שאלה על הרוגר 10/22

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שאלה על הרוגר 10/22

על ידי ליאור45 » 19 מאי 2005, 07:07

בוקר טוב חברים יקרים,

כאן ברצוני לשאול שאלה על הרובה הזעיר המיטען רוגר 10/22, מתוך סקרנות בריאה (עני נחשף בימים אלו לעולם הירי האולימפי - עולם מרתק).

באלו מסגרות מתאמנים בו בישראל היפה? האם הוא מתאים לירי אולימפי בגרסתו המקורית, או שמא משתמשים בכלים מעודנים יותר? האם קלעים מוציאים עליהם רשיונות היום?

מידע בנושא זה יתקבל בשמחה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 19 מאי 2005, 07:30

ליאור,

בצעירותי עסקתי בקליעה אולימפית. הרובה שבו השתמשנו היה ANSCHUTZ בריחי עם כוונת דו חרירית. ההדק הוא כזה שאם אתה טורק את הבריח קצת יותר מדי חזק אז נפלט לך כדור...

אני אישית לא מכיר שום רובה חצי אוטומטי שמתאים לקליעה אולימפית תחרותית וביחוד לא 10/22 בגירסתו המקורית (בלי קנה מעובה והדק משופר)

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי nitz » 20 מאי 2005, 00:34

מעיון קצר בכתובת זו, נראה שהרובה לא מיועד לירי אולימפי...לחלק מהרובים אין בכלל כוונת אחורית, ונראה שהיצרנית לא מתכוונת לייצר רובים לירי אולימפי...לא נראה שניתן לשנות את מאפייני הרובים כמו עקב קת ומשען ללחי, ואני לא בטוח שהם מצוידים בהדק שערה (ההדק הרגיש שאיתמר דיבר עליו)...

יש יצרניות כמו walther,anschutz,fwb\feinwerkbau שמתמחות בתחום

אם אתה מתעניין בירי אולימפי, אתה יכול לפנות לפורום ירי אולימפי לשאלות בנושא (גם השאלה הזאת מתאימה לשם, לדעתי)

הערה-בבעיות כמו שאיתמר ציין לא נתקלתי (וגם לא צריך להפעיל כוח על הבריח, קל מאוד לסגור אותו עם אצבע), אבל קורה שבזמן שיד ימין יורדת, מיד לאחר סגירת הבריח, היא עוברת על ההדק (לקלעים מתחילים בד"כ) :?
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי רפתן » 22 מאי 2005, 15:22

itamar כתב:ליאור,

בצעירותי עסקתי בקליעה אולימפית. הרובה שבו השתמשנו היה ANSCHUTZ בריחי עם כוונת דו חרירית. ההדק הוא כזה שאם אתה טורק את הבריח קצת יותר מדי חזק אז נפלט לך כדור...

אני אישית לא מכיר שום רובה חצי אוטומטי שמתאים לקליעה אולימפית תחרותית וביחוד לא 10/22 בגירסתו המקורית (בלי קנה מעובה והדק משופר)

א.

אם נפלט לך כדור הרובה לא תקין !!!!
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 22 מאי 2005, 16:06

אילן,

אני לא אתפלא עם הנשק לא היה תקין, כי רמת התחזוקה של הנשקים במועדון קליעה ר"ג דאז (עוד הרבה לפני הקמת קריית המטווחים שם) היתה די קטסטרופלית.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד