מצגת רישוי נשק - משרד הפנים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
נקודה אדומה
אם תקרא עוד פעם אז תבין שהתכוונתי למשהו אחר ,שאותו כתב ברי בתור מגילה
כוונתי הייתה שאף אחד לא יוציא אלפי שקלים על כלי שלא יהיה אצלו .
מקווה שדבריי עכשיו יותר ברורים.
ביי דורון
אם תקרא עוד פעם אז תבין שהתכוונתי למשהו אחר ,שאותו כתב ברי בתור מגילה
כוונתי הייתה שאף אחד לא יוציא אלפי שקלים על כלי שלא יהיה אצלו .
מקווה שדבריי עכשיו יותר ברורים.
ביי דורון
נערך לאחרונה על ידי doron-30 בתאריך 22 אפריל 2005, 12:18, נערך פעם אחת בסך הכל.
גלוק מ"ס 1 ..........
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
איתמר ב1992 עלה מטורף על גג בניין ביטוח לאומי בירושליים לאחר שביצע מסע הרג באקדח שהוחזק ברישיון, הוא נורה בידי צלפי המשטרה ובעקבותיו הוחלט להקים את ועדת כהן (בראשות השופט כהן) - שמסקנותיה היו תבחינים קשיחים ומגמה מצמצמת של נשק בידי הציבור. בפני הועדה עמד גם מיקרהו של אבי ספן (החוטף של קרן גרטלר) שהיה יורה ירי מעשי.הם סברו שיש לפגוע בענף זה בצורה נחרצת. אף אחד לא אץ רץ לממש את דו"ח הועדה עד ל 11 בנובמבר 1995.(להזכירך שר הפנים אייהוד היה בארה"ב). עם חזרתו התחילו אמות הסיפים לרעוד.ניתנה הוראה לממש את דו"ח ועדת כהן במיידי - רצו גם לאסוף נשק מאנשים שלא היו בתבחינים שנקבעו, ומי שמנע מהם היה בג"צ, כך נולד תבחין מלפני 1996 . החל מאותו יום אומלל נמצאת התאחדות הקליעה בקרב בלימה בשתי חזיתות (הירי האולימפי וירי המעשי), עצם זה שעד היום העסק מתנהל אחרת ויש הבנה בין ההתאחדות למשרד הפנים היא פרי עמל של מספר אנשים. בראש וראשונה עימנואל בן עמרם כל עוד היה יו"ר ההתאחדות, אחריו בעיקר יאיר דוידוביץ' שראיתו את הירי המעשי היא מעבר לספורט נטו (וזאת בעקבות תפקיד בטחוני בעברו והידע המקצועי הרחב שלו) התאחדות הקליעה עשתה עושה ותעשה כל שיש לאל ידה ע"מ לשנות את המגמה המסתמנת ע"י חלק מהפוליטיקאים. (תבדוק כמה אנשים מייצגת ההתאחדות ואולי תסיק משהו לגבי מגבלות כוחה). ס"ה במבחן התוצאה עד היום הצלחנו!!! לגבי העתיד זה לא סוד שיש קשיים, ואנו בשקיפות מלאה מבקשים את עזרת החברים! מה זה בושה ? לא ! בושה זה להסתיר מידע להגיד אנחנו גיבורים ולצאת מובסים.
לסיכום !
ההתאחדות עושה ותעשה (יאיר משקיע שעות רבות במגעים מול משרד הפנים וועדת הפנים של הכנסת) כרגע יש הבנה בין ההתאחדות למנהל הגף לרישוי ולפיקוח להשארת המצב כמו שהוא היום "בהסכמה". - לא מוכנים לחוקק את זה בחוק!
מישהו / מישהם מחכה לנו בפינה, אם נמעד יפעילו את החוק היבש ותסתיים ההבנה!
אתה הבנת את זה איתמר?
כששופט נחמד לא מפעיל DQ הוא בעצם עלול לגרום לשאננות שתוביל לתאונה שתוביל לחיסול/צמצום / סגירת הענף.
כשמועדונים מחזיקים אנשים שחוששים שהם מעט לא יציבים אבל ממליצים עליהם לנשק זה עלול לפגוע בענף.
כששופט ללא תעודת מקפח מטווח/מדריך ירי רץ עם קלע ואין אחראי או מפקד המטווח הרחק מאחור אפילו בלי קשר עיין, זה עלול לפגוע בענף.
אני לא אכנס איתך להתנצחות כי אין בה טעם - התאחדות הקליעה זה מכבר סומנה כמטרה. תודיע אחרונה נורתה. ואנחנו החברים נמשיך לעשות מיטב יכולתנו אם העזרה של איתמר וחברים או בלעדיה.
אגב ועדת ברינקר יושבת בימים אלו על המדוכה!
כתבת להם ? התיחסת ? אתה מכיר מישהו שהתיחס.
חברי להתאחדות הקליעה ואנוכי עשינו זאת.
(תן לי את נפוליאון המצביא המוכשר - וללא חילים הוא לא יצליח לצאת מתחום פריז)
הכי חשוב שיהיה לכולנו חג שמח,
וכל מי שרוצה לעזור - יש מה לעשות !!!
אתם יודעים את הכתובת!
ואם צריך אפילו נעשה מפגש סליק בשביל זה.
לסיכום !
ההתאחדות עושה ותעשה (יאיר משקיע שעות רבות במגעים מול משרד הפנים וועדת הפנים של הכנסת) כרגע יש הבנה בין ההתאחדות למנהל הגף לרישוי ולפיקוח להשארת המצב כמו שהוא היום "בהסכמה". - לא מוכנים לחוקק את זה בחוק!
מישהו / מישהם מחכה לנו בפינה, אם נמעד יפעילו את החוק היבש ותסתיים ההבנה!
אתה הבנת את זה איתמר?
כששופט נחמד לא מפעיל DQ הוא בעצם עלול לגרום לשאננות שתוביל לתאונה שתוביל לחיסול/צמצום / סגירת הענף.
כשמועדונים מחזיקים אנשים שחוששים שהם מעט לא יציבים אבל ממליצים עליהם לנשק זה עלול לפגוע בענף.
כששופט ללא תעודת מקפח מטווח/מדריך ירי רץ עם קלע ואין אחראי או מפקד המטווח הרחק מאחור אפילו בלי קשר עיין, זה עלול לפגוע בענף.
אני לא אכנס איתך להתנצחות כי אין בה טעם - התאחדות הקליעה זה מכבר סומנה כמטרה. תודיע אחרונה נורתה. ואנחנו החברים נמשיך לעשות מיטב יכולתנו אם העזרה של איתמר וחברים או בלעדיה.
אגב ועדת ברינקר יושבת בימים אלו על המדוכה!
כתבת להם ? התיחסת ? אתה מכיר מישהו שהתיחס.
חברי להתאחדות הקליעה ואנוכי עשינו זאת.
(תן לי את נפוליאון המצביא המוכשר - וללא חילים הוא לא יצליח לצאת מתחום פריז)
הכי חשוב שיהיה לכולנו חג שמח,
וכל מי שרוצה לעזור - יש מה לעשות !!!
אתם יודעים את הכתובת!
ואם צריך אפילו נעשה מפגש סליק בשביל זה.
אילן,
אני יודע שנגעתי בעצב חשוף, ולכן הקדמתי ואמרתי מראש שזו לא הכוונה. התאחדות הקליעה מעולם לא היתה ומעולם לא תהייה מסומנת אצלי כמטרה, כך שפשוט חבל על העצבים.
ההבנה שלי מהמצגת ומדברי האנשים פה היא שאכן שונה הסטטוס קוו, ומצטרפים חדשים לענף הקליעה לא יוכלו לקבל רשיון. האם הבנתי נכון עד כאן?
השאלה שלי בסך היתה מדוע חיכו עד עכשיו ולא התריעו על המצב קודם?
מעבר לזה אני חושב שבאמת צריך לקום ולעשות מעשה..רק תגיד מה צריך לעשות, למי לפנות, ואפילו לארגן מגבית של כסף...ואני אשמח להשתתף.
חג שמח.
א.
אני יודע שנגעתי בעצב חשוף, ולכן הקדמתי ואמרתי מראש שזו לא הכוונה. התאחדות הקליעה מעולם לא היתה ומעולם לא תהייה מסומנת אצלי כמטרה, כך שפשוט חבל על העצבים.
ההבנה שלי מהמצגת ומדברי האנשים פה היא שאכן שונה הסטטוס קוו, ומצטרפים חדשים לענף הקליעה לא יוכלו לקבל רשיון. האם הבנתי נכון עד כאן?
מעבר לזה אני חושב שבאמת צריך לקום ולעשות מעשה..רק תגיד מה צריך לעשות, למי לפנות, ואפילו לארגן מגבית של כסף...ואני אשמח להשתתף.
חג שמח.
א.
- תרמתי למען הסליק

להשפיע
לדעתי אילן צודק לחלוטין חובה על כולם לנסות ולהשפיע באופן פעיל כי הגענו לישורת האחרונה בתכניתו של משרד הפנים להכחיד את כל תחום הירי בישראל במסווה של טובת הציבור
וברגע שההחלטות של משרד הפנים יהפכו לחוק יהיה מאוד קשה לשנות אותן
לדעתי וועדת ברניקר יכולה אולי לשנות את המצב במעט גם לטובתינו
ועלינו להופיע בה ולהוכיח שאיננו שונים מכל בעלי התחביבים האחרים ואיננו מהווים סכנה לציבור והשינוי אם הוא צריך להיות צריך לבוא בצורת שיטת הסינון והתמקדות באישיות דורש הרישיון ולא בכל מיני תבחיני כסט"ח למיניהם אשר כל יעדם הןא למנוע נשק בידי ציבור שומרי החוק בלבד
נדמה שהיחס בין השימוש בנשק חוקי על ידי בעליו לפשיעה לבין נשק פלילי הוא נמוך עשרות (אין הכוונה לנשק בידי חברות שמירה ומאבטחים) מונים אך בגלל סוג הנושא ואופיו הפופוליסטי קל יותר למקבלי ההחלטות למנוע את הזכות הזאת מכולם ועם זאת רובנו חותמים פעם בשנה לפחות לחודש על נשק בצבא ואני חושב שלא תיתכן הצביעות הממסדית הננקט על ידי כל הנוגעים בדבר
מה גם שבתחילת המצגת משרד הפנים טוען שזכות האחיזה בנשק היא זכות מוקנית ולדעתי זה שורש הבעיה שכן זאת היא אחת הזכויות הבסיסיות של אזרח במדינה חופשית שאינה דיקטטורה כמו שכנותינו
חג שמח
וברגע שההחלטות של משרד הפנים יהפכו לחוק יהיה מאוד קשה לשנות אותן
לדעתי וועדת ברניקר יכולה אולי לשנות את המצב במעט גם לטובתינו
ועלינו להופיע בה ולהוכיח שאיננו שונים מכל בעלי התחביבים האחרים ואיננו מהווים סכנה לציבור והשינוי אם הוא צריך להיות צריך לבוא בצורת שיטת הסינון והתמקדות באישיות דורש הרישיון ולא בכל מיני תבחיני כסט"ח למיניהם אשר כל יעדם הןא למנוע נשק בידי ציבור שומרי החוק בלבד
נדמה שהיחס בין השימוש בנשק חוקי על ידי בעליו לפשיעה לבין נשק פלילי הוא נמוך עשרות (אין הכוונה לנשק בידי חברות שמירה ומאבטחים) מונים אך בגלל סוג הנושא ואופיו הפופוליסטי קל יותר למקבלי ההחלטות למנוע את הזכות הזאת מכולם ועם זאת רובנו חותמים פעם בשנה לפחות לחודש על נשק בצבא ואני חושב שלא תיתכן הצביעות הממסדית הננקט על ידי כל הנוגעים בדבר
מה גם שבתחילת המצגת משרד הפנים טוען שזכות האחיזה בנשק היא זכות מוקנית ולדעתי זה שורש הבעיה שכן זאת היא אחת הזכויות הבסיסיות של אזרח במדינה חופשית שאינה דיקטטורה כמו שכנותינו
חג שמח
נערך לאחרונה על ידי aviadsi בתאריך 22 אפריל 2005, 19:43, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- סליקאי כסף

לכל אורך חיי הסליק ,נעשה מאמץ של הבעלים ,להרחיק פוליטיקה ומדיניות מעלינו,
נוצר מצב שהרבה חברים עם דעות מוצקות מננעים להביע אותן בפורום שלנו,,
לכן אם מישהו כאן באתר רוצה לעשות מעשה ,כדאי מאד כי יכלכל את מעשיו הייטב,ומאד מאד רצוי שההיו בתאום עם ההנהלה,,
פרט לכך ביטני מלאה אך אני ממתין להצעות, ולאור ירוק,,
לכן אם מישהו כאן באתר רוצה לעשות מעשה ,כדאי מאד כי יכלכל את מעשיו הייטב,ומאד מאד רצוי שההיו בתאום עם ההנהלה,,
פחות -לרוב זה יותר,,
itamar כתב:אילן,
חג שמח.
א.
הסטטוס לא שונה - עם קבלת החוק החדש הוא עשוי להשתנות.
לגבי החיכיון - חפש קצת אחורה - כל פעם שדיווחתי על פגישות / הישגים / אכזבות. נעניתי בערך כך: אתה לא מבין. אתה לא יודע. מי אתה? וכו'. תאמין לי אף אחד לא חיכה אף פעם מישהו נרדם בשמירה וכשהמצגת יצאה לאור התעוררו.
אם הייתי פולני הייתי אומר : " אמרתי לכם" ומצרף חיוך של שמחה לאידס.
לא צריך לאסוף כסף עדיין. כל מה שצריך הוא הצפה מסיבית ושיטתית של מקבלי ההחלטות בתכתובות וכן בכל פניה שלהם אליכם (אם יש כזאת - לא משנה המפלגה) להתנות הצבעה בהצבעה.
הבעיה שלנו אינה פקידות משרד הפנים - היא למדה את העיניין הבינה והפנימה.
הבעיה היא דו"ח כהן / מבקר המדינה שביקר את אי יישומו המלא של דו"ח כהן והתעלק על משרד הפנים/ שרי הפנים/ חבריכנסת/ ועדת ברינקר/ משטרת ישראל/שרות הבטחון הכללי/ כל האידיוטים שעושים שימוש בלתי נבון בנשק.
שסופם מדיניות מצמצמת (פשוט החלפה טבעית של צ' ב ט' ראה טשרניחובסקי או טשרטשיל)
ו 200,000 חברי סליק במקום 2000 .
GUSS כתב:לכל אורך חיי הסליק ,נעשה מאמץ של הבעלים ,להרחיק פוליטיקה ומדיניות מעלינו,
עודדי
שמת לב שלא רשמתי שום שם של חבר כנסת אחד לא ציינתי מי לנו ומי לצערנו לצרנו (כןלל השכנה).
אני כבר לא חושב שזה פוליטיקה (אין הבדל דת /גזע/ מין/ מפלגה).
אני חושב שזאת הישרדות!!!
אילן,
אם אנחנו רוצים להיות יעילים, אז אנחנו צריכים לדעת מי הם מקבלי ההחלטות שאליהם אנחנו צריכים לפנות. אני עם כל הרצון הטוב שלי לא בדיוק מעורה בכל נבכי הועדות והפוליטיקה של הנושא. אם אי אפשר לציין שמות מעל גבי האתר, אז צריך להקים רשימת תפוצה ב-אי-מייל כך שאפילו לא נשתשמש במערכת המסרים האישיים של הפורום הזה.
פרט לזה, יש את אליפות הארץ עוד מעט... אני חושב אולי יהיה שווה לחלק איזה נייר לכל נרשם ובו איזה סיכום קצר על המצב + קריאה לפעולה + מה לעשות ולמי לפנות.
א.
אם אנחנו רוצים להיות יעילים, אז אנחנו צריכים לדעת מי הם מקבלי ההחלטות שאליהם אנחנו צריכים לפנות. אני עם כל הרצון הטוב שלי לא בדיוק מעורה בכל נבכי הועדות והפוליטיקה של הנושא. אם אי אפשר לציין שמות מעל גבי האתר, אז צריך להקים רשימת תפוצה ב-אי-מייל כך שאפילו לא נשתשמש במערכת המסרים האישיים של הפורום הזה.
פרט לזה, יש את אליפות הארץ עוד מעט... אני חושב אולי יהיה שווה לחלק איזה נייר לכל נרשם ובו איזה סיכום קצר על המצב + קריאה לפעולה + מה לעשות ולמי לפנות.
א.
- תרמתי למען הסליק

אצלנו תמיד נלחמים את מלחמות האתמול נגד אויב האתמול.
פחות נשק אצל הציבור לא מצמצם את כמות הרציחות.
אותו מופרע שהרג בביטוח לאומי בירושלים, אם היה עושה זאת בסכין האם היו מוציאים את סכיני המטבח אל מחוץ לחוק?
ואם היה מחכה למילואים ורוצח בנשק של הצבא? מאבטח?
יגאל עמיר היה עד הרצח "מלח הארץ" - מאבטח, מתנדב, מה לא. ובטוח שגם היום היה עומד בתבחינים ומקבל נשק.
מה שצריך זה הערכה נבונה של גורמי הסיכון וההסתברות למעשה נוסף תוך הבנה שמעשה שהסיכוי שלו לקרות הוא ממש נמוך לא יקבע את המדיניות.
ואם יקרה שוב - אז לקחנו סיכון.
כל החיים שלנו מורכבים מאוסף של לקיחת סיכונים.
אם מישהו עבר בצומת בירוק ונפגע על ידי איזה מופרע שעבר באדום אז מיד סוגרים את כל הצמתים? אולי נשים מחסומים במקום רמזורים?
ובאמת, הסיכוי שמישהו יעבור באדום ויפגע גדול פי 1000 מזה ששוב מישהו ירצח בנשק שנמצא ברשותו ברשיון.
הרוגים בתאונות יש לצערינו כל יום.
נרצחים בנשק ברשיון יש למזלינו ממש קצת.
אז, קצת פרופורציות, ומתימתיקה לא יזיקו.
פחות נשק אצל הציבור לא מצמצם את כמות הרציחות.
אותו מופרע שהרג בביטוח לאומי בירושלים, אם היה עושה זאת בסכין האם היו מוציאים את סכיני המטבח אל מחוץ לחוק?
ואם היה מחכה למילואים ורוצח בנשק של הצבא? מאבטח?
יגאל עמיר היה עד הרצח "מלח הארץ" - מאבטח, מתנדב, מה לא. ובטוח שגם היום היה עומד בתבחינים ומקבל נשק.
מה שצריך זה הערכה נבונה של גורמי הסיכון וההסתברות למעשה נוסף תוך הבנה שמעשה שהסיכוי שלו לקרות הוא ממש נמוך לא יקבע את המדיניות.
ואם יקרה שוב - אז לקחנו סיכון.
כל החיים שלנו מורכבים מאוסף של לקיחת סיכונים.
אם מישהו עבר בצומת בירוק ונפגע על ידי איזה מופרע שעבר באדום אז מיד סוגרים את כל הצמתים? אולי נשים מחסומים במקום רמזורים?
ובאמת, הסיכוי שמישהו יעבור באדום ויפגע גדול פי 1000 מזה ששוב מישהו ירצח בנשק שנמצא ברשותו ברשיון.
הרוגים בתאונות יש לצערינו כל יום.
נרצחים בנשק ברשיון יש למזלינו ממש קצת.
אז, קצת פרופורציות, ומתימתיקה לא יזיקו.
- סליקאי זהב

כתוב שמי שיש לו יותר מ18 שנים יכול לקבל רישיון לרובה/אקדח אויר מבלי להיות חבר בכלל במועדון קליעה יכול להיות? והאם מי שיש לו רישיון לרובה/אקדח אויר גם צריך לשלם 500 שקל ולעשות מטווח כל 3 שנים?
עוד שאלה מה לגבי מישהו שהתבחין שלו הוא מתנדב משא"ז אם הוא מפסיק לפעול אז הרישיון נילקח מימנו
ומה ההבדל הין קבלת רישיון אם אתה סגל ומעלה לבין סרן'רס"ן במילואים וכל שאר התבחינים שאומרים סרן משוחחרר או מעל סא"ל?
עוד שאלה מה לגבי מישהו שהתבחין שלו הוא מתנדב משא"ז אם הוא מפסיק לפעול אז הרישיון נילקח מימנו
ומה ההבדל הין קבלת רישיון אם אתה סגל ומעלה לבין סרן'רס"ן במילואים וכל שאר התבחינים שאומרים סרן משוחחרר או מעל סא"ל?
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד