שמועה ! רשיון לרובה אויר לבעלי רשיון לאקדח מלפני 1996??
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
לשם העדכון, היום דיברתי עם המוקד הארצי של משרד הפנים (טל 02-6294720) שם הובהר לי שאכן התקנה שונתה. כמו כן האישה הנחמדה שדיברתי עמה אמרה שלא צריך להגיש עם הבקשה לרשיון את כל הניירת של תימוכין לעילה מחדש. אישית אני לוקח את זה בערבון מוגבל, אבל מצאתי לנכון לפרסם זאת.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
רפתן כתב:לא שמעתי בדקתי !
מי שעונה לתבחינים (כל תבחין) ויש בידו נשק, רשאי להגיש בקשה גם לנשק אויר אחד על מנת לשפר את רמת הקליעה במחיר נמוך.
אדם שיתפס יורה בנשק אויר מחוץ למטווח מאושר כחוק יפתח לו תיק ועלול להפסיד את שני הרישיונות גם יחד.
אדם שאינו עונה לתבחינים לא יקבל רישיון אם אינו חבר מועדון קליעה פעיל.
לגבי נשק 0.22 חובה להיות קלע פעיל.
לידיעתכם
יום טוב
אילן בן נון
המלצתי המקצועית לבעלי אקדחים לרכוש אקדח אויר ולא רובה וכך באמת יוכלו לשפר את הירי שלהם.
אם היית קורא את השורה הזאת יכולת לחסוך טלפון.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
אילן ידידי,
המטרה של שיחת הטלפון הייתה בירור הצורך בהוכחת קיום עילה נוספת (מיועדת ללא-מיוחסים הבתר צ"ו-ים בלבד).
המטרה של שיחת הטלפון הייתה בירור הצורך בהוכחת קיום עילה נוספת (מיועדת ללא-מיוחסים הבתר צ"ו-ים בלבד).
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 07 אפריל 2005, 12:19, נערך פעם אחת בסך הכל.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אקדחי אויר
האם זה אומר שאקדחי AIRSOFT (כגון אלו של SVI ודומיהם) יהיו חוקיים בארץ??????
- סליקאי כסף

אקדחי ורובי airsoft אינם לחשבים בארץ כ"רובה או אקדח אוויר" אלא כצעצוע מסוכן.
ע"כ הם זקוקים לאישורים אחרים לגמרי ולא לרשיון ממשרד הפנים.
ועוד הערה קטנה לכל התלהבים:
כזכור, מותר לירות בדבר הזה רק במטווח מאושר כדת משה וישראל.
אם כבר אתה נמצא במטווח כזה, תמיד תוכל להשאיל או לשכור לך אחד ולהשתעשע בו.
אין שום יתרון באחקה אישית.
האמור מעלה אינו כולל קניה ואחזקה של כלים תחרותיים איכותיים, שמחירם לא מבייש את הטוב שבאקדחי ירי מעשי, אך אני בסםפק רב אם יהיו הרבה "משקיעים " לכלים כאלו.
ע"כ הם זקוקים לאישורים אחרים לגמרי ולא לרשיון ממשרד הפנים.
ועוד הערה קטנה לכל התלהבים:
כזכור, מותר לירות בדבר הזה רק במטווח מאושר כדת משה וישראל.
אם כבר אתה נמצא במטווח כזה, תמיד תוכל להשאיל או לשכור לך אחד ולהשתעשע בו.
אין שום יתרון באחקה אישית.
האמור מעלה אינו כולל קניה ואחזקה של כלים תחרותיים איכותיים, שמחירם לא מבייש את הטוב שבאקדחי ירי מעשי, אך אני בסםפק רב אם יהיו הרבה "משקיעים " לכלים כאלו.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
שלחתי אימייל למשרד הפנים
שלום חברים
שלחתי אימייל למשרד הפנים בעניין רשיון וקנית רובה אויר, על פי התשובה שלהם אין שום דבר חדש.
ולאחרים נאמר אחרת ע"פ מה שנאמר בשרשור.

שלחתי אימייל למשרד הפנים בעניין רשיון וקנית רובה אויר, על פי התשובה שלהם אין שום דבר חדש.
ולאחרים נאמר אחרת ע"פ מה שנאמר בשרשור.
פעם לא היה לנו כלום, והיה לנו הכל.
היום יש לנו הכל, ואין לנו כלום.
היום יש לנו הכל, ואין לנו כלום.
- סליקאי ארד

אני לא רואה את עצמי עומד במטווח ויורה באקדח/רובה אויר, ואני לא רואה בדיוק איך זה תורם לשיפור היכולות שלי. לאקדח אויר יש ארגונומיה שונה לגמרי מאשר לאקדחים חצי אוטומטיים, ולשלא לדבר שצריך לטעון אותם כדור כדור. על רובה אויר אין בכלל על מה לדבר כי זה אפילו לא קרוב.
לדעתי, החלופה הטובה ביותר והקרובה ביותר לדבר האמיתי (ירי באקדח מיטען חצי אוטומטי) בהעדר אפשרות להוציא רשיון לכלי נשק נוסף היא ערכת הסבה ל-0.22. יש כאלה בנמצא ל-1911 ותואמיו וכמובן בשביל גלוק.
היתרונות:
1. לא דורש רשיון נשק נוסף, וכל כאב הראש של תבחין של יורה ספורטיבי פעיל -- דורש רק רישום של קנה נוסף ברשיון שזה הליך די אוטומטי. כיום אין הגבלה על מספר הקנים/קטרים שבעל נשק יכול לרכוש ובלבד שהוא רושם אותם באופן חוקי.
2. תחמושת זולה בסדרי גודל לעומת 9ממ ו-0.45
3. אתה יורה באקדח שאותו אתה נושא יום יום, אותה אחיזה, אותו הדק, אותה תמונת כוונות
חסרונות:
1. מחיר: העסק לא זול, אבל מי שיורה הרבה יכסה די מהר את עלות הרכישה הראשונית על ידי הההפרש במחיר התחמושת.
2. אמינות: אפשר לצפות למעצורים מדי פעם..אבל כיוון שהערכה הזו היא מימלא לאימונים בלבד זה לא מי יודע מה קריטי, ובטח שיותר טוב מאשר לטעון כדור כדור באקדח אויר...
אני בכל אופן הולך לרכוש ערכה כזו.
א.
לדעתי, החלופה הטובה ביותר והקרובה ביותר לדבר האמיתי (ירי באקדח מיטען חצי אוטומטי) בהעדר אפשרות להוציא רשיון לכלי נשק נוסף היא ערכת הסבה ל-0.22. יש כאלה בנמצא ל-1911 ותואמיו וכמובן בשביל גלוק.
היתרונות:
1. לא דורש רשיון נשק נוסף, וכל כאב הראש של תבחין של יורה ספורטיבי פעיל -- דורש רק רישום של קנה נוסף ברשיון שזה הליך די אוטומטי. כיום אין הגבלה על מספר הקנים/קטרים שבעל נשק יכול לרכוש ובלבד שהוא רושם אותם באופן חוקי.
2. תחמושת זולה בסדרי גודל לעומת 9ממ ו-0.45
3. אתה יורה באקדח שאותו אתה נושא יום יום, אותה אחיזה, אותו הדק, אותה תמונת כוונות
חסרונות:
1. מחיר: העסק לא זול, אבל מי שיורה הרבה יכסה די מהר את עלות הרכישה הראשונית על ידי הההפרש במחיר התחמושת.
2. אמינות: אפשר לצפות למעצורים מדי פעם..אבל כיוון שהערכה הזו היא מימלא לאימונים בלבד זה לא מי יודע מה קריטי, ובטח שיותר טוב מאשר לטעון כדור כדור באקדח אויר...
אני בכל אופן הולך לרכוש ערכה כזו.
א.
- תרמתי למען הסליק

איתמר ידידי
דעתי שונה במעט משלך.
כל מי שלומד קודם קליעה ואח"כ לוחמה מגיע רחוק יותר.
גם אנשים שעשו הסבה בהמשך (יוחנן שימרון, יורם שטיינר ועוד.............) יספרו לך שהקטע האולימפי שיפר אצלם חזק מאד את הדיוק וההתיחסות לכל כדור.
מעניין גם הצבא האמריקקי וגם השוויצרי מתחילים את הכשרת הלוחם ברובים בעלי טעינה בודדת עד להפנמת עיקרי הקליעה ורק אז עוברים לרובה מחסנית "שופך כדורים" כשהמוח כבר מתוכנת "לכל כדור יש כתובת"
אנחנו צבא עתיר ניסיון העדפנו לדלג על השלב הזה ולרוץ מהקדור הראשון לנשק מיטען, עם התפיסה של אין דבר מחר נקנה עוד אבוקדו - כך גם קיבלנו אנשים רבים החושבים שנשק בטעינה בודדת הוא בזבוז זמן. אנחנו הרי החכמים וכל הגויים טיפשים (בעיקר בפורים ופסח)
איתמר ידידי נסה לירות בטעינה בודדת להגיע להישגים ולבדוק את עצמך אח"כ גם בירי המהיר.
אולי אתה תופתע
אני לא
והחשוב ביותר חג שמח
דעתי שונה במעט משלך.
כל מי שלומד קודם קליעה ואח"כ לוחמה מגיע רחוק יותר.
גם אנשים שעשו הסבה בהמשך (יוחנן שימרון, יורם שטיינר ועוד.............) יספרו לך שהקטע האולימפי שיפר אצלם חזק מאד את הדיוק וההתיחסות לכל כדור.
מעניין גם הצבא האמריקקי וגם השוויצרי מתחילים את הכשרת הלוחם ברובים בעלי טעינה בודדת עד להפנמת עיקרי הקליעה ורק אז עוברים לרובה מחסנית "שופך כדורים" כשהמוח כבר מתוכנת "לכל כדור יש כתובת"
אנחנו צבא עתיר ניסיון העדפנו לדלג על השלב הזה ולרוץ מהקדור הראשון לנשק מיטען, עם התפיסה של אין דבר מחר נקנה עוד אבוקדו - כך גם קיבלנו אנשים רבים החושבים שנשק בטעינה בודדת הוא בזבוז זמן. אנחנו הרי החכמים וכל הגויים טיפשים (בעיקר בפורים ופסח)
איתמר ידידי נסה לירות בטעינה בודדת להגיע להישגים ולבדוק את עצמך אח"כ גם בירי המהיר.
אולי אתה תופתע
אני לא
והחשוב ביותר חג שמח
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
- סליקאי זהב

אילן ידידי,
במקרה זה התפרצת לדלת פתוחה.
ז"א עשית איזה מין היקש לוגי של ירי בנשק חצי אוטומטי => אימון לא אפקטיבי..
אני חס וחלילה לא מזלזל בעקרונות הקליעה הנכונה ואני מסכים איתך בכל מה שאתה אומר שלכל כדור יש כתובת. ביחוד לנו בתור אזרחים שנושאים נשק להגנה עצמית, שם בכלל אין מקום לפיספוסים. יש לי הרבה קילומטראז' ברובים בריחיים מכל מיני סוגים וקטרים, כך שזו לא הנקודה.
המטרה שלי כעת היא להביא את היכולות שלי לידי מיצוי בפלטפורמה אותה אני נושא יום יום, תוך כדי שמירה על רמת הוצאות סבירה. אחד העזרים לכך הוא ערכת הסבה ל-0.22 כדי להוריד עלויות תחמושת. כמובן שזה לא בא במקום אימון אפקטבי והתייחסות לכל כדור וכדור.
ואם כבר אנחנו מדברים...האם יש איזה שינוי בתקנות משרד הפנים בקשר לרכישת קנים נוספים/ערכות הסבה ומה בדיוק תהליך הרישוי?
תודה וחג שמח לך ולמשפחתך...
א.
במקרה זה התפרצת לדלת פתוחה.
ז"א עשית איזה מין היקש לוגי של ירי בנשק חצי אוטומטי => אימון לא אפקטיבי..
אני חס וחלילה לא מזלזל בעקרונות הקליעה הנכונה ואני מסכים איתך בכל מה שאתה אומר שלכל כדור יש כתובת. ביחוד לנו בתור אזרחים שנושאים נשק להגנה עצמית, שם בכלל אין מקום לפיספוסים. יש לי הרבה קילומטראז' ברובים בריחיים מכל מיני סוגים וקטרים, כך שזו לא הנקודה.
המטרה שלי כעת היא להביא את היכולות שלי לידי מיצוי בפלטפורמה אותה אני נושא יום יום, תוך כדי שמירה על רמת הוצאות סבירה. אחד העזרים לכך הוא ערכת הסבה ל-0.22 כדי להוריד עלויות תחמושת. כמובן שזה לא בא במקום אימון אפקטבי והתייחסות לכל כדור וכדור.
ואם כבר אנחנו מדברים...האם יש איזה שינוי בתקנות משרד הפנים בקשר לרכישת קנים נוספים/ערכות הסבה ומה בדיוק תהליך הרישוי?
תודה וחג שמח לך ולמשפחתך...
א.
- תרמתי למען הסליק

לכל אקדח ברשיון נשיאה מותר לרשום עוד 2 קנים בלבד.
על אקדח המוחזק בתבחין "מתאמן ירי פעיל" דורשים אישור ממנכ"ל איגוד הקליעה על רישום קנה נוסף.
עלות התחמושת ל 0.22 גבוהה ומתקרבת ל1 ש"ח לכדור (ומגיעה עד ל2.5 ש"ח לתחמושת אולימפית מובחרת מסדרת TENEX). ההפרש בתחמושת לא מצדיק, לדעתי, רכישה של מערכת הסבה, מה עוד שהיא מדמה רק במעט את הדבר האמיתי.
על אקדח המוחזק בתבחין "מתאמן ירי פעיל" דורשים אישור ממנכ"ל איגוד הקליעה על רישום קנה נוסף.
עלות התחמושת ל 0.22 גבוהה ומתקרבת ל1 ש"ח לכדור (ומגיעה עד ל2.5 ש"ח לתחמושת אולימפית מובחרת מסדרת TENEX). ההפרש בתחמושת לא מצדיק, לדעתי, רכישה של מערכת הסבה, מה עוד שהיא מדמה רק במעט את הדבר האמיתי.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד