המשך האשכול בנושא בלאי קנה באקדחים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
5 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
המשך האשכול בנושא בלאי קנה באקדחים
תודה על התשובה.
כידוע,לכל קנה יש "אורך חיים" שנגזר משחיקה,מקורוזיה ומביטול מתמשך של אפקט הצליפה(הנטייה של הקנה לחזור לקוטר המקורי לאחר שכדור עובר בתוכו)-כל אלה משפיעים על דיוק הירי ואמינותו.מאחר ויחסית אני יורה בנשק הרבה-כמאה כדורים בחודש,חשוב לי לדעת מהו הבלאי של הגלוק.אגב,מאחר ואורך חיים של קנה ממוצע הוא 10000 כדורים,זה קצת לא סביר שהקנה של הגלוק סובל פי 12.5!
כידוע,לכל קנה יש "אורך חיים" שנגזר משחיקה,מקורוזיה ומביטול מתמשך של אפקט הצליפה(הנטייה של הקנה לחזור לקוטר המקורי לאחר שכדור עובר בתוכו)-כל אלה משפיעים על דיוק הירי ואמינותו.מאחר ויחסית אני יורה בנשק הרבה-כמאה כדורים בחודש,חשוב לי לדעת מהו הבלאי של הגלוק.אגב,מאחר ואורך חיים של קנה ממוצע הוא 10000 כדורים,זה קצת לא סביר שהקנה של הגלוק סובל פי 12.5!
- סליקאי זהב
יובל,
אפקט ההצלפה באקדחים אינו משמעותי כפי שאתה מציין, אלא משמעותי בנשק ארוך לצרכי צליפה, שם חייב להשמר הדיוק המאוד מיוחד של הנשק.
בנשק כזה,מדובר על התחייבות היצרן לדיוק מסויים (יצירת מקבצים בגודל מסויים) המבוטא באורך חיים של כ 5000 כדור.
לגלוק, אורך חיים של כ שלוש מאות אלף כדור לערך. וכעת במספרים 300,000 !
לא סביר שתגיע לירי של כמות תחמושת כזאת, אלא אם יש לך ספונסר בצורת יצרן תחמושת או באר משאלות ממנה נובעים כדורים ללא הרף..
אפקט ההצלפה באקדחים אינו משמעותי כפי שאתה מציין, אלא משמעותי בנשק ארוך לצרכי צליפה, שם חייב להשמר הדיוק המאוד מיוחד של הנשק.
בנשק כזה,מדובר על התחייבות היצרן לדיוק מסויים (יצירת מקבצים בגודל מסויים) המבוטא באורך חיים של כ 5000 כדור.
לגלוק, אורך חיים של כ שלוש מאות אלף כדור לערך. וכעת במספרים 300,000 !
לא סביר שתגיע לירי של כמות תחמושת כזאת, אלא אם יש לך ספונסר בצורת יצרן תחמושת או באר משאלות ממנה נובעים כדורים ללא הרף..
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
השאלה היא מה ההגדרה של אורך החיים. האם הכוונה עד שלא רואים יותר סלילים?עד שמקבץ מטווח מסוים גדל פי 2 מהרגיל? אולי פי4?
לדעתי - כל אחד אמור להגדיר את זה לעצמו.
אין נתונים מדויקים לגבי" אורך החיים" של הקנה. כל יצרן טוען שהקנה שלו יורה X או Y כדורים בהתאם למה שהוא מגדיר לעצמו.
מי שיורה לטוחים ארוכים וחשוב לו דיוק של 0.5 MOA - הקנה שלו "חי" הרבה פחות מאחד שיורה להגנה עצמית לטווחים של עד 10 מ' ואין משמעות עם פגעת 5 ס"מ משמאל או מימין אך עדין במטרה.
לא מוכרים לי קנים המוגדרים ע"י היצרן ל 10000 כד', או 5000 כד'.
נקודה נוספת חשובה ביותר שלא נלקחת בחשבון היא הבלאי של בית הבליעה. כאשר זה קורה, בית הבליעה מתרחב ונוצרת התרחבות של התרמיל בתוכו לאחר הירי. קשה מאד לחלוץ תרמיל כזה, אשר יוצר מעצור. יש לבדוק בתדירות איך יושב כדור בבית הבליעה והאם הוא לא "נשפך" מתוכו.
קושי בחליצה של תרמילים עקב התרחבות בית הבליעה מחייב החלפה מיידית של אותו קנה.
לדעתי - כל אחד אמור להגדיר את זה לעצמו.
אין נתונים מדויקים לגבי" אורך החיים" של הקנה. כל יצרן טוען שהקנה שלו יורה X או Y כדורים בהתאם למה שהוא מגדיר לעצמו.
מי שיורה לטוחים ארוכים וחשוב לו דיוק של 0.5 MOA - הקנה שלו "חי" הרבה פחות מאחד שיורה להגנה עצמית לטווחים של עד 10 מ' ואין משמעות עם פגעת 5 ס"מ משמאל או מימין אך עדין במטרה.
לא מוכרים לי קנים המוגדרים ע"י היצרן ל 10000 כד', או 5000 כד'.
נקודה נוספת חשובה ביותר שלא נלקחת בחשבון היא הבלאי של בית הבליעה. כאשר זה קורה, בית הבליעה מתרחב ונוצרת התרחבות של התרמיל בתוכו לאחר הירי. קשה מאד לחלוץ תרמיל כזה, אשר יוצר מעצור. יש לבדוק בתדירות איך יושב כדור בבית הבליעה והאם הוא לא "נשפך" מתוכו.
קושי בחליצה של תרמילים עקב התרחבות בית הבליעה מחייב החלפה מיידית של אותו קנה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
קנים בגלוק
שלום יובל,
הקנים באקדחי גלוק עוברים טיפול בתהליך ה-Tenifer גם בתוך קדח הקנה ולכן הבלאי בהם נמוך יחסית לקנים המיוצרים ע"י יצרנים אחרים. תהליך ה-Tenifer מחסם ומקשיח את הפלדה עד לרמת קושי של יהלום תעשייתי (69 בסולם רוקוואל) וגם הופך אותה לעמידה מאד בפני התחמצנות ושיתוך.
יש מספר שמועות על אורך חיי גלוק ויתכן שהן נכונות, אבל עדיין לא מצאתי להם סימוכין ועדויות.
אני שמעתי את הטענות הבאות:
גם אם זה נכון, צריך לראות בספקנות הרבה טענות שונות כל עוד אין הם מגובות במאמר או התיחסות רצינית כלשהיא. מומחה נשק אמריקאי בשם צ'אק טיילור עשה בזמנו מבחן אמינות לגלוק 17 הפרטי שלו. הוא ירה באקדח 100,000 (מאה אלף) כדורים והאקדח תיפקד ללא כל בעיות. אתה יכול לקרוא על מבדק זה באתר הזה: http://www.volny.cz/glock/html/tested.htm
בכל מקרה, כל נושא הנשק תמיד היה מורכב מהרבה עובדות ועוד יותר הרבה דעות ...
תודה.
הקנים באקדחי גלוק עוברים טיפול בתהליך ה-Tenifer גם בתוך קדח הקנה ולכן הבלאי בהם נמוך יחסית לקנים המיוצרים ע"י יצרנים אחרים. תהליך ה-Tenifer מחסם ומקשיח את הפלדה עד לרמת קושי של יהלום תעשייתי (69 בסולם רוקוואל) וגם הופך אותה לעמידה מאד בפני התחמצנות ושיתוך.
יש מספר שמועות על אורך חיי גלוק ויתכן שהן נכונות, אבל עדיין לא מצאתי להם סימוכין ועדויות.
אני שמעתי את הטענות הבאות:
- גלוק 17 שירה 250,000 כדור ללא ניקוי.
- גלוק 17 ו-19 שירו 300,000 כדורים ללא החלפת חלקים - אבל עברו ניקוי. האקדחים משמשים להשכרה לציבור הרחב במיטווח בקליפורניה.
- גלוק 17 שירה 500,00 כדור בשבועים.... (זה בטח לא אמיתי).
- גלוק 17 שרשום בספר השיאים של גינס כאקדח שירה 10,000 כדור ביום אחד ללא כל תקלות.
גם אם זה נכון, צריך לראות בספקנות הרבה טענות שונות כל עוד אין הם מגובות במאמר או התיחסות רצינית כלשהיא. מומחה נשק אמריקאי בשם צ'אק טיילור עשה בזמנו מבחן אמינות לגלוק 17 הפרטי שלו. הוא ירה באקדח 100,000 (מאה אלף) כדורים והאקדח תיפקד ללא כל בעיות. אתה יכול לקרוא על מבדק זה באתר הזה: http://www.volny.cz/glock/html/tested.htm
בכל מקרה, כל נושא הנשק תמיד היה מורכב מהרבה עובדות ועוד יותר הרבה דעות ...

תודה.
יובל כתב:תודה על התשובה.
-
Spinacia
donduck כתב:השאלה היא מה ההגדרה של אורך החיים. האם הכוונה עד שלא רואים יותר סלילים?.
יש לי שאלה לגבי הסלילים הללו:
מה ההבדל בין:
1. Hexagonal rifling,rh twist, one turn in 250 mm בגלוק 17
2. polygonal rifling, rh ב p9s
3. 6grooves rh, 250 mm pitch בברטה 92
? הבנתי שיש קנים שבהם חרצו grooves, ויש קנים שעברו סיבוב על הציר, מה זה hexagonal rifling ? (הנתונים מתוך Janes)
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
5 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד