מחירי התחמושת

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי itamar » 27 מאי 2005, 18:19

דורגל כתב:תיקון קטן לרד-דוט, קראתי שבדקת את מחיר שער הדולר, אבל מה שהיית צריך לבדוק הוא שער הנחושת והמתכות. זו בורסה אחרת לגמרי, ואכן, בשנה וחצי האחרונות עלה מחיר הנחושת ב150%, הדולר משפיע גם הוא, אבל לא פחות ממנו - חומרי הגלם.

לפי כתבה אחת שהייתה ביומן השבוע מסתבר שהרבה מאד מהנחושת בעולם מגיעה היום לסין לצורך הפרוייקט של האולימפיאדה בבייג'ין. הנחושת הזו כולל את הכבלים של חברת החשמל, שלטי הנצחה ממצבות, ועוד כל מה שהעבריינים יכולים לעקור ממקומו למכור...

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי חבלני » 27 מאי 2005, 18:41

איתמר אים אתה צריך נחושת לכדורים,תפנה לבדואים בנגב הם מומחים להשגתו :wink: {ואולי תפתר בעית מחירי התחמושת..............סתתתםםםםםם :lol: }
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 27 מאי 2005, 20:07

trooper,

אין שום קשר בין מחירי התחמושת ו"גסיסת הענף" כפי שאתה קורא לה, לבין רישיון אקדח ל"נשיאה"!!! שום קשר! האם אנשי ירי מעשי בעלי רישיונות "החזקה" בבית, אינם יכולים לקחת את הנשקים למטווח ובחזרה, בליווי רישיון וכרטיס חבר התאחדות הקליעה?

הרי זאת המטרה!

זה שאתה רוצה להסתובב עם הנשק שלך - אינו קשור לירי מעשי. בשביל כך היה בעבר תבחין "הגנה עצמית" שבוטל. אם הרישיון שלך בגדר נשיאה, מה טוב! ויותר מכך, אני כן מאמין שמי שמתאמן באופן קבוע, צריך לשאת נשק ולא בעלי תבחין 96 וכו' שיורים רק בחידושים.

שלא תבין לא נכון, אני לא בעד לבטל רשיונות או להמירם ל"החזקה", אך שוב, אין קשר בין הרשיונות, מחירי ותחמושת והגסיסה.

האם דם חדש לענף בתלוי ברישיון נשק ל"נשיאה"????? אם זהו המצב, אז אני מניח שמדובר באנשים שרוצים להצטרף לירי מעשי בשביל רישיון, ואם כך, הייתי מעדיף "דם" אחר!
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 27 מאי 2005, 20:30

סייברוש,

מעבר בין סטטוס "החזקה בבית" לסטטוס "נשיאה", אינו כואב אלא לכיסו של הבעלים, יש לבצע 5 מטווחים (עלות כניסה למטווח + עלות 50 כדורים) בסופם מקבלים אישור ממנהל המטווח וחתימת המדריך, ניגשים למה"פ וממירים לנשיאה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Cybrosh » 28 מאי 2005, 03:16

היי נועם,

מודע לפרוצדורה, ואם לא טועה יש לבצע אותה בתקופת זמן מסויימת ומוגדרת.

אך לא לכך התכוון המשורר.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 28 מאי 2005, 08:44

סייברוש

תקשיב טוב

אנחנו במדינת ישראל !!!

כמו שאני סבור שיושבי הספר (וכן ההתישבות היא ערך) צריכים לקחת חלק בהגנה על עצמם וסביבתם.

אני סבור שכל לוחם הגר בת"א (שם היו הרבה יותר פיגועים מאשר אצלנו) רשאי וצריך לשאת נשק כשהוא מאומן כראוי.

ואם לשם כך ישמש הירי המעשי כטריגר הרי שצריך לעודד אותו.

להלן העברה שעשיתי מאשכול ישן (עד שתלמד אותי להדביק קישורים כמו שצריך)

באשכול ישן מאד כתבתי :

מי יכול להעלות לכאן 1/2 כוס מלאה ?

בזכות הירי המעשי ורק בזכותו הפכו האוזניות והמשקפיים לחובה בכל המטווחים.

בזכות הירי המעשי ורק בזכותו שדרג עמי שראל את הברטה טוטו ל 9 מ"מ ומעלה.

בזכות הירי המעשי ורק בזכותו החלו הדרכות הירי של משרד הפנים עם המון כוונת טובות (הדרך לגהינום) וביצוע גרוע.

לירי המעשי חדרו גורמים "חמדניים" שהסיגו אותו אחור.

כל התקדמות תהיה רק בזכות / בגלל ובעזרת הירי המעשי .

קצב ההתקדמות יעלה ככל שהחמדנות תרד ואני לא מדבר על שכר הוגן שמגיע למי שמשקיע.

ונעניתי :
אילן ידידי היקר ...מילים כדורבנות. אנחנו יודעים את זה , (אנחנו הירי המעשי)
אבל , ה ם לא!!
וזה עצוב שעד עכשיו לא השכילו להבין ולהפנים. אולי לא הסברנו טוב.?

חזון אחרית הימים שלי סייברוש :

כל מבקש נשק חדש יעבור לפחות 30 שעות הכשרה ויבחן ע"י מדריך בכיר !
(ירי מעשי מקוצר ללא נושא החוקה והציוד הייחודי) נושאים ותיקים ידרשו לבוחן רמה שונה מהמצחיק של היום וכל נכשל יידרש לקורס ואו ויתור.
כל שנה כמו טסט יהיה חייב כל יורה להעביר נשקו בדיקת נשק!
(אם המדריך שלו היה נורמלי הוא ינצל את ההגעה גם לאימון)
אנשים שאינם עונים לתבחינים ורוצים נשיאת נשק יהיו "חייבים להיות פעילים בירי מעשי".
עד כאן על פרטיים ולא על נושא חברות ששם חייבים טיפול שורש.
מצב זה יגרום מחד ל 50% מנושאי הנשק להיפטר ממנו (צורך לעמוד ברמה מבצעית והכשרה יקרה) ומאידך לתוספת נושאי נשק מיומנים שהיום נבצר מהם לשאתו והגדלת הירי המעשי (מה שיחייב ליצור תחרויות ברמות שונות).

המספר הגדול של יורי ירי מעשי יתאגד (אפשר תחת עמיחי לאחר שינוי שורה אחת בתקנון) כגוף נושאי נשק במדינתנו ויפעל בשני מישורים :
1. הכרה של הפוליטיקאים בזכותנו לסייע למרכיב הבטחון שתמורתו הורדת מיסים.
2. לפעול להפרטת מפעל יצחק ושבירת הלינקג' הקיים היום בין הייצור לשיווק.
נראה לי שתוצאתו של סעיף 2 תתרום לקלעים, לסוחרים שיוכלו למכור יותר זול ויותר כמות. למעט גורם אחד.

הירי המעשי כל עוד לא פרץ השלום המיוחל הוא צורך של מדינתנו - נכשלנו בבמה הפוליטית שרואה בכל "מנושק/ת" רוצח נשים בפוטנציה!

שבת שלום
בתקווה שיום אחד הירי המעשי יוכל להוביל את החזון.
אילן
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 28 מאי 2005, 09:55

אילן,

החזון שלך הוא נהדר, פרט לעניין שנשיאת נשק תהפוך להיות פריבילגיה לעשירים (מה שלמעשה ספורט הירי המעשי היום)...אבל אני מניח שעם עוד קצת מחשבה גם את זה ניתן יהיה לפתור.

הבעיה היא איך הופכים את החזון הזה למציאות. אני מאמין שניתן, רק צריכים לקום ולעשות מעשה ואפילו אם נשיג רק 10% מהחזון שלך אז מצבנו ישתפר במאות אחוזים ממה שהוא היום.
הארץ מלאה בכאלה שיום אחד החליטו לקום, לעשות מעשה ובכך לשנות גזירות הרבה יותר גרועות מזה... קח את ויקי כנפו לדוגמא. אז מה הצעד הבא???

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גלוקי » 28 מאי 2005, 10:17

איתמר .

ויקי כנפו לא עשתה כלום חוץ מאשר ללכת מאות קילומטרים ולהצטלם ערומה.

פרבילגיה לעשירים? אני לא חושב, נכון שיש אקדחים בעשרות אלפי שקלים וכך יש גם מצלמות

ותחביבים אחרים. ואני מאמין שלמי שאין מזומנים או אפשרות לאשראי מסתפק במה שיש ועדיין

יורה בסדר גמור . כל יורי הגלוק והציוד הפשוט.

אולי פרבילגיה למחזיקי הנשק להנות ממנו ולא להחזיקו בין הסדינים .

עשירים ? אולי בעלי יכולת רגעית יותר מאחרים .

עמוס
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 28 מאי 2005, 10:40

חברה לאיתמר זיכרון (64?) קטן וקצר.

הוא לא זוכר מה היה כאן קודם!

מי יכול לשים לו תמונה של חצי כוס מלאה?

תודה

אילן
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Colonel » 28 מאי 2005, 11:04

1. הכרה של הפוליטיקאים בזכותנו לסייע למרכיב הבטחון שתמורתו הורדת מיסים.
2. לפעול להפרטת מפעל יצחק ושבירת הלינקג' הקיים היום בין הייצור לשיווק.
נראה לי שתוצאתו של סעיף 2 תתרום לקלעים, לסוחרים שיוכלו למכור יותר זול ויותר כמות. למעט גורם אחד

אילן, אתה מוכן להסביר להדיוטות ?
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 28 מאי 2005, 12:35

אילן,

אני מסכים איתך ב-99%, חזון אחרית הימים שלך הוא בדיוק מה שצריך.

אך, בדבר אחד אני לא מסכים, והוא הירי מעשי בתור trigger.

אני בעד תבחין ללוחמים, גם כאלה שגרים בת"א, גם כאלה שיוצאים מהצבא, וגם כאלה שסתם רוצים נשק - כל עוד עוברים לפחות חלק מחזון אחרית הימים שלך.

לצערי, ולצערנו הרב, משרד הפנים והמדינה לא מסכימים על כך, ולכן, לא קיימים תבחינים בגין מטרות אלו(או בוטלו) - וחבל.

ירי מעשי תרם ותורם רבות לנושא הנשק בישראל וחבל שהרבה לא מודעים לכך. ולעומת התהייה, אני חושב שאנחנו מסבירים יותר מדי טוב, שהרי הצד השני לא תמיד מעוניין לשמוע וזה לא מעניין אותו - עד שלפחות ישתנו הרוחות.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 28 מאי 2005, 13:29

דוגמא הפוכה ...

ציטוט מתוך העיתון "כול אל ערב" - ציד קטלני: תושבי בית ג'אן לא יכולים יותר. אחרי שחמישה מתושבי הכפר נהרגו במהלך עשרת החודשים האחרונים בתאונות ציד, הם חשים שהמשטרה אינה עושה דבר בעניין. לדבריהם, הם פנו למשטרה לא אחת בבקשה שתוציא את כלי הנשק מהכפר, אך ללא הועיל. לדעתם העניין פשוט - המדינה מעדיפה שכלי הנשק יישארו בידי התושבים, שכן מדובר באינטרס כלכלי: חידוש רשיון לכלי נשק עולה למעלה מ-4,000 שקלים חדשים והאגרה מעשירה את קופת המדינה.

הדיון בנושא זה שב ועלה השבוע לאחר מותו הטראגי של השייח סאלח דחרוג', בן 57. השייח דחרוג' נורה במהלך תאונת ציד, וההמונים שליוו אותו מקווים שזאת תהיה התאונה האחרונה, אך יודעים שהסיכויים לכך קלושים
.

המקור -

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3091247,00.html
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 28 מאי 2005, 13:56

אילן,

יכול להיות שיש לי זיכרון קטן וקצר...ויכול להיות שאני סובל מעוד כמה מגבלות שיכליות כאלה או אחרות... :oops:

אבל אתה העלת פה את החזון שלך, ומה שאני אמרתי זה "יללה למה לא, בואו נגרום לחזון שלך לקרות..." אז מה הקשר בין זה לזיכרון שלי :?: תמונה

ולעמוס,

אילן הציע שכל אחד שרוצה רשיון נשיאה ללא עמידה בתבחינים יחויב בפעילות שוטפת בירי מעשי. ציטוט:
"....אנשים שאינם עונים לתבחינים ורוצים נשיאת נשק יהיו "חייבים להיות פעילים בירי מעשי".
עד כאן על פרטיים ולא על נושא חברות ששם חייבים טיפול שורש.
מצב זה יגרום מחד ל 50% מנושאי הנשק להיפטר ממנו (צורך לעמוד ברמה מבצעית והכשרה יקרה) ומאידך לתוספת נושאי נשק מיומנים שהיום נבצר מהם לשאתו והגדלת הירי המעשי (מה שיחייב ליצור תחרויות ברמות שונות)...."

הוא גם ציין שעלות תהייה גורם ל-50% מהנשירה.... ועל זה אני אמרתי שזה יהפוך את זה לפריבילגיה של עשירים.
מה שהתכוונתי זה שכדי שהפתרון של אילן (שהוא דרך אגב נראה לי מאד) יהיה מושלם יהיה צורך במענה גם לאלה שהפרוטה לא נמצאת בכיסם.

ולגבי ויקי כנאפו..נכון..היא הלכה רק כמה מאות קילומטרים ורק הצטלמה ערומה כדי לקדם את האג'נדה שלה...
לדעתי היא עשתה הרבה יותר ממה שאני עשיתי או עוד הרבה אחרים כדי לקדם את האג'נדה שלהם. זה הכל...

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גלוקי » 28 מאי 2005, 18:08

איתמר .

אם יש לך ביטוח חיים אני מציע שתתבע אותו על טימטום יתר.

אם אין לך ביטוח חיים אז אנחנו נמשיך לסבול אותך.

עמוס
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הצעדן » 28 מאי 2005, 18:58

עמוס, אולי גם אני לא התפוח הכי מבריק בערימה, אבל אני חייב להודות שגם לא הבנתי :shock: .
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד