עוזי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
איתמר שלום.
אני שהיה לי גלוק וויתרתי עליו לטובת 1911 הישן והטוב,
אני גם בעליו של ''העוזי ההוא'' והריני להודיעך שעוד לא נולד הגלוק
עם קת פובוס או בלעדיה שישתווה לעוזי הן ביכולות ובזריזות התיפעול
והן בדיוק.
ואם תתעקש מספיק חזק אז חובת ההוכחה היא עלי !(הכפפה על הריצפה)
תודה
במבי
אני שהיה לי גלוק וויתרתי עליו לטובת 1911 הישן והטוב,
אני גם בעליו של ''העוזי ההוא'' והריני להודיעך שעוד לא נולד הגלוק
עם קת פובוס או בלעדיה שישתווה לעוזי הן ביכולות ובזריזות התיפעול
והן בדיוק.
ואם תתעקש מספיק חזק אז חובת ההוכחה היא עלי !(הכפפה על הריצפה)
תודה
במבי
- סליקאי כסף

- סליקאי כסף

במבי,
אתה משכנע את המשוכנעים... אין ספק שאקדח עוזי עם קת יהיה יותר מדויק וזריז בתפעול מכל אקדח עם קת כזו או אחרת. הבעיה היא המשקל, הגודל ויכולת ההסלקה שבמדינה של אקדח אחד לבן אדם מהווה בעיה רצינית... אם היתה אפשרות כמו בארה"ב לרכוש אקדח אחד בחודש, אז לא הייתי מתנגד לצרף אקדח עוזי לאוסף...
אבל... עם כל הכבוד לדיוק וזריזות התפעול, אני לא יכול לדמיין את עצמי מסתובב כל היום במשרד עם עוזון בהצלב, או עם איזה בליטה ענקית במכנסיים....
מצד שני האפשרות של גלוק + קת פובוס בהחלט קורצת במקרה של טיולים וכו... הכל עניין של פשרות בחיים.
א.
אתה משכנע את המשוכנעים... אין ספק שאקדח עוזי עם קת יהיה יותר מדויק וזריז בתפעול מכל אקדח עם קת כזו או אחרת. הבעיה היא המשקל, הגודל ויכולת ההסלקה שבמדינה של אקדח אחד לבן אדם מהווה בעיה רצינית... אם היתה אפשרות כמו בארה"ב לרכוש אקדח אחד בחודש, אז לא הייתי מתנגד לצרף אקדח עוזי לאוסף...
אבל... עם כל הכבוד לדיוק וזריזות התפעול, אני לא יכול לדמיין את עצמי מסתובב כל היום במשרד עם עוזון בהצלב, או עם איזה בליטה ענקית במכנסיים....
א.
- תרמתי למען הסליק

היתרון של עוזי
הנדסת אנוש !
אפשרות גם לירי מדויק עד 150 מ' (אם יודעים לאפס...............)
אמינות
ירי אוטומטי לתפיסתי מעולם לא היה יתרון (כולל בגלוק על אפשרויותיו)
אלא רק חסרון ובזבוז תחמושת.
בודדת מהירה היא התשובה המועדפת עלי.
הצעה לתחרות :
תבחר כלי, תציב מטרות !
אתה באוטומט אני בבודדת מהירה.
("אתה תלך לתיכון אני למכון שמשון נראה מי יגיע ראשון " - מאמרי השפר של סלים וארזה במערכון על נשרקה בו נוספה השעה ה25 ליממה)
הנדסת אנוש !
אפשרות גם לירי מדויק עד 150 מ' (אם יודעים לאפס...............)
אמינות
ירי אוטומטי לתפיסתי מעולם לא היה יתרון (כולל בגלוק על אפשרויותיו)
אלא רק חסרון ובזבוז תחמושת.
בודדת מהירה היא התשובה המועדפת עלי.
הצעה לתחרות :
תבחר כלי, תציב מטרות !
אתה באוטומט אני בבודדת מהירה.
("אתה תלך לתיכון אני למכון שמשון נראה מי יגיע ראשון " - מאמרי השפר של סלים וארזה במערכון על נשרקה בו נוספה השעה ה25 ליממה)
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
אילן,
העוזי ביחוד אלה עם הקת עץ זה אחד מהתמ"קים המדויקים ביותר בעולם (אולי HK MP5 יותר מדויק ממנו). ל-150 מ' לא יריתי אבל ל-50מ' כן.
לגבי ירי בבודדת מהירה מול ירי אוטומטי, זה עוד ויכוח מהסוג של HK מול גלוק... מלחמה אינסופית בין שתי תפיסות עולם שונות כאשר כל צד משוכנע שהוא צודק, וכל צד מסוגל להביא מומחים ווירטואזים שיעשו נפלאות בכל אחת מהשיטות.
בתכלס שורה תחתונה, אם לא היה מקום לירי אוטומטי וקברניטי הצבאות השונים בעולם היו מגיעים למסקנה שזה חיסרון ובזבוז תחמושת אז הם היו פועלים להעלים את האפשרות הזו מכל כלי הנשק.
אין שום בעיה לצבא האמריקאי לקנות מחברת קולט את הגירסא החצי אוטומטית של M16 -- זו ממילא נמכרת בשוק האזרחי.
בינתיים העובדות בשטח מוכיחות רק ההפך . לכל נשק צבאי, כולל המודרניים ביותר, יש את האפשרות לירות אש אוטומטית (במקרים נדירים מוגבלת לצרורות של 3-4) וזה לא נראה שזה הולך להעלם בעתיד הקרוב.
א.
העוזי ביחוד אלה עם הקת עץ זה אחד מהתמ"קים המדויקים ביותר בעולם (אולי HK MP5 יותר מדויק ממנו). ל-150 מ' לא יריתי אבל ל-50מ' כן.
לגבי ירי בבודדת מהירה מול ירי אוטומטי, זה עוד ויכוח מהסוג של HK מול גלוק... מלחמה אינסופית בין שתי תפיסות עולם שונות כאשר כל צד משוכנע שהוא צודק, וכל צד מסוגל להביא מומחים ווירטואזים שיעשו נפלאות בכל אחת מהשיטות.
בתכלס שורה תחתונה, אם לא היה מקום לירי אוטומטי וקברניטי הצבאות השונים בעולם היו מגיעים למסקנה שזה חיסרון ובזבוז תחמושת אז הם היו פועלים להעלים את האפשרות הזו מכל כלי הנשק.
אין שום בעיה לצבא האמריקאי לקנות מחברת קולט את הגירסא החצי אוטומטית של M16 -- זו ממילא נמכרת בשוק האזרחי.
בינתיים העובדות בשטח מוכיחות רק ההפך . לכל נשק צבאי, כולל המודרניים ביותר, יש את האפשרות לירות אש אוטומטית (במקרים נדירים מוגבלת לצרורות של 3-4) וזה לא נראה שזה הולך להעלם בעתיד הקרוב.
א.
- תרמתי למען הסליק

התמונה הבאה הזכירה לי משהו שהגיע הזמן לבדוק...
http://www.israeli-weapons.com/weapons/small_arms/uzi/uzi_1.jpg
כשהייתי קטן באיזו קייטנה, המאבטח שהתלווה אלינו פירק לכבוד כמה זאטוטים את העוזי שלו (בבקשה אל תתמקדו במידת האינטליגנציה של המאבטח) - בכל אופן הוא טען שהפיסה האדומה המופיעה בתמונה עשויה מחומר סודי ומיוחד שכל תפקידו בחיים להקטין את הרתע בצורה משמעותית. היש אמת בדבריו?
http://www.israeli-weapons.com/weapons/small_arms/uzi/uzi_1.jpg
כשהייתי קטן באיזו קייטנה, המאבטח שהתלווה אלינו פירק לכבוד כמה זאטוטים את העוזי שלו (בבקשה אל תתמקדו במידת האינטליגנציה של המאבטח) - בכל אופן הוא טען שהפיסה האדומה המופיעה בתמונה עשויה מחומר סודי ומיוחד שכל תפקידו בחיים להקטין את הרתע בצורה משמעותית. היש אמת בדבריו?
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
קודם כל - המכלול של העוזי בתמונה מוזר מאד - משהו שם (ליד הקדח של הקפיץ המחזיר) לא מסתדר לי...וגם החתך על הבלם (אותו גומי אדום)
הגומי האמור, שתפקידו למיטב ידיעתי לרכך את המכה שהמכלול נותן כאשר הוא מגיע לקצה האחורי של מהלכו, אכן היה הסוד הגדול של העוזי כאשר הוא פותח. גורם כלשהו בישראל פיתח חומר שלא מתבלה במכות, ולכן לא צריך להחליפו בצורה סדירה. החומר הנ"ל נשמר כסוד מסחרי במשך תקופה ארוכה, כך שבצבאות אחרים בהם היה חלק דומה החלק היה מוחלף כל מספר נתון של מחסניות עקב הבלאי של הגומי. (ידע זה בא מהרצאה ששמעתי בקורס קצינים לפני שנים רבות - אני מקווה שאני לא תורם כאן להפצת שטויות חסרות בסיס).
הגומי האמור, שתפקידו למיטב ידיעתי לרכך את המכה שהמכלול נותן כאשר הוא מגיע לקצה האחורי של מהלכו, אכן היה הסוד הגדול של העוזי כאשר הוא פותח. גורם כלשהו בישראל פיתח חומר שלא מתבלה במכות, ולכן לא צריך להחליפו בצורה סדירה. החומר הנ"ל נשמר כסוד מסחרי במשך תקופה ארוכה, כך שבצבאות אחרים בהם היה חלק דומה החלק היה מוחלף כל מספר נתון של מחסניות עקב הבלאי של הגומי. (ידע זה בא מהרצאה ששמעתי בקורס קצינים לפני שנים רבות - אני מקווה שאני לא תורם כאן להפצת שטויות חסרות בסיס).
I think, therefore I am. I think
התמונה היא של עוזי קרבין שמיוצר עבור השוק האמריקאי. אני באמת לא מבין מה בדיוק תפקיד הקדח הזה במכלול, אבל בהחלט יכול להיות שזה איזה שינוי שנעשה לפי דרישות ה-BATF כדי להקשות על הסבת הכלי לאוטומטי מלא. לגבי אותו גומי אדום...זה שמופיע בתמונה נראה די מרוט ובלוי, אבל בהחלט הגומי הזה מחזיק מעמד שנים בתמ"קים עוזי.
א.
א.
- תרמתי למען הסליק

- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד