בקשר לנהלים החדשים בתחרויות הגדנ"ע

פורום המיועד לעוסקים ולמתעניינים בתחום הירי האולימפי לסוגיו השונים.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי delbarital » 26 מרץ 2005, 21:17

nitz כתב:טל
אני מדבר על בלאגן בפורום, ואתה מוזמן לבדוק את הדיונים האחרונים...

מתי לאחרונה זכה מועדון כלשהו במקום ראשון באוויר קבוצתי?
האם אנחנו השתמשנו בציוד באם 16? איך קיבלנו מקום ראשון קבוצתי?
תחרות הגדנ"ע באוויר, זה ירי ספורטיבי, ובאם 16 זה ירי צבאי, נקודה. באוויר אמרתי שלא אכפת לי כי אני רוצה להגיע להישגים, וזה ירי ספורטיבי.

נראה לך שקלע, כשהוא תרם מכנס למועדון שלנו, הוא ידע שזה יהיה במידה שלי או של מישהו שהוא לא מכיר?

בצה"ל לא יורים ברובה אוויר, ולכן העקרונות של התחרות הם עקרונות איגוד הקליעה ולא של צה"ל

למה זה לא הגיוני? חילקתי את זה לשני נושאים-ירי ספורטיבי, וירי צבאי. תקרא שוב בבקשה

אני לא מוכן לדפוק לעצמי את הגב. אתה אולי מתאמן לתחרות פעם בחודש, אני מתאמן לפחות פעמיים בשבוע (כפי שמתבקש בכל מועדון-חניך צריך להגיע פעמיים בשבוע). כל אימון כזה לצאת עם כאבי גב, זה לא משהו שאני אשמח לעשות

התחרות של רובה אוויר בגדנ"ע היא ירי ספורטיבי אבל בשביל להכין את הנוער לירי צבאי בצבא. כל מטרת הגדנ"ע היא להכשיר את הנוער ולהכין אותו לשירות הצבאי. צריך להבין שהירי הספורטיבי הוא דבר נוסף שאמור להעשיר את הירי הצבאי ולא להפך כי אחרי הכל מדובר פה בהכנה לצה"ל ולא לתחרויות אולימפיות.

בצה"ל לא יורים ברובה אוויר אבל עדיין לצה"ל יש עקרונות שבגללם יש את הגדנ"ע. צה"ל משקיע הרבה מאוד כסף בגדנ"ע והוא לא עושה את זה בשביל הירי הספורטיבי אלא בשביל ההכנה לצה"ל. הירי הספורטיבי עוזר להכין את הקלעים לצה"ל לכן אם יש משהו בחוקי הירי הספורטיבי בתחרויות רגילות שאינו תואם לעקרונות של צה"ל ושל הגדנ"ע משנים אותי.

נקודת המבט שלך היא לא נכונה. כמו שאמרתי יש מטרה לגדנ"ע להכין את הנוער לצה"ל וגם החוקים בירי הספורטיבי של צה"ל מותאמים בשביל זה.

קלעים שמתחרים בלי ציוד ומגיעים לתוצאות גבוהות מתייאשים. למה קלעים אחרים מנצחים אותם בגלל ציוד?
למה שאני לדוגמה השקיע באימונים בשביל להשיג עוד כמה נקודות אם אני ידוע באותו הזמן ברחובות יש אחד עם מעיל שיקבל עוד 20 נקודות בזכות המעיל?
איזה סיכוי יש לי נגד זה?
גם אם אני אשקיע עוד הרבה והגיע לרמה גבוהה עדיין מישהו עם ציוד יוכל לעקוף אותי בעוד כמה נקודות גם אם בירי בלי ציוד הייתי מוציא תוצאה יותר טובה משלו.
זה לא משרת שום מטרה של צה"ל או של הגדנ"ע.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי delbarital » 26 מרץ 2005, 21:21

yuval כתב:לאחר 20 שנות שיפוט בגדנ"ע אני חושב שאני מוסמך להגיד שניתן להגיע בקלות ל-60/60
בשנים קודמות מקומות 1 עד 10 ולפעמים 15 היו 60 נקודות גם ברוסר M16 רגיל ולא "0.22 LR.

עקב סיבות שונות אין כמעט מועדוני 50 מטר לעומת זאת יש הרבה מועדוני 10 מטר (הכל יחסי כמובן)

בעבר היו כל המועדונים 50 מטר ולא ירו אויר כמעט. היום כולם יורים אויר וכמעט לא יורים "0.22
אז בו נחשוב בצורה מסודרת לאן אנחנו רוצים להביא את הקליעה בגדנ"ע?

נ.ב.

הגדנ"ע קליעה קם על הירי הספורטיבי.....

אם אפשר להגיע בקלות ל60\60 אז אני שואל את עצמי למה לא מגיעים לתוצאות כאלו?
אז באיזה מקום נעוצה הבעיה אבל כרגע זה לא משנה בדיוק איפה היא.
מה שמשנה זה שעדיין לא הגענו לשם. אתה לא יכול להגיד שאין לאיפה להתפתח אם גם במועדונים שמתאמנים רק ב50 אין יותר מחניך אחד שעושה 60\60.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yuval » 26 מרץ 2005, 21:25

טל,

אולי צריך להבין מה קרה בשנים האחרונות איך מגיעים חניכים לירות בנשק ובמצב שלא ירו בו לפני התחרות. ו"מאפסים" את הרובה על ידי שינוי נקודת המכוון....

נראה לי שפגישה על כוס קפה תסביר לך מספר דברים שקשה לי להסביר בכתובים.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי nitz » 26 מרץ 2005, 21:26

טל
אני כבר מתחיל להתייאש...רובה אוויר לא קשור לצה"ל:ישיבה-על מדף, לא תשתמש בזה אלא אם תהיה צלף, וגם אם כן, זה לא יהיה דומה בכלל...מרפקים אולי, ועמידה לא...

אני ניצחתי בלי מכנסי ונעלי קליעה, קלעים עם מכנסי ונעלי קליעה...מוטיבציה עוזרת לך יותר ממכנסיים, וייאוש הורס לך יותר ממכנסיים אצל קלע אחר
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי delbarital » 26 מרץ 2005, 21:26

על זה מדברים בקורסי הקיץ...וגם בגדנ"ע שהביה"ס שולח אותך אליו...ואם לא, בכל זאת-המטווח והמפקד לא אמורים לדאוג לערכי צה"ל והרצאות בנושא...חשוב, אבל זה לא תפקידם

עריכה:טל, תראה את ההודעה של יובל...כל זה, זה השלטון דאג לכך. אם אין מטווחי 50 מטר, זה בחירה של צה"ל או הממשלה או המועצה המקומית.

אילן אמר שהכנה לצה"ל היא גם מורשת ואני הסכמתי איתו ונתתי דוגמה איך מבצעים את זה נכון.

אתה אומר שזאת בחירה של צה"ל להוריד מטווחים של 50מ'. אז זה אומר שצה"ל מתעניין יותר בירי ספורטיבי ברובה אוויר?!

בכל מקרה אני מקווה שאתה זוכר שזה לא מועדון רעננה שקבע את התקנון החדש אלא צה"ל ככה שאתה לא יכול להגיד שזה לא מה שצה"ל רוצה...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי nitz » 26 מרץ 2005, 21:28

טל
יובל ציין עובדה, ואני הוצאתי ממנה מסקנה...תחשוב מה שאתה רוצה, אבל זה המצב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי nitz » 26 מרץ 2005, 21:31

yuval כתב:...מגיעים חניכים לירות בנשק ובמצב שלא ירו בו לפני התחרות. ו"מאפסים" את הרובה על ידי שינוי נקודת המכוון....

הכוונה לכך שלא מאפסים את הרובה עם כלי איפוס, אלא אומרים לחניך לאן לכוון? :shock:
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי delbarital » 26 מרץ 2005, 21:32

yuval כתב:טל,

אולי צריך להבין מה קרה בשנים האחרונות איך מגיעים חניכים לירות בנשק ובמצב שלא ירו בו לפני התחרות. ו"מאפסים" את הרובה על ידי שינוי נקודת המכוון....

נראה לי שפגישה על כוס קפה תסביר לך מספר דברים שקשה לי להסביר בכתובים.

אני אשמח להפגש עם כל אחד ולדבר על נושאים מעניינים כאלו על כוס קפה(אולי בעצם כוס שוקו בשבילי כי אני עדיין לא אוהב קפה :wink: )
בכל זאת אני אשמח אם תנסה במידת האפשר להסביר בכתב כי זה מה שיש לנו כרגע.

ובהחלט אני מסכים איתך שזה מתחיל להיות מוזר שחניכים מקרית שמונה באים לתחרות באשדות יעקוב ויורים בפעם הראשונה במאוזר או דברים דומים.
אני בטוח שאם זה היה אפשרי היו הרבה יותר מטווחים בכל הארץ וכולם היו גם עם 50מ' וגם אם 10 מטר ואולי גם היו מכניסים לשם רובים שעדיין לא נראו בגדנ"ע. אבל מה לעשות? מדובר בכסף.... בקושי אנחנו מבינים איך השנה פתאום הצליחו לסדר יותר תקציב לגדנ"ע(פתאום יש חולצות, כובעים וכו').
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי delbarital » 26 מרץ 2005, 21:41

אני כבר מתחיל להתייאש...רובה אוויר לא קשור לצה"ל:ישיבה-על מדף, לא תשתמש בזה אלא אם תהיה צלף, וגם אם כן, זה לא יהיה דומה בכלל...מרפקים אולי, ועמידה לא...

אני ניצחתי בלי מכנסי ונעלי קליעה, קלעים עם מכנסי ונעלי קליעה...מוטיבציה עוזרת לך יותר ממכנסיים, וייאוש הורס לך יותר ממכנסיים אצל קלע אחר

שמעת על קלעים בצה"ל שיורים במצב עמידה?
שמעת על צלפים שיורים ברובים עם רצועה?

חוץ מזה שירי במצב ישיבה רק אמור ללמד אותך את עקרונות הירי הבסיסיים ביותר(נשימה, לחיצה על הדק וכו')

מוטיבציה עוזרת יותר ממכנסיים. בסדר אני מסכים. אבל אנחנו ברעננה באים עם הרבה מוטיבציה ועדיין חסרות לנו לפעמים נקודה או שתיים בשביל לעבור קלעים אחרים שיורים עם ציוד. אם היה לנו את הציוד שלהם היינו כנראה עוברים אותם. למה אנחנו צריכים להגיע למצב כזה?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי delbarital » 26 מרץ 2005, 21:42

nitz כתב:
yuval כתב:...מגיעים חניכים לירות בנשק ובמצב שלא ירו בו לפני התחרות. ו"מאפסים" את הרובה על ידי שינוי נקודת המכוון....

הכוונה לכך שלא מאפסים את הרובה עם כלי איפוס, אלא אומרים לחניך לאן לכוון? :shock:

כן זה למשל קורה שמישהו מאוסישקין(לדוגמה) יורה בM16 ואסור לו לאפס אותו כי זה נשק של מישהו ממטווח רעננה(לדוגמה) והחניך מרעננה עדיין לא ירה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי delbarital » 26 מרץ 2005, 21:44

על זה מדברים בקורסי הקיץ...וגם בגדנ"ע שהביה"ס שולח אותך אליו...ואם לא, בכל זאת-המטווח והמפקד לא אמורים לדאוג לערכי צה"ל והרצאות בנושא...חשוב, אבל זה לא תפקידם

אתה טועה לגמרי.... זה כן התפקיד שלהם לפחות על פי הדברים של אלו שאחראים אליהם....
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yuval » 26 מרץ 2005, 21:45

טוב, שוקו זו גם ההעדפה שלי.
התהליך החל עם סגירת מועדונים מסיבות שונות ומשונות:
דימונה - התקרה קרסה - המטווח נסגר הגדנ"ע יצא מהעיר.
נתיבות אופקים - לא יודע למה נסגר בזמנו.
קרית גת - חוסר בחניכים.
קרית מלאכי - לא יודע
באר שבע - ירידה במספר החניכים + מרחק מהעיר
אשדוד - מטווח פרטי היום (קותי)
בית שמש - טענה ליציאת כדורים מהמטווח (לא סביר אבל זו הסיבה הרישמית)
ירושלים אלנבי - נבנתה שכונה המטווח החליפי מעולם לא הגיע לגדנ"ע או להפועל י-ם
ראשון לציון - לא יודע
רמלה - ??
חולון - מתרס קרס מאולם לא שופץ
פתח תקווה - ?
אביב (רמת אביב, שיח מוניס) - קריסת המתרס שימש חניה ליחידה במשרד ממשלתי.
כפר סבא - מופעל על ידי גוף פרטי.
חדרה - ?
פרדס חנה כרכור - ?

כל אילו היו מטווחי 50 מטר. הסיבות שונות חלקם קיימים וניתנים להפעלה חלקם לא.
לא כל דבר אני יכול לכתוב בפורום פתוח ולכן ההזמנה לשיחה.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי nitz » 26 מרץ 2005, 21:53

טל
קלעים/צלפים בד"כ לא יורים בעמידה, ואם כן, יש להם עזרים (חצובה גבוהה) שעליהם מונח הרובה...הדבר היחיד שהם עושים, זה לחיצת הדק, ומבט טלסקופ נכון

יש צליפה עם רצועה, וגם מעיל, אבל איך זה קשור לאוויר?

יובל
יש מועדונים אחרים שיש להם אם 16, אבל לא עשו שימוש בכלי איפוס, אלא כיוונו את הנשק למקום כלשהו במטרה שאינו המקום הראוי שאליו צריך לכוון?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Coach » 26 מרץ 2005, 22:59

ניצן וטל,

למה שלא תנסו להשתמש בטלפון....... :wink:

ולנושא העיקרי של אשכול זה, אני אגיד את זה רק פעם אחת בלבד :!:

קליעה ספורטיבית זה ההכנה הכי טובה לצה"ל שיכולה להיות !!!

מועדוני הקליעה של הגדנ"ע, כשמם הם: מועדוני קליעה, ולא מועדוני הכנה לצה"ל!
מי שמחפש הכנה לצה" נטו, מוזמן לפנות לגדנ"ע בכושר, ושאר מסגרות גדנ"ע שזהו תפקידם המוגדר. גדנ"ע קליעה קם (ובקצב שאתם מתקדמים, גם ייפול..) על קליעה, שבבסיסה הקליעה הספורטיבית, המקנה את העקרונות הנכונים ביותר לכל סוג ירי שהוא.

שים כל קלע ספורטיבי מאומן, גם אם לא ירה מימיו בנשק צבאי, מול הצלף הכי מוכשר בעולם, ובעשרה מתוך עשרה מקרים, הקלע הספורטיבי ינצח (בנשק צבאי, למי שלא הבין)!! זו גם הסיבה (למיטב ידיעתי) שהגדנ"ע "נזרק" מאליפות צה"ל - לחיילים נמאס להפסיד...

אני מוכן להוכיח לך את זה באופן מעשי (יש לי רק 15 שנות נסיון בירי אולימפי והדרכה לתמוך בעובדה זו...)

רק לידיעתכם, כמעט כל תכניות ההכנה לצה"ל (בתחומי הירי, כמובן) וכל מערכי הקליעה הצבאית והצליפה נבנו ע"י אנשים שמקורם בירי אולימפי (אלכס אלירז, למשל.....)

ולנושא הציוד: כפי שכבר כתבתי באינספור אשכולות כאן - זהו לא נושא הנתון לשיקול דעתכם או החלטתכם. זה לא אומר שלא מקשיבים כאן לקלעים, אבל... ביקשתם מסגרת צבאית - קיבלתם! יצאו החלטות, ופורסמו (גם כאן בפורום). החלטות אלו התקבלו לאחר דיונים שכללו את אנשי המקצוע הטובים ביותר בתחום הספורטיבי, וגם את האנשים שמקצועם הוא ההכנה לצה"ל.
אלו ההחלטות שמחייבות את כל הקלעים במסגרת הגדנ"ע, ולמי שלא שם לב, גם התחלנו ביישומם בתחרות האחרונה (בירי ספורטיבי היתה הקפדה על עמידה בחוקה - לא איפשרנו למשל לירות עם ג'ינס מתחת למכנסי קליעה בקטגוריה א', ובירי הצבאי ניסינו להיות חופשיים ככל האפשר).

ניתן להעביר ביקורת, לחות דעה, ואפילו להתלונן, אבל אנא ממכם, לפני שאתם ניגשים למקלדת, שימו מראה מול הפנים, וביחנו את עצמכם ואת דעותיכם, אם אתם כותבים את דעתכם האישית (מה שקורה בד"כ), ציינו זאת בצורה ברורה, ואל תתיימרו להציג את דעותייהם של הכלל או הרוב, בד"כ תטעו אם תנסו לעשות זאת, ותתקלו בתגובות חריפות, והדיון יגלוש לפסים שמקומם אינו כאן..

נכון לרגע זה הגדנ"ע נותן מסגרת מתאימה והולמת גם למי שמעוניין לשפר את כישורי הירי הצבאי שלו בלבד (למרות שלדעתי הדרך הטובה ביותר לכך היא ירי ספורטיבי..), וגם לאלו המעוניינים לשפר את מיומנויות הירי האולימפי במקביל.
לתחרותיים שבינינו (בכל הקטגוריות), מדדו את עצמכם מול האנשים שמתחרים בקטגוריה שלכם, ואם אתם פוזלים לקטגוריות אחרות, אתם מוזמנים לפנות אלי, או לכל אחד מהמדריכים שלכם, ונשמח לעזור לכם להתקדם (בין אם בכיוון הצבאי, או האולימפי).

טוב, התכוונתי לכתוב שורה או שתיים, ותראו לאן נגררתי.. :lol:

המשך הצלחה לכולם בכל התחרויות, ובכלל,

נתראה בתחרות הבאה
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד