שאלות בנוגע לרישיון לנשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלות בנוגע לרישיון לנשק
שלום, אני חייל צעיר בן 19 בחיל המודיעין, וברצוני להוציא רישיון לנשק. השאלה היא, מהן האופציות העומדות לפניי?
עוד לא מלאו לי 21, כך שאיני יכול להוציא רישיון אזרחי (נושא שאליו אגיע מאוחר יותר), ועוד אינני קצין, כמו כן איני חייל קרבי ואיני משרת באיזור סיכון.
כפי שהבנתי, כרגע עומדות בפניי האופציות הבאות -
1) לקבל אישור מהמפקד שלי (סגן אלוף), ולהוציא רישיון צבאי
2) להיות קצין, ולהוציא רישיון צבאי
עכשיו, נניח אפילו שהצלחתי להוציא רישיון בהיותי חוגר פשוט - מה יקרה כאשר אפרוש מהצבא בגיל 21, ואצטרך להמיר את הרישיון הצבאי ברישיון אזרחי? למיטב הבנתי, זה קשה מאוד, שכן אני שוכן בתל-אביב, וזו אינה נחשבת איזור סיכון. כמו-כן, איני עונה על אף-אחד מהתבחינים לרשאים לנשיאת נשק (זאת לפחות, עד כמה שידוע לי). לפיכך, יהא עליי לוותר על הנשק והרישיון, דבר אשר אני מאוד לא מעוניין בו, שכן הוצאת רישיון וקניית אקדח סביר ומעלה הן הוצאות גדולות מדי לשלוש שנים צבאיות בלבד, שלא לדבר על עוגמת הנפש שבדבר.
בהנחה שאני נהיה קצין, יהיה עליי להיות לפחות סרן, ולקבל המלצה להחזקת רישיון ונשק מהמפקד שלי (שוב, בדרגת סגן-אלוף), דבר שסבירותו אינה גבוהה, לפחות לא כרגע. בהנחה שאיני יוצא לקצונה... מה הן האופציות העומדות לפניי? שמעתי על זיוף כתובת (על הנייר), למשך תקופה מסויימת, כדי להיות זכאי לרישיון (כמו שאנשים עושים עם תווי חנייה, וכו'). זוהי אופציה סבירה אך לא רצויה, מסיבות ברורות.
אם כן, מה נותר לי לעשות? רעיונות? אזרח בן 21, ללא עבר פלילי, חיל המודיעין, תל-אביבי. אשמח לשמוע סיפורים על איך אנשים שלא ענו על תבחינים השיגו רישיון, או על תבחינים שונים ופרצות בחוק שניתן לנצל כדי להיות זכאי להגן על עצמי באמצעות נשק חם, כאזרח שומר חוק.
עוד לא מלאו לי 21, כך שאיני יכול להוציא רישיון אזרחי (נושא שאליו אגיע מאוחר יותר), ועוד אינני קצין, כמו כן איני חייל קרבי ואיני משרת באיזור סיכון.
כפי שהבנתי, כרגע עומדות בפניי האופציות הבאות -
1) לקבל אישור מהמפקד שלי (סגן אלוף), ולהוציא רישיון צבאי
2) להיות קצין, ולהוציא רישיון צבאי
עכשיו, נניח אפילו שהצלחתי להוציא רישיון בהיותי חוגר פשוט - מה יקרה כאשר אפרוש מהצבא בגיל 21, ואצטרך להמיר את הרישיון הצבאי ברישיון אזרחי? למיטב הבנתי, זה קשה מאוד, שכן אני שוכן בתל-אביב, וזו אינה נחשבת איזור סיכון. כמו-כן, איני עונה על אף-אחד מהתבחינים לרשאים לנשיאת נשק (זאת לפחות, עד כמה שידוע לי). לפיכך, יהא עליי לוותר על הנשק והרישיון, דבר אשר אני מאוד לא מעוניין בו, שכן הוצאת רישיון וקניית אקדח סביר ומעלה הן הוצאות גדולות מדי לשלוש שנים צבאיות בלבד, שלא לדבר על עוגמת הנפש שבדבר.
בהנחה שאני נהיה קצין, יהיה עליי להיות לפחות סרן, ולקבל המלצה להחזקת רישיון ונשק מהמפקד שלי (שוב, בדרגת סגן-אלוף), דבר שסבירותו אינה גבוהה, לפחות לא כרגע. בהנחה שאיני יוצא לקצונה... מה הן האופציות העומדות לפניי? שמעתי על זיוף כתובת (על הנייר), למשך תקופה מסויימת, כדי להיות זכאי לרישיון (כמו שאנשים עושים עם תווי חנייה, וכו'). זוהי אופציה סבירה אך לא רצויה, מסיבות ברורות.
אם כן, מה נותר לי לעשות? רעיונות? אזרח בן 21, ללא עבר פלילי, חיל המודיעין, תל-אביבי. אשמח לשמוע סיפורים על איך אנשים שלא ענו על תבחינים השיגו רישיון, או על תבחינים שונים ופרצות בחוק שניתן לנצל כדי להיות זכאי להגן על עצמי באמצעות נשק חם, כאזרח שומר חוק.
- סליקאי ארד

וכל זה בנשימה אחת.........
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
צודק. אבל, מבחינתי, זה בסדר לעבור על חלק מהחוקים חלק מהזמן, אם העבירה אינה פוגעת באף-אחד, והחוק עצמו אינו צודק. איני עיוור, ולדעתי גם החוק לא צריך להיות. אם אני לא מרגיש בטוח, ואני לא פושע (איני שודד, רוצח או גונב מכוניות), אז צריכה להיות לי האפשרות להחזיק ולשאת נשק.
זו כבר סוגייה אחרת... אני רק רוצה לדעת כיצד אוכל להשיג רישיון (רצוי בדרכים חוקיות וקלות) לנשק.
זו כבר סוגייה אחרת... אני רק רוצה לדעת כיצד אוכל להשיג רישיון (רצוי בדרכים חוקיות וקלות) לנשק.
- סליקאי ארד

אוףף... לא זו הכוונה. הכוונה היא להשיג רישיון, ורצוי בזרכים חוקיות. אגב, גם פרצות בחוק הן חוקיות. אין ברצוני לעבור על החוק, ורוב הסיכויים שגם לא אעבור עליו - אבל הרצון אצלי והמניעים שלי לאחזקת ונשיאת נשק הם חזקים וחשובים, ואשמח אם מישהו פה יעזור לי, בכל דרך שהיא.
לא נראה לי שרק תושבים באיזורים מסויימים שאיזה פקיד הגדיר צריכים להיות רשאים לשאת נשק. לדעתי, כל אדם שאין לו עבר פלילי או של מחלות נפש, ושרוצה להחזיק בנשק ועבר את המבחנים לשם כך, צריכה להיות לו האפשרות. מי יודע, אולי יום אחד החוק ישתנה...
לא נראה לי שרק תושבים באיזורים מסויימים שאיזה פקיד הגדיר צריכים להיות רשאים לשאת נשק. לדעתי, כל אדם שאין לו עבר פלילי או של מחלות נפש, ושרוצה להחזיק בנשק ועבר את המבחנים לשם כך, צריכה להיות לו האפשרות. מי יודע, אולי יום אחד החוק ישתנה...
- סליקאי ארד

מר ג. לוריא,
1- לטענתך אתה אינך מעוניין לעבור על החוק, אבל אם אפשר... וזה לא פוגע באף אחד...
נו טוב, עכשיו אני באמת רגוע...
2- לטענתך רוב הסיכוי כי לא תעבור על החוק... רוב הסיכוי?
נו טוב, אני לא אכנס לניחושים לגבי מיעוט הסיכוי...
3- מבחינתך, "זה בסדר לעבור על חלק מהחוקים חלק מהזמן"
נו טוב, מבחינתך זה יופי... אבל מחינתי ומבחינת שאר תושבי המדינה הנורמליים, שומרי החוק, זה לא בדיוק בסדר...
4- לטענתך אתה חיל במודיעין...
נו טוב, אני כולי תקווה כי מפקדיך בחיל מודיעין קוריאם את האשכול הזה, היות ומבחינתי אתה אחד מאלו היותר רחוקים מהתאמה לשרת בכל מקום הדורש אמינות ועוד אי אילו דברים פעוטים וזניחים...
5- לדבריך אתה אולי תצא לקצונה - ואולי לא...
מבחינתי אתה לא מתאים לקצונה אפילו אם תעשה שמינות באויר, אין אתה ראוי לקצונה ואין אתה ראוי לפיקוד מכל סוג שהוא
6- לדבריך לא נראה לך הגיוני לרכוש נשק להגנה עצמית "רק לשלוש שנים" כי זה ,לא כלכלי"...
נו טוב, מה לעשות שלדעתי הגנה עצמית זה לא נושא כלכלי [פרט לאיזה סוג כלי אתה יכול להרשות לעצמך...] וכן נושא הזמן אינו רלוונטי.
אתה טוען כי אתה חיל וכי אתה גר בתל אביב, באמת חבל כי הרשויות לא חושבות כי תל אביב מוגדרת בתור אזור סיכון המאפשר לתושי העיר לרכוש נשק להגנה עצמית... זה אפילו לא מוצא חן בעיני, אבל זה מה יש...
כל עוד אתה חיל ותישלח לאזור סיכון המחייב נשק להגנה עצמית, הצבא ידאג לספק לך את הנשק ללא שום קשר ם אתה קרבי או לא, בתור אזרח הרשויות יחליטו אם אתה עומד בקרטריונים [הבלתי עקיפים והבלתי פריצים] בין אם זה מתאים לך, מוצא חן בעיניך או לא
אתה הבנתה את זה מר ג. לוריא?
ודבר אחד קטן לסיום מר ג. לוריא - רצוי לחשוב לפני שמדברים, רצוי לחשוב היטב לפני שכותבים ורצוי מאוד לבדוק היטב אם מה שכתבתה מתאים לפירסום...
סתם נקודה למחשבה [ואני נותן לך קרדיט שיש סיכוי שתבין מה ולמה כתבתי את מה שכתבתי...]
1- לטענתך אתה אינך מעוניין לעבור על החוק, אבל אם אפשר... וזה לא פוגע באף אחד...
נו טוב, עכשיו אני באמת רגוע...
2- לטענתך רוב הסיכוי כי לא תעבור על החוק... רוב הסיכוי?
נו טוב, אני לא אכנס לניחושים לגבי מיעוט הסיכוי...
3- מבחינתך, "זה בסדר לעבור על חלק מהחוקים חלק מהזמן"
נו טוב, מבחינתך זה יופי... אבל מחינתי ומבחינת שאר תושבי המדינה הנורמליים, שומרי החוק, זה לא בדיוק בסדר...
4- לטענתך אתה חיל במודיעין...
נו טוב, אני כולי תקווה כי מפקדיך בחיל מודיעין קוריאם את האשכול הזה, היות ומבחינתי אתה אחד מאלו היותר רחוקים מהתאמה לשרת בכל מקום הדורש אמינות ועוד אי אילו דברים פעוטים וזניחים...
5- לדבריך אתה אולי תצא לקצונה - ואולי לא...
מבחינתי אתה לא מתאים לקצונה אפילו אם תעשה שמינות באויר, אין אתה ראוי לקצונה ואין אתה ראוי לפיקוד מכל סוג שהוא
6- לדבריך לא נראה לך הגיוני לרכוש נשק להגנה עצמית "רק לשלוש שנים" כי זה ,לא כלכלי"...
נו טוב, מה לעשות שלדעתי הגנה עצמית זה לא נושא כלכלי [פרט לאיזה סוג כלי אתה יכול להרשות לעצמך...] וכן נושא הזמן אינו רלוונטי.
אתה טוען כי אתה חיל וכי אתה גר בתל אביב, באמת חבל כי הרשויות לא חושבות כי תל אביב מוגדרת בתור אזור סיכון המאפשר לתושי העיר לרכוש נשק להגנה עצמית... זה אפילו לא מוצא חן בעיני, אבל זה מה יש...
כל עוד אתה חיל ותישלח לאזור סיכון המחייב נשק להגנה עצמית, הצבא ידאג לספק לך את הנשק ללא שום קשר ם אתה קרבי או לא, בתור אזרח הרשויות יחליטו אם אתה עומד בקרטריונים [הבלתי עקיפים והבלתי פריצים] בין אם זה מתאים לך, מוצא חן בעיניך או לא
אתה הבנתה את זה מר ג. לוריא?
ודבר אחד קטן לסיום מר ג. לוריא - רצוי לחשוב לפני שמדברים, רצוי לחשוב היטב לפני שכותבים ורצוי מאוד לבדוק היטב אם מה שכתבתה מתאים לפירסום...
סתם נקודה למחשבה [ואני נותן לך קרדיט שיש סיכוי שתבין מה ולמה כתבתי את מה שכתבתי...]
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

ACSman
נשמעת לי, ולו לרגע, כמו שופט בבית דין שדה. לדעתי, פשוט לא הבנת ת'בחור. איני יודע מיהו, ואין לי כוונה לסנגר עליו. יתכן והוא התכון לתחמן את המערכת, והכל במסגרת החוק. נניח שהעברת כתובת לישוב ב"שטחים". זה אומר שאתה עברין? לדעתי, לא. זה אולי מעיד שאתה חדור מוטיבציה לשאת נשק, ואתה לא מוכן לקנות אותו בשוק השחור - שהרי אז, הפכת לעברין. לפני שנים, ניתן היה לקבל רישיון (+) לאקדח דרך ירי מעשי. אז כל מי שניצל ת'אפשרות ולא המשיך בתחום הוא פושע?
סופ"ש נעים
נשמעת לי, ולו לרגע, כמו שופט בבית דין שדה. לדעתי, פשוט לא הבנת ת'בחור. איני יודע מיהו, ואין לי כוונה לסנגר עליו. יתכן והוא התכון לתחמן את המערכת, והכל במסגרת החוק. נניח שהעברת כתובת לישוב ב"שטחים". זה אומר שאתה עברין? לדעתי, לא. זה אולי מעיד שאתה חדור מוטיבציה לשאת נשק, ואתה לא מוכן לקנות אותו בשוק השחור - שהרי אז, הפכת לעברין. לפני שנים, ניתן היה לקבל רישיון (+) לאקדח דרך ירי מעשי. אז כל מי שניצל ת'אפשרות ולא המשיך בתחום הוא פושע?
סופ"ש נעים
- סליקאי כסף

reddot כתב:ACSman
... נניח שהעברת כתובת לישוב ב"שטחים". זה אומר שאתה עברין? לדעתי, לא. זה אולי מעיד שאתה חדור מוטיבציה לשאת נשק, ואתה לא מוכן לקנות אותו בשוק השחור - שהרי אז, הפכת לעברין. לפני שנים, ניתן היה לקבל רישיון (+) לאקדח דרך ירי מעשי. אז כל מי שניצל ת'אפשרות ולא המשיך בתחום הוא פושע?
סופ"ש נעים
1. פותח הדיון דיבר על העברת כתובת "על הנייר" ולא באופן פיזי...שזה הונאה, עברה על החוק...
אם מישהו מעוניין לקחת על עצמו סיכונים מיותרים (ז"א, להתגורר באזור סיכון) רק בשביל אקדח, המוטיבציה שלו נראית לי חשודה..בשביל הגנה עצמית יש אומנויות לחימה, תרסיסי פלפל/גז מדמיע (ויש שיגידו-נעלי ריצה)...
ברגע שהוא יחזור מ"אזור הסיכון" לתל אביב, התבחין יפוג, והוא יצטרך להחזיר את הנשק
2. גם אם קיימות פרצות בחוק שמאפשרות להצטרף לירי מעשי, לעזוב ובכל זאת לקבל רישיון לאקדח ולהמשיך להחזיק בו, מי שעשה זאת,לא עבר על החוק כי החוק לא הגביל זאת...אם הרשות המחוקקת הייתה מוסיפה סעיפים שיגבילו זאת בחוק, הוא היה עבריין...
3. לפותח הדיון
אתה מקבל רשות להחזיק נשק, והרשות/זכות הזאת יכולה לפוג, ועליך לקבל את זה...זה החוק
אי אפשר בנושא הזה לעבור על החוק חלק מהזמן (וגם כל עברה על החוק "חלק מהזמן" נחשבת כעברה על החוק
בקשר לדעה שלך על "יד קלה" במתן רשיונות...פעם גם אני חשבתי שזה טוב שיהיה קל להשיג נשק...אבל תחשוב על "יגאל עמיר" שלא ירצח רה"מ, אלא "סתם" אנשים שעברו לידו...תדמיין ערס שבמקום סכין, יש לו אקדח (וקיבלת את ארה"ב)...מישהו שהתעצבן שעקפת אותו...עובד שפיטרת מסיבות מוצדקות...מישהו שהתעצבן בגלל שהסתכלת על חברה שלו יותר משנייה...אוהד שלא אהב החלטה של שופט...
לא סתם מקשים עלינו, ולכן לא סתם יש מעט מאוד אנשים שנהרגו בגלל ירי מכוון (ולא פליטת כדור) באקדח שמוחזק על ידי בעל רשיון (לא רשיון מאבטח)
אנשים שעשו דרך ארוכה להשיג רשיון לנשק, לא מתכוונים לירות במישהו בשביל לאבד את הרשיון...
נערך לאחרונה על ידי nitz בתאריך 20 מאי 2005, 01:39, נערך פעם אחת בסך הכל.
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
- סליקאי כסף

reddot ואדון גלוריה -
כפי שנאמר רבות באתר זה, עכשיו, ובעבר, יש דברים שכותבים ויש דברים שלא!
ומר גלוריה - בין אם הינך מסנגר עליו או לא נקודה אדומה - כותב דברים שלא רק מזיקים לו, אלא לגבי כל ציבור נושאי הנשק בישראל, ובפרט לאתר זה!
לדעתי, ואני בטוח שגם לדעת שאר החברים שיגיבו יותר מאוחר, כולל admins למיניהם - לא בבית ספרנו!
להשיג נשק כביכול ב"תחמונים"? פרצות בחוק??????
הייתי ממליץ לך לקרוא את מטרת האתר שוב בדף האינדקס, ואת חוקי הכתיבה.
הרצון שלך להחזיק נשק הוא חזק? אני מאוד שמח בשבילך, אך צריך יותר מזה. לאחר הדברים שכתבת, הייתי, אישית, מעדיף אם לא היית נושא נשק.
תבחין הגנה עצמית אינו קיים יותר, ולכן אינך זכאי לנשק. אתה אפילו לא בגיל המתאים!!! אם תעמוד באחד התבחינים הקיימים, אחלה, אם לא, אני ממש מצטער, תיאלץ להישאר אזרח "שומר חוק".
אפנה אותך, שוב, בחזרה למה שחבלני ושופט "השדה" המקומי שלנו כתבו.
כפי שנאמר רבות באתר זה, עכשיו, ובעבר, יש דברים שכותבים ויש דברים שלא!
ומר גלוריה - בין אם הינך מסנגר עליו או לא נקודה אדומה - כותב דברים שלא רק מזיקים לו, אלא לגבי כל ציבור נושאי הנשק בישראל, ובפרט לאתר זה!
לדעתי, ואני בטוח שגם לדעת שאר החברים שיגיבו יותר מאוחר, כולל admins למיניהם - לא בבית ספרנו!
להשיג נשק כביכול ב"תחמונים"? פרצות בחוק??????
הייתי ממליץ לך לקרוא את מטרת האתר שוב בדף האינדקס, ואת חוקי הכתיבה.
הרצון שלך להחזיק נשק הוא חזק? אני מאוד שמח בשבילך, אך צריך יותר מזה. לאחר הדברים שכתבת, הייתי, אישית, מעדיף אם לא היית נושא נשק.
תבחין הגנה עצמית אינו קיים יותר, ולכן אינך זכאי לנשק. אתה אפילו לא בגיל המתאים!!! אם תעמוד באחד התבחינים הקיימים, אחלה, אם לא, אני ממש מצטער, תיאלץ להישאר אזרח "שומר חוק".
אפנה אותך, שוב, בחזרה למה שחבלני ושופט "השדה" המקומי שלנו כתבו.
SPS - מתקרב לשלמות...
Gluria, רוב האנשים שאני מכיר היום שעומדים בתבחינים לנשיאת אקדח בישראל הם בני תמותה. לא כל כך קשה לאדם סביר לעמוד באופן חוקי למהדרין בתנאי הסף ובאחד מהתבחינים שקבע משרד הפנים. אם אתה חי את חייך בצורה המאוד מסוימת שהתבחינים דורשים, לא צריכה להיות בעיה מיוחדת. אחד מהיתרונות של הבירוקרטיה הלא-סימפתית של הוצאת רשיון לאדם פרטי בארצנו היא שרוב האנשים שעושים את המאמץ להוציא רשיון הם אכן ממושמעים ולא עושים פרובלמות עם אקדחיהם.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
בנוסף לזה,
יורה ירי מעשי, שאינו ממשיך לחדש את חברותו במועדון ירי מעשי, ואינו חבר באיגוד הקליעה, עילת רישיונו פגה, והוא יקבל הביתה רשיון לאחזקה בבית.
מי ש"עובר לגור" בישוב המוכר על ידי משרד הפנים כאיזור המאפשר רכישת נשק לצורך הגנה עצמית, חייב להוכיח זאת על ידי תעודת זיהוי ולהתגורר במקום לפחות חצי שנה.
ברגע שעוזב, חייב לדווח על כתובת מעודכנת, ושוב חוזר מצב של תום עילה לנשק.
ירי מעשי אינו פתרון למי שמחפש רשיו לנשק. אין כל הבטחה כי תקבל רשיו לאחר שתעבור קורס, ובטוח שלא תקבל, אם לא תתמיד באימונים ובתחרויות.
בקיצור, מספיק עם התחמונים. רוצה נשק, תעמוד בקריטריונים, לא יכול... בעיה שלך.
יורה ירי מעשי, שאינו ממשיך לחדש את חברותו במועדון ירי מעשי, ואינו חבר באיגוד הקליעה, עילת רישיונו פגה, והוא יקבל הביתה רשיון לאחזקה בבית.
מי ש"עובר לגור" בישוב המוכר על ידי משרד הפנים כאיזור המאפשר רכישת נשק לצורך הגנה עצמית, חייב להוכיח זאת על ידי תעודת זיהוי ולהתגורר במקום לפחות חצי שנה.
ברגע שעוזב, חייב לדווח על כתובת מעודכנת, ושוב חוזר מצב של תום עילה לנשק.
ירי מעשי אינו פתרון למי שמחפש רשיו לנשק. אין כל הבטחה כי תקבל רשיו לאחר שתעבור קורס, ובטוח שלא תקבל, אם לא תתמיד באימונים ובתחרויות.
בקיצור, מספיק עם התחמונים. רוצה נשק, תעמוד בקריטריונים, לא יכול... בעיה שלך.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

Gluria באופן עקרוני אתה צודק אין לאדם מין הישוב אפשרות להוציא רשיון נשק
וגם אם הצליח (קשה מאוד = הרבה זמן והרבה כסף ) ב"תיכמון" כל שהוא ברגע שנגמר ה"תיכמון" פגה העילה והלך הרישיון
המדיניות היום (גם אם לא רישמית)היא שאזרחים מן השורה לא יחזיקו נשק חם באופן פרטי
וגם מי שיש לו נשק פרטי מנסים להגביל אותו או לקחת לו את הרשיון בתואנות שונות
*האופציה היחידה (כנראה) היא להקים שדולה חברתית עם כח פוליטי למען התר נשק לאזרחים מן השורה ללא עבר פלילי
וגם אם הצליח (קשה מאוד = הרבה זמן והרבה כסף ) ב"תיכמון" כל שהוא ברגע שנגמר ה"תיכמון" פגה העילה והלך הרישיון
המדיניות היום (גם אם לא רישמית)היא שאזרחים מן השורה לא יחזיקו נשק חם באופן פרטי
וגם מי שיש לו נשק פרטי מנסים להגביל אותו או לקחת לו את הרשיון בתואנות שונות
*האופציה היחידה (כנראה) היא להקים שדולה חברתית עם כח פוליטי למען התר נשק לאזרחים מן השורה ללא עבר פלילי
- סליקאי כסף

טוב, אני חושב שהנחת היסוד מוטעית, " כדי להיות זכאי להגן על עצמי באמצעות נשק חם, כאזרח שומר חוק".
אין לאזרח שומר חוק זכות מוקנית להנן על עצמו באמצעות נשק חם. בארה"ב יש את התיקון השני (תקנו אותי אם אני מתבלבל) המקנה זכות להגנה עצמית גם באמצעות נשק, כאן - לא.
חוץ מזה, אווירת העליהום קצת חרגה מגבול הסביר. חבר'ה, החייל אוהב ירי ונשק, Arn't we ALL ??? אז למה להשתלח, התשובה צריכה להיות פשוטה ולבבית. אין אפשרות להשיג נשק שלא עפ"י תבחיני משרד הפנים, וכן - הונאה לצורך השגת דבר במירמה הינה עבירה פלילית, והיא הדרך הבטוחה ביותר להיות משוחרר מחיל המודיעין או מהצבא בכלל.
שבתשלום.
אין לאזרח שומר חוק זכות מוקנית להנן על עצמו באמצעות נשק חם. בארה"ב יש את התיקון השני (תקנו אותי אם אני מתבלבל) המקנה זכות להגנה עצמית גם באמצעות נשק, כאן - לא.
חוץ מזה, אווירת העליהום קצת חרגה מגבול הסביר. חבר'ה, החייל אוהב ירי ונשק, Arn't we ALL ??? אז למה להשתלח, התשובה צריכה להיות פשוטה ולבבית. אין אפשרות להשיג נשק שלא עפ"י תבחיני משרד הפנים, וכן - הונאה לצורך השגת דבר במירמה הינה עבירה פלילית, והיא הדרך הבטוחה ביותר להיות משוחרר מחיל המודיעין או מהצבא בכלל.
שבתשלום.
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
George Orwell
סייברוש היי.
מציאת פירצה בחוק או "לתחמן" את החוק לטובת העניין ולקידום "אינטרסים" אישיים לא נחשבת במקומותינו כעברה על החוק ואפילו לא סטיה מהנורמה.
. במקרה הגרוע היינו נשארים בלי הנהגה
. לכן אי אפשר לדרוש מאזרח "פושט" להיות צדיק מה????????
ועוד, מי שלא מכיר אותי, שכחתי להוסיף שכל זה לצערי הרב
מציאת פירצה בחוק או "לתחמן" את החוק לטובת העניין ולקידום "אינטרסים" אישיים לא נחשבת במקומותינו כעברה על החוק ואפילו לא סטיה מהנורמה.
ועוד, מי שלא מכיר אותי, שכחתי להוסיף שכל זה לצערי הרב
אני רציני
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד