבל כשנתבקשו לחזור על אותו ניסוי עם A2 זה לא התבצע! צריך לזכור שזה היה ניסוי של גליל מודל 93 מול מ-מ 16 מודל 73 .
וזה כבר היה עם הגליל ששופר הרבה מהגליל שהוכנס לצה"ל בסוף 74 !
לגליל ההוא היו מעצורים בלתי הפיכים ובניסוי שהשתתפתי ב78 התוצאות בנושא מעצורים היו שיוויון עם דגש לרעת הגליל שמעצוריו היו בלתי הפיכים ורוב מעצורי ה מ-16 היו מחסניות.הדבר היחידי אשר גורם לכך שהגליל ידייק פחות (אם בכלל) לעומת ה M16 זאת שיטת הנעילה. בגליל הבריח ננעל בגוף וב M16 הבריח ננעל בתוך הקנה, וכן עוד מספר פרמטרים. לבעיות אלו נמצא פתרון ברובה הצלפים גליל 7.62.
נכון מאד הוורסיה הראשונה של רובה הצלפים הנ"ל היתה אסון הוורסיה השניה מעולה!!!
אובדן אמון גרם לכך שנוותר על הכלי הזה.
הכלי נמכר בוורסיה הראשונה לדרא"פ ונכשל. בוורסיה השניה נמכר למדינה נוספת ביבשת השחורה והוכיח עצמו גם בקורסים וגם בשטחץ
לו היה לי ממון דרוש הייתי קונה את הרובה הזה בכיף (ואפילו מעדיף אותו עם קת של הדר).ולאותו אחד שכתב שהכוונת הדמית משנה איפוס אתה כותב שטויות ולא אכנס איתך לויכוח.
הפוסל במומו הוא פוסל.
צר לי שניסיוני בשטח אחר.............
אגב בכל פגישותי עם אנשי תע"ש הנושא עלה מחדש. (אני מגדיר עצמי ציוני אוהב ישראל ונותן עדיפות לתע"ש בכל מקרה של שיוויון ברמה) גם התחמושת שלי במחסניות תמיד תע"ש גם כשיש לי אפשרויות זולות יותר.
שלב א' היה - אין חיה כזאת.(שלב ההכחשה)
שלב ב' היה טיפלנו זה הסתדר - אבל בשטח זה לא!
שלב ג' היה בניית הגליל למשטרה על פי איפיונים של אלכס זוהר !
תעיף מבט על הכוונת הקדמית תשווה לישנה.
בכל אופן אני נורא מתנצל שאני מדבר שטויות : נפלט לי)
אולי יעלו שהגיעו עם נשקם האישי לקורס מדריכי קליעה בבה"ד 3 ויספרו מה היה קורה לגליל שאופס אחרי ירי נוסף של למעלה מ100 כדור.(ככה היינו נותנים להם להיות מתוסכלים ב 3 ימים הראשונים) אח"כ היינו הולכים עם מברגים בכיס ובכל גמר תרגיל מחזקים את ברגי הצידוד כך שמרנו שלא יצא מהאיפוס.
נערך לאחרונה על ידי רפתן בתאריך 16 מרץ 2005, 13:56, נערך 5 פעמים בסך הכל.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
מגן1,
אין ספק שכל הפרמטרים שציינת (כמו שיטת הנעילה ) ועוד הרבה כאלה שלא ציינת תורמים או גורעים לדיוקו של הנשק. כמובן גם שאת הדיוק האבסולוטי של הנשק בודקים ב-RENSOM BENCH-REST ללא מגע יד אדם. על זה אין ויכוח... ודרך אגב, ירי מתוך מלחציים מוציא מכלל דיון את כל נושא איכות הכוונות, כיוון שהנשק מקובע למקומו לכל אורך המקצה.
גם אין ויכוח שמכסה הגוף רוקד. אבל להגיד שהמכסה חוזר בדיוק למקומו לאחר ירי זה קצת מוגזם.
א.
אין ספק שכל הפרמטרים שציינת (כמו שיטת הנעילה ) ועוד הרבה כאלה שלא ציינת תורמים או גורעים לדיוקו של הנשק. כמובן גם שאת הדיוק האבסולוטי של הנשק בודקים ב-RENSOM BENCH-REST ללא מגע יד אדם. על זה אין ויכוח... ודרך אגב, ירי מתוך מלחציים מוציא מכלל דיון את כל נושא איכות הכוונות, כיוון שהנשק מקובע למקומו לכל אורך המקצה.
גם אין ויכוח שמכסה הגוף רוקד. אבל להגיד שהמכסה חוזר בדיוק למקומו לאחר ירי זה קצת מוגזם.
א.
- תרמתי למען הסליק

ארנולד כתב:הכוונת הקדמית של המיקרו גליל החדש (הדומה בצורתה לזו של עוזי - לפחות להדיוט כמוני) משלבת עקב אכילס קטן. הלהב ארוך יחסית ומרוחק משני הצדדים, דבר שתורם להתעקמות הלהב בידי משתמשים לא מיומנים או לא אכפתיים.
ארנולד זה נכון לגבי כל נשק גם ובעיקר לגבי מ-16
נערך לאחרונה על ידי רפתן בתאריך 16 מרץ 2005, 10:30, נערך פעם אחת בסך הכל.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
itamar כתב:מגן1,
א.
איתמר ביצענו כיול אלירז (זה עם המגדלת והמשבצות לרוב"צ)
מודיע לך באופן חד משמעי לאחר כל ירי הועבר חוטר והוכנס אלירז הכוונת חוזרת בול למקום.
וכשמגן צודק הוא צודק.
שים לב שהמגרעת אליה נכנס מכסה הגוף אלכסונית והמכסה חוזר בול למקומו.
איון בעיית מכסה אחורי בטח לא בירי למטרת דמות ללא תו מכוון.
תע"ש מיצר קנים טובים יותר מ ה- M16 ללא ספק. נבדק והוכח.
אני אחזור עוד פעם לדוגמא של קטשופ וצ'יפס טעים גם גלידה וקצפת.
אבל קטשופ על קצפת זה נורא לטעמי.
נשק בידי לוחם הוא תמיד שילוב של הכל
משקל, נוחות, דיוק כוונות, דיוק מנגנון עם קנה, אמינות ועוד.
אם היה נשק מושלם כולם היו יורים רק בו.
היום בעובדה הנשק הנפוץ בעולם (עד לפני זמן לא רב היה הקלצ') הוא מ-16.
כאשר כמעט בכל העולם הוא מטיפוס A2 ומעלה במעלה סלילילם של 1:7 או 1:10
את הורסיות של 1:12 (A1)ניתן למצוא בעיקר אצל אזרחי יוניטד סטייט אוף ארצות הברית במוזיאונים ותתפלא בשמורת טבע ששמה ישראל.
נערך לאחרונה על ידי רפתן בתאריך 16 מרץ 2005, 13:58, נערך פעם אחת בסך הכל.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
אילן,
המבחן שעשיתם הוא מבחן מעבדה..בשטח קורים דברים אחרים.
בשטח אתה עושה פזאטו"ת עם הנשק בחול ונכנס חול לאותה המגרעת. אתה לא מנקה את הנשק שבוע או אפילו לפעמים יותר ושלא לדבר שבנשקים ישנים המצב עוד יותר גרוע.
הסהר שלתוכו נכנס מכסה הגוף בגליל הגאזים הוא כבר לא סהר מרוב נפילות של גליל הגאזים. השולים של מכסה הגוף לפעמים מעוותים וכו... והמכסה רוקד לו ולא תמיד חוזר למקום.
אבל בתכלס, לי בתור לוחם הדיוק של הגליל בתור רוס"ר הספיק ביותר הבעיה תמיד היתה הכובד.
א.
המבחן שעשיתם הוא מבחן מעבדה..בשטח קורים דברים אחרים.
בשטח אתה עושה פזאטו"ת עם הנשק בחול ונכנס חול לאותה המגרעת. אתה לא מנקה את הנשק שבוע או אפילו לפעמים יותר ושלא לדבר שבנשקים ישנים המצב עוד יותר גרוע.
הסהר שלתוכו נכנס מכסה הגוף בגליל הגאזים הוא כבר לא סהר מרוב נפילות של גליל הגאזים. השולים של מכסה הגוף לפעמים מעוותים וכו... והמכסה רוקד לו ולא תמיד חוזר למקום.
אבל בתכלס, לי בתור לוחם הדיוק של הגליל בתור רוס"ר הספיק ביותר הבעיה תמיד היתה הכובד.
א.
- תרמתי למען הסליק

אהלן איתמר
נשקיית בסיס של קורסים כל שבוע שבועיים הנשק עובר מיד ליד.
כדי לסיים ויכוח עם שטוענים כמוך
לוקחים באקראי 10 נשקים משומשים מנשקיית הבסיס.
לבנים כמו מסטינגים.
לוקחים אותם למטווח.
שמים ברוורס נ.נ (פעם היה דבר כזה לפני האביר) עם מיתקון מיוחד לבחינת נשק שהביאו מאין שהוא.......
נציגי תע"ש מביאים תחמושת.
ראשית יורים לבדיקת תקינות ואחר כך מעבירים חוטר מכניסים אלירז ומכיילים.
יורים כדור ומעבירים חוטר ובודקים. (אך למה לגליל אין עצר מחלק למה?)
לאחר 10 כדורים עוברים לשלב 2
מרקידים את הכוונת האחורית ככל שניתן יורים כדור מעבירים חוטר ומודדים שוב.
הכל נרשם ונבדק.
איתמר חוץ מלהכניס חול עשינו הכל והגליל הפתיע לטובה.
(אתה הרי יודע שבגליל יש מגרסת חול שהופכת גרגירים לאבק -לא ככה?)
ואגב זה היה קורס צ'ופר של נהגי נגמ"ש שלא האמינו למשמע אוזניהם שאיפשרו להם להחזיר נשק לא נקי לנשקיה (הם עלו אותו יום מבקעות - רועי).
אח"כ בכל פעם שנשאלתי ציינתי בפני כל מי שרצה לשמוע או תע"ש רצו שישמע שהיה ניסוי ומהם תוצאותיו.
אני חושב שהפסיקו לשלוח אלי אנשים או מפני שכולם כבר ידעו (מדינה קטנה ) או מפני שאמרתי את דעתי על נושאים נוספים גם כשתע"ש לא אהבו את חוות דעתי או שני העונשים כאחד.
ביי
אילן
נשקיית בסיס של קורסים כל שבוע שבועיים הנשק עובר מיד ליד.
כדי לסיים ויכוח עם שטוענים כמוך
לוקחים באקראי 10 נשקים משומשים מנשקיית הבסיס.
לבנים כמו מסטינגים.
לוקחים אותם למטווח.
שמים ברוורס נ.נ (פעם היה דבר כזה לפני האביר) עם מיתקון מיוחד לבחינת נשק שהביאו מאין שהוא.......
נציגי תע"ש מביאים תחמושת.
ראשית יורים לבדיקת תקינות ואחר כך מעבירים חוטר מכניסים אלירז ומכיילים.
יורים כדור ומעבירים חוטר ובודקים. (אך למה לגליל אין עצר מחלק למה?)
לאחר 10 כדורים עוברים לשלב 2
מרקידים את הכוונת האחורית ככל שניתן יורים כדור מעבירים חוטר ומודדים שוב.
הכל נרשם ונבדק.
איתמר חוץ מלהכניס חול עשינו הכל והגליל הפתיע לטובה.
(אתה הרי יודע שבגליל יש מגרסת חול שהופכת גרגירים לאבק -לא ככה?)
ואגב זה היה קורס צ'ופר של נהגי נגמ"ש שלא האמינו למשמע אוזניהם שאיפשרו להם להחזיר נשק לא נקי לנשקיה (הם עלו אותו יום מבקעות - רועי).
אח"כ בכל פעם שנשאלתי ציינתי בפני כל מי שרצה לשמוע או תע"ש רצו שישמע שהיה ניסוי ומהם תוצאותיו.
אני חושב שהפסיקו לשלוח אלי אנשים או מפני שכולם כבר ידעו (מדינה קטנה ) או מפני שאמרתי את דעתי על נושאים נוספים גם כשתע"ש לא אהבו את חוות דעתי או שני העונשים כאחד.
ביי
אילן
גליל צלפים
רפתן לגבי מה שכתבת על הגליל צלפים, הייתה רק ורסיה אחת ויחידה, הרובה פותח ויוצר מהתחלה כמות שהוא.
לגבי אורך הקנה - לפני שהחלו ליצר בתעש את המיקרו גליל 5.56 נערכה בדיקה
עד לאיזה ניתן לקצר קנה ועדין לשמור על דיוק הרובה, אז לידיעתן הגיעו לאור של 120 מ"מ והדיוק עדין נשמר. הניסוי הופסק בגלל הרעש הרב שנוצר בירי והיורה לא יכול היה לעמוד ברמת רעש זאת.
היום מיוצר המיקרו גליל עם באורך 330 מ"מ.
לגבי כוונת קדמית של המיקרו גליל: המבנה הנוכחי לא נעשה מטעמי דיוק, אלא
מטעם של עיצוב ברובה שהיה מיועד לשוק האזרחי ושמו היה "הדר".
ורפתן דבר נוסף, מאז שנת 1978 עברו הרבה מים בירדן והגליל עבר הרבה מאוד שיפורים ואינו דומה למשאתה מכיר משנה זאת.
לגבי אורך הקנה - לפני שהחלו ליצר בתעש את המיקרו גליל 5.56 נערכה בדיקה
עד לאיזה ניתן לקצר קנה ועדין לשמור על דיוק הרובה, אז לידיעתן הגיעו לאור של 120 מ"מ והדיוק עדין נשמר. הניסוי הופסק בגלל הרעש הרב שנוצר בירי והיורה לא יכול היה לעמוד ברמת רעש זאת.
היום מיוצר המיקרו גליל עם באורך 330 מ"מ.
לגבי כוונת קדמית של המיקרו גליל: המבנה הנוכחי לא נעשה מטעמי דיוק, אלא
מטעם של עיצוב ברובה שהיה מיועד לשוק האזרחי ושמו היה "הדר".
ורפתן דבר נוסף, מאז שנת 1978 עברו הרבה מים בירדן והגליל עבר הרבה מאוד שיפורים ואינו דומה למשאתה מכיר משנה זאת.
הוא שמע פעמונים של כנסייה
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד