נשיאת נשק בנסיעה.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
לקשור את הנשק על הצוואר ?!
לא יודע למה, כלומר אין לי סיבה מנומקת להסתייגות אבל לא ממש נראה לי בטיחותי ...
לגבי נשיאה מקסיקנית, רק רוצה לוודא שהבנתי את המקסיקנים, האם מדובר פשוט לתקוע את הנשק בחגורה ?!
לגבי ויתור על חגורת בטיחות, לא לוותר ! יש שיטות לפתיחה מהירה ללא הסתבכות, כמו גלישה מכיוון החזה על החגורה לכיוון כפתור השחרור שלה במקום לחפש אותו ישירות
כמו כן מומלץ לחבר סקלפל למשקוף מעל החגורה לצורך חיתוכה במקרה חירום.
לא יודע למה, כלומר אין לי סיבה מנומקת להסתייגות אבל לא ממש נראה לי בטיחותי ...
לגבי נשיאה מקסיקנית, רק רוצה לוודא שהבנתי את המקסיקנים, האם מדובר פשוט לתקוע את הנשק בחגורה ?!
לגבי ויתור על חגורת בטיחות, לא לוותר ! יש שיטות לפתיחה מהירה ללא הסתבכות, כמו גלישה מכיוון החזה על החגורה לכיוון כפתור השחרור שלה במקום לחפש אותו ישירות
כמו כן מומלץ לחבר סקלפל למשקוף מעל החגורה לצורך חיתוכה במקרה חירום.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
להזכירכם מדובר במקומות מסוכנים שם אין חוק המחייב חגורת בטיחות.
כל אחד יחליט מה מסכן אותו יותר ויפעל בהתאם לפי ניסיונו והיכולות שלו
כך אני נוהג לעשות ועלי לציין שאנני סמכות להמליץ לאף אחד לנהוג כמוני!
כל אחד יחליט מה מסכן אותו יותר ויפעל בהתאם לפי ניסיונו והיכולות שלו
כך אני נוהג לעשות ועלי לציין שאנני סמכות להמליץ לאף אחד לנהוג כמוני!
נערך לאחרונה על ידי nhftk33 בתאריך 14 פברואר 2003, 00:44, נערך פעם אחת בסך הכל.
- סליקאי ארד
nh...33 היקר,
לידיעתך, בכל מקום בו הוא מוגדר כ"מדינת ישראל" הנך מחוייב לחגור את חגורת הבטיחות כאשר הנך נוהג ברכבך.
מעבר לגורם הבטיחותי שבעניין, אתה גם יכול לחסוך לעצמך דו"ח של 250 ש"ח.
הטיפ ש- colonel נתן לגבי הסקלפל\ סכין חיתוך על משקוף הדלת- ליד החגורת בטיחות- הוא מצויין!!!
לעניין נשיאת נשק בזמן נהיגה- אם כבר במקום מסוכן- אז בהחלט בפאוץ' אולטימטום בהצלב קידמי, או, כמו במקרה שלי- בגלוק- ניתן לחבר כת טרור עם רצועת נשק- בהצלב אלכסוני- בהתאם אם הנך איטר יד שמאל או ימין.
סעו בזהירות והתרחקו ממקומות מסוכנים זה כבר יפתור את כל הבעיה של האשכול הזה.
לידיעתך, בכל מקום בו הוא מוגדר כ"מדינת ישראל" הנך מחוייב לחגור את חגורת הבטיחות כאשר הנך נוהג ברכבך.
מעבר לגורם הבטיחותי שבעניין, אתה גם יכול לחסוך לעצמך דו"ח של 250 ש"ח.
הטיפ ש- colonel נתן לגבי הסקלפל\ סכין חיתוך על משקוף הדלת- ליד החגורת בטיחות- הוא מצויין!!!
לעניין נשיאת נשק בזמן נהיגה- אם כבר במקום מסוכן- אז בהחלט בפאוץ' אולטימטום בהצלב קידמי, או, כמו במקרה שלי- בגלוק- ניתן לחבר כת טרור עם רצועת נשק- בהצלב אלכסוני- בהתאם אם הנך איטר יד שמאל או ימין.
סעו בזהירות והתרחקו ממקומות מסוכנים זה כבר יפתור את כל הבעיה של האשכול הזה.

נערך לאחרונה על ידי אסף בתאריך 13 פברואר 2003, 20:03, נערך 2 פעמים בסך הכל.
"המעז - מנצח"
שלום לכולכם.
א.יש חובה לשים חגורה בכל מקום בשטחים(רק אין מי שיאכוף את זה בישובים)
ב.זה קשור גם בסוג האקדח למשל בגלוק שאין ניצרה אני אישית מעדיף נשק דרוך
בתוך נרתיק פובוס(בלי נעילה שאז אתה עלול ללחוץ בהוצאת הנשק בלחץ) כי לדרוך את הנשק ביד אחת ולהחזיק את ההגה ביד שניהמגביר את הסיכוי לאובדן שליטה ברכב בשעת ארוע
ג.לדעתי ירי ברכב בשעת נסיעה מועיל מאוד(מנסיון פעמיים) 1 להורדת ראשים או במקרה הזה
לתחילת בריחתו של התוקף 2 אתה יוצא מההלם ומתחיל לעבוד כמו שאתה מתורגל(אבל יתכן שזה דבר אינדודואלי)
ד.אם אני מגיע לפקק מה שקורא לפעמים קילומטר לפני מחסום או בתאונת דרכים או בימי שישי
באזור המסגדים וכן הלאה אז אני מריד את חגורת הבטחון
יש ערכת הסלקה של אקדחים לרכב לפובוס זה מתכוונן כמעט לכל מצב שליפה אני
ניסיתי אותה וזה כמעת דומה למה שאמרו על נרתיק מחובר לרכב ודעתי האישית שזה דבר גרוע
אתה תבזבז זמן בשליפה הרבה יותר גם בגלל שאתה תסיט את העינים מהתוקף וגם כשתוקפים אותך אתה משנה את מצב הגוף הצידה או אחורה ואז היד שלך לא מוצאת את האקדח מה שלא קורה במותן שתמיד תדע איפה היא
תשובה ארוכה - שליפה קצרה....
א.יש חובה לשים חגורה בכל מקום בשטחים(רק אין מי שיאכוף את זה בישובים)
ב.זה קשור גם בסוג האקדח למשל בגלוק שאין ניצרה אני אישית מעדיף נשק דרוך
בתוך נרתיק פובוס(בלי נעילה שאז אתה עלול ללחוץ בהוצאת הנשק בלחץ) כי לדרוך את הנשק ביד אחת ולהחזיק את ההגה ביד שניהמגביר את הסיכוי לאובדן שליטה ברכב בשעת ארוע
ג.לדעתי ירי ברכב בשעת נסיעה מועיל מאוד(מנסיון פעמיים) 1 להורדת ראשים או במקרה הזה
לתחילת בריחתו של התוקף 2 אתה יוצא מההלם ומתחיל לעבוד כמו שאתה מתורגל(אבל יתכן שזה דבר אינדודואלי)
ד.אם אני מגיע לפקק מה שקורא לפעמים קילומטר לפני מחסום או בתאונת דרכים או בימי שישי
באזור המסגדים וכן הלאה אז אני מריד את חגורת הבטחון
יש ערכת הסלקה של אקדחים לרכב לפובוס זה מתכוונן כמעט לכל מצב שליפה אני
ניסיתי אותה וזה כמעת דומה למה שאמרו על נרתיק מחובר לרכב ודעתי האישית שזה דבר גרוע
אתה תבזבז זמן בשליפה הרבה יותר גם בגלל שאתה תסיט את העינים מהתוקף וגם כשתוקפים אותך אתה משנה את מצב הגוף הצידה או אחורה ואז היד שלך לא מוצאת את האקדח מה שלא קורה במותן שתמיד תדע איפה היא
תשובה ארוכה - שליפה קצרה....

כדור מדויק-טקטיקה,נשק טוב אסטרטגיה.
- סליקאי ארד
נשיאת נשק בנסיעה
ההברגה של הנרתיק לכסא היא מסוכנת,שכן בזמן תאונה,חלילה,כשעשרות סקרנים מקיפים את הרכב(ובני מיעוטים-שכן אתה גר בהר חברון)יכול מי מהם להתפתות וליטול את הנשק.היו דברים מעולם.ההצעה הטובה-תרכוש נרתיק כתף ("מנשא FBI).היעילות שלו גבוה בהרבה.
- סליקאי זהב
למה לא נרתיק ירך?
שלום חברה .אז למה לא באמת נרתיק ירך ? הוא נוח לשליפה . הוא תמיד על הגוף. לא צריך להתעסק עם חגורת הבטיחות.נוח לרוץ איתו ולרדוף אחרי מחבל נניח ואתה פורק מהרכב (כיתת כננות).אז בסדר הוא לא מוסלק ,אתה לא הולך איתו ברחוב אתה נוסע באוטו.
- סליקאי ארד
אסף היקר
הייתה הוראה במשטרת ישראל לא להתעסק עים דוחות על חגורה בשטחים ( הסכם שבשתיקה..), מהסיבה שהיא מסכנת את הנוסעים בזמן פיגוע. לא ידוע לי ששינו את ההוראה(לא מתחייב).
נכון החגורה מצילה חיי אדם, אך במקרה של ירי היא מפריעה מאוד וזו הסיבה שכתבתי שכל אחד יחליט מה יותר מסכן אותו ויפעל בהתאם.
בקשר לחיתוך החגורה, צא מהסרט הזה! בזמן לחץ(במקרה זה כשיורים עליך), לא יהיה לך זמן לחשוב על החגורה והדבר הראשון שתעשה(במידה ואתה מספיק מתורגל), זה לשלוח יד לאקדח (וחשוב שיהיה במקום שבו אתה מתורגל לשלוף ממנו) ואז החגורה תפריע וככול שתגיב מהר יותר, כך סיכוייך לחיות טובים יותר. בקשר "לכת הטרור", כדאי שתבדוק אותה, כי היא גורמת לירי להיות פחות מדוייק מכיון שהיא מקרבת את הכוונות לעין, דבר שגורם לחופש גדול מדי של הכוונת הלהבית באתנחים.
הייתה הוראה במשטרת ישראל לא להתעסק עים דוחות על חגורה בשטחים ( הסכם שבשתיקה..), מהסיבה שהיא מסכנת את הנוסעים בזמן פיגוע. לא ידוע לי ששינו את ההוראה(לא מתחייב).
נכון החגורה מצילה חיי אדם, אך במקרה של ירי היא מפריעה מאוד וזו הסיבה שכתבתי שכל אחד יחליט מה יותר מסכן אותו ויפעל בהתאם.
בקשר לחיתוך החגורה, צא מהסרט הזה! בזמן לחץ(במקרה זה כשיורים עליך), לא יהיה לך זמן לחשוב על החגורה והדבר הראשון שתעשה(במידה ואתה מספיק מתורגל), זה לשלוח יד לאקדח (וחשוב שיהיה במקום שבו אתה מתורגל לשלוף ממנו) ואז החגורה תפריע וככול שתגיב מהר יותר, כך סיכוייך לחיות טובים יותר. בקשר "לכת הטרור", כדאי שתבדוק אותה, כי היא גורמת לירי להיות פחות מדוייק מכיון שהיא מקרבת את הכוונות לעין, דבר שגורם לחופש גדול מדי של הכוונת הלהבית באתנחים.
- סליקאי ארד
ירי עם כת טרור
nhftk33 ידידי,
לגבי הוראת מ"י בנושא חגורת בטיחות בשטחים- צריך כנראה לבדוק לעומק.
מבחינת כת טרור, אתה צודק מהבחינה שהיא גורמת לקירוב הכוונות לעין, אך הכת ניתנת להארכה במידה מספקת- יש לה מספר מצבים מבחינת האורך אליו היא יכולה להפתח. הירי מאוד נוח ומדוייק- צריך באמת לתרגל את הירי עם הכוונות במצב הזה!!!
לגבי הוראת מ"י בנושא חגורת בטיחות בשטחים- צריך כנראה לבדוק לעומק.
מבחינת כת טרור, אתה צודק מהבחינה שהיא גורמת לקירוב הכוונות לעין, אך הכת ניתנת להארכה במידה מספקת- יש לה מספר מצבים מבחינת האורך אליו היא יכולה להפתח. הירי מאוד נוח ומדוייק- צריך באמת לתרגל את הירי עם הכוונות במצב הזה!!!

"המעז - מנצח"
אין ספק שיש לכת הזו יתרונות כמו למשל ירי יציב בהרבה (בטווחים קצרים מאוד), אך בטווחים רחוקים יותר זה בעייתי, בגלל מה שהזכרת. גם בפתיחת הכת עד השלב האחרון, זה עדיין קרוב יותר מיד ישרה. בקשר לטווחים, שזה כבר ממש לא יעיל, צריך לבדוק. לדעתי, ב-10 מ' כבר אפשר לצאת ממטרת ראש. לידיעה, מאבטחי רכבת ישראל רכשו את הכת הזו והתחילו לעבוד איתה.החליטו להפסיק לעבוד איתה, עד כמה שידוע לי - מסיבות אלו.
- סליקאי ארד
nhftk33 , מנסיון לא מועט בעבודה בתחום האבטחה בשומרון, בנסיעות רבות מאוד בכל תנאי מזג האוויר, יום ולילה ובמשך שעות ארוכות, אני יכול להגיד לך מספר דברים בנושא, אבל החשוב מכל -
חגורת הבטיחות, אינה אביזר מותרות שנועד לסייע לך בעת היחלצות מתוך רכב או פריקה ממנו.
ישנה תרגולת מאוד פשוטה איך להיחלץ מתוך רכב כאשר אתה חגור, מעט תרגול וזה עובד.
שב ברכב, חגור את החגורה, סדר לעצמך את סביבת הנהג / נוסע. כעת, שלח את ידך השמאלית (במידה ואתה הנהג) אל נקודת העיגון העליונה של חגורת הבטיחות, אחוז בחגורה ונוע במהירות עם היד אל נקודת העיגון התחתונה של החגורה, היכן שהיא ננעלת - בצד הימני שלך. כעת, שחרר את כפתור הנעילה, ואתה משוחרר מהחגורה.
בצע מספר פעמים את התרגולת - בעיניים עצמות, ותיווכח כי הדבר פשוט מאוד ומתבצע בזמן קצר מאוד.
לצערי ראיתי תאונות של אנשים שלא היו חגורים, וכתוצאה מזריקות אבנים, בקת"בים וירי, איבדו את השליטה על הרכב, ונפגעו רק מעצם העובדה שלא היו חגורים. הם לא נפגעו ממה שהושלך לעברם. הפגיעות היו כתוצאה מהתהפכות, העפה של פלג הגוף העליון על ההגה ועוד.
לסיכום - אין מה להתחכם, החגורה מצילה חיים. הרעיון נכון גם לשוטרים שנוהגים / נוסעים ברכב, ומשום מה החליטו כי הם פטורים מחגורה (יש לא מעט כאלו, ראיתי.) כיוון שהחגורה עלולה לעכב אותם במתן תגובה לאירועים.
לגבי ביצוע ירי לעבר תוקף - רק ואך ורק אם נעצרת או שאינך מסוגל להחלץ עם הרכב, רק אז שקול את האפשרות של ירי. בכל התקלות אחרת, פשוט תלחץ עם כל משקל הרגל הימנית שלך על דוושת הדלק, וצא מהאיזור הנגוע. במיוחד במידה ואתה עם נוסעים ברכב, משפחה או חברים.
חגורת הבטיחות, אינה אביזר מותרות שנועד לסייע לך בעת היחלצות מתוך רכב או פריקה ממנו.
ישנה תרגולת מאוד פשוטה איך להיחלץ מתוך רכב כאשר אתה חגור, מעט תרגול וזה עובד.
שב ברכב, חגור את החגורה, סדר לעצמך את סביבת הנהג / נוסע. כעת, שלח את ידך השמאלית (במידה ואתה הנהג) אל נקודת העיגון העליונה של חגורת הבטיחות, אחוז בחגורה ונוע במהירות עם היד אל נקודת העיגון התחתונה של החגורה, היכן שהיא ננעלת - בצד הימני שלך. כעת, שחרר את כפתור הנעילה, ואתה משוחרר מהחגורה.
בצע מספר פעמים את התרגולת - בעיניים עצמות, ותיווכח כי הדבר פשוט מאוד ומתבצע בזמן קצר מאוד.
לצערי ראיתי תאונות של אנשים שלא היו חגורים, וכתוצאה מזריקות אבנים, בקת"בים וירי, איבדו את השליטה על הרכב, ונפגעו רק מעצם העובדה שלא היו חגורים. הם לא נפגעו ממה שהושלך לעברם. הפגיעות היו כתוצאה מהתהפכות, העפה של פלג הגוף העליון על ההגה ועוד.
לסיכום - אין מה להתחכם, החגורה מצילה חיים. הרעיון נכון גם לשוטרים שנוהגים / נוסעים ברכב, ומשום מה החליטו כי הם פטורים מחגורה (יש לא מעט כאלו, ראיתי.) כיוון שהחגורה עלולה לעכב אותם במתן תגובה לאירועים.
לגבי ביצוע ירי לעבר תוקף - רק ואך ורק אם נעצרת או שאינך מסוגל להחלץ עם הרכב, רק אז שקול את האפשרות של ירי. בכל התקלות אחרת, פשוט תלחץ עם כל משקל הרגל הימנית שלך על דוושת הדלק, וצא מהאיזור הנגוע. במיוחד במידה ואתה עם נוסעים ברכב, משפחה או חברים.
נערך לאחרונה על ידי נועם בתאריך 13 פברואר 2003, 23:40, נערך פעם אחת בסך הכל.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
אקדח בנסיעה
אני במסגרת העבודה נמצא כל השבוע בעזה
זו הסיבה שאני לא נמצא באתר במהלך השבוע.
את ה אם 16 אני מניח לידי במצב של מחסנית בהכנס נקור ולא נצור למי שמכיר ...
והאקדח נמצא בנרתיק .
שמתי אותו פעם בין הרגליים ובלמתי בצורה פתאומית . הייתי צריך להביא אותו מאיזור הדוושות
לא נעים לא מומלץ לא בטיחותי

זו הסיבה שאני לא נמצא באתר במהלך השבוע.
את ה אם 16 אני מניח לידי במצב של מחסנית בהכנס נקור ולא נצור למי שמכיר ...
והאקדח נמצא בנרתיק .
שמתי אותו פעם בין הרגליים ובלמתי בצורה פתאומית . הייתי צריך להביא אותו מאיזור הדוושות
לא נעים לא מומלץ לא בטיחותי

"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
שלום רב לכל הלוחמים,
א. אני ממליץ לשאת את הנשק תמיד על הגוף, וזאת כדי שלא נחפש ולא נשכח את הנשק ברכב בעת מצב חרום שדורש ירי או פריקה מהרכב.
ב. מס' אפשרויות לנשיאת אקדח:
1. על הגוף כבשגרה ניתן לשלוף את האקדח ולדרכו בין ההגה והחלון-מאד לא נוח ומסרבל כאשר לובשים ג'קט.
2. בנרתיק כתף.
3. בנרתיק קרוס (מקסיקני, F.B.I) בשיטה זו הנרתיק נמצא על החגורה בצד הנגדי ליד החזקה.
יש וממומלץ להיאמן על שיטה שמחליטים לאמץ.
א. אני ממליץ לשאת את הנשק תמיד על הגוף, וזאת כדי שלא נחפש ולא נשכח את הנשק ברכב בעת מצב חרום שדורש ירי או פריקה מהרכב.
ב. מס' אפשרויות לנשיאת אקדח:
1. על הגוף כבשגרה ניתן לשלוף את האקדח ולדרכו בין ההגה והחלון-מאד לא נוח ומסרבל כאשר לובשים ג'קט.
2. בנרתיק כתף.
3. בנרתיק קרוס (מקסיקני, F.B.I) בשיטה זו הנרתיק נמצא על החגורה בצד הנגדי ליד החזקה.
יש וממומלץ להיאמן על שיטה שמחליטים לאמץ.
מוספי עופר, מדריך ירי - מנהל עייט הדרכות ירי ואבטחה
- סליקאי ארד
נשק בנהיגה
בנהיגה בעיקר בשטחים הנשק נעוץ בחגורה ללא נרתיק בקידמת הבטן
- סליקאי ארד
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד