שימוש בנשק בטבע
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שימוש בנשק בטבע
אני מטייל לפעמים לבד. קראתי שכבר קרה שמטיילים הותקפו ע"י חיות (צבועים, זאבים ושועלים) האם כדאי להשתמש בנשק במצב כזה? מה אומר החוק? וכנ"ל לגבי שימוש נגד כלב שתוקף אותי ברחוב באמצע הלילה?
דבר נוסף האם צריך לדווח למשטרה אם יריתי בבע"ח באמצע המדבר?
דבר נוסף האם צריך לדווח למשטרה אם יריתי בבע"ח באמצע המדבר?
"העט חזק מהחרב..."
- סליקאי ארד

............ גם אני, גם אני. כל פעם שאני עובר את המהירות המותרת (נגיד 120) אני נכנס מיד לתחנת המשטרה הקרובה ומחפש את תא הוידוי הקרוב, ולא עוזב ת'מקום עד שלא מסתיימים כל ההליכים נגדי. אח"כ אני נכנס לחנות הקרובה וקונה קיטבג גדול, אבל באמת גדול............
- סליקאי כסף

החוק היבש אומר לא !
נראה שהכותב אינו מצוי לעומק בהתנהגות החיות שציין - בטבע ! (למעט חולי כלבת)
לגבי מותקף אם יש אפשרות נסיגה .....
אם אין ! - יש אפשרות לירות להגנה עצמית בלבד, יש לחדול משחלפה הסכנה!
לגבי דיווח החוק מחייב !
לגבי עצתו של רדדוט - עכשיו אולי תבין למה נהרגים בכביש יותר מבמלחמות, כי החוק לגבי כמה מאיתנו הוא המלצה בלבד!
נראה שהכותב אינו מצוי לעומק בהתנהגות החיות שציין - בטבע ! (למעט חולי כלבת)
לגבי מותקף אם יש אפשרות נסיגה .....
אם אין ! - יש אפשרות לירות להגנה עצמית בלבד, יש לחדול משחלפה הסכנה!
לגבי דיווח החוק מחייב !
לגבי עצתו של רדדוט - עכשיו אולי תבין למה נהרגים בכביש יותר מבמלחמות, כי החוק לגבי כמה מאיתנו הוא המלצה בלבד!
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
reddot,
אל תחפש פה צדיקים -- כי אין. להשוות שימוש בנשק לנסיעה במהירות 120קמ"ש זה פשוט לא נכון.
יותר נכון להשוות שימוש בנשק לתאונת דרכים. פגעת והסתלקת מהשטח מבלי לדווח, תואשם בתאונת פגע וברח. ירית והסתלקת, תצטרך להסביר למשטרה מדוע הסתלקת מהשטח בלי לדווח.
קח בחשבון שהארץ הקטנה שלנו צפופה ומיושבת ובכל מקום בו תמצא כלבים משוטטים תמצא גם בני אדם. לך תדע מי ראה אותך, מי שמע ומי דיווח....
א.
אל תחפש פה צדיקים -- כי אין. להשוות שימוש בנשק לנסיעה במהירות 120קמ"ש זה פשוט לא נכון.
יותר נכון להשוות שימוש בנשק לתאונת דרכים. פגעת והסתלקת מהשטח מבלי לדווח, תואשם בתאונת פגע וברח. ירית והסתלקת, תצטרך להסביר למשטרה מדוע הסתלקת מהשטח בלי לדווח.
קח בחשבון שהארץ הקטנה שלנו צפופה ומיושבת ובכל מקום בו תמצא כלבים משוטטים תמצא גם בני אדם. לך תדע מי ראה אותך, מי שמע ומי דיווח....
א.
- תרמתי למען הסליק

- סליקאי ארד

- סליקאי ארד

מה שמשנה זה המנדט שקיבלת.
רשיון ציד:
1. רק עם רובה צייד
2. עונות מסויימות
3. סוגים מוגדרים של בע"ח + מיכסות מוגדרות
4. שטחים ואיזורים מוגדרים
5. לא מחוייב בדיווח -- אבל נתון לביקורת של פקחים שמסתובבים בשטח
כל השאר:
1. ירי במטווח מאושר או
2. ירי להגנה עצמית -- שמחוייב על פי חוק בדיווח
א.
רשיון ציד:
1. רק עם רובה צייד
2. עונות מסויימות
3. סוגים מוגדרים של בע"ח + מיכסות מוגדרות
4. שטחים ואיזורים מוגדרים
5. לא מחוייב בדיווח -- אבל נתון לביקורת של פקחים שמסתובבים בשטח
כל השאר:
1. ירי במטווח מאושר או
2. ירי להגנה עצמית -- שמחוייב על פי חוק בדיווח
א.
- תרמתי למען הסליק

shm - כתב
"אני מטייל לפעמים לבד. קראתי שכבר קרה שמטיילים הותקפו ע"י חיות (צבועים, זאבים ושועלים) האם כדאי להשתמש בנשק ".
itamar - ידידי
האם ניתן להבין ממה שכתבת שבעל רובה צייד אינו יכול להגן על עצמו אם תקפה אותו חיה שלא בהגדרה כפי שציינת - עונות מסוימות וסוגי בעלי חיים?
או ש - reddot צודק בדבריו.
"אני מטייל לפעמים לבד. קראתי שכבר קרה שמטיילים הותקפו ע"י חיות (צבועים, זאבים ושועלים) האם כדאי להשתמש בנשק ".
itamar - ידידי
האם ניתן להבין ממה שכתבת שבעל רובה צייד אינו יכול להגן על עצמו אם תקפה אותו חיה שלא בהגדרה כפי שציינת - עונות מסוימות וסוגי בעלי חיים?
או ש - reddot צודק בדבריו.
- סליקאי ארד

יהושוע,
להגן על חייך אתה יכול עם כל דבר שיש לך ביד, כולל רובה צייד, אקדח, מקל של מטאטא, אבן, סכין וכו. יותר מזה, קרוב לוודאי שלא יפתחו נגדך בהליכים אפילו אם הגנת על חייך בנשק בלי רשיון. (ראה מקרה של אותו בחור שלקח נשק ממאבטח ורדף אחרי מחבל שדקר עוברים ושבים בטיילת בת"א).
הנקודה שעלתה פה היא חובת הדיווח. צייד בע"ח בעונה, ברשיון ובהתאם לתקנות לא מחייב דיווח. מקרה של תקיפה והגנה עצמית כן.
א.
להגן על חייך אתה יכול עם כל דבר שיש לך ביד, כולל רובה צייד, אקדח, מקל של מטאטא, אבן, סכין וכו. יותר מזה, קרוב לוודאי שלא יפתחו נגדך בהליכים אפילו אם הגנת על חייך בנשק בלי רשיון. (ראה מקרה של אותו בחור שלקח נשק ממאבטח ורדף אחרי מחבל שדקר עוברים ושבים בטיילת בת"א).
הנקודה שעלתה פה היא חובת הדיווח. צייד בע"ח בעונה, ברשיון ובהתאם לתקנות לא מחייב דיווח. מקרה של תקיפה והגנה עצמית כן.
א.
- תרמתי למען הסליק

ידידי המדווחים
אנסה לדווח לכם על חית בר שתקפה אדם,
צר לי לא מצאתי................................ חיות בר פוחדות ומתרחקות מהאדם.
חיה תוקפת רק אם לוחצים אותה לפינה !
לא צבועים לא שועלים לא זאבים לא תנים - לא תקפו אנשימים לאחרונה.
מי כן - כלבים שאולפו (או לא חונכו) לתקוף.
נקבת חזיר שצייד פגע בגוריה (מיותר לציין שזה היה בעונה האסורה)
נמיה שניסו לתפוס אותה ועוד.............
גם הנמרים הגיבורים של מדבר יהודה (למיטב ידיעתי נותר אחד!) לעולם לא יתקפו אדם.
הכי מסוכן זה אדם פחדן שאינו מכיר את הטבע.
אה כן לפני שנתיים ירו זוג מטיילים בגולן (שמורת יהודיה)בנחש (שחור לדבריהם) שהיה במרחק מס' מטרים מהם : התוצאה הנחש ברח אחד מהשניים חטף ריקושטים מהבזלת והובהל לפוריה!
אין גריזלים בארץ (למעט הדב הלבן עם הדולרים של הגששים) אפשר להפעיל הרגעה ולצאת מהמקלט.
כל האשכול הזה נראה לי מה זה לא במקום !!!
חג שמח
אנסה לדווח לכם על חית בר שתקפה אדם,
צר לי לא מצאתי................................ חיות בר פוחדות ומתרחקות מהאדם.
חיה תוקפת רק אם לוחצים אותה לפינה !
לא צבועים לא שועלים לא זאבים לא תנים - לא תקפו אנשימים לאחרונה.
מי כן - כלבים שאולפו (או לא חונכו) לתקוף.
נקבת חזיר שצייד פגע בגוריה (מיותר לציין שזה היה בעונה האסורה)
נמיה שניסו לתפוס אותה ועוד.............
גם הנמרים הגיבורים של מדבר יהודה (למיטב ידיעתי נותר אחד!) לעולם לא יתקפו אדם.
הכי מסוכן זה אדם פחדן שאינו מכיר את הטבע.
אה כן לפני שנתיים ירו זוג מטיילים בגולן (שמורת יהודיה)בנחש (שחור לדבריהם) שהיה במרחק מס' מטרים מהם : התוצאה הנחש ברח אחד מהשניים חטף ריקושטים מהבזלת והובהל לפוריה!
אין גריזלים בארץ (למעט הדב הלבן עם הדולרים של הגששים) אפשר להפעיל הרגעה ולצאת מהמקלט.
כל האשכול הזה נראה לי מה זה לא במקום !!!
חג שמח
המקרים היחידים ששמעתי עליהם היו תקיפות של להקות כלבים משוטטים. כלב משוטט כשהוא בודד אינו מהווה סכנה ברוב המקרים, כשהם בקבוצה זה כבר סיפור אחר. לפני שנה או שנתיים היה מקרה של קבוצת כלבים שתקפה אישה באיזור בית הקברות של שדירות, ולמרבה המזל המשטרה הצליחה להגיע בזמן ולפתור את הבעיה. היו עוד כמה מקרים כאלה...
איפה אפשר להתקל בכאלה? לרוב באיזורים של מזבלות, מאהלים בדואים ובפאתי כפרים ערביים.
בסביבות 2000 - 2002 היתה בעיה כזו גם באיזור המרכז, הרבה משפחות נטשו את חיות המחמד שלהם בגלל בעיות כלכליות.
בכל מקרה, ירי באיזורים מיושבים יקפיץ לרוב את המשטרה, מג"ב או כל מי שמסתובב שם בשטח...
א.
איפה אפשר להתקל בכאלה? לרוב באיזורים של מזבלות, מאהלים בדואים ובפאתי כפרים ערביים.
בסביבות 2000 - 2002 היתה בעיה כזו גם באיזור המרכז, הרבה משפחות נטשו את חיות המחמד שלהם בגלל בעיות כלכליות.
בכל מקרה, ירי באיזורים מיושבים יקפיץ לרוב את המשטרה, מג"ב או כל מי שמסתובב שם בשטח...
א.
- תרמתי למען הסליק

ביער אצלנו מסתובבות מספר קבוצות של כלבים משוטטים ואני מסתובב הרבה ביער ואני רואה אותם הרבה פעמים, אבל עדיין לא קרה מקרה שהם תקפו אותי. שמעתי סיפורים שהם תקפו קבוצת מטיילים אמריקאים וכל מיני מטיילים לא זהירים שהתקעו עם האוטו ואז הותקפו אבל לדעתי הכל שטויות.
העבר לא ניתן לשינוי.
ההוה כבר שייך לעבר.
העתיד לא ידוע.
תחיה את הרגע.
ההוה כבר שייך לעבר.
העתיד לא ידוע.
תחיה את הרגע.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד