מחירי התחמושת
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ובכן דביר, אני ממש מתפלא שלא מחקת את מה שכתבתי בהמשך הדברים......
איזו סיבה יכולה להיות שמחיר כד' 9מ"מ המיוצר בארץ, באיכות בינונית, ללא בחינה צבאית, יעלה כשני שקלים?
.....שהרי "קבעתי" שכדור תע"ש הוא ברמה בינונית.הזהרו מתביעות.
רוב הכד' הנמכרים בארץ אינם בתקן בחינה צבאית, ולפיכך אין כל סיבה כי מחירם ירקיע שחקים.
לידיעתך דביר, מכון התקנים אינו בודק פיזית משלוחי תחמושת מכיוון שאין לו את הידע, האמצעים, והיכולת לעשות כן. הם רק יכולים לפקח ולהלך אימים על כל מי שבא להם.
תע"ש אינו משווק את תוצרתו ישירות לשוק המקומי, והוא עושה זאת דרך חברה אזרחית שגוזרת קופון נאה ביותר. כמה חבל שאין כרגע בארץ יבוא מתחרה, מה שמאפשר ל"גוזרי הקופון" לשחק במחיר על-פי רצונם. רצתי מהר לבדוק ב"גלובס" את שער הדולר, אבל לא ראיתי שינוי של ממש. אז למה להעלות ת'מחיר? רק כי אתה יכול? או כי אנחנו הצרכנים פראיירים?
איזו סיבה יכולה להיות שמחיר כד' 9מ"מ המיוצר בארץ, באיכות בינונית, ללא בחינה צבאית, יעלה כשני שקלים?
.....שהרי "קבעתי" שכדור תע"ש הוא ברמה בינונית.הזהרו מתביעות.
רוב הכד' הנמכרים בארץ אינם בתקן בחינה צבאית, ולפיכך אין כל סיבה כי מחירם ירקיע שחקים.
לידיעתך דביר, מכון התקנים אינו בודק פיזית משלוחי תחמושת מכיוון שאין לו את הידע, האמצעים, והיכולת לעשות כן. הם רק יכולים לפקח ולהלך אימים על כל מי שבא להם.
תע"ש אינו משווק את תוצרתו ישירות לשוק המקומי, והוא עושה זאת דרך חברה אזרחית שגוזרת קופון נאה ביותר. כמה חבל שאין כרגע בארץ יבוא מתחרה, מה שמאפשר ל"גוזרי הקופון" לשחק במחיר על-פי רצונם. רצתי מהר לבדוק ב"גלובס" את שער הדולר, אבל לא ראיתי שינוי של ממש. אז למה להעלות ת'מחיר? רק כי אתה יכול? או כי אנחנו הצרכנים פראיירים?
- סליקאי כסף

לכל מי שסימן את התאחדות הקליעה למטרה כיעד....................
העובדות מוכיחות אחרת.
ההאתאחדות הציעה עסקה משותפת במימון המועדונים.
המועדונים לא שיתפו פעולה.
בחלק מהמקרים ראשי המועדון הם בעלי מטווח וסוחרי נשק וכנראה למועדון שלהם השיגו דיל יותר טוב.
התאחדות הקליעה לא יכולה לממן מימון ביניים.
התאחדות הקליעה לא רואה בירי המעשי בן חורג.
מי מכם יודע שרק לאחרונה כיתת מנכ"ל ההתאחדות רגליו לכנסת 3 פעמים ע"מ למנוע למזער פגיעה ביורים?
אילן
העובדות מוכיחות אחרת.
בחלק מהמקרים ראשי המועדון הם בעלי מטווח וסוחרי נשק וכנראה למועדון שלהם השיגו דיל יותר טוב.
מי מכם יודע שרק לאחרונה כיתת מנכ"ל ההתאחדות רגליו לכנסת 3 פעמים ע"מ למנוע למזער פגיעה ביורים?
אילן
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
Webart כתב:ולאיתמר,
אני חושב שזאת חוצפה ממדרגה ראשונה לדרוש מאדם לחשוף בפניך את חשבונותיו העיסקיים, למה? אם תגלה שהוא צודק תסכים לשלם יותר או לחלופין תציע לו לשלוח אליו תרומה?
האם אתה חושב מעט לפני שאתה משחרר את תגובותיך?
דביר,
יש הבדל של שמיים וארץ בין לדרוש ולבקש...ולא ביקשתי מאף אחד לחשוף בפני את חשבונותיו העיסקיים אלא בסך הכל תמחור של תחמושת..
יש פה ויכוח. אנחנו טוענים שמחירי התחמושת מופקעים ורואים פערי מחירים בין מטווחים שונים שנעים בין 70 - 100שח לאותה קופסת כדורים -- בא בעל מטווח ואומר שמחירי התחמושת סבירים בגלל סיבות אלו או אחרות... אני חושב שזה יעזור לכלום להבין איפה אנחנו עומדים אם יביא סדרי גודל של עלויות שיעשו סדר בבלגן - שוב הכל מתוך בחירה. אחרת זה עוד ויכוח עקר בין לקוח שאומר שהמחיר גבוה מדי וסוחר שעונה לו "אבל לי זה עולה יותר"...
ובנוסף, אני מניח שאם נתאמץ קצת נוכל לשים יד על מחירון להב לספקים, וגם מחירי האגרות השונות והביטוחים גלויים וידועים לכל, כנ"ל מחירי הובלה וכו... אז איזה סודות יכולים להיות כבר פה?
א.
- תרמתי למען הסליק

רפתן, אנא קרא בעיון.
והבהרה בהמשך להודעה בפרטי
הדבר היחידי שהתייחסתי אליו בהקשר של ההתאחדות זה ריכוז רכש תחמושת במימון המועדונים ואחסנתו.
האולימפי יכול המעשי לא. נקודה. נאמר והוצהר קבל עם.
לא רואה בכך התקפה על יאיר \ ההתאחדות או מישהו. רק מציין את מה שנאמר - כמצוטט מדברי.
ויורי ירי מעשי הם אכן בנים חורגים. לא מתוקצבים, לא מוכרים פורמאלית במוסדות הרשמיים של המדינה (למעט הסכמות - שחלק לא מבוטל מהן בזכות יאיר) לא יכולים לנהל את נושא התחמושת (שיהרוג את הענף יום אחד) כראוי בגלל מחירה המאמיר ובעיות לוגיסטיות. (ויש עוד..)
אין בכך לא הוצאת דיבה ולא השמצה.
הבעיות עצמן מתעלמות לחלוטין מ"איך שזה נשמע". הן קיימות בלי קשר לסיבה בגינן הן קיימות. ראוי להעלות אותן.
אני לא פה בשביל לפתוח מלחמה בהתאחדות, לא זו הכוונה כלל ועיקר.
אני מעריך את עבודתו של יאיר. נקודה. יחד עם זאת אני עדיין סבור שאנו נאלצים להתמודד במעטפת ובלוגיסטיקה במידה כזו שהופכת אותנו לפחות ספורטאים ויותר עסקנים בכל יום.
* רוצים להחזיק אקדחים במחלקות שונות מבלי לחשוב ולחשוש כל בוקר לאבד את הרשיונות לאקדחים בהם השקענו כ"כ (ומי שהריץ 1911 יודע למה שאני מתכוון בדיוק).
* רוצים מחירי תחמושת שפויים, סה"כ אנחנו לא יורים 50 כדור פעם בשלוש שנים - רק קצת יותר, ורובנו לא ממש מונפקים בבורסה.
* רוצים להיות קצת פחות מ"קומבינה" ו- "יהיה בסדר" והרבה יותר שקט וידיעה שהדברים מוסדרים, מסודרים ותחת ארגון מופתי.
רוצים להתעסק בספורט ולא בדברים אחרים, אז אנחנו בוכים מאיפה שכואב.
נשחקנו, התכופפנו, עייפנו. מקווה שהובנתי יותר טוב.
רפתן כתב:לכל מי שסימן את התאחדות הקליעה למטרה כיעד....................
העובדות מוכיחות אחרת.
מתי ? בבקשה פרט. במידה והמועדונים דחו אפשרות של ניהול רכש התחמושת בשם המועדונים וע"י ההתאחדות אני מתנצל, לי לא ידוע על דבר כזה באחרונה. בכל מקרה הכנתי לי קטשופ בצד בשביל לתבל את הכובע.
ברור, ידוע ויוצר הרבה בעיות.
לא דיברתי על מימון.
ראה התייחסותי בהמשך, והבן למה כיוונתי.
ידוע, ברור שיש עבודה מצדו של יאיר ומצופה שתהיה. מדובר במנכ"ל התאחדות הקליעה אשר הירי המעשי פועל תחת מוסדותיה.
אילן
והבהרה בהמשך להודעה בפרטי
הדבר היחידי שהתייחסתי אליו בהקשר של ההתאחדות זה ריכוז רכש תחמושת במימון המועדונים ואחסנתו.
האולימפי יכול המעשי לא. נקודה. נאמר והוצהר קבל עם.
לא רואה בכך התקפה על יאיר \ ההתאחדות או מישהו. רק מציין את מה שנאמר - כמצוטט מדברי.
איגוד הקליעה מספק אכסניה לקלעי האולימפי, הירי המעשי יהווה מעמסה עבורם בניהול ואחסנה של תחמושת מתאימה.
ויורי ירי מעשי הם אכן בנים חורגים. לא מתוקצבים, לא מוכרים פורמאלית במוסדות הרשמיים של המדינה (למעט הסכמות - שחלק לא מבוטל מהן בזכות יאיר) לא יכולים לנהל את נושא התחמושת (שיהרוג את הענף יום אחד) כראוי בגלל מחירה המאמיר ובעיות לוגיסטיות. (ויש עוד..)
אין בכך לא הוצאת דיבה ולא השמצה.
הבעיות עצמן מתעלמות לחלוטין מ"איך שזה נשמע". הן קיימות בלי קשר לסיבה בגינן הן קיימות. ראוי להעלות אותן.
אני לא פה בשביל לפתוח מלחמה בהתאחדות, לא זו הכוונה כלל ועיקר.
אני מעריך את עבודתו של יאיר. נקודה. יחד עם זאת אני עדיין סבור שאנו נאלצים להתמודד במעטפת ובלוגיסטיקה במידה כזו שהופכת אותנו לפחות ספורטאים ויותר עסקנים בכל יום.
* רוצים להחזיק אקדחים במחלקות שונות מבלי לחשוב ולחשוש כל בוקר לאבד את הרשיונות לאקדחים בהם השקענו כ"כ (ומי שהריץ 1911 יודע למה שאני מתכוון בדיוק).
* רוצים מחירי תחמושת שפויים, סה"כ אנחנו לא יורים 50 כדור פעם בשלוש שנים - רק קצת יותר, ורובנו לא ממש מונפקים בבורסה.
* רוצים להיות קצת פחות מ"קומבינה" ו- "יהיה בסדר" והרבה יותר שקט וידיעה שהדברים מוסדרים, מסודרים ותחת ארגון מופתי.
רוצים להתעסק בספורט ולא בדברים אחרים, אז אנחנו בוכים מאיפה שכואב.
נשחקנו, התכופפנו, עייפנו. מקווה שהובנתי יותר טוב.
מי אמר אני ולא קיבל ?
itamar כתב:אמיר...
אם כבר החלטת "להתפשט" אז בוא ותעשה את זה כבר עד הסוף ואולי כך גם תסתום לכולנו את הפה אחת ולתמיד![]()
.... וכשאני מתכוון להתפשט אני מתכוון לעובדות ומספרים פשוטים:
1. כמה עולה לך קופסת כדורים 9ממ בשערי המפעל/יבואן?
2. מה התקורה ב-% שיש לך על קופסת הכדורים הזו (מיסים, הובלה, ביטוח, וכו וכו)
3. מהו % הרוח שלך...
אין ספק שהכתוב כאן הינו בקשה... אפילו מילת הקסם שכל ילד בגן מכיר מופיעה כאן בכל משפט... אופס, בעצם היא לא מופיעה כאן בכלל
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
אנונימוס,
מהכרותי שתיים מהנפשות הפועלות, יאיר ונחום, ששתיהן רלוונטיות לשאלתך, הן לא יגיבו להודעה של משתמש המסתתר תחת שם בדוי, ולא משנה לרגע אם טענתך צודקת או לא.
אישית, אינני מבין מדוע אתה מתעקש להשתמש בכסות זאת שברור לשנינו שהיה עדיף לו היית מציג את הדברים כהוויתם בצרוף זהותך האמיתית, אין לי ספק כי כעת הדבר יפגע ב"אלמונימיותך" אך אני חושב שהרווחת ביושר את זכותך לכתוב את אשר כתבת.
חברך,
מהכרותי שתיים מהנפשות הפועלות, יאיר ונחום, ששתיהן רלוונטיות לשאלתך, הן לא יגיבו להודעה של משתמש המסתתר תחת שם בדוי, ולא משנה לרגע אם טענתך צודקת או לא.
אישית, אינני מבין מדוע אתה מתעקש להשתמש בכסות זאת שברור לשנינו שהיה עדיף לו היית מציג את הדברים כהוויתם בצרוף זהותך האמיתית, אין לי ספק כי כעת הדבר יפגע ב"אלמונימיותך" אך אני חושב שהרווחת ביושר את זכותך לכתוב את אשר כתבת.
חברך,
Webart - דביר, מייסד הסליק
- תרמתי למען הסליק

חבריי אנשי הירי המעשי,
עקבתי בענין אחרי השירשור הזה, אכן מחירי התחמושת בארץ מן הגבוהים בעולם, ובעיקר בולט האבסורד של יצרן מקומי שמוכר לנו את מרכולתו בעיסקה סיבובית שמעלה את המחירים לשמיים......
אבל
בתמונה הגדולה זהו לצערי עוד מסמר בארון הירי המעשי בישראל...... וזה עיקר הבעיה !
תוסיפו לנושא בשרשור את את התקנות החדשות בעניין רשיון נשיאה ליורי ירי מעשי ותקבלו גסיסה של הענף בארץ...... והמוות לא רחוק.
אז על מחירי תחמושת עוד איך שהוא היינו מתגברים, אבל על העדר אפשרות לצרף דם חדש לירי המעשי לא נתגבר.
זו עיקר הבעיה, ובזה יש צורך לטפל בראש ובראשונה..... מה יעזור מחיר תחמושת סביר יותר אם לא ישארו אנשים בשביל להשתמש התחמושת הזו?
בברכת ל"ג בעומר שמח והרבה קרטושקס טעימים
עקבתי בענין אחרי השירשור הזה, אכן מחירי התחמושת בארץ מן הגבוהים בעולם, ובעיקר בולט האבסורד של יצרן מקומי שמוכר לנו את מרכולתו בעיסקה סיבובית שמעלה את המחירים לשמיים......
אבל
בתמונה הגדולה זהו לצערי עוד מסמר בארון הירי המעשי בישראל...... וזה עיקר הבעיה !
תוסיפו לנושא בשרשור את את התקנות החדשות בעניין רשיון נשיאה ליורי ירי מעשי ותקבלו גסיסה של הענף בארץ...... והמוות לא רחוק.
אז על מחירי תחמושת עוד איך שהוא היינו מתגברים, אבל על העדר אפשרות לצרף דם חדש לירי המעשי לא נתגבר.
זו עיקר הבעיה, ובזה יש צורך לטפל בראש ובראשונה..... מה יעזור מחיר תחמושת סביר יותר אם לא ישארו אנשים בשביל להשתמש התחמושת הזו?
בברכת ל"ג בעומר שמח והרבה קרטושקס טעימים
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
איתמר
מחד, אתה קובל על הפער (100 - 70), מאידך - קבלת על תאום מחירים.
אני חושב שדווקא הפער הגדול שבין 70 ל 100 ש"ח מוכיח שאין כל תאום או קרטל.
במטווח שלי אגב לקופסת כדורים יש מס' תגי מחיר.
תג ליורה מזדמן
תג ליורה קבוע (חבר מועדון)
תג לחבר הסליק.
תג ליורה מזדמן
תג לחבר הסליק.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
Webart כתב:אנונימוס,
חברך,
דביר חברי היקר,
אתה יודע כמוני אילו מלחמות ניהלתי באופן אישי כדי לנקות חלק ממובילי הירי המעשי מהאשמות מגוחכות שעמדו בפניהם ושלא בפניהם, בכללם נחום ויאיר אשר פעלו ופועלים רבות למען הענף - והרבה נעשה מאחורי הקלעים ומבלי ידיעת הציבור ובטובתו.
אינני מצפה לקבל את תגובתם לדברים הנכתבים תחת שם בדוי, שים לב להתייחסותי בהמשך,,
הבעיות הכואבות שנכתבו הועלו כבעיות ולא כטענות כלפי יאיר או נחום, גם הם פועלים תחת מגבלות ולא תמיד יכולים למתוח את המסגרת כדי לספק מענה אידיאלי לכל הצרכים.
ישנם אילוצים מסיבות היסטוריות וטכניות ומי שבקיא בענף יודע ומכיר אותם מבראשית ועד היום.
תמיד ראוי לשפר ולקדם ואני מלין על המצב אשר אנו עומדים בפניו ולא על מי שמוביל את המהלכים שנועדים לכבות שריפות ולהציל את היום.
זו בדיוק הבעיה בעיני, ההתנהלות של יורי ירי מעשי תחת ספרינקלרים לכיבוי שריפות.
חבל שדברי לא הובנו כהלכתם מלכתחילה (מן הסתם לא העברתי את דברי אל הכתב כראוי).
הסיבה בגינה אני כותב פה באתר תחת שם בדוי נובעת מחוסר רצון שלי למקד סביבי פולמוס מיותר במסגרות ומועדים שאינם מתאימים לכך. צא וחשוב איך תראה עבורי תחרות בה אשתתף לאחר פרסום דברי קולמוס העוסקים בנושאי האשכול הנוכחי, חלק ניכר ממכרי בענף וחלק שגם לא מכירים, ימצאו זמן לדיון, התפלמסות ועסקנות מסוג זה או אחר סביב הנושא המדובר.
אני לא פה בשביל הבאז, לא בשביל לקדם אג'נדות פוליטיות אלא כדי לעסוק בספורט ולהנות מחברת אנשים שחברתם יקרה לי.
על מנת לסבר את העין ולשים פרופורציה לאלמוניות - כאשר רציתי להעלות דברים \ תקלות \ מענות \ ת"ש בפני יאיר או נחום העליתי אותם תמיד בפניהם ותמיד קבלתי מענה בין אם הסכמתי עמו ובין אם לאו, אך תמיד קבלתי תשובה והתייחסות.
ושאלה אחת קטנה (סליחה על התמימות): מדוע דבר האשכול צריך לפגוע באלמונימיות שלי ?
שבת שלום ול"ג בעומר שמח
מי אמר אני ולא קיבל ?
שרקן כתב:איתמר
תג ליורה מזדמן
תג לחבר הסליק.
מצטער אבל בלבלת אותי עם רד-דוט.
אני מעולם לא טענתי שיש תיאום מחירים.... רק קיטרתי על המחיר הגבוה...
א.
- תרמתי למען הסליק

שלום חברים ,גרתי באמריקה הגדולה במשך שנה.
ואיך שאתם מבינים תחומי היתענינות שלי לא הישתנו.
גרתי במדינת New Mexico
שהיא מדינת הפסיכים מכל מיני סוגים.לא ראיתי מחירי תחמושת שאתם מדברים.
תחמושת ממפעלים לא זולה בכלל,אני לא זוכר במדוייק .זולה היא התחמושת שממלים.
ואיך שאתם מבינים תחומי היתענינות שלי לא הישתנו.
גרתי במדינת New Mexico
שהיא מדינת הפסיכים מכל מיני סוגים.לא ראיתי מחירי תחמושת שאתם מדברים.
תחמושת ממפעלים לא זולה בכלל,אני לא זוכר במדוייק .זולה היא התחמושת שממלים.
- סליקאי ארד

אני לא מהמתלוננים, אולי כי אני צורך מעט מאוד תחמושת, אולי כי בעולם קפיטליסטי של ביקוש, היצע ודרישות השוק - המחירים אמורים להגיע לבד למחיר השוק הכדאי עדיין למוכר ועם זאת - נמוכים עפ"י התחרות.
כן, אם המחיר היה נמוך יותר, הייתי צורך יותר כדורים,
כן, אם היתה לנו יכולת להתארגן היינו משיגים מחיר טוב יותר,
אבל זה לעולם לא יקרה כאן, הישראלים אוהבים לקטר, אבל לא ממש מוכנים ליותר מזה כדי להוריד את המחירים. זה נכון לגבי כל התארגנות צרכנית שהיתה כאן מאז ומעולם.
תיקון קטן לרד-דוט, קראתי שבדקת את מחיר שער הדולר, אבל מה שהיית צריך לבדוק הוא שער הנחושת והמתכות. זו בורסה אחרת לגמרי, ואכן, בשנה וחצי האחרונות עלה מחיר הנחושת ב150%, הדולר משפיע גם הוא, אבל לא פחות ממנו - חומרי הגלם.
כן, אם המחיר היה נמוך יותר, הייתי צורך יותר כדורים,
כן, אם היתה לנו יכולת להתארגן היינו משיגים מחיר טוב יותר,
אבל זה לעולם לא יקרה כאן, הישראלים אוהבים לקטר, אבל לא ממש מוכנים ליותר מזה כדי להוריד את המחירים. זה נכון לגבי כל התארגנות צרכנית שהיתה כאן מאז ומעולם.
תיקון קטן לרד-דוט, קראתי שבדקת את מחיר שער הדולר, אבל מה שהיית צריך לבדוק הוא שער הנחושת והמתכות. זו בורסה אחרת לגמרי, ואכן, בשנה וחצי האחרונות עלה מחיר הנחושת ב150%, הדולר משפיע גם הוא, אבל לא פחות ממנו - חומרי הגלם.
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
George Orwell
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד