על קטנועים ואקדחים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
5 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
על קטנועים ואקדחים
היום, לצערי, ראיתי תאונה בה היה מעורב רוכב קטנוע והדבר העלה בי מחשבה... בתור רוכב קטנוע בעצמי (גארפילד - בלי הערות אני יודע שאתה מחכה לי...)
פתאום עלה בי החשש כי אם בעת נפילה ומגע אינטימי, חס וחלילה, הצד בו מונח האקדח על החגורה עשוי לסבול מנזק חמור הרבה יותר מאשר אילולא היה שם האקדח. בקיצור מה עושים? יש למישהו רעיון? האם מבחינה בטיחותית בזמן הנסיעה עדיף לשמור את האקדח בתיק? בארגז הנעול של הקטנוע? מתחת למושב?
פתאום עלה בי החשש כי אם בעת נפילה ומגע אינטימי, חס וחלילה, הצד בו מונח האקדח על החגורה עשוי לסבול מנזק חמור הרבה יותר מאשר אילולא היה שם האקדח. בקיצור מה עושים? יש למישהו רעיון? האם מבחינה בטיחותית בזמן הנסיעה עדיף לשמור את האקדח בתיק? בארגז הנעול של הקטנוע? מתחת למושב?
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
אני? לא.....
אבל מנסיון במיון, נשק יכול לגרום לחבלות נאות במהלך תאונה כזאת - ראיתי מקרה כזה פעם אחת.
כל עצם קשה על גופו של רוכב קטנוע (ידוע גם כמתאבד שיעי) יכול להוות גורם לפגיעה משנית.
אצל נהגים שנושאים נשק ב-SMALL OF BACK דווח על פגיעה משמעותית בעמוד שידרה מותני במהלך תאונות, בעיקר במנגנון של פגיעה חזיתית/אחורית.
לעניות דעתי, בזמן הימור על קטנוע (ואני בכוונה לא קורא לזה נהיגה - לא באמת חשבת שתצא מזה חלק, נכון?) שווה לשאת את הנשק בפאוץ', וככה יש ריפוד בינך לבין הנשק (פאוץ' מונע אאוץ'. מבקש זכויות יוצרים ותמלוגים בעניין מהיצרנים הרלוונטיים...).
יותר יעיל - לקנות נגמ"ש. בעיר, זה רכב מאוד בטוח, למרות בעיות החנייה.
אבל מנסיון במיון, נשק יכול לגרום לחבלות נאות במהלך תאונה כזאת - ראיתי מקרה כזה פעם אחת.
כל עצם קשה על גופו של רוכב קטנוע (ידוע גם כמתאבד שיעי) יכול להוות גורם לפגיעה משנית.
אצל נהגים שנושאים נשק ב-SMALL OF BACK דווח על פגיעה משמעותית בעמוד שידרה מותני במהלך תאונות, בעיקר במנגנון של פגיעה חזיתית/אחורית.
לעניות דעתי, בזמן הימור על קטנוע (ואני בכוונה לא קורא לזה נהיגה - לא באמת חשבת שתצא מזה חלק, נכון?) שווה לשאת את הנשק בפאוץ', וככה יש ריפוד בינך לבין הנשק (פאוץ' מונע אאוץ'. מבקש זכויות יוצרים ותמלוגים בעניין מהיצרנים הרלוונטיים...).
יותר יעיל - לקנות נגמ"ש. בעיר, זה רכב מאוד בטוח, למרות בעיות החנייה.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

אז ככה...
מניסיון...
שברתי את האף - הוא זז שני ס"מ ימינה ואחד למטה
סדקתי את ארובות העיניים ושברתי את כף יד ימין
מכות יבשות באיזור החזה והגב
שבועיים במחלקת טראומה באיכילוב ונופש באף אוזן גרון באותו מלון
האקדח לא היה עלי באותה עת אבל גם אם כן... אז זה בסך הכל עוד נדבך לרשימה...
לסיכום, תדאג לנהוג רגוע, דרוך ועירני ועוד יותר חשוב מכך שים לב למטומטמים מסביב בלי קשר לאקדח.
נ.ב
לבשתי מעיל יעודי עם מגיני קוולר, קסדה מלאה וכפפות עור מלאות (לא חתוכות באצבעות)
מניסיון...
שברתי את האף - הוא זז שני ס"מ ימינה ואחד למטה
סדקתי את ארובות העיניים ושברתי את כף יד ימין
מכות יבשות באיזור החזה והגב
שבועיים במחלקת טראומה באיכילוב ונופש באף אוזן גרון באותו מלון
האקדח לא היה עלי באותה עת אבל גם אם כן... אז זה בסך הכל עוד נדבך לרשימה...
לסיכום, תדאג לנהוג רגוע, דרוך ועירני ועוד יותר חשוב מכך שים לב למטומטמים מסביב בלי קשר לאקדח.
נ.ב
לבשתי מעיל יעודי עם מגיני קוולר, קסדה מלאה וכפפות עור מלאות (לא חתוכות באצבעות)
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
דרור ידידי,
קשה מאוד לנפות כל סיכון, סביר או לא סביר שיהיה, מאורח החיים שלנו. אם עשית חישוב עלות/תועלת לגבי רכיבה על קטנוע וחישבת את הסיכון של סיכוי לתאונה וחומרתה, לעומת החסכון בזמן ועלויות ועדיין כדאי לך לרכב, דיינו. לפי שיקולי "בליסטיקה סופית" של תאונת דרכים, הכי בטוח להתקין את האקדח בתוך הקטנוע, בתוך צריח על הקסדה שלך, או בכספת בבית, אך חתירה מתמדת למצוא פתרונות בטיחות לא בהכרח תעזור יותר מאשר תפר את שלוות נפשך.
בתור תשובה סופית, אין אני יכול להמליץ לך בדרך זו או אחרת כי לא הייתי בסיטואציה שלך. בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה.
קשה מאוד לנפות כל סיכון, סביר או לא סביר שיהיה, מאורח החיים שלנו. אם עשית חישוב עלות/תועלת לגבי רכיבה על קטנוע וחישבת את הסיכון של סיכוי לתאונה וחומרתה, לעומת החסכון בזמן ועלויות ועדיין כדאי לך לרכב, דיינו. לפי שיקולי "בליסטיקה סופית" של תאונת דרכים, הכי בטוח להתקין את האקדח בתוך הקטנוע, בתוך צריח על הקסדה שלך, או בכספת בבית, אך חתירה מתמדת למצוא פתרונות בטיחות לא בהכרח תעזור יותר מאשר תפר את שלוות נפשך.
בתור תשובה סופית, אין אני יכול להמליץ לך בדרך זו או אחרת כי לא הייתי בסיטואציה שלך. בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
5 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד