מחירי התחמושת
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ידידי
מכירת תחמושת בארה"ב נעשית בכל חנות כל-בו (כמעט...), בלי רשיונות, אישורים, הקצאות ושאר ירקות ארץ ישראליים.
זו הסיבה העיקרית למחירי התחמושת הזולים. תחרות היא שם המשחק.
רוב היורים לא קונים תחמושת במטווחים אלא ממלאים לבד או מזמינים בדואר - הוזלה משמעותית.
הירי לא מוגבל רק ל"מטוחים מאושרים" - לכן בעלי המטווח לא יכולים להעלות מחירים מתי שבא להם.
אמריקאי מוצע יעדיף לנסוע עוד 50 מייל ולא לשלם דולר נוסף כי המטווח החליט שהוא מעלה את המחיר.
כאן, בדיוק ההפיך. מונופול על יבוא, קניה, ומכירה של תחמושת, הירי מוגבל למטווחים מאושרים שבנייתם ותחזוקתם מתגלגלת בסוף היום על ה end user - אתה ואני וכל היורים ואנחנו, כמו שאתה יודע, מוכנים לשלם כל מחיר, לא הגיוני ככל שיהיה, וגם מחפשים את הצידוק לכך...
אני בטוח שלא חידשתי לאף אחד כלום.
מכירת תחמושת בארה"ב נעשית בכל חנות כל-בו (כמעט...), בלי רשיונות, אישורים, הקצאות ושאר ירקות ארץ ישראליים.
זו הסיבה העיקרית למחירי התחמושת הזולים. תחרות היא שם המשחק.
רוב היורים לא קונים תחמושת במטווחים אלא ממלאים לבד או מזמינים בדואר - הוזלה משמעותית.
הירי לא מוגבל רק ל"מטוחים מאושרים" - לכן בעלי המטווח לא יכולים להעלות מחירים מתי שבא להם.
אמריקאי מוצע יעדיף לנסוע עוד 50 מייל ולא לשלם דולר נוסף כי המטווח החליט שהוא מעלה את המחיר.
כאן, בדיוק ההפיך. מונופול על יבוא, קניה, ומכירה של תחמושת, הירי מוגבל למטווחים מאושרים שבנייתם ותחזוקתם מתגלגלת בסוף היום על ה end user - אתה ואני וכל היורים ואנחנו, כמו שאתה יודע, מוכנים לשלם כל מחיר, לא הגיוני ככל שיהיה, וגם מחפשים את הצידוק לכך...
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
donduck כתב: אתה ואני וכל היורים ואנחנו, כמו שאתה יודע, מוכנים לשלם כל מחיר, לא הגיוני ככל שיהיה, וגם מחפשים את הצידוק לכך...
מכל מה שאמרת, זו למעשה שורת המחץ.... אם אנחנו מוכנים לשלם כל מחיר אז אין סיבה שבעלי המטווחים לא יכניסו לנו את כל המטריה וגם יפתחו....
גם בארה"ב מחיר תחזוקת המטווח, המשכורות, הארנונה, הביטוח והמיסים מגולמים במחירי התחמושת, המטרות ודמי השימוש במטווח (שם אתה משלם לפי זמן, ואת המטרות אתה קונה) -- ובכל זאת העלות הסופית למשתמש היא נמוכה יותר...
אם בעלי המטווחים היו מורדים את המחירים ומשקיעים קצת יותר בשיווק אז אני מניח שהיתה להם תנועה הרבה יותר גדולה של לקוחות והם היו מרוויחים גם יותר.
משום מה יש לי תחושה שלמרות שהרבה מטווחים חיים בקושי, בעלי המטווחים משקפים את מדיניות משרד הפנים שהיא לצמצם ולהקשות כמה שיותר, במקום לנסות להרחיב את העסקים שלהם ככל יכולתם- וזה ממש לא מסתדר לי כי זה נוגד כל הגיון עסקי....
א.
- תרמתי למען הסליק

טוב. אז הבנתי שכל המטווחים - גנבים.
השיילוקים הללו קונים קופסא ב 5$ ומוכרים ברווח של מאות אחוזים.
לצערי, שוב עלי לגונן על עצמי ועל עמיתיי:
א. בניגוד ל"עובדות" שעלו כאן, מחיר שימוש במטווח בארה"ב יקר משמעותית מהמחיר הממוצע בארץ.
ב. מחיר התחמושת שהמטווחים מוכרים מורכב מהרבה פראמטרים שאת רובם, הצרכן לא מכיר (וזה גם לא מעניין אותו):
מי מיכם שמע שמשרד הפנים העלה לאחרונה את אגרת המטווחים במאות אחוזים?
מי מכם יודע איך (למשל) מניידים תחמושת ממחסני היבואן - אל המטווח? (מובן שלא אשיב על כך מבחינה ביטחונית, אך תאמינו לי שמדובר בתהליך מורכב ויקר).
מי מכם זוכר שלמעלה 60% ממחיר התחמושת שאתם משלמים מורכב ממיסים ישירים ועקיפים?
מי מכם יודע מהן עלויות התפעול של מטווח שמחזיק מחסן תחמושת קטן?
מי מכם יודע כמה קשה (עד בלתי אפשרי) לרכוש תחמושת ממפעלים בעולם כשרוב המדינות מטילות אמברגו על ישראל?
מי מכם יודע איזו "ויה דולורוזה" עובר (וכמה כסף משלם) יבואן עד שהוא מקבל את ההיתר ממדינת ישראל לייבא תחמושת לארץ?
מי מכם יודע שעלויות הביטוח של התחמושת עלו בעשרות אחוזים?
ידידיי
צר לי לאכזב אתכם אך בדיוק כמותכם - חושבים גם נציגי משרד הפנים ולכן כל האגרות עומדות לעלות באופן דרסטי (וחלקן כאמור כבר עלו).
למדינת ישראל יש מגמה ברורה לצמצם את מלאי הנשק המוחזק על ידי הציבור וכתוצאה מכך ענף הנשק בארץ נמצא בקריסה מתמשכת שאת תוצאותיה - אפשר לראות על המדפים בחנויות ובמטווחים (המבחר מצטמצם, המלאים קטנים וכו').
אף אחד מאיתנו לא מבקש שיעשו לו "יום סרט" אך מאידך, אין זה ראוי להציג אותנו כעושקי היורים.
השיילוקים הללו קונים קופסא ב 5$ ומוכרים ברווח של מאות אחוזים.
לצערי, שוב עלי לגונן על עצמי ועל עמיתיי:
א. בניגוד ל"עובדות" שעלו כאן, מחיר שימוש במטווח בארה"ב יקר משמעותית מהמחיר הממוצע בארץ.
ב. מחיר התחמושת שהמטווחים מוכרים מורכב מהרבה פראמטרים שאת רובם, הצרכן לא מכיר (וזה גם לא מעניין אותו):
מי מיכם שמע שמשרד הפנים העלה לאחרונה את אגרת המטווחים במאות אחוזים?
מי מכם יודע איך (למשל) מניידים תחמושת ממחסני היבואן - אל המטווח? (מובן שלא אשיב על כך מבחינה ביטחונית, אך תאמינו לי שמדובר בתהליך מורכב ויקר).
מי מכם זוכר שלמעלה 60% ממחיר התחמושת שאתם משלמים מורכב ממיסים ישירים ועקיפים?
מי מכם יודע מהן עלויות התפעול של מטווח שמחזיק מחסן תחמושת קטן?
מי מכם יודע כמה קשה (עד בלתי אפשרי) לרכוש תחמושת ממפעלים בעולם כשרוב המדינות מטילות אמברגו על ישראל?
מי מכם יודע איזו "ויה דולורוזה" עובר (וכמה כסף משלם) יבואן עד שהוא מקבל את ההיתר ממדינת ישראל לייבא תחמושת לארץ?
מי מכם יודע שעלויות הביטוח של התחמושת עלו בעשרות אחוזים?
ידידיי
צר לי לאכזב אתכם אך בדיוק כמותכם - חושבים גם נציגי משרד הפנים ולכן כל האגרות עומדות לעלות באופן דרסטי (וחלקן כאמור כבר עלו).
למדינת ישראל יש מגמה ברורה לצמצם את מלאי הנשק המוחזק על ידי הציבור וכתוצאה מכך ענף הנשק בארץ נמצא בקריסה מתמשכת שאת תוצאותיה - אפשר לראות על המדפים בחנויות ובמטווחים (המבחר מצטמצם, המלאים קטנים וכו').
אף אחד מאיתנו לא מבקש שיעשו לו "יום סרט" אך מאידך, אין זה ראוי להציג אותנו כעושקי היורים.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
אמיר...
אם כבר החלטת "להתפשט" אז בוא ותעשה את זה כבר עד הסוף ואולי כך גם תסתום לכולנו את הפה אחת ולתמיד
.... וכשאני מתכוון להתפשט אני מתכוון לעובדות ומספרים פשוטים:
1. כמה עולה לך קופסת כדורים 9ממ בשערי המפעל/יבואן?
2. מה התקורה ב-% שיש לך על קופסת הכדורים הזו (מיסים, הובלה, ביטוח, וכו וכו)
3. מהו % הרוח שלך...
והכל צריך להסתכם כמובן בבערך 100שח לקופסא....
אם בסופו של דבר יתברר שהרווח שלך על קופסת כדורים קטן מ-60% אז אני חושב שלאף אחד לא יהיה יותר פתחון פה בנושא....
מישהו פעם אמר...IN GOD WE TRUST, IN NUMBERS WE BELIEVE
א.
אם כבר החלטת "להתפשט" אז בוא ותעשה את זה כבר עד הסוף ואולי כך גם תסתום לכולנו את הפה אחת ולתמיד
1. כמה עולה לך קופסת כדורים 9ממ בשערי המפעל/יבואן?
2. מה התקורה ב-% שיש לך על קופסת הכדורים הזו (מיסים, הובלה, ביטוח, וכו וכו)
3. מהו % הרוח שלך...
והכל צריך להסתכם כמובן בבערך 100שח לקופסא....
אם בסופו של דבר יתברר שהרווח שלך על קופסת כדורים קטן מ-60% אז אני חושב שלאף אחד לא יהיה יותר פתחון פה בנושא....
מישהו פעם אמר...IN GOD WE TRUST, IN NUMBERS WE BELIEVE
א.
נערך לאחרונה על ידי itamar בתאריך 25 מאי 2005, 14:30, נערך פעם אחת בסך הכל.
- תרמתי למען הסליק

*** ההודעה נערכה ע"י מנהל האתר - עד שלא יובאו לפני הוכחות נחרצות לפסקה שנכתבה כאן, מבחינתי מדובר בהשמצה ותו לא ***
איזו סיבה יכולה להיות שמחיר כד' 9מ"מ המיוצר בארץ, באיכות בינונית, ללא בחינה צבאית, יעלה כשני שקלים?
יתרה מזאת, מדוע לא קם איגוד הקליעה ו"סוגר" לקלעיו מחיר מול סוחר זה או אחר? אני מעריך שיורי הירי המעשי צורכים בשנה קרוב ל-1.5 מליון כד'. קשה לי להאמין שסוחר נשק כלשהו יתעלם מ"מנה" בהיקף כזה.
איזו סיבה יכולה להיות שמחיר כד' 9מ"מ המיוצר בארץ, באיכות בינונית, ללא בחינה צבאית, יעלה כשני שקלים?
יתרה מזאת, מדוע לא קם איגוד הקליעה ו"סוגר" לקלעיו מחיר מול סוחר זה או אחר? אני מעריך שיורי הירי המעשי צורכים בשנה קרוב ל-1.5 מליון כד'. קשה לי להאמין שסוחר נשק כלשהו יתעלם מ"מנה" בהיקף כזה.
- סליקאי כסף

נקודהאדומה, אתה יכול לתקוף זאת מזוית אחרת גם.
מחירה של קופסת תחמושת בארה"ב הכוללת מיסוי מקומי שלהם, הובלה (תתפלאו, הובלה ימית הנה בעלת יוקר לא מבוטל ומחושבת במשקל) וביטוח בציר טראנס אטלנטי (טובין בעלי משקל לא מבוטל), מרווחי תיווך של דרגי הביניים ועל כך הוסף רווח לסוחר קצה - והמחיר לתחמושת פרמיום זול מבארץ לתחמושת רגילה.
ארץ השפע ?
ונראה אותך מצליח להוכיח מונופול..
איגוד הקליעה מספק אכסניה לקלעי האולימפי, הירי המעשי יהווה מעמסה עבורם בניהול ואחסנה של תחמושת מתאימה.
ילדים חורגים מכל פינה
מחירה של קופסת תחמושת בארה"ב הכוללת מיסוי מקומי שלהם, הובלה (תתפלאו, הובלה ימית הנה בעלת יוקר לא מבוטל ומחושבת במשקל) וביטוח בציר טראנס אטלנטי (טובין בעלי משקל לא מבוטל), מרווחי תיווך של דרגי הביניים ועל כך הוסף רווח לסוחר קצה - והמחיר לתחמושת פרמיום זול מבארץ לתחמושת רגילה.
ארץ השפע ?
ונראה אותך מצליח להוכיח מונופול..
איגוד הקליעה מספק אכסניה לקלעי האולימפי, הירי המעשי יהווה מעמסה עבורם בניהול ואחסנה של תחמושת מתאימה.
ילדים חורגים מכל פינה
מי אמר אני ולא קיבל ?
נקודה אדומה,
1. כפי שבטח שמת לב, הודעתך נמחקה חלקית, אם אתה מסוגל להוכיח את שכתבת, אתה מוזמן לפנות לממונה על ההגבלים העסקיים, אני בטוח שהוא ישמח לשמוע את דבריך, אם אינך מסוגל להוכיח את אותה הטענה, אזי מדובר בהוצאת לשון הרע, שפרט לכך שהיא חורגת מכללי הכתיבה באתר, חורגת גם מחוקי המדינה.
2. כתבת:
א. אין כל חובה בבחינה צבאית למוצר כלשהו המיועד לשוק האזרחי.
ב. כל סדרת כדורים המיובאת או נמכרת בארץ עוברת בשנתיים האחרונות בדיקת מכון תקנים, דבר שבלי ספק העלה בעשרות מונים את עלות התחמושת בהיותו "מס שולי" נוסף לתחמושת הנמכרת.
1. כפי שבטח שמת לב, הודעתך נמחקה חלקית, אם אתה מסוגל להוכיח את שכתבת, אתה מוזמן לפנות לממונה על ההגבלים העסקיים, אני בטוח שהוא ישמח לשמוע את דבריך, אם אינך מסוגל להוכיח את אותה הטענה, אזי מדובר בהוצאת לשון הרע, שפרט לכך שהיא חורגת מכללי הכתיבה באתר, חורגת גם מחוקי המדינה.
2. כתבת:
כד' 9מ"מ המיוצר בארץ, באיכות בינונית, ללא בחינה צבאית
א. אין כל חובה בבחינה צבאית למוצר כלשהו המיועד לשוק האזרחי.
ב. כל סדרת כדורים המיובאת או נמכרת בארץ עוברת בשנתיים האחרונות בדיקת מכון תקנים, דבר שבלי ספק העלה בעשרות מונים את עלות התחמושת בהיותו "מס שולי" נוסף לתחמושת הנמכרת.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
אנונימוס בלפי הגדול כתב:
רדדוט לא התכוון לזה שלאיגוד הקליעה יהפוך פתאום לבונקר תחמושת... הוא התכוון שאיגוד הקליעה בתור מייצג של קבוצה בעלת כח צרכני גדול, ינהל משא ומתן מסחרי עם ספק מסויים ויגיע איתו להסכם של ספק מעודף שימכור לקלעים תחמושת במחירים נמוכים....
דרך אגב, היום כל קיבוץ, מושב, או מקום עבודה מצ'וקמקים מתאגדים ומוצאים מספקי הטלפון הסלולרי דילים במחירים מאד נוחים....אז למה לא מנצלים את הכח הצרכני של הקלעים?
א.
- תרמתי למען הסליק

הצעת יעול !
למה שדביר לא ישמור את אחד האשכולות העוסקים במחירי התחמושת ואחת לחודשיים-שלוש ידביק אותו בראש פורום הנשק להנאת כולנו ...
כמובן שאם מישהו חושב שמהבכי והנהי (כמאמר ראש ממשלתנו) תצמח לו איזושהי תועלת הנני לוקח את דברי בחזרה, מבקש סליחה יפה ומניח לכם להמשיך ולכלות שטח איחסון נרחב בשרתי הסליק המפוארים לטובת נושא חשוב זה
למה שדביר לא ישמור את אחד האשכולות העוסקים במחירי התחמושת ואחת לחודשיים-שלוש ידביק אותו בראש פורום הנשק להנאת כולנו ...
כמובן שאם מישהו חושב שמהבכי והנהי (כמאמר ראש ממשלתנו) תצמח לו איזושהי תועלת הנני לוקח את דברי בחזרה, מבקש סליחה יפה ומניח לכם להמשיך ולכלות שטח איחסון נרחב בשרתי הסליק המפוארים לטובת נושא חשוב זה
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
איתמר,
אתה לא מפסיק לדבר ולדבר ולדבר.
לדבר כידוע, לא עולה הרבה, אבל גם לדפדף אחורה ולהסתכל שאותם אשכולות נטחנו דק דק ונספגו בדמעות.
כמה כבר אפשר לבכות??? ועוד בהמשכים! זה לא נגמר.
יש הרבה דברים שרצים מאחורי הקלעים - מה אתם חושבים? שעליתם על Startup בנושא איגוד הקליעה? אתם חושבים שלא הציעו זאת אנשים כבר מספר פעמים. איגוד הקליעה לא מוכן וסיבותיו עימו, חלקן הוסברו ע"י אנונימוס.
נראה לי שדווקא קולונל עלה פה על רעיון - אבל אולי כדאי שנשתמש במקום האחסון הווירטואלי של הסליק לתחמושת? נראה אז איך כל החברים הווירטואליים קופצים לעזרה...(כפי שקרה בעבר).
אתה לא מפסיק לדבר ולדבר ולדבר.
לדבר כידוע, לא עולה הרבה, אבל גם לדפדף אחורה ולהסתכל שאותם אשכולות נטחנו דק דק ונספגו בדמעות.
כמה כבר אפשר לבכות??? ועוד בהמשכים! זה לא נגמר.
יש הרבה דברים שרצים מאחורי הקלעים - מה אתם חושבים? שעליתם על Startup בנושא איגוד הקליעה? אתם חושבים שלא הציעו זאת אנשים כבר מספר פעמים. איגוד הקליעה לא מוכן וסיבותיו עימו, חלקן הוסברו ע"י אנונימוס.
נראה לי שדווקא קולונל עלה פה על רעיון - אבל אולי כדאי שנשתמש במקום האחסון הווירטואלי של הסליק לתחמושת? נראה אז איך כל החברים הווירטואליים קופצים לעזרה...(כפי שקרה בעבר).
SPS - מתקרב לשלמות...
כמובן שלא אחשוף כאן פרטים מסחריים (אלא אם אתה פקיד השומה שלי ואז חלה עליך חובת הסודיות) אך אציין 2 עובדות:
א. אינני חוזר בי מהאחוזים בהם נקבתי.
ב. באחת הפעמים הקודמות בהן עלה הנושא, זרקתי לכאן הצעה לחברים - "בואו תייבאו תחמושת מחו"ל באמצעות הרישיון שלי. המימון עליכם הרישיון - עלי".
קבוצה מכובדת של הכותבים כאן נתכנסה על מנת לנסות ולקדם את הנושא. לא אכביר מילים על ההישגים של הניסוי ועל התיסכול המשותף, אך אציין רק שהרווח האופציונלי היה כל כך נמוך, עד שהוחלט לרדת מהנושא.
נסו להבין שמחירו של כדור לא אמור לשקף רק את עלותו "נטו" לסוחר ואת הרווח שהסוחר לוקח לעצמו.
במחיר התחמושת מגולמים המיסים, עלויות האכסנה, עלויות הביטוח, עלות האגרות, עלות ההובלה, עלויות שכר העובדים, עלות האבטחה ועוד ועוד ועוד.
לא ראיתי את מה שנמחק אך אני מבין שהואשמנו (בעלי המטווחים) בקרטל. אני מצהיר כאן קבל עם ועדה שמעולם לא תאמתי, לא נתבקשתי לתאם, לא השוותי ולא ביקשתי מהקולגות שלי להשוות מחיריהם למחירי התחמושת (או יתר הפריטים והשרותים) שאני מספק.
א. אינני חוזר בי מהאחוזים בהם נקבתי.
ב. באחת הפעמים הקודמות בהן עלה הנושא, זרקתי לכאן הצעה לחברים - "בואו תייבאו תחמושת מחו"ל באמצעות הרישיון שלי. המימון עליכם הרישיון - עלי".
קבוצה מכובדת של הכותבים כאן נתכנסה על מנת לנסות ולקדם את הנושא. לא אכביר מילים על ההישגים של הניסוי ועל התיסכול המשותף, אך אציין רק שהרווח האופציונלי היה כל כך נמוך, עד שהוחלט לרדת מהנושא.
נסו להבין שמחירו של כדור לא אמור לשקף רק את עלותו "נטו" לסוחר ואת הרווח שהסוחר לוקח לעצמו.
במחיר התחמושת מגולמים המיסים, עלויות האכסנה, עלויות הביטוח, עלות האגרות, עלות ההובלה, עלויות שכר העובדים, עלות האבטחה ועוד ועוד ועוד.
לא ראיתי את מה שנמחק אך אני מבין שהואשמנו (בעלי המטווחים) בקרטל. אני מצהיר כאן קבל עם ועדה שמעולם לא תאמתי, לא נתבקשתי לתאם, לא השוותי ולא ביקשתי מהקולגות שלי להשוות מחיריהם למחירי התחמושת (או יתר הפריטים והשרותים) שאני מספק.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
(נשק הגליל - קצרין)
אמיר היקר
אתה לא חייב הסברים כאן לאף אחד ,רובינו יודעים איזה נשמה אתה בתור סוחר.
כל התגובות האחרונות שנכתבו כאן ,הן ע"מ לכתוב ולעלות את מ"ס התגובות של אותו כותב.
העיניין הזה של התחמושת כבר עלה אין ספור פעמים ,כל מי שמעוניין יכול למצוא גם את
תגובותיו הקודמות של אמיר ,שהן אותו דבר כמו זאת.
ביי דורון
אתה לא חייב הסברים כאן לאף אחד ,רובינו יודעים איזה נשמה אתה בתור סוחר.
כל התגובות האחרונות שנכתבו כאן ,הן ע"מ לכתוב ולעלות את מ"ס התגובות של אותו כותב.
העיניין הזה של התחמושת כבר עלה אין ספור פעמים ,כל מי שמעוניין יכול למצוא גם את
תגובותיו הקודמות של אמיר ,שהן אותו דבר כמו זאת.
ביי דורון
גלוק מ"ס 1 ..........
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
אמיר ידידי היקר,
לא כל בעלי המטווחים הואשמו אלא אדם אחד שנקבו בשמו הואשם בהאשמה די חמורה שגם אם היתה נכונה, אין לי ספק שלכותבה האלמוני של אותה האשמה לא היתה כל דרך להוכיחה.
ולאיתמר,
אני חושב שזאת חוצפה ממדרגה ראשונה לדרוש מאדם לחשוף בפניך את חשבונותיו העיסקיים, למה? אם תגלה שהוא צודק תסכים לשלם יותר או לחלופין תציע לו לשלוח אליו תרומה?
האם אתה חושב מעט לפני שאתה משחרר את תגובותיך?
לא כל בעלי המטווחים הואשמו אלא אדם אחד שנקבו בשמו הואשם בהאשמה די חמורה שגם אם היתה נכונה, אין לי ספק שלכותבה האלמוני של אותה האשמה לא היתה כל דרך להוכיחה.
ולאיתמר,
אני חושב שזאת חוצפה ממדרגה ראשונה לדרוש מאדם לחשוף בפניך את חשבונותיו העיסקיים, למה? אם תגלה שהוא צודק תסכים לשלם יותר או לחלופין תציע לו לשלוח אליו תרומה?
האם אתה חושב מעט לפני שאתה משחרר את תגובותיך?
Webart - דביר, מייסד הסליק
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד