קנה פוליגוני - יתרונות וחסרונות.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
קנה פוליגוני - יתרונות וחסרונות.
שלום לכולם,
מהם היתרונות והחסרונות של קנה פוליגוני (לעומת קנה סלילי), כדוגמת אלו המצויים בגלוק וביריחו?.
אם הנושא נידון בעבר, אודה למי שיפנה אותי לאשכול הרלוונטי.
מהם היתרונות והחסרונות של קנה פוליגוני (לעומת קנה סלילי), כדוגמת אלו המצויים בגלוק וביריחו?.
אם הנושא נידון בעבר, אודה למי שיפנה אותי לאשכול הרלוונטי.
ארי הרשלום.
"השאלה הטיפשית היחידה היא זו שאינה נשאלת".
"השאלה הטיפשית היחידה היא זו שאינה נשאלת".
בגדול,
קנה פוליגוני נותן אטימה טובה יותר של הקנה סביב הקליע מאשר קנה סלילי רגיל.
אם יש לך שני קנים באותו אורך, אחד פוליגוני ואחד סטנדרטי אז הביצועים של הפוליגוני אמורים להיות קצת טובים יותר. אבל בתכלס, לא תמצא הבדלים משמעותיים בינהם.
החיסרון של קנה פוליגוני לעומת סלילי הוא שבקנה כזה אסור לך לירות תחמושת עופרת לא מצופה כי היא מצטברת בפנים ויכולה להביא לפיצוצו. אבל שוב, זה לא רלוונטי בארץ כי לא ניתן לעשות RELOAD.
א.
קנה פוליגוני נותן אטימה טובה יותר של הקנה סביב הקליע מאשר קנה סלילי רגיל.
אם יש לך שני קנים באותו אורך, אחד פוליגוני ואחד סטנדרטי אז הביצועים של הפוליגוני אמורים להיות קצת טובים יותר. אבל בתכלס, לא תמצא הבדלים משמעותיים בינהם.
החיסרון של קנה פוליגוני לעומת סלילי הוא שבקנה כזה אסור לך לירות תחמושת עופרת לא מצופה כי היא מצטברת בפנים ויכולה להביא לפיצוצו. אבל שוב, זה לא רלוונטי בארץ כי לא ניתן לעשות RELOAD.
א.
- תרמתי למען הסליק

א. אין חסרונות (משום מה).
ב. בגלוק אין קנה פוליגוני (הרעיון דומה אבל הביצוע שונה).
ג. באקדח הנשיאה שלי (אני מניח שיודעים במה מדובר ואין צורך לשאת את שמו לשוא) גם כן מותקן קנה פוליגוני.
ד. קנה פוליגוני מיוצר בהלקאה ולא במשיכה, החריצים הקיימים בקנה סטנדרטי נוצרים כתוצאה מכרסום הפלדה. לעומת זאת בקנה פוליגוני מבצעים "לחיצה" של צינור פלדה על גבי "גולם" נגטיבי של פנים הקנה.
התוצאה: קנה עמיד ביותר, שאינו מאבד עם הזמן את אחיזתו בקליע, מדוייק הרבה יותר ושומר על לחצי התחמושת בצורה אופטימלית.
כמובן שמקורו הינו מתחום רובי הצלפים בהם רמות הדיוק חשובות בהרבה.
במאמר מוסגר: מזמן אמרתי שהדבר הטוב ביותר (אולי היחידי
, סתם, סתם... אל תקחו כל דבר ללב) ביריחו הוא הקנה.
זהו זה על רגל אחת.
ב. בגלוק אין קנה פוליגוני (הרעיון דומה אבל הביצוע שונה).
ג. באקדח הנשיאה שלי (אני מניח שיודעים במה מדובר ואין צורך לשאת את שמו לשוא) גם כן מותקן קנה פוליגוני.
ד. קנה פוליגוני מיוצר בהלקאה ולא במשיכה, החריצים הקיימים בקנה סטנדרטי נוצרים כתוצאה מכרסום הפלדה. לעומת זאת בקנה פוליגוני מבצעים "לחיצה" של צינור פלדה על גבי "גולם" נגטיבי של פנים הקנה.
התוצאה: קנה עמיד ביותר, שאינו מאבד עם הזמן את אחיזתו בקליע, מדוייק הרבה יותר ושומר על לחצי התחמושת בצורה אופטימלית.
כמובן שמקורו הינו מתחום רובי הצלפים בהם רמות הדיוק חשובות בהרבה.
במאמר מוסגר: מזמן אמרתי שהדבר הטוב ביותר (אולי היחידי
זהו זה על רגל אחת.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
- תרמתי למען הסליק

לאילן
מהנסיון שלי עם שני סוגי רובים בעלי קנה פוליגוני קיים הבדל בין כדור ראשון ליתר המקבץ
מדובר על רובה בריחי עם קנה של לוטר וולטר
ועל חצי אוטומטי אחר
מדובר על רובה בריחי עם קנה של לוטר וולטר
ועל חצי אוטומטי אחר
- סליקאי כסף

בגלוק הקנה הינו "הקסגוני" ולא "פוליגוני".
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נועם,
הקסגון (משושה משוכלל) הוא מקרה פרטי של פוליגון (מצולע משוכלל בתרגום עברי)...ולגלוק 0.45 יש קנה אוקטגוני (מתומן משוכלל שהוא פוליגון בעל 8 צלעות) כדי לאפשר אטימה טובה יותר סביב הקליע הגדול יותר.
לגבי ירי קליעי עופרת חשופה בקנה פוליגוני, נכון שניקוי יסודי של הקנה עוזר, אבל נכון יותר להצמד להוראות היצרן שממליץ להמנע מכך...
ודרך אגב, החברה שמובילה בעולם בייצור רובצ"ים ורוסרי"ם עם קנה פוליגוני היא HK.
א.
הקסגון (משושה משוכלל) הוא מקרה פרטי של פוליגון (מצולע משוכלל בתרגום עברי)...ולגלוק 0.45 יש קנה אוקטגוני (מתומן משוכלל שהוא פוליגון בעל 8 צלעות) כדי לאפשר אטימה טובה יותר סביב הקליע הגדול יותר.
לגבי ירי קליעי עופרת חשופה בקנה פוליגוני, נכון שניקוי יסודי של הקנה עוזר, אבל נכון יותר להצמד להוראות היצרן שממליץ להמנע מכך...
ודרך אגב, החברה שמובילה בעולם בייצור רובצ"ים ורוסרי"ם עם קנה פוליגוני היא HK.
א.
- תרמתי למען הסליק

Webart כתב ש:
אז ככה:
קנה פוליגוני וגם קנה סלילים מיוצרים בהכאה, באופן עקרוני ניתן לייצר קנה גם פוליגוני ע"י משיכת מכשיר כרסום ( broach ) דרך הקנה
היתרון של שיטת ההכאה הוא בכך שמעלים את הקושי של החומר דבר אשר משפר את עמידותו
ואחידות בין הקנים המיוצרים.
התוצאה: קנה עמיד ביותר, שאינו מאבד עם הזמן את אחיזתו בקליע, מדוייק הרבה יותר ושומר על לחצי התחמושת בצורה אופטימלית. [/code]
אז ככה:
קנה פוליגוני וגם קנה סלילים מיוצרים בהכאה, באופן עקרוני ניתן לייצר קנה גם פוליגוני ע"י משיכת מכשיר כרסום ( broach ) דרך הקנה
היתרון של שיטת ההכאה הוא בכך שמעלים את הקושי של החומר דבר אשר משפר את עמידותו
ואחידות בין הקנים המיוצרים.
הוא שמע פעמונים של כנסייה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
איתמר,
תודה X6
תודה X6
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
Webart כתב:
במאמר מוסגר: מזמן אמרתי שהדבר הטוב ביותר (אולי היחידי, סתם, סתם... אל תקחו כל דבר ללב) ביריחו הוא הקנה.
מחפש צרות אה ?
חג שמח
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב

13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1