פיצוץ מק"כ 05 וידאו
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
פיצוץ מק"כ 05 וידאו
קצת ארוך להורדה אך וידאו מעניין.
יש למישהו הסבר מה קרה?
http://www.myweb.cableone.net/1934/1934/m2.wmv
יש למישהו הסבר מה קרה?
http://www.myweb.cableone.net/1934/1934/m2.wmv
"A lot of these people who keep a gun at home for safety are the same ones who refuse to wear a seat belt." - George Carlin
אני לא יודע מה הם ניסו לבדוק בניסוי הנ"ל, יכול להיות שהם בדקו תחמושת +++++P, אבל בחיי היום יום מחוץ למעבדה מקכ"ים לרוב מתפוצצים בגלל נקירה מוקדמת שגורמת לכדור להתפוצץ כשהוא בחלקו מחוץ לבית הבליעה.
מנגנון הפעולה של המק"כ שונה מזה של המא"ג. במא"ג תנועת הסדן קדימה עוקרת כדור תורן מהסרט ומכניסה אותו לבית הבליעה. נקירה מתבצעת על ידי נוקר חצי סטאטי שבולט החוצה רק כאשר יש נעילה מושלמת.
ב-0.5 המנגנון פועל בצורה הפוכה לגמרי. בתנועת הסדן אחורה יש מעין זרוע שעוקרת כדור תורן מהסרט ומלבישה אותו על הסדן מול פני הנוקר (בקדמת הסדן יש מעין מסילה שאוחזת את הכדור בכרכוב שלו). כשהסדן מתחיל לנוע בחזרה קדימה, על פני הנוקר שלו צמוד כדור חי שנמצא מול נוקר דרוך. מאותו רגע למעשה יכולה להתבצע נקירה, גם כשהכדור נמצא בחלקו מחוץ לבית הבליעה. (הנוקר משתחרר כאשר איזה מנוף באחורי הסדן נלחץ כלפי מטה על ידי בליטה בגשר ההדק.)
לכן את תזמון הנקירה יש לתאם בדיוק לנקודה בה הכדור נמצא במלואו בתוך בית הבליעה ויש נעילה מלאה. כיוון תזמון הנקירה נעשה על ידי בורג הנמצא באחורי המקלע וקובע את גובה גשר ההדק + ערכת מדידים. נקירה מאוחרת תביא למעצורים, נקירה מוקדמת תביא להתפוצצות המקלע.
א.
מנגנון הפעולה של המק"כ שונה מזה של המא"ג. במא"ג תנועת הסדן קדימה עוקרת כדור תורן מהסרט ומכניסה אותו לבית הבליעה. נקירה מתבצעת על ידי נוקר חצי סטאטי שבולט החוצה רק כאשר יש נעילה מושלמת.
ב-0.5 המנגנון פועל בצורה הפוכה לגמרי. בתנועת הסדן אחורה יש מעין זרוע שעוקרת כדור תורן מהסרט ומלבישה אותו על הסדן מול פני הנוקר (בקדמת הסדן יש מעין מסילה שאוחזת את הכדור בכרכוב שלו). כשהסדן מתחיל לנוע בחזרה קדימה, על פני הנוקר שלו צמוד כדור חי שנמצא מול נוקר דרוך. מאותו רגע למעשה יכולה להתבצע נקירה, גם כשהכדור נמצא בחלקו מחוץ לבית הבליעה. (הנוקר משתחרר כאשר איזה מנוף באחורי הסדן נלחץ כלפי מטה על ידי בליטה בגשר ההדק.)
לכן את תזמון הנקירה יש לתאם בדיוק לנקודה בה הכדור נמצא במלואו בתוך בית הבליעה ויש נעילה מלאה. כיוון תזמון הנקירה נעשה על ידי בורג הנמצא באחורי המקלע וקובע את גובה גשר ההדק + ערכת מדידים. נקירה מאוחרת תביא למעצורים, נקירה מוקדמת תביא להתפוצצות המקלע.
א.
- תרמתי למען הסליק

אי אפשר לדעת בוודאות מה קרה שם .
או תאום קנה או תאום נקירה לא תקינים . (הר"ת גדול או קטן)
PP אם תצליח להשיג תמונה של התרמיל הראשון והשני אצליח להגיד לך מה קרה שם .
יש לי תמונות של תרמילי מק"כ לאחר פיצוץ אופייני שדרכם אפשר לקבוע מה לא נעשה כמו
שצריך.
אגב אפשר לשים לב לנקודת הכשל העיקרית במקלע .
שההוא המכסה גוף שהתרומם למעלה ולמעשה מנע מהפיצוץ והאש להגיע לגופו ופניו של
היורה .
שאלות . סעד ת"ש מין כלכלה
עמוס
עכשיו שאני רואה כמה פעמים ומתעמק בתמונה למעלה תשימו לב שהתרמיל הראשון לא נחלץ מהמקלע \ בית בליעה .
אלה נופל רק השרשיר .
ז"א שמעוצמת הנעילה הכדור חדר את התמיל (גם לזה יש לי תמונה קרה אצלי ביחידה)
ואז הכדור החי ננקר מחוץ לבית הבליעה עקב תיאום קנה גרוע (יותר מ4-נקישות קנה)
אל תנסו להבין ....
באחד המפגשים אני אסביר לכם .
עמוס
או תאום קנה או תאום נקירה לא תקינים . (הר"ת גדול או קטן)
PP אם תצליח להשיג תמונה של התרמיל הראשון והשני אצליח להגיד לך מה קרה שם .
יש לי תמונות של תרמילי מק"כ לאחר פיצוץ אופייני שדרכם אפשר לקבוע מה לא נעשה כמו
שצריך.
אגב אפשר לשים לב לנקודת הכשל העיקרית במקלע .
שההוא המכסה גוף שהתרומם למעלה ולמעשה מנע מהפיצוץ והאש להגיע לגופו ופניו של
היורה .
שאלות . סעד ת"ש מין כלכלה
עמוס
עכשיו שאני רואה כמה פעמים ומתעמק בתמונה למעלה תשימו לב שהתרמיל הראשון לא נחלץ מהמקלע \ בית בליעה .
אלה נופל רק השרשיר .
ז"א שמעוצמת הנעילה הכדור חדר את התמיל (גם לזה יש לי תמונה קרה אצלי ביחידה)
ואז הכדור החי ננקר מחוץ לבית הבליעה עקב תיאום קנה גרוע (יותר מ4-נקישות קנה)
אל תנסו להבין ....
באחד המפגשים אני אסביר לכם .
עמוס
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
- סליקאי כסף

עמוס,
אם הקנה/נקירה מתואתמים כמו שצריך אז הכדור לא אמור להינקר מחוץ לבית הבליעה גם במקרה של "שרוול" -- למעט מקרה של "התבשלות" כדור מה שלא נראה שקרה שם.
לגבי נקודות הכשל של המקלע, בנוסף למכסה הגוף שעף לפניו של המפעיל יש גם את פתח הפלטת התרמילים מלמטה שדרכו היורה חוטף את כל הרסס של הכדור המתפוצץ יש לכיוון המבושים..
א.
אם הקנה/נקירה מתואתמים כמו שצריך אז הכדור לא אמור להינקר מחוץ לבית הבליעה גם במקרה של "שרוול" -- למעט מקרה של "התבשלות" כדור מה שלא נראה שקרה שם.
לגבי נקודות הכשל של המקלע, בנוסף למכסה הגוף שעף לפניו של המפעיל יש גם את פתח הפלטת התרמילים מלמטה שדרכו היורה חוטף את כל הרסס של הכדור המתפוצץ יש לכיוון המבושים..
א.
- תרמתי למען הסליק

יפה גלוקי ואיתמר, עליתם על זה. (רואים שיש פה עסק עם מקצוענים)
ניסו להראות מה קורה כאשר לא מבוצע תאום קנה כפי שהסברתם.
למעשה זה סרט הדרכה של הצבא האמריקאי.
ניסו להראות מה קורה כאשר לא מבוצע תאום קנה כפי שהסברתם.
למעשה זה סרט הדרכה של הצבא האמריקאי.
This was done at the XXXXX here at Rock Island to re-create the
mistakes that continue to occur in Iraq. The troops screw the barrel into
the 50 without pulling the bolt back to release the locking spring. They
then loosen the barrel up 3 to 4 clicks and attempt to fire it.
> I would see between 5 to 8 of these guns a week at the SASC in Balad.
> It destroys the gun, and can injure the soldier."
"A lot of these people who keep a gun at home for safety are the same ones who refuse to wear a seat belt." - George Carlin
זה טריוויאלי אחי....כל מי שעשה קצת קילומטראז' בצבא יצא לו להתקל באיזה 0.5 שהתפרק למישהו בפנים. זו גם הסיבה שהוראות הבטיחות בצבא מחייבות חבישת קסדה, משקפי מגן ושכפ"ץ בירי מק"כ. אני הייתי מוסיף תמיד עוד איזה שכפ"צ מתחת לחגורה כדי להגן על האיזורים הקריטיים....
עכשיו נראה אותך יודע מדוע מרכיבים ל-0.5 את החצוצרה הזו בקצה הקנה?
א.
עכשיו נראה אותך יודע מדוע מרכיבים ל-0.5 את החצוצרה הזו בקצה הקנה?
א.
- תרמתי למען הסליק

תקלת תאום
תקלת תאום דומה ארעה לפני כשנה למ"מ טירוני נח"ל כשניסה לירות ב0.5 שהורכב ע"י טירונים ולא תואם (הם לא בדקו תאום כלל). נפצע קשה בירך, פונה במסוק ל"סורוקה" וניצל.
- סליקאי ארד

עמוס,
החצוצרה היא אכן מגבר רתע, אבל ... מק"כ 0.5 מבוסס על מנגנון בראונינג שבו שיחרור הנעילה נעשה על ידי רתיעת הקנה אחורנית. כיוון שהקנה של 0.5 חי"ר כבד מאוד, התנועה שלו אחורה וקדימה איטית מאוד וכנ"ל גם קצב האש ולשם כך צריך מגבר רתע.
קיימת גירסא אווירית של מק"כ בעלת קנה קל, קצר יוצר ודק (מוקף במקרן לפיזור החום כמו 0.3) למקלע הזה יש קצב אש בערך כמו של מא"ג.
א.
החצוצרה היא אכן מגבר רתע, אבל ... מק"כ 0.5 מבוסס על מנגנון בראונינג שבו שיחרור הנעילה נעשה על ידי רתיעת הקנה אחורנית. כיוון שהקנה של 0.5 חי"ר כבד מאוד, התנועה שלו אחורה וקדימה איטית מאוד וכנ"ל גם קצב האש ולשם כך צריך מגבר רתע.
קיימת גירסא אווירית של מק"כ בעלת קנה קל, קצר יוצר ודק (מוקף במקרן לפיזור החום כמו 0.3) למקלע הזה יש קצב אש בערך כמו של מא"ג.
א.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד