שאלה בנושא מדיות וגיבוי

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

שאלה בנושא מדיות וגיבוי

על ידי nitz » 07 אפריל 2005, 00:05

אני רוצה לעשות גיבויים של קבצים לזמן ארוך (קבצים שאני לא עושה בהם שינויים, אלא רק מתכוון לשמור אותם), והזמן שהמדיה "שורדת" עניין אותי...
כאשר מציינים למדיה מסוימת זמן שאפשר להשתמש בה (למשל 10 שנים):

האם מתכוונים לזמן ללא קשר לשימוש...(אפשרות שנשמעת לי לא הגיונית)
(ז"א-אם כל הזמן הזה, הדיסק ישכב איפשהו, ובקושי השתמשו בו...אחרי 10 השנים הוא יהיה לא שמיש, או אולי שמיש עם כמה קבצים שאי אפשר לקרוא?)

...או שזה תלוי אך ורק בשימוש?
(למשל, מישהו משאיר דיסק בכונן שלו, וכל פעם שהוא מפעיל את המחשב, הדיסק נקרא. אחרי שנה, במקום 10 שנים, הוא כבר גמור...יכול לקרות?)

אם הערכתי נכון-אז אני יכול לצרוב דיסק חד פעמי, להניח אותו באיזו קופסה, ולהיות בטוח שהחומר עליו יישמר לשנים רבות?

יש למישהו רשימה של זמנים למדיות שונות? יש איזה סוג מומלץ?

תודה למגיבים
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 18 אפריל 2005, 10:12

היי NITZ,

נגעת בנקודה מאד כאובה שהרבה אירגונים מתמודדים איתה כל יום. כך לדוגמא בנקים שמחויבים על פי חוק להחזיק ארכיבים של כל המסמכים והתנועות שעברו דרכם במשך 10 שנים ויותר.

היום מקובל להניח שאורך חיים של תקליטור (גם DVD) צרוב המצופה בציפוי רגיל הוא 10 שנים. יש גם תקליטורים באיכות טובה יותר שמשתמשים בהם בתור MASTERS שאורך החיים שלהם מוגדר כ-20 שנה. כשמדברים על אורך חיים של מדיה, מתכוונים לזה שהיא לא תתקלקל וניתן יהיה לקרוא ממנה את האינפורמציה. לתקליטורים רגילים יש ציפוי אלומיניום שתופס קורוזיה במשך השנים. לתקליטורי מסטר יש ציפוי זהב. אורך החיים של המדיה נקבע למדיה שלא נעשה בה שימוש. ז"א תקילוטור שצרבת, ושמת אותו בארון. הסיבה היא שלא ניתן להעריך מהו שימוש סביר. אתה משתמש, התקליטור נשרט.

אבל זו לא הנקודה....

נניח ששמרת תקליטונים בתנאי סביבה אופטימליים במשך 10-20 שנה, והם תקינים ונקיים ללא רבב... עכשיו לך תמצא בעוד-20-10 שנה מחשב וכונן תקליטורים שיהיה מסוגל לקרוא את זה!! אולי תמצא אחד במוזיאון ארכיאולוגיה למחשבים. יותר מזה, לך תמצא בעוד 20 שנה מערכת הפעלה ותוכנות שיכירו את הפורמט של הקבצים... התחום הזה של מחשבים והתקני איחסון מתקדם במהירות מסחררת. מה שהיום נחשב לסוף הדרך מבחינה טכנולוגית יחשב לגרוטאה מיושנת מחר.
פעם היו דיסקטים 5.25אינץ', אחר כך דיסקטים 1.44, אח"כ תקליטורים, אח"כ DVD, והיום מה שתופס תאוצה זה DISK ON KEY. לך תדע מה יהיה בעוד 10 שנים...

איך מתמודדים עם הבעיה ארגונים גדולים שצריכים לאחסן כמויות אדירות של מידע? הם מעבירים את הבעיה למישהו אחר שיטפל בה. מה שתופס תאוצה היום זה NETWORK STORAGE או NAS. יש חברות שמציעות שירותי איחסון מקוונים, והן אחראיות לך שהמידע ישמר...איך בדיוק, זו כבר הבעיה שלהם -- לא של הלקוח...:) אבל מה שהם עושים זה להחזיק מערכי RAID ענקיים בהם הם שומרים את הנתונים + אתרי גיבוי שפרוסים בכל העולם.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yosi254 » 18 אפריל 2005, 18:11

כן ,שמעתי שזה מתחיל אחרי 5 שנים.

המלצה אחת איך להעלות את אורך חיי המדיה: צרוב במהירות נמוכה.
ככל שמהירות הצריבה נמוכה יותר ,המידע יחזיק מעמד זמן רב יותר.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 18 אפריל 2005, 18:59

יוסי,

אני לא חושב שלמהירות הכתיבה יש איזו השפעה על אורך החיים של המדיה.
למהירות הכתיבה יש השפעה על כמות השגיאות בזמן הצריבה אם המדיה שאתה משתמש בה אינה איכותית... אם המדיה איכותית והצריבה הסתיימה בהצלחה, אז ה-CD שבידך טוב בדיוק כמו CD שנצרב במהירות X2 .

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי hk765 » 19 אפריל 2005, 15:59

אפשר על סרט נייר מנוקב.
אם לא תמצא קורא סרטים, תוכל לפענח לבד מול האור.

ותכלס, אפשר לצרוב CD ולשמור בארון.
לגיבוי - תצרוב שניים.

ולהבטיח גם את המדיה וגם את זמינות הקוראים: תרשום ביומן שפעם בשנה אתה מעתיק את התוכן למדיה החדשה ביותר שקיימת (ברשותך, או בכלל).

מחיר המדיה היום לא משמעותי - 1 שקל ל- CD ו- 3 שקלים ל- DVD.

אפשר גם לשלוח באימייל לאתר WEB כמו YAHOO GMAIL ... וכנ"ל, לרענן פעם בשנה כדי להיות בטוח שזש עדיין קיים.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 19 אפריל 2005, 17:24

HK756,

פספסת את כל הנקודה. כמה CD צרובים יש לך בבית? לא של תוכנות, אני מתכוון לכאלה עם תמונות או סירטוני וידאו של הילדים או כל דבר שאתה מעוניין לשמור לאורך זמן...

זה נראה לך מעשי לקחת כל שנה או שנתיים ולשדרג את אותם CD למדיה העדכנית ביותר בשוק?
GMAIL ו-WALLA זה גם לא פתרון כי רק על DVD יש לך 4.7 גיגה... שלא לדבר שאתה לא יכול להעתיק לשם את כל הקבצים במכה...

לעומת זאת, תמורת מחיר די סביר אתה יכול לרכוש שטח איכסון ברשת. אותו שטח איכסון יופיע לך במחשב בתור כונן נוסף שלשם תוכל להעתיק את הקבצים שלך.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Hungarfield » 20 אפריל 2005, 09:58

האם אמנם בעוד 10 שנים לא תמצא כונן?
נראה לי שאתם טועים בעניין...
אפילו היום יש מחשבים (אמנם משומשים, אבל לא בעיה למצוא) שיש בהם כונן פלופי של 5 אינץ' בעיקר במחשבים מוסדיים. יש מחשבים כאלה אפילו חדשים פה ושם, כי ארגונים יודעים שיש חומר לפעמים גם על מדיות ישנות.
הרבה מערכות מחשוב (בנקים ושאר עניינים) מבוססות על פלטפורמות מיושנות, פשוט כי הן נבנו מזמן והרבה יותר יקר לקנות מערכת חדשה מאשר "להטליא" מערכת קודמת.
לכן, אני בטוח שגם בעוד 10 שנים יהיו קוראי תקליטורים במחשבים, למרות שהדור הבא (דיסק און קי) כבר חזק בשוק...
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי itamar » 20 אפריל 2005, 10:21

השאלה היא לא אם יש בנמצא כוננים 5.25 אינצ' אל האם לך במחשב בבית יש אחד כזה.
יותר מזה, בוא נעשה פה סקר ונשאל למי יש במחשב שלו כונן כזה ונראה מה יהיו התוצאות.

חוץ מזה, זה שמצאת כונן עדיין לא מבטיח שתמצא תוכנה שתוכל לקרוא את הקבצים ששמרת..
זוכר פעם את מעבד התמלילים איינשטיין על DOS? או מעבד התמלילים GLYPH? או תוכנת QUATRO ?

אני מניח שעוד 4-5 שנים נגיד שלום גם לקסטות וידאו VHS עם הכניסה החזקה של צורבי DVD.

בקיצור, יש כמה חברות בשוק שעושות כסף לא רע מהמרות מפורמט לפורמט...

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

try Email.

על ידי ori » 30 אפריל 2005, 12:38

The internet is a great solution.
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי julbo » 30 אפריל 2005, 14:36

לדיסקים מבוססי פלסטיק עם שכבת אלומניום (כל ה-CD DVD וכו') יש בעיה רצינית. אחרי בערך שנה שנה וחצי שנתיים , תלוי באיכות. החומרים מתחילים להירקב. לא בדרך שאנחנו מכירים כמו פירות וחומר אורגני אבל החומר משתנה כך שהוא לא באמת נשאר באותה צורה שבה הוא נצרב.
כך שהפנטזיה של להשתמש בדיסק אחרי 10 שנים היא לא מציאותית.

הרבה חברים שלי שומרים על מידע חשוב (להם) על ידי זה שהם מעלים אותו להרד דיסק נוסף ושומרים אותו במקום שמור (תיבה חסינת אש. פנאטים). זה קצת יקר אבל משתלם. הרכיב שכמעט ולא השתנה במחשבים (באופן יחסי כמובן) הוא ההארד דיסק.

אני מגבה על כונן אצבע מה שנקרא דיסק און קיי (אותה תופעה כמו פריד'ידר)
אבל זה מגביל לקבצים יחסית קטנים ( ג'יגה שניים לא יותר)

מקווה שעזרתי
ג'ולבו 8)
העבר לא ניתן לשינוי.
ההוה כבר שייך לעבר.
העתיד לא ידוע.
תחיה את הרגע.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מדיות לצריבה

על ידי contender » 09 מאי 2005, 23:30

אכן נכון הדבר שדיסק פשוט שעולה שקל מאבד עד 30%!!! מהמידע שעליו במשך תקופה קצרה עד שלוש שנים .
הפיתרון המעשי הוא מיקרופילים!!!
אין להם שום איבוד נתונים גם אחרי 30 שנה.

נכון שזה לא לשימוש רגיל.אולם מי שמעוניין לשמור מסמך חשוב,צוואה,תמונות.יפנה לחברה המיתמחה בנושא.

כל מדיה אחרת אינה עומדת במציאות הזמן.

דיסק קשיח יעיל אולם עלול להיפגע פיזית .
דיסק און קי - טרם הוברר מה קורא אחרי עשר שנים
דיסקים רגילים או dvd אינם עומדים במבחן הזמן

לא לחינם משתמשים ארכיונים של ממשלות במיקרופילים.
LIFE BE IN IT!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד