שאלה על רובי גליל
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ובכן רבותי. לקראת אמצע-סוף שנות השמונים השתוללה אינפלציה בארץ. השקל לא היה שווה גרוש ולכן הוקפאו כל הפרוייקטים השיקליים, כגון המשך יצור הגליל והמשך יצור הלביא. כך, את כל עיסקאות הרכש שלה נאלצה הממשלה לבצע במטבע זר, כשהמשמעות היא מעבר לרכישת ציוד אמריקני, כולל רובי M16(שאגב, הגיעו לארץ כבר בסוף שנת 73, ומעולם לא נעשה בהם שימוןש...).זוהי הסיבה היחידה להוצאת הגליל מהחי"ר. לא משקל, לא דיוק ולא נעליים. צר לי.הגליל הוכנס לצה"ל בסוף שנות השבעים. לא סביר שלקח לצבא 10 שנים לקלוט שהנשק "כבד", נכון?
"יש לי מין הרגשה כזאת כשאני מביט מערבה..."
לד זפלין,1972
לד זפלין,1972
- סליקאי זהב

יובל, ה M16 הראשונים הגיעו לקראת סוף מלחמת יום הכיפורים ברכבת האוירית האמריקאית ונכנסו לשימוש מידי. הגליל לא השתתף במלחמה, למעט כלים בודדים, והוא נכנס לשימוש נרחב מיד לאחריה. למיטב זכרוני, עד שנת 76 צוידו כל חיילי החי"ר בגליל. ושוב, אם אינני טועה, בתחילת ה 90 "נבעט" הגליל ממערך החי"ר, כשהשיקול העיקרי היה המשקל. לכסף לא היה משקל בהחלטה לעבור ל M16.
- סליקאי כסף

REDDOT, רפתן - כמו שציינתי, ראשוני הM16 הגיעו לארץ בסוף 73. אולם הם שכבו בימ"חים עד לתחילת שנות השמונים, אז נשלפו מהמחסנים לטובת ציוד מערך המילואים בלבד. עד לאמצע שנות השמונים הוצאו מהשירות כל רובי 73 בגלל תקלות שנגרמו מטיפול לקוי.
אין לי מושג על מה אתם מבססים את הספקולציות שלכם.אומנם הבאתי בתשובה עובדות מוצקות, אבל אל תתנו לעובדות לבלבל אתכם, הא?
אין לי מושג על מה אתם מבססים את הספקולציות שלכם.אומנם הבאתי בתשובה עובדות מוצקות, אבל אל תתנו לעובדות לבלבל אתכם, הא?
"יש לי מין הרגשה כזאת כשאני מביט מערבה..."
לד זפלין,1972
לד זפלין,1972
- סליקאי זהב

יובל,
ה-M16 הגיעו ברכבת האוירית תוך מלחמת יום כיפור -- ואכן נכנסו תחילה למערך המילואים שחלקם היו חמושים ברובים צ'כים ובכל מיני גרוטאות סטייל מוזיאון צה"ל. אם יש דבר שאני זוכר מהמלחמה הזו, זה את אחי הגדול חוזר בפעם הראשונה הביתה מסואץ עם הפלסטיק 16.... שאר כוחות הסדיר היו מצוידים ברומ"ט FN ובעוזים ולאחר המלחמה נעשתה להם הסבה. כשאני התגייסתי לצבא ב-1976 כבר כל צה"ל היה מצויד ב-M16 ו-3 חודשים אח"כ העבירו אותנו לגלילים. גלילונים קיבלנו בסביבות 1978, ו-M16 מקוצרים התחילו להכנס לשירות בתחילת 1979.
א.
ה-M16 הגיעו ברכבת האוירית תוך מלחמת יום כיפור -- ואכן נכנסו תחילה למערך המילואים שחלקם היו חמושים ברובים צ'כים ובכל מיני גרוטאות סטייל מוזיאון צה"ל. אם יש דבר שאני זוכר מהמלחמה הזו, זה את אחי הגדול חוזר בפעם הראשונה הביתה מסואץ עם הפלסטיק 16.... שאר כוחות הסדיר היו מצוידים ברומ"ט FN ובעוזים ולאחר המלחמה נעשתה להם הסבה. כשאני התגייסתי לצבא ב-1976 כבר כל צה"ל היה מצויד ב-M16 ו-3 חודשים אח"כ העבירו אותנו לגלילים. גלילונים קיבלנו בסביבות 1978, ו-M16 מקוצרים התחילו להכנס לשירות בתחילת 1979.
א.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד