כמות האנרגיה כתלות באורך הקנה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
5 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
כמות האנרגיה כתלות באורך הקנה
השאלה שלי מתייחסת ספציפית לתחמושת 9\19ממ, אבל מעניין, לדעתי, להשוות אנרגיות גם מול קטרים אחרים.
יצרני התחמושת מבססים את הנתונים בטבלאות שלהם על אורך קנה "סטנדרטי" של 4'' (בערך 102ממ), מה שנותן מרחק האצה של כ- 82 ממ.
ברור שמכייוון שזוהי מערכת לא לינארית, לא ניתן פשוט לכפול ביחסי האורכים.
בעצם מה שמעניין אותי באופן מעשי, זה, מהו ההגיון בנשיאת אקדח מרובה כדורים, כבד ולא קטן וכל מה ש"חסכו" בו הוא הקנה?
למשל, מה ההבדל באנרגיה שמפיק קנה באורך שישה אינץ מול קנה באורך שלושה וחצי אינץ עם אותו כדור?
בקישור הבא ניתן לראות גרפים של לחץ בקנה כתלות בזמן
http://www.shootingsoftware.com/pressure.htm
יצרני התחמושת מבססים את הנתונים בטבלאות שלהם על אורך קנה "סטנדרטי" של 4'' (בערך 102ממ), מה שנותן מרחק האצה של כ- 82 ממ.
ברור שמכייוון שזוהי מערכת לא לינארית, לא ניתן פשוט לכפול ביחסי האורכים.
בעצם מה שמעניין אותי באופן מעשי, זה, מהו ההגיון בנשיאת אקדח מרובה כדורים, כבד ולא קטן וכל מה ש"חסכו" בו הוא הקנה?
למשל, מה ההבדל באנרגיה שמפיק קנה באורך שישה אינץ מול קנה באורך שלושה וחצי אינץ עם אותו כדור?
בקישור הבא ניתן לראות גרפים של לחץ בקנה כתלות בזמן
http://www.shootingsoftware.com/pressure.htm
מארק לוריא
אכן צודק בקביעה שלך שרמת האנריגיה לא יכולה להחשב בצורה לינארית פשוטה
נוסחת האנריגיה הקינטית הקוויית (במערכת יחידות מטריות ) נתונה ע"י מכפלה של מסת הקליעה בק"ג בריבוע המהירות ביחידות של מטר לשניה וכל המכפלה מחולקת ב2 ,
ואילו המומנט אוו המתקף (תסלח לי שאני לא עומד פה על ההבדל הפיזיקלי בין השנים למרות שיש והוא מהותי ) הוא מכפלת משקל הקליעה בק"ג במהירות במטר לשניה .
ככה שכמו שאתה מבין ירידה מסוימת במהירות במהירות תתבטא בירידה מסוימת במומנט
אך הירידה בשיעור של חזקה שניה באנרגיה ופה נשאלת השאלה מה משפיעה יותר
על יכולת העצירה של הכדור האנרגיה המומנט אוו אולי משהוא אחר ?
וזאת שאלת מיליון הדולר עליה מתווכחים מומחי הבליסטיקה הסופית מזה שנים .
בכל מיקרא לשאלה שלך......
1)אין קשר בין קיבולת כדורים לאנריגה (אולי באופן עקיף ביותר נאמר אם תבחר לקנות אקדח
בדגם מסוים אבל בקוטר כזה ולא אחר )
2)לצערי לא יצאה לי לראות הרבה סטטיסטיקות שמשוות כדור מקנה של 6 אינטש לקנה של 3 אינטש (בין היתר כי אין הרבה אנשים שמשתמשים הקנה של 6 אינטש בנשק להגנה עצמית)
אבל יצאה לי לעיין בסטטיסטיקות מסוימות שמראות הבדל בכדורים בקוטר של 0.38 ספישל
שנורו במקרי אמת מקנה של 2 אינטש ו 4 אינטש .
וההבדל בכוח העצירה המעשי נע בין 5% ל10% תלוי בכדור ,וזה הרבה מאד !!!!
זה משול להבדל שבין לירות כדור 9 קצר ל9 ארוך אם תרצה.
מקווה שעניתי על שאלתך.
נוסחת האנריגיה הקינטית הקוויית (במערכת יחידות מטריות ) נתונה ע"י מכפלה של מסת הקליעה בק"ג בריבוע המהירות ביחידות של מטר לשניה וכל המכפלה מחולקת ב2 ,
ואילו המומנט אוו המתקף (תסלח לי שאני לא עומד פה על ההבדל הפיזיקלי בין השנים למרות שיש והוא מהותי ) הוא מכפלת משקל הקליעה בק"ג במהירות במטר לשניה .
ככה שכמו שאתה מבין ירידה מסוימת במהירות במהירות תתבטא בירידה מסוימת במומנט
אך הירידה בשיעור של חזקה שניה באנרגיה ופה נשאלת השאלה מה משפיעה יותר
על יכולת העצירה של הכדור האנרגיה המומנט אוו אולי משהוא אחר ?
וזאת שאלת מיליון הדולר עליה מתווכחים מומחי הבליסטיקה הסופית מזה שנים .
בכל מיקרא לשאלה שלך......
1)אין קשר בין קיבולת כדורים לאנריגה (אולי באופן עקיף ביותר נאמר אם תבחר לקנות אקדח
בדגם מסוים אבל בקוטר כזה ולא אחר )
2)לצערי לא יצאה לי לראות הרבה סטטיסטיקות שמשוות כדור מקנה של 6 אינטש לקנה של 3 אינטש (בין היתר כי אין הרבה אנשים שמשתמשים הקנה של 6 אינטש בנשק להגנה עצמית)
אבל יצאה לי לעיין בסטטיסטיקות מסוימות שמראות הבדל בכדורים בקוטר של 0.38 ספישל
שנורו במקרי אמת מקנה של 2 אינטש ו 4 אינטש .
וההבדל בכוח העצירה המעשי נע בין 5% ל10% תלוי בכדור ,וזה הרבה מאד !!!!
זה משול להבדל שבין לירות כדור 9 קצר ל9 ארוך אם תרצה.
מקווה שעניתי על שאלתך.
היגט,
אתה צריך לקחת צעד אחד אחורה בחישובים שלך כדי לענות לשאלה של הבחור.
1. ראשית אתה צריך לחשב את ההפרש במהירות הלוע כפונקציה של אורך הקנה.
2. עם הערכים של מהירויות הלוע עבור אורכי קנה שונים תוכל לחשב את האנרגיה הקינטית ואת המומנט עבור תחמושת מסוימת.
מכאן ועד מה שנקרא "כושר עצירה" המרחק הוא רב ביותר, כי נכנסים פרמטרים נוספים כמו קוטר הקליע, אם הוא נפתח או לא, סוגי החומרים שהקליע עובר בדרכו למטרה וכו וכו וכו....
א.
אתה צריך לקחת צעד אחד אחורה בחישובים שלך כדי לענות לשאלה של הבחור.
1. ראשית אתה צריך לחשב את ההפרש במהירות הלוע כפונקציה של אורך הקנה.
2. עם הערכים של מהירויות הלוע עבור אורכי קנה שונים תוכל לחשב את האנרגיה הקינטית ואת המומנט עבור תחמושת מסוימת.
מכאן ועד מה שנקרא "כושר עצירה" המרחק הוא רב ביותר, כי נכנסים פרמטרים נוספים כמו קוטר הקליע, אם הוא נפתח או לא, סוגי החומרים שהקליע עובר בדרכו למטרה וכו וכו וכו....
א.
- תרמתי למען הסליק

היגט, ואיתמר
אני רוצה לתקן את הרושם שיצרתי עם המילים "מערכת לא לינארית". לא התכוונתי לעובדה (הטרוויאלית) שיש פוקציה ריבועית שקושרת את המהירות הקווית לאנרגיה וגם לא התכוונתי לכך שחלק מהאנרגיה הופכת למומנט.
ידוע ש: עבודה = דרך(אורך) * כוח(לחץ). אילו הלחץ על הקליע היה שווה לאורך כל מסלולו בקנה, הייתי אומר שהאנרגיה המופקת "לינארית" באורך הקנה. אם תציצו בלינק שצרפתי קודם, תראו שהלחץ משתנה בזמן, אז ברור שהתאוצה של הקליע בקנה לא קבועה לכל אורכו.
השאלה שהעלאתי בכלל לא ניתנת לחישוב, אילו נתוני יצרן התחמושת שלדעתי צריכים להוות שיקול מרכזי בבחירת הנשק כי כמות האנרגיה, בסופו של דבר, זה הגורם היחידי ש"משכנע" את הקליע לצאת מבית הבליעה...
בקשר לכמות הכדורים, היגט, כנראה שגם פה לא הסברתי עצמי טוב. רציתי להדגיש תופעה התנהגותית (אנושית):
אני בהחלט מבין את השיקול בבחירת אקדח קטן וקל עם מעט כדורים וקנה מיניאטורי.
אבל בחירת אקדח מרובה כדורים, מצד אחד, שהופך אותו בהכרח למסורבל וכבד יותר, ומצד שני בחירת אורך קנה קצר ככל האפשר, שכבר לא משנה הרבה, נראה לא לעניין.
בינתיים פניתי לשני יצרנים עם השאלה. אחד עדיין לא ענה (ווינצ'סטר) ואחד(קור-בון) ענה שאין לו את הנתונים.
אני רוצה לתקן את הרושם שיצרתי עם המילים "מערכת לא לינארית". לא התכוונתי לעובדה (הטרוויאלית) שיש פוקציה ריבועית שקושרת את המהירות הקווית לאנרגיה וגם לא התכוונתי לכך שחלק מהאנרגיה הופכת למומנט.
ידוע ש: עבודה = דרך(אורך) * כוח(לחץ). אילו הלחץ על הקליע היה שווה לאורך כל מסלולו בקנה, הייתי אומר שהאנרגיה המופקת "לינארית" באורך הקנה. אם תציצו בלינק שצרפתי קודם, תראו שהלחץ משתנה בזמן, אז ברור שהתאוצה של הקליע בקנה לא קבועה לכל אורכו.
השאלה שהעלאתי בכלל לא ניתנת לחישוב, אילו נתוני יצרן התחמושת שלדעתי צריכים להוות שיקול מרכזי בבחירת הנשק כי כמות האנרגיה, בסופו של דבר, זה הגורם היחידי ש"משכנע" את הקליע לצאת מבית הבליעה...
בקשר לכמות הכדורים, היגט, כנראה שגם פה לא הסברתי עצמי טוב. רציתי להדגיש תופעה התנהגותית (אנושית):
אני בהחלט מבין את השיקול בבחירת אקדח קטן וקל עם מעט כדורים וקנה מיניאטורי.
אבל בחירת אקדח מרובה כדורים, מצד אחד, שהופך אותו בהכרח למסורבל וכבד יותר, ומצד שני בחירת אורך קנה קצר ככל האפשר, שכבר לא משנה הרבה, נראה לא לעניין.
בינתיים פניתי לשני יצרנים עם השאלה. אחד עדיין לא ענה (ווינצ'סטר) ואחד(קור-בון) ענה שאין לו את הנתונים.
מארק לוריא
השאלה שהעלית בהחלט ניתנת לחישוב על ידי כמה משוואות דיפרנציאליות שדרך אגב, נוסחת התנע והאנרגיה הקינטית הן חלק מהן. אם שמת לב, אינטגרל של נוסחת התנע MV לפי -V נותן לך את נוסחת האנרגיה הקינטית MV^2/2 וזה רק על רגל אחת. בסופו של דבר אתה יכול להגיע למערכת משוואות של הלחץ כפונקציה של זמן ולדעת בדיוק את תאוצת הקליע בכל נקודה dt.
אבל כל זה ממש לא רלוונטי. הנתון היחידי שרלוונטי הוא מהירות הלוע של הקליע (המהירות בה עוזב הקליע את הנשק), והיא ניתנת למדידה על ידי כרונוגרף..
א.
אבל כל זה ממש לא רלוונטי. הנתון היחידי שרלוונטי הוא מהירות הלוע של הקליע (המהירות בה עוזב הקליע את הנשק), והיא ניתנת למדידה על ידי כרונוגרף..
א.
- תרמתי למען הסליק

5 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד