מטווח ירי, סיגריה בוערת, שרפה - מוות ברשלנות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מטווח ירי, סיגריה בוערת, שרפה - מוות ברשלנות

על ידי ariocarpus » 06 אפריל 2005, 21:39

מאסר בפועל בן 6 חודשים, שירוצה בעבודות שירות, מע"ת בן 7 חודשים למשך 3 שנים וקנס בסך 40,000 ¤ (רק ל2 נאשמים) הוטלו היום בבית המשפט השלום בכפר סבא לחובתם של יוסף יוסף, רובין אבי ורובין דורון אשר הורשעו לאחר שמיעת ראיות, בעבירות של גרימת מוות ברשלנות ומעשה פזיזות ורשלנות אשר הביאו למותו הטראגי של ניר גמבש ז"ל, ופגיעתם של אחרים.
כמפורט בכתב האישום מיוחס לנאשמים כי בעת הרלבנטית – שימש יוסף יוסף (נאשם 1) שוטר במשטרת ישראל, רובין אבי (נאשם 2) היה הבעלים של "מטווח העיר" הממוקם ברחוב הרצל 53 בנתניה ורובין דורון (נאשם 3) שימש כמנהל המטווח.

במסגרת תפקידם, היו הנאשם 2 ו-3 אחראים לכך שבמטווח יקויימו הוראות החוק ויישמרו הוראות הבטיחות הנוגעות למטווח.

המטווח ממוקם במרתף מבנה בן 8 קומות, וגודלו 86 מ"ר,והוא מחולק לשני אגפים: באגף הראשון, דלפק, נקודת מכירת כלי נשק ותחמושת ופינת ישיבה - ובאגף השני מצוי איזור הירי.

שטחו הכולל של המרתף בו ממוקם המטווח הוא כ-200 מ"ר, ובמועד הרלבנטי היתה לו כניסה אחת בלבד.

במועד הרלבנטי פעל המטווח (אולם הירי) ללא רישיון, וב-25.10.98 הוציא בית משפט השלום בנתניה צו סגירה כנגדו. לבקשת נאשם 2 - עוכב ביצוע צו הסגירה למשך 12 חודשים.

במועד זה,גם לא היה למטווח (אולם הירי) אישור ממכבי האש כי הוא תקין ובטיחותי ועומד בתנאי הבטיחות לאש.

בתאריך 8.12.98, בשעה 20:00 לערך, לאחר תיאום עם נאשם 3, הגיעו למטווח 7 שוטרים מיס"מ שרון על מנת להתאמן בירי, כשביניהם נאשם 1 .

השוטרים נכנסו לאזור הירי במטווח, החלו בהתארגנויות לביצוע הירי, ובין השאר החלו בפריקת תחמושת, ובניקוי שטח המטווח בו היו באותה העת תרמילים מפוזרים שלא פונו מירי קודם. השוטרים גרפו את התרמילים לאזור בתוך המטווח בו היו מרוכזים תרמילים שהושארו שם אף הם מירי קודם, ובמערום היו באותה העת מספר רב של תרמילים שהושארו במקום, ולא פונו מהמטווח.

בין השוטרים - נכנס לאזור הירי, בו היה באותה עת שילוט המורה על איסור עישון באזור המטווח, גם הנאשם 1 -כשהוא מעשן באותה עת סיגריה, ונטל חלק בפעולות הניקוי תוך כדי עישונה, ובתוך כך, ולאחר שסיים לעשן אותה, השליך אותה על הרצפה - כשהיא עדיין בוערת.

הסיגריה התגלגלה לאזור מערום התרמילים, וכתוצאה מכך החלה בערה במקום. אש התפשטה במהירות בכל אזור המטווח בשל העובדה כי בכל האזור נותרו שאריות תחמושת, תרמילים ושאריות אבק שריפה שלא נוקו.

בעוד השריפה מתפשטת, החלו השוטרים לנסות לכבותה. מספר שוטרים ניגשו לגלגלון כיבוי שהיה ממוקם במטווח וניסו להפעילו - אך בגלגלון לא היו מים.

השוטרים רצו לברז המרכזי על מנת לנסות לאפשר זרימת מים לגלגלון באמצעות המגוף הראשי, אך כאשר איתרוהו, התברר כי הינו סגור, וכי לא היה לידו מפתח לפתיחת אספקת המים לצנרת הגלגלון.

בהמשך, הוזעקו למקום כוחות הצלה, אך עקב קיומו של פתח כניסה יחיד למטווח שהיה אפוף עשן וחום, התקשו הכבאים לחדור לשטח המטווח על מנת לחלץ משם נפגעים.

כתוצאה מהשריפה נפגעו שבעת השוטרים, וכן ארבעה אזרחים ששהו במקום, ביניהם ניר גמבש ונגרם נזק כבד למטווח ולבנין שבו היה ממוקם.

בתאריך 24.12.98 נפטר ניר מפצעיו בבית החולים.

מיוחס לנאשמים כי נהגו באש, בחומר לקיח או נפיץ או בכלי ירייה שבהחזקתם, בדרך נמהרת או רשלנית, שיש בה כדי לסכן חיי אדם או לגרום לו לחבלה, לא נקטו אמצעי זהירות מפני סכנה מסתברת הכרוכה בהם, וגרמו ברשלנותם למותו של ניר,ולפציעתם של האנשים שנכחו במטווח.

פ 002546/03

http://rotter.net/forum/scoops1/6200.shtml
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 06 אפריל 2005, 21:47

לבית משפט השלום לקח 6.5 שנים (שש וחצי שנים!!!) ע"מ לסיים דיון בתיק כזה?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אישגדול » 07 אפריל 2005, 21:38

אתר "רוטר" מעודכן להדהים...מדובר על פסק דין מחודש יולי 2004.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי שרקן » 07 אפריל 2005, 22:40

לא.

פסק הדין אכן "ישן" אך גזר הדין הוא מהימים האחרונים.

ואם אפשר בנימה אישית:

למטווח העיר ולמנהליו חלק נכבד בענף הנשק בארץ בשנים האחרונות.

אני לא מאחל לאיש לעבור את התקופה שעברה עליהם בשנים האחרונות ואינני חושב שיש ולו אחד מאיתנו שאינו חש אמפטיה כלפיהם וצער על האסון שפקד קודם כל את משפחתו של ההרוג אך גם את משפחת רובין ואת כל צוות "מטווח העיר".

מי שקרא את גזר הדין (שפורסם באתר בתי המשפט) יכול להתרשם מהסבל העצום שעובר על אבי, דידי ומשפחותיהם ועל הקשר שלהם עם משפחתו של השוטר שנהרג.

ליבם של כל העוסקים בענף איתם.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי itamar » 08 אפריל 2005, 06:59

אמיר,

אני ממש מתפלא על האמפתיה שלך לבעלי מטווח העיר... קרא מה כתוב בפסק הדין -- מדובר ברשלנות פושעת!!

1. מדובר בעסק שפעל ללא רשיון
2. עסק שפעל ללא אישור מכבי אש
3. הזרנוק לכיבוי אש היה מתנותק מאספקת המים
4. היו שם ערמות של תרמילים + שאריות אבק שריפה שגרמו לדליקה.
5. היה שם כבר תקדים של התלקחות שאריות אב"ש שהצליחו להשתלט עליו (תקראו את התיק)

ובגלל זה מצא אדם את מותו בשריפה....

בפורום שבו מוקיעים כל אדם ששוכח לחדש את רשיונו ומכנים אותו פושע, בפורום שחורט על דיגלו את כל נושא הבטיחות בשימוש בנשק -- צריך גם להוקיע זילזול כזה בחיי אדם ובנוהלי בטיחות. אותו שוטר שמצא את מותו בשריפה היה יכול להיות כל אחד מיכם.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 08 אפריל 2005, 07:03

איתמר, משום מה אני מרגיש שרוב האנשים בפורום מסכימים עם שרקן. מלבד זה, עד כמה שידוע לי יש גם ערעור על פסק הדין.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 08 אפריל 2005, 07:49

ליאור,

אתה לא מחדש לי כלום, אני יודע את זה, ולמרות זאת כתבתי את תגובתי כדי שאולי מישהו יפתח פה עיניים.

מבחינתי זה עוד מקרה מצער של תרבות ה-"מה אתה דואג יהיה בסדר" שכל כך מקובלת פה וגובה מדי פעם קורבנות...פעם בהתמוטטות תקרת פל-גל באולמי ורסאי, פעם בהתמוטטות תקרה בתחנת האוטובוסים בקריית אליעזר -- ופעם בשריפה במטווח..אין חדש תחת השמש...

את פסק הדין הזה לא אני כתבתי. כתב אותו בית משפט, לאחר דיון ממושך של 6.5 שנים שבו אני מניח שנטחנו כל העובדות והראיות עד דק והוא שריר וקיים כל עוד לא יוכח אחרת.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גלוקי » 08 אפריל 2005, 07:52

אמיר ידידי .

אני מצדיע לך .

מלבד זה שמטווח העיר מארח את חברי הסליק ומעניק הנחות ושרות ללא תחרות .

" מטווח העיר" מייעץ לחברות אבטחה , לצה"ל על יחידותיו השונות למומחי לוט"ר ולשאר

בשר .

בתחומי הנשק החימוש ציוד טכנולוגי ועוד .

איתמר.

חוץ מלהשמיץ אנשים אתה לא עושה כלום , אז אני מציע שפשוט תעיף את עצמך בעדינות מהאתר .

חוץ מזה. על חוסר הרשיון נשפטו הבעלים וקיבלו עונש . השריפה היא סיפור אחר לגמרי.

עד השריפה אגב המטווח היה קיים עם אישורים רישיונות וכל האישורים המתאימים .

אז איתמר ...... בעדינות ש ת ו ק

עמוס
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 08 אפריל 2005, 14:18

לעמוס?

האם גם אני צריך לשתוק?

מה הקשר להנחות לחברי הסליק?
מה הקשר לשרות המעולה?
מה הקשר ליעוץ לכל הגורמים השואשאיסטים בעולם?

המטווח לא היה עם אישורים בזמן השרפה בגלל אי יכולתו לטפל במקרה שרפה!!!

יכול להיות שיום קודם הוא היה אם אישורים ועם יכולת,אבל ביום השרפה ללא אישור וולא יכולת...

והעובדה היא - בן אדם,אנוש....מת!

בגלל שהמקרה טרגי הם הואשמו ב"גרימת מוות ברשלנות"

לא רצח
לא הריגה

בכל אופן אני ,אישית, לא מקבל את הגישה הסלחנית שלך למקרה.

הבעיה העיקרית במקומותינו שאף אחד לא יודע לקחת אחריות אישית למעשיו.....

אכלו לי.שתו לי וכ'ו

צר לי על מה שעברו חבריך.......אבל יותר צר לי על בן אדם,שגם אותו אינני מכיר כלל,....שהינו
בר מינן....מת!

ושחבריך יקבלו את עונשם......אך יותר מכך......שיכירו באחריותם!

ובנימה אישית:
גם אם אתה לא מסכים עם מה שאמרתי
אני אלחם עד מוות כדי שיהיה לך הבמה להשמיע את דבריך.........

או כל מישהו אחר....

שבת שלום ומבורכת
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 08 אפריל 2005, 14:52

גלוקי,
על חופש הדיבור שמעת?
על זכותו של אדם להביע את דעתו, גם אם אינה תואמת לשלך?
כל עוד נכתבו הדברים בכפוף לכללי הכתיבה באתר, ואינם גורמים לכך שאחד ממנהלי הפורומים יחליט למוחקם עקב חריגה מהמוסכם על כל החברים בפורום, אינני מוכן לקבל תגובות מעין אלה.

עם כל אהבתי רבת השנים לדידי ואבי, עם השתתפותי בצער המשפחה השכולה המשולבת בצערי על כי חברי נפגעו פגיעה קשה ועם כל רצוני לעזור להם ככל שאוכל, אינני יכול להרשות סתימת פיות כגון זאת בגלל הבעת דעה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי yud » 08 אפריל 2005, 15:04

הלו, תירגעו לא מבין מה הבעיה?! אנשים טובים עשו טעות. זו לא סיבה להפסיק לאהוב אותם ועם זה להכיר באחריות שלהם לאירוע ובזה שהם ישלמו את המחיר...(בהנחה שכל מה שמיוחס להם נכון כמובן)

ואולי יותר חשוב פשוט להפיק לקחים,(כל אחד לעצמו) ולהקפיד יותר על בטיחות בנשק ובכלל..

רק בריאות ושבת שלום!!
"מגן ולא יראה"...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי יריב פ » 08 אפריל 2005, 17:20

חברים יקרים
המקרה מצער :( .
מחובתנו להקפיד על הבטיחות עם כלי נשק. והתנהגות אחראית במטווח.
ולהעיר לאנשים שלא עושים זאת!
הוראות בטיחות נכתבו בדם

החיים שלנו ושל אחרים יקרים שימרו עליהם

שבת שלום
יריב
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי שרקן » 08 אפריל 2005, 17:42

אני מבין שדבריי קוממו חלק מהחברים.

אינני נכנס כלל לכל הנושא המשפטי.

בית המשפט קבע שבמטווח העיר היתה שריפה עקב רשלנות ואדם קיפח את חייו.

בית המשפט שפט והרשיע את האחים רובין ואנחנו כאן, לא רשאים להתערב בשיקולים (וממילא גם אין לנו השפעה ).

בית המשפט קבע מה יהיה העונש של אבי ודידי אולם צריך לדעת ולזכור שהם ישלמו לא רק את העונש שהטיל עליהם בית המשפט אלא ישלמו גם בחייהם הפרטיים, בעיסקיהם ובחיי המשפחה שלהם.

הגדולה של החברה האנושית היא היכולת לחבק את האדם גם ברגעיו הקשים ולסייע לו לשקם את הריסות חייו.

אין בכך בכדי להמעיט בכך שמשפחת ההרוג היא הנפגעת העיקרית מהטרגדיה הנוראה וליבנו איתם.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי גלוקי » 19 אפריל 2005, 17:49

נכון שישנו חופש הדיבור והבעת הדעה .

זה מקובל עליי.

אבל מי שלא מכיר את כל העובדות והנתונים שלא יוסיף למדורה .

עוד משהו ....

הידעתם שהאדם שנהרג היה אחד ממנהלי המטווח . ורק לאחר כמה שנים התעוררה אישתו וביקשה את האישורים .

ככמו כל דבר בעולם ובמדינה בפרט . עד שלא קורים דברים לא מחפשים אישורים .

אני רוצה לדעת אבל באמת אם כולם מחזיקים בבית רק 50 כדור כמו שכתוב ברשיון .

או רק 1000 כדור ליורי הירי המעשי .

או מי באמת מאחסן את הנשק שלו בכספת????

או מפקיד אותו במשטרה???

עמוס

תחשבו על זה
:wink:
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 19 אפריל 2005, 19:06

עמוס,

אני מסכים איתך. עד שלא קורה משהו לא בודקים את האישורים.... אבל האם זה נותן לגיטמציה לעבור על החוק? זה שכולם מצפצפים על החוק הופך את זה לבסדר?
זה שלא בודקים אמנם מגדיל את הפיתוי לעבור על החוק, אבל מבחינתי עדיין לא הופך את זה לבסדר...

עוד דבר. תשים את עצמך במקום אשתו של זה שנהרג.. אתה במקומה לא היית הופך את העולם ובודק שאותו אחד באמת לא נהרג כתוצאה מרשלנות?? ואם אותו אחד שנהרג היה חס וחלילה אדם קרוב לך אז גם היית קם ומצדיע??

את תחום הבניה הציבורית אני מכיר לא רע בעל כורחי. אבי ז"ל היה סמנכ"ל עמידר ומנכ"ל חלמיש ואם הוא לא היה נפטר אז הוא היה סגן שר השיכון. אשתי שתחיה אדריכלית שהיתה מעורבת בהרבה פרוייקטים גדולים כולל תכנון מרכז גולדה בת"א... אז יוצא לי לשמוע הרבה.

בא הלקוח ומזמין פרוייקט אצל קבלן...הקבלן בא לאדריכל שעושה תוכניות ומתרגם את זה למיפרט יחד עם המהנדס. הקבלן מחשב עלויות וחוזר עם זה ללקוח שמקבל חום מהמחיר...
מה כל כך יקר?? איפה אפשר לחתוך??? בשביל מה צריך דלתות אש כל 10 מטר? מימלא מכבי אש לא ישימו לב...
ובשביל מה צריך לחבר את הגלגלונים לצנרת?? אפשר לתלות אותם סתם ככה על הקיר ולחסוך את הצנרת -- מימלא לא תקרה שריפה. ולמה להשתמש בברזל 10 כשאפשר להשתמש בברזל 8 הרי זה יותר זול?? ובשביל מה צריך כל כך הרבה יציאות חירום??

ובסופו של דבר קורה אסון וכל אחד רוחץ בנקיון כפיו ומגלגל את העיניים למעלה, בסך כל ניסינו לחסוך כמה שקלים אז מה אתם עושים מזה כל כך הרבה רעש, וחוץ מזה כולם עושים את זה לא??

אני לא טוען חס וחלילה שזה מה שקרה במקרה הנ"ל.... אבל זה מה שקורה בחוץ..ועל הדברים האלה אתה שומע רק לאחר שקרה משהו..ואלו בהחלט אסונות שניתן היה למנוע.

לגבי כמויות תחמושת שכל אחד מחזיק בבית... אני לא מחזיק 50 כדור, אני מחזיק 49. לא בגלל זה שאני צדיק גדול..יש לי פשוט 3 מחסנית של 17 כדור וזה בהחלט מספיק למה שאני צריך. חוץ מזה, אין מצב שאני יורה לא במטווח מאושר אז את התחמושת אני קונה שם יורה כמה שאני רוצה והולך הביתה כמו שבאתי -- 3 מחסניות מלאות.

שיהיה לך חג שמח ומאושר.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד