שאלה על רובי גליל
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ואם בגליל עסקינן, אולי תנסו להזכר לאן הגליל פולט את התרמילים, ולמה? ובכלל, קיים הבדל מאוד עקרוני בשיטת ההפלטה בין הגליל לM16. לפותר נכונה שמרתי סטייק. רק לסיום.......... שאלה זו נכתבה בגובה העיניים וללא התנשאות מצידי, שמא יובנו דברי שלא כהלכה. נשיקות. 
- סליקאי כסף

נקודה אדומה,
אני לא מתיימר להיות מבין גדול ואני מצהיר כי אני לא מומחה בתחומים בהם אני לא מבין ולא מוגדר ככזה. כמובן כדי למנוע את ההערה המתבקשת, גם אתה ככל שזכור לי מדבריך באתר, לא טענתה שאתה מוחמה מסוג זה או אחר...
אז בתור אדם פשוט והדיוט [אבל לא אידיוט...] תרשה לי לפנות אליך בדברים, גם אם הם לא נוגעים לנשק, אלא לדרך התבטאותך...
אני מבין שזה לא מעניין אותך מה חושבים עליך אישית
אני מבין שזה לא מעניין אותך מה חושבים על מה שאתה כותב
אני מבין שזה לא מעניין אותך אם הקורא אכן באמת יבין את מה שאתה כותב [הרי זו בעייה שלו...]
אני מבין שזה לא מעניין אותך שאתה גורם בדבריך למורת רוחם של הקוראים
אני מבין שזה לא מעניין אותך שאתה פשוט מרגיז אנשים
אז נכון שאפשר להסכים או שלא עם מה שנכתב על ידי מי מהחברים באתר [גם איתך...]
אז נכון שאפשר להתווכח ולכתוב דברים הסותרים את דברי קודמך [גם איתך...]
אבל להתנצח ולנופף סדין אדום מול עיני הקוראים בשביל.... בגלל.... בעצם מאיזו סיבה?
סתם בשביל להתנצח?
סתם בשביל להשפיל אנשים בשפה מליצית או שפת רחוב?
סתם בשביל להרגיז?
סתם!
אולי יש לך מה לתרום לאתר [צבע בטוח כבר הוספתה]
אולי יש לך הרבה ידע
אולי אפילו אתה תואיל ברוב טובך כי גדול הוא, לחלוק עימנו הקטנים, הלא חשובים והבורים את הידע העצום והרב שבידך
אולי אפילו ולמרות דרך כתיבתך וסגנון דבריך הבטוה יהיה ניתן ללמוד ממך דבר אחד או שניים
אבל אתה יודע מה? בצורה בה אתה כותב ובדרך בה אתה רומס את כבודם של אנשים
לא רק שלא תשיג דבר, נהפוך הוא
כן, כן... אני יודע שזה לא מעניין אותך
אבל זה מעניין את כל מי שקורא את האתר!
זה לא נעים לקרוא את מה שאתה כותב וכמובן שאתה לא יכול לדרוש מכוווולם לדלג על דבריך.
אתה יוצא אוירה לא בריאה ולא נעימה באתר, רק מעצם דרך ניסוך הדברים אותם אתה כותב!
אני מניח שגם דברי הביקורת אותם כתבתי לא מעניינים אותך ואני משער כי גם בי תצליף לשונך המושחזת,
אבל אנא ראה זו כפנייה אישית לקחת רגע של מחשבה
הביקורת היא לא על ידע או על מה הייתה בצבא או בכל מקום אחר ומה אתה עושה היום...
הביקורת היא על זה שבדרך כתיבתך הנמהרת את מחולל סערות מיותרות, שאני רק רוצה לקוות שגם בעבורך
הרי אם מטרתך בכתיבה באתר היא לעורר סערות ולעלוב בקוראים, אני בטוח שלא הייתה טורח להקדיש מזמנך...
או אולי אני טועה
סתם נקודה למחשבה
אני לא מתיימר להיות מבין גדול ואני מצהיר כי אני לא מומחה בתחומים בהם אני לא מבין ולא מוגדר ככזה. כמובן כדי למנוע את ההערה המתבקשת, גם אתה ככל שזכור לי מדבריך באתר, לא טענתה שאתה מוחמה מסוג זה או אחר...
אז בתור אדם פשוט והדיוט [אבל לא אידיוט...] תרשה לי לפנות אליך בדברים, גם אם הם לא נוגעים לנשק, אלא לדרך התבטאותך...
אני מבין שזה לא מעניין אותך מה חושבים עליך אישית
אני מבין שזה לא מעניין אותך מה חושבים על מה שאתה כותב
אני מבין שזה לא מעניין אותך אם הקורא אכן באמת יבין את מה שאתה כותב [הרי זו בעייה שלו...]
אני מבין שזה לא מעניין אותך שאתה גורם בדבריך למורת רוחם של הקוראים
אני מבין שזה לא מעניין אותך שאתה פשוט מרגיז אנשים
אז נכון שאפשר להסכים או שלא עם מה שנכתב על ידי מי מהחברים באתר [גם איתך...]
אז נכון שאפשר להתווכח ולכתוב דברים הסותרים את דברי קודמך [גם איתך...]
אבל להתנצח ולנופף סדין אדום מול עיני הקוראים בשביל.... בגלל.... בעצם מאיזו סיבה?
סתם בשביל להתנצח?
סתם בשביל להשפיל אנשים בשפה מליצית או שפת רחוב?
סתם בשביל להרגיז?
סתם!
אולי יש לך מה לתרום לאתר [צבע בטוח כבר הוספתה]
אולי יש לך הרבה ידע
אולי אפילו אתה תואיל ברוב טובך כי גדול הוא, לחלוק עימנו הקטנים, הלא חשובים והבורים את הידע העצום והרב שבידך
אולי אפילו ולמרות דרך כתיבתך וסגנון דבריך הבטוה יהיה ניתן ללמוד ממך דבר אחד או שניים
אבל אתה יודע מה? בצורה בה אתה כותב ובדרך בה אתה רומס את כבודם של אנשים
לא רק שלא תשיג דבר, נהפוך הוא
כן, כן... אני יודע שזה לא מעניין אותך
אבל זה מעניין את כל מי שקורא את האתר!
זה לא נעים לקרוא את מה שאתה כותב וכמובן שאתה לא יכול לדרוש מכוווולם לדלג על דבריך.
אתה יוצא אוירה לא בריאה ולא נעימה באתר, רק מעצם דרך ניסוך הדברים אותם אתה כותב!
אני מניח שגם דברי הביקורת אותם כתבתי לא מעניינים אותך ואני משער כי גם בי תצליף לשונך המושחזת,
אבל אנא ראה זו כפנייה אישית לקחת רגע של מחשבה
הביקורת היא לא על ידע או על מה הייתה בצבא או בכל מקום אחר ומה אתה עושה היום...
הביקורת היא על זה שבדרך כתיבתך הנמהרת את מחולל סערות מיותרות, שאני רק רוצה לקוות שגם בעבורך
הרי אם מטרתך בכתיבה באתר היא לעורר סערות ולעלוב בקוראים, אני בטוח שלא הייתה טורח להקדיש מזמנך...
או אולי אני טועה
סתם נקודה למחשבה
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

67
וואלה..
לא מצליח להבין מה יש לחלקכם מנקודה אדומה.
חוץ מזה, תודה! כי האשכול מאד מעניין, וסיעור המוחות מעניין כפליים.
לא מצליח להבין מה יש לחלקכם מנקודה אדומה.
חוץ מזה, תודה! כי האשכול מאד מעניין, וסיעור המוחות מעניין כפליים.
- סליקאי כסף

איתמר, תשובתך אכן נכונה, אבל לא הייתי שואל אם היא היתה כה פשוטה, ובטח הייתי חוסך לך את ה "נו באמת" בהתחלה. אכן, ל M16 מפלט קפיצי ההודף ימינה ומעט אחורה את התרמילים, וזאת כמעט בלי קשר למהירות בה נע המחלק אחורה. גם בפריקה וגם בירי התרמילים יגיעו כמעט תמיד לאותה נקודה על הקרקע (כמובן שבפריקה הכדור כבד הרבה יותר מהתרמיל). לעומתו, עוצמת ההפלטה בגליל היא פונקציה של מהירות המחלק/מכלול בתנועה אחורה, ככל שתהיה מהירה יותר כך יגיע התרמיל רחוק יותר. עד כאן אין כל חדש, שהרי כמעט כל האקדחים עובדים בצורה זו. אבל למה באקדחים התרמיל מושלך אחורה, ובגליל קדימה? אם ניקח תרמיל שנורה מגליל נראה שבמרכזו (בין הכרכוב לשפת התרמיל) ישנה פגיעה/מעיכה/פנס. בדרכו החוצה, כשכוון ההפלטה שלו ימינה ואחורה (כמו כולם), פוגש התרמיל את מכסה הגוף, שהוא בעצם הקיר האחורי של פתח ההפלטה. המפגש האלים בין שניהם הוא זה שמועך ת'תרמיל ומטיס אותו קדימה. אם מסירים את מכסה הגוף ומבצעים ירי (כן, זה אפשרי במגבלות מסויימות), התרמילים מתנהגים אחרת לחלוטין, והקדימה כבר לא רלוונטי.
נערך לאחרונה על ידי reddot בתאריך 20 מרץ 2005, 02:39, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- סליקאי כסף

דוט ידידנו
אני טוען ש במ-16 (A2 ומעלה) עף התרמיל קדימה.
יש בליטה מאחורי מכסה גוף שזה תפקידה בחיים.
להזכירך A1 קיים רק במוזיאונים ובצה"ל.
אורך חיים מומלץ לנשק בצבאות נאטו עד 10 שנים
ה A1 שלנו בן 32 שנה = מבחינת התפוקה שלנו מהנשק אנחנו הכי יעילים בעולם!
מה לא ככה ?
אני טוען ש במ-16 (A2 ומעלה) עף התרמיל קדימה.
יש בליטה מאחורי מכסה גוף שזה תפקידה בחיים.
להזכירך A1 קיים רק במוזיאונים ובצה"ל.
אורך חיים מומלץ לנשק בצבאות נאטו עד 10 שנים
ה A1 שלנו בן 32 שנה = מבחינת התפוקה שלנו מהנשק אנחנו הכי יעילים בעולם!
מה לא ככה ?
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
המתאם שעל הגליל
http://securityarms.com/20010315/galler ... 0/1413.htm
http://securityarms.com/20010315/galler ... 0/1413.htm
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
דוט.
אחרי שכתבתי את תשובתי ראיתי שהיא לא מלאה, אבל התעצלתי כבר לשנות. גם לעוזי וגם ל-MAC 10 פתח ההפלטה במחלק חתוך בזוית כדי לאפשר "פליטה שפויה" של תרמילים. לגבי טראומה לתרמילים, לך ותראה פעם מה HK G3 מעולל להם. דרך אגב, ה-G3 זה רובה משנות ה-50 שעובד על עקרון של DELAYED BLOWBACK כמו ה-P7 וגם לו שלא במקרה יש בית בליעה מחורץ (אין חדש תחת השמש הא...??).
עכשיו איך אתה יורה בגליל בלי מכסה גוף? המכסה הוא זה שמחזיק את צילינדר הגאזים במקום..
אילן,
הבליטה שיש על הגוף ב-M16A2 מאחרי פתח ההפלטה נועדה להגן על יורים שמאליים כדי שהתרמילים שעפים אחורה לא יעופו להם לתוך הפרצוף כמו ב-A1. התרמילים בכל מקרה עדיין עפים אחורה, נתקלים בבליטה הזו ונופלים
. עדיין הם לא נזרקים באטרף קדימה כמו בגליל וקלאצ'.
א.
אחרי שכתבתי את תשובתי ראיתי שהיא לא מלאה, אבל התעצלתי כבר לשנות. גם לעוזי וגם ל-MAC 10 פתח ההפלטה במחלק חתוך בזוית כדי לאפשר "פליטה שפויה" של תרמילים. לגבי טראומה לתרמילים, לך ותראה פעם מה HK G3 מעולל להם. דרך אגב, ה-G3 זה רובה משנות ה-50 שעובד על עקרון של DELAYED BLOWBACK כמו ה-P7 וגם לו שלא במקרה יש בית בליעה מחורץ (אין חדש תחת השמש הא...??).
עכשיו איך אתה יורה בגליל בלי מכסה גוף? המכסה הוא זה שמחזיק את צילינדר הגאזים במקום..
אילן,
הבליטה שיש על הגוף ב-M16A2 מאחרי פתח ההפלטה נועדה להגן על יורים שמאליים כדי שהתרמילים שעפים אחורה לא יעופו להם לתוך הפרצוף כמו ב-A1. התרמילים בכל מקרה עדיין עפים אחורה, נתקלים בבליטה הזו ונופלים
א.
- תרמתי למען הסליק

אכן איתמר, הבעיה היא איך לשמור את הצילינדר במקום, ולכך התכוונתי כשכתבתי "במגבלות מסוימות". מאחר ומדובר בירי של כד' בודדים, סתם פלסטר או איזולירבנד אמורים להספיק ולקבע ת'צילינדר למקום. בכ"מ לא ממליץ לנסות, אתה מסתכן בפגיעות גוף.כן, זה אפשרי במגבלות מסויימות
- סליקאי כסף

תשובה לאיתמר
איתמר העלתה כאן את נושא מנגנון הירי ב G3 וב P7, הרשה נא לי לתקן אותך.
שני הכלים לא עובדים על אותו העקרון.
1. הרובה G3 עובד על עיקרון עיכוב פתיחת הנעילה וזאת בכדי שפתיחת הנעילה
תתרחש אחרי ירידת הלחץ בבית הבליעה.
2. לאקדח P7 אין מנגנון נעילה ובכדי ליצור האטה של תנועת המחליק משתמשים
בבוכנה המנצלת את הגזים של הכדור שנורה.
3. בית הבליעה המחורץ משמש לצורך הקלה בחליצת התרמיל מבית הבליעה.
שני הכלים לא עובדים על אותו העקרון.
1. הרובה G3 עובד על עיקרון עיכוב פתיחת הנעילה וזאת בכדי שפתיחת הנעילה
תתרחש אחרי ירידת הלחץ בבית הבליעה.
2. לאקדח P7 אין מנגנון נעילה ובכדי ליצור האטה של תנועת המחליק משתמשים
בבוכנה המנצלת את הגזים של הכדור שנורה.
3. בית הבליעה המחורץ משמש לצורך הקלה בחליצת התרמיל מבית הבליעה.
הוא שמע פעמונים של כנסייה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
חבריא !
יום אחד אני נוטש ואתם משתוללים
לא יורים בגליל בלי מכסה גוף
בטח לא בתחמושות המעוכות שאתם מוצאים
לשם כך יש מטווח /מעבדה בליסטית עם דלת כבדה וזכוכית משוריינת כשלהדק קשור חבל העובר בחור קטן בתוך הדלת. יוצאים מהמטווח (בו מכינים את הנשק לפי השיגעון התורן שלכם)עומדים אחרי הדלת ומושכים בחבל.
כל שיטה אחרת לא בטיחותית ומסוכנת. זכרו לעיניים אין חלקי חילוף !
צודקות הנשים שאומרות = גברים ילדים מגודלים !
יאללה לכו לאכול גלידה.
יום אחד אני נוטש ואתם משתוללים
לא יורים בגליל בלי מכסה גוף
בטח לא בתחמושות המעוכות שאתם מוצאים
לשם כך יש מטווח /מעבדה בליסטית עם דלת כבדה וזכוכית משוריינת כשלהדק קשור חבל העובר בחור קטן בתוך הדלת. יוצאים מהמטווח (בו מכינים את הנשק לפי השיגעון התורן שלכם)עומדים אחרי הדלת ומושכים בחבל.
צודקות הנשים שאומרות = גברים ילדים מגודלים !
יאללה לכו לאכול גלידה.
כתב מגן 1, בהתייחסו ל P7
תפקיד החריצים בבית הבליעה באקדח הנ"ל הוא בדיוק הפוך, ונועד לעכב את ההפלטה ולא לסייע לה. ניתן לערוך ניסוי שבו סוגרים על הצינה מאחור ולא מאפשרים לה לנוע, ואז יורים כדור. יש לזכור שני דברים: 1.להשאיר מקום לנוקר לצאת החוצה 2.האיזולירבנד שהורדדתם מהגליל לא יספיק הפעם, הוא חלש מדי. לאחר הירי מורידים את החסימה ומנסים לחלוץ ת'תרמיל. אתם אמורים להתקל בקושי לא מבוטל בחליצה, כי התרמיל נפתח בחלקו הקדמי לתוך החריצים בבית הבליעה. ולא נותר לי אלא להצטרף להמלצתו של אילן ב.בית הבליעה המחורץ משמש לצורך הקלה בחליצת התרמיל מבית הבליעה.
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד