מטומטם שאין שני לו
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מטומטם שאין שני לו
מטומטם שאין שני לו. אני לא מוצא כותרת יותר טובה לסמל המחלקה שמדגים ירי ב RPG חי בתוך מבנה סגור.
24 פצועים בהם קטוע שתי רגליים.
הייתי מוסיף, שייתכן ופינוק היתר של החיילים הנהוג היום בצבא יחסית למה שהיה לפני לפני 20 שנה תרם גם הוא.
פעם רק היה קור וגשם ומייד סמל המחלקה חשב שזה הזמן להטביע אותנו בגשם ולעשות מסדר של שלוש שעות בגשם סוחף, היום אני קורא שאת שיעורי הנשק עושים בחדר סגור (מחומם?)
שיעור נשק בחדר סגור, גם בלי השטויות של הסמל, נראה לי דפוק גם כן....
24 פצועים בהם קטוע שתי רגליים.
הייתי מוסיף, שייתכן ופינוק היתר של החיילים הנהוג היום בצבא יחסית למה שהיה לפני לפני 20 שנה תרם גם הוא.
פעם רק היה קור וגשם ומייד סמל המחלקה חשב שזה הזמן להטביע אותנו בגשם ולעשות מסדר של שלוש שעות בגשם סוחף, היום אני קורא שאת שיעורי הנשק עושים בחדר סגור (מחומם?)
שיעור נשק בחדר סגור, גם בלי השטויות של הסמל, נראה לי דפוק גם כן....
- סליקאי ארד
מיצי,
אני מסכים איתך לגבי חומרתה של עבירת הבטיחות, אכן לא שמעתי על רבות כאלו, "ברמתן המקצועית הגבוהה ..." כפי שהוצגה הערב.
כמי שגידל דור או שניים של חיילים ביחידה קרבית, אני נאלץ שלא להסכים איתך בנוגע לשיטות האימון שהצעת. במסלול הלוחם ביחידה בה הייתי, מספר תאונות האימונים והנפגעים, ואני אחד מהנפגעים.. היה מעל לכל שיעור מוכר בצה"ל.
התאונות נגרמו כי היינו צריכים להיות הראשונים בכל תרגולת, ולעמוד בחצי מהזמן שנקבע לתרגולות הללו על ידי הצבא. היינו "זכאים" לחצי משעות השינה שהוגדרו על ידי צה"ל, כי היינו צריכים להיות טובים יותר... ומכאן ועד לתאונות הדרך קצרה מאוד. בנס, לא הסתיימו התאונות במוות, אלא בפציעות קלות עד בינוניות.
אין לי ספק כי יש להתנסות במירב המצבים העלולים להיות מוצבים בפני החייל הלוחם (וגם זה המשרת בתפקיד עורפי.), אך תמיד בצורה מושכלת ומחושבת, כאשר מנטרלים את אלמנט הסיכון האישי למינימום.
חיילים טובים לא בונים על ידי הטבעה בבוץ, אלא על ידי חינוך, חינוך ושוב חינוך, לבטיחות ולעבודה עם ראש.
אני מסכים איתך לגבי חומרתה של עבירת הבטיחות, אכן לא שמעתי על רבות כאלו, "ברמתן המקצועית הגבוהה ..." כפי שהוצגה הערב.
כמי שגידל דור או שניים של חיילים ביחידה קרבית, אני נאלץ שלא להסכים איתך בנוגע לשיטות האימון שהצעת. במסלול הלוחם ביחידה בה הייתי, מספר תאונות האימונים והנפגעים, ואני אחד מהנפגעים.. היה מעל לכל שיעור מוכר בצה"ל.
התאונות נגרמו כי היינו צריכים להיות הראשונים בכל תרגולת, ולעמוד בחצי מהזמן שנקבע לתרגולות הללו על ידי הצבא. היינו "זכאים" לחצי משעות השינה שהוגדרו על ידי צה"ל, כי היינו צריכים להיות טובים יותר... ומכאן ועד לתאונות הדרך קצרה מאוד. בנס, לא הסתיימו התאונות במוות, אלא בפציעות קלות עד בינוניות.
אין לי ספק כי יש להתנסות במירב המצבים העלולים להיות מוצבים בפני החייל הלוחם (וגם זה המשרת בתפקיד עורפי.), אך תמיד בצורה מושכלת ומחושבת, כאשר מנטרלים את אלמנט הסיכון האישי למינימום.
חיילים טובים לא בונים על ידי הטבעה בבוץ, אלא על ידי חינוך, חינוך ושוב חינוך, לבטיחות ולעבודה עם ראש.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
לא נעים
לא נעים בכלל.
אבל אין מה לעשות בצבא הכי טוב בעולם
לומדים דברים וכותבים פקודות בטיחות רק אחרי מקרים מאין אלו
מצער ולא נעים.
אבל קשה לי להאמין .
פצצת RPG בעלת מנגנון אבטחה דנטנטורי .
ז"א רק לאחר בערך 17 מטר נפתחים הסנפירים והפצצה נדרכת.
אולי זה היה בכלל תת"ק שאותו סמל חיבר לו חנ"ה
אולי זה נורה מאוהל או מבנה אחה נחיה ונראה

אבל אין מה לעשות בצבא הכי טוב בעולם
לומדים דברים וכותבים פקודות בטיחות רק אחרי מקרים מאין אלו
מצער ולא נעים.

אבל קשה לי להאמין .
פצצת RPG בעלת מנגנון אבטחה דנטנטורי .
ז"א רק לאחר בערך 17 מטר נפתחים הסנפירים והפצצה נדרכת.
אולי זה היה בכלל תת"ק שאותו סמל חיבר לו חנ"ה
אולי זה נורה מאוהל או מבנה אחה נחיה ונראה

"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
נועם היקר,
אכן למדתי שצודק הינך. אודה שלמדתי את זה רק החל ממלחמת אוסלו 2000, עד אז נהגתי להתאונן ש"מה מפנקים את החיילים ככה". סברתי ששיטות של מאות שנים הן הדרך הנכונה לחיילות... זכרתי שעונש רגיל וסביר בצבא היה פעם לאסוף את המחסניות מתוך המחראה בשדה, ללכת על הברכיים במסע אלונקות, להרים את כל האוהל (אוהל 12) מהמקום לראש גבעת החול ובחזרה (באמצע הליילה) ועוד ועוד..
אבל כשראיתי את מקצועיותם של ה"ילדים" במאבק הנוכחי, הבנתי שהזמנים השתנו...
אכן למדתי שצודק הינך. אודה שלמדתי את זה רק החל ממלחמת אוסלו 2000, עד אז נהגתי להתאונן ש"מה מפנקים את החיילים ככה". סברתי ששיטות של מאות שנים הן הדרך הנכונה לחיילות... זכרתי שעונש רגיל וסביר בצבא היה פעם לאסוף את המחסניות מתוך המחראה בשדה, ללכת על הברכיים במסע אלונקות, להרים את כל האוהל (אוהל 12) מהמקום לראש גבעת החול ובחזרה (באמצע הליילה) ועוד ועוד..
אבל כשראיתי את מקצועיותם של ה"ילדים" במאבק הנוכחי, הבנתי שהזמנים השתנו...
- סליקאי ארד
גלוקי....כמה תיקונים קטנים.
"אבטחה דטונטורית" : מבנה מנגנון כאשר נוקר לא נמצא מול פיקה.
"אבטחת מסלול" : מבנה מנגון המאפשר דריכה רק אחר תאוצה מסוימת למשך זמן מסוים.
הסנפירים של פי ג'י נפתחים מייד אחרי יציא מהמטול ואין להם שום השפעה על מרעום.
"אבטחה דטונטורית" : מבנה מנגנון כאשר נוקר לא נמצא מול פיקה.
"אבטחת מסלול" : מבנה מנגון המאפשר דריכה רק אחר תאוצה מסוימת למשך זמן מסוים.
הסנפירים של פי ג'י נפתחים מייד אחרי יציא מהמטול ואין להם שום השפעה על מרעום.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
If it doesnt work,you can always hit with it.
תגובה
זה לא משנה את העובדה שהפצצה הייתה לקוייה ומנגנון האבטחה לא פעל
אותי למדו בקורס שאם הפצצה תפגע בקיר בפחות מ14 מטר היא תיפול ולא תתפוצץ
ומרגע שהיא נדרכה היא תתפוצץ גם אם לא תפגע בכלום.
(זה לא משנה במאום את העובדה שהסמל היה אידיוט יש פצצה כחולה לאימונים)
אותי למדו בקורס שאם הפצצה תפגע בקיר בפחות מ14 מטר היא תיפול ולא תתפוצץ
ומרגע שהיא נדרכה היא תתפוצץ גם אם לא תפגע בכלום.
(זה לא משנה במאום את העובדה שהסמל היה אידיוט יש פצצה כחולה לאימונים)
תמיד שמח ללמוד משהוא חדש!!!
roibes@HOTMAIL.CO.IL
roibes@HOTMAIL.CO.IL
מה שמדהים אותי זו העובדה שלפני 21 שנה
היתה בדיוק אותה תאונה באותה חטיבה -חטיבה שאני מכיר ומוקיר-אכלתי שם המון חצץ ....
סמל מחלקה "טמבל " לימד על RPG וירה פצצה חיה בתוך סככה.
ה"מזל " היה שהוא הדגים ירי בכריעה וכיוון את המטול לכיוון מבנה מקלחות מפח ,
לא היו כל כך הרבה נפגעים , ארבעה שישבו מאחורי המטול חטפו את הרשף לפרצוף , ושניים שהיו במיקלחות חטפו את הפצצה ובזכות זה שהמקלחת היתה מפח והוא פגע בחלק של הכיורים ולא של המקלחות אז הם "רק" אבדו כמה אצבעות ,ואחד חטף רסיסים בבטן.
אבל מה ...
מישהוא הפנים את זה ?
לא .....
עובדה שזה שוב חזר על עצמו בעוצמה גדולה יותר ועם המון נזק...
פשוט לא יאומן...
היתה בדיוק אותה תאונה באותה חטיבה -חטיבה שאני מכיר ומוקיר-אכלתי שם המון חצץ ....
סמל מחלקה "טמבל " לימד על RPG וירה פצצה חיה בתוך סככה.
ה"מזל " היה שהוא הדגים ירי בכריעה וכיוון את המטול לכיוון מבנה מקלחות מפח ,
לא היו כל כך הרבה נפגעים , ארבעה שישבו מאחורי המטול חטפו את הרשף לפרצוף , ושניים שהיו במיקלחות חטפו את הפצצה ובזכות זה שהמקלחת היתה מפח והוא פגע בחלק של הכיורים ולא של המקלחות אז הם "רק" אבדו כמה אצבעות ,ואחד חטף רסיסים בבטן.
אבל מה ...
מישהוא הפנים את זה ?
לא .....
עובדה שזה שוב חזר על עצמו בעוצמה גדולה יותר ועם המון נזק...
פשוט לא יאומן...
לכל כדור יש כתובת ......
אני רק הדוור!!!!!!!!!
אני רק הדוור!!!!!!!!!
היי
הטווח המינימלי של פצצת RPG הוא 7מ (הרבה אנשים ניצלו בלבנון, כי לא הסבירו את זה לילדי RPG, והם היו יורים אותו ממטרים בודדים)
אבל יכול להיות האנשים נפגעו מהרשף, הבנתי ש תנור שהיה במקום התפוצץ, יכול להיות שהרשף פיצץ אותו.
הסיפר הזכיר לי איך בטירונות, סמל לימד אותנו על לאו, כש אנחנו סביבו במעגל ובמקום להדגים עם זויל ריק הוא לקח זויל חמוש בתת קליבר. (תחמושת תרגול, שלא מתפוצצת אך נורת כמו טיל רגיל)
ראיתי את זה מייד, אבל לא העזתי להעיר לסמל, רק אחרי 10 דקות, אזרתי אומץ ואמרתי לו,
הוא שם אותו בצד במהירות, לקח זויל ריק והמשיך בשיעור כאילו לא קרה כלום, רק אחר כך באהל, הבנו מה קרה ומה יכל לקרות.
הרבה פעמים בצבא אנשים שוכחים שהם משחקים באש, טעות קטנה של סמל, ומחלקה שלמה של גולני הולכת פייפן.
עצוב.
אבל יכול להיות האנשים נפגעו מהרשף, הבנתי ש תנור שהיה במקום התפוצץ, יכול להיות שהרשף פיצץ אותו.
הסיפר הזכיר לי איך בטירונות, סמל לימד אותנו על לאו, כש אנחנו סביבו במעגל ובמקום להדגים עם זויל ריק הוא לקח זויל חמוש בתת קליבר. (תחמושת תרגול, שלא מתפוצצת אך נורת כמו טיל רגיל)
ראיתי את זה מייד, אבל לא העזתי להעיר לסמל, רק אחרי 10 דקות, אזרתי אומץ ואמרתי לו,
הוא שם אותו בצד במהירות, לקח זויל ריק והמשיך בשיעור כאילו לא קרה כלום, רק אחר כך באהל, הבנו מה קרה ומה יכל לקרות.
הרבה פעמים בצבא אנשים שוכחים שהם משחקים באש, טעות קטנה של סמל, ומחלקה שלמה של גולני הולכת פייפן.
עצוב.
ידידי היקרים
ראשית כסמל מחלקה לשעבר אין לי אלא להסכים לדברי נעם עברו הזמנים בצבא של המשמעת מיים עד שחיילים שילמו בחייהם אני מהדור שעוד טירטר וטורטר בצבא וממרומי שנותי אומר לכם
שהצבא כיום הרבה יותר מקצועי וכמות עברות הבטיחות קטן לאין שעור אם כל הצער על המקרה
האחרון המטופש והלא נחוץ רק שבעבר הצניעו מקרים אלה ואפילו היתה סטטיסטיקה מקובלת
לכמות התאונות .
הבעיה הרבה יותר מורכבת מסלול של מכ' בצבא הוא בערך שנה ולאחר מכן יכול להתקדם
לקצונה אין לו את הנסיון הרב והעומק. להכשיר חיילים לא בצורה ילדותית במרכאות
ניקח למשל את הסרג'נט בצבא האמרקאי שזה מקצוע לכל החיים הוא יכול ללמד חיילות
כל חיו ,והנסיון המצטבר לא יסולא בפז מעמדו בצבא כמפקד בסיס ושכרו בהתאם לשנות הוותק
והנסיון העומדים לו .
כמו שאנו מאשימים את התשתיות בתאונות דרכים כך עלינו להאשים את התשתית הצבאית
אל תשכחו סמל או לא סמל כולו נער בן 20 לחשוב פעם שבגיל זה היתי סמל מחלקה
מתחשק לי לצחוק על הידע שהצבא הכשיר אותי כיום שהידע שלי רב בעיניני נשק וחיילות
הצבא שולח אותנו לפנסיה חחחח
ראשית כסמל מחלקה לשעבר אין לי אלא להסכים לדברי נעם עברו הזמנים בצבא של המשמעת מיים עד שחיילים שילמו בחייהם אני מהדור שעוד טירטר וטורטר בצבא וממרומי שנותי אומר לכם
שהצבא כיום הרבה יותר מקצועי וכמות עברות הבטיחות קטן לאין שעור אם כל הצער על המקרה
האחרון המטופש והלא נחוץ רק שבעבר הצניעו מקרים אלה ואפילו היתה סטטיסטיקה מקובלת
לכמות התאונות .
הבעיה הרבה יותר מורכבת מסלול של מכ' בצבא הוא בערך שנה ולאחר מכן יכול להתקדם
לקצונה אין לו את הנסיון הרב והעומק. להכשיר חיילים לא בצורה ילדותית במרכאות
ניקח למשל את הסרג'נט בצבא האמרקאי שזה מקצוע לכל החיים הוא יכול ללמד חיילות
כל חיו ,והנסיון המצטבר לא יסולא בפז מעמדו בצבא כמפקד בסיס ושכרו בהתאם לשנות הוותק
והנסיון העומדים לו .
כמו שאנו מאשימים את התשתיות בתאונות דרכים כך עלינו להאשים את התשתית הצבאית
אל תשכחו סמל או לא סמל כולו נער בן 20 לחשוב פעם שבגיל זה היתי סמל מחלקה
מתחשק לי לצחוק על הידע שהצבא הכשיר אותי כיום שהידע שלי רב בעיניני נשק וחיילות
הצבא שולח אותנו לפנסיה חחחח
- מדריך ירי מעשי
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד