קורס ירי לצעירים.

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

קורס ירי לצעירים.

על ידי AdabiSi » 01 יוני 2005, 14:25

שלום, אני עוד מעט בן 17 והגיוס קרב ובא...
אחת הדילמות שבאות עם הגיוס היא: מה להיות בצבא?!
אחד התחומים שמעניינים אותי מאד הוא צליפה, ואם אני אבחר במסלול קרבי בצה"ל אני ארצה להיות צלף. אז. בכדי שיגדלו סיכויי להיכנס לקורס שכזה ואכן להפוך לצלף אני צריך להתאמן.
מישהו יודע על קורסי ירי לצעירים כמוני ? אפילו מעבר לרובי אוויר, כמו עם קרבין וכאלה...
?
תודה.
אם תרוץ, אתה רק תמות עייף . +
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי nitz » 01 יוני 2005, 15:51

קודם כל, ברוך הבא לסליק...

יש קורס ירי מעשי, אבל הוא עוסק באקדחים (לא תצטרך את זה לצליפה, אבל לא יזיק ניסיון גם בזה)

מה שרלוונטי לצליפה, זה הצטרפות למועדון קליעה או מועדון גדנ"ע קליעה.
בחלק מהמועדונים יש רק מטווח אוויר. בהרבה יש גם מטווח 50 מטר, שבו תוכל לירות ברובה קליבר זעיר.
במועדוני הגדנ"ע אפשר גם לירות עם רובים לא אולימפיים (רובים צבאיים מוסבים לקליבר זעיר-יש את המאוזר והאם 16). בלי עזרים שקלעים משתמשים בהם, כמו כל חייל, וזה לדעתי מה שאתה מחפש.
(לא אמורה להיות בעיה גדולה בירי עם אם 16, לקלעים שיורים רק ברובים אולימפיים, וכבר מבינים טוב את עקרונות הירי-אולי יצטרכו קצת זמן להתרגל-כך שלא משנה אם תצטרף למועדון קליעה/גדנ"ע. כמו כן, ה"בוחן" נעשה לאחר זמן מה בצבא, ככה שאתה צובר במהלך השירות ניסיון מסוים בירי)

אני חושב שהמחיר להצטרפות למועדון גדנ"ע הוא קצת מעל 300 שקל לשנה, אבל ייתכן שאני לא מעודכן.

מומלץ בחום.

(נ"ב-נושא ההודעה אינו קשור לירי מעשי. היה כדאי לשלוח את ההודעה לפורום הנשק/ירי אולימפי)
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי דורגל » 01 יוני 2005, 19:55

מצטרף להמלצה של קודמי,

עצם העובדה שאתה מכיר את עקרונות הבליסטיקה ושיש לך ניסיון קודם - תעלה את סיכוייך פלאים. זה לא משנה במה תירה במועדון הקליעה, מאחר וכל ניסיון וידע, שחוברים לרצון - יסייעו לך אצל קצין המיון.

נ.ב. לניטז - הוא אכן כתב את זה בפורום נשק. הכתובת הנכונה.
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי riko » 02 יוני 2005, 00:23

אדביסי (???)

אכן אין מקום טוב יותר ללמוד בו את עקרונות הקליעה והצליפה מאשר מועדוני הקליעה,
היסודות אשר תרכוש בקליעה ברובה אויר יעלו על כל דרך אחרת ללימוד הנושא,

אם אתה גר באזור המרכז אני מזמין אותך להתנסות אישית עם הדרכה צמודה ולתת לך הסבר מעמיק כיצד הירי האולימפי יכל לתרום לך לעתיד. ואם אינך מבין תושבי המרכז , אשמח להפנות אותך למועדונים באזורך ולחבר בינך לבין אנשי המקצוע שם

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 02 יוני 2005, 05:19

דורגל כתב:נ.ב. לניטז - הוא אכן כתב את זה בפורום נשק. הכתובת הנכונה.

הוא לא. ההודעה הועברה לכאן על-ידי.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי AdabiSi » 03 יוני 2005, 16:09

טוב, תודה על התגובות.
אז לפי מה שהבנתי לפי עומדות האפשרויות:
-מועדון קליעה. שבו יש ירי עם רובי אוויר וקליברים קטנים והאפשרות להתאמן בחופשיות תוך כדי מתן הדכה. ?
-גדנ"ע. גדוד נוער עיברי, מטעם הצבא? מאיפה אני יכול להשיג מידע נוסף. (ממכם אולי?)
הגדנ"ע בא לאמן?

המפתח להצלחה הוא אימון, הגדנ"ע נשמע יותר מגוון אבל אני מחפש מקום לאימון ולא רק לנסיון בנשק(באתי , יריתי שבוע, הלכתי הביתה) אשר יתרום לי פחות מאימון קבוע של פעם בשבוע או אפילו יותר. :roll:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי riko » 03 יוני 2005, 17:00

מועדוני הקליעה של הגדנ"ע ושל קבוצות הספורט הם המקום לאימון קבוע .. עם הדרכה רצינית ויכולת להתקדם (והעלות נמוכה ..)
אין ספק שבמועדון קליעה של קב' הספורט תוכל לקבל את הידע הרציני והמעמיק ביותר בנושא הקליעה,
עם זאת גם מועדוני הגדנ"ע מקנים בסיס איכותי של עקרונות הקליעה, בגדנ"ע נערכות גם פעילויות נוספות הקשורות להכנה לצה"ל , אלו יכולות לסייע מאוד בהפחתת ה"הלם בקו"ם" ובהבנה של המערכת הצבאית - מומלץ .

לפי דבריך נראה כי מעניין אותך יותר לקבל ידע בנושא קליעה מאשר להתמקצע בענף הספורט האולימפי ולכן הייתי ממליץ לך להצטרף למועדון גדנ"ע שם תלמד את עקרונות הקליעה ותוכל להתנסות בצורות שונות של ירי ובנשקים שונים, תוכל גם להתאמן עד לגיוס ולשפר את היכולות שלך עם הזמן (ואם תרצה תוכל גם להשתתף בתחרויות השונות של מועדוני הגדנ"ע ..)

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

dgfdg

על ידי eld453 » 03 יוני 2005, 21:39

יש רק בעיה אחת, קטנה.
בצבא לאו דווקא תהיה מה שאתה רוצה להיות.

מה לעשות.... אולי אתה יותר מתאים לסחוב את המא"ג...

בהצלחה בכל מקרה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי AdabiSi » 05 יוני 2005, 11:09

אני אלך לברר על הגדנ"ע, איך שהצגתה את זה, זה נשמע לי הדבר שאני מחפש.

שמע אחי, אם אני אבוא להם (לצבא) עם פרופיל97 , אני אלך לקרבי, ואם ככה, אז אני יכול להגיד להם שעברתי קורס קליעה בגדנ"ע ושאני כבר מאומן באיזו שהיא צורה.
נקווה לטוב. :) .
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי nitz » 06 יוני 2005, 01:13

riko כתב:אכן אין מקום טוב יותר ללמוד בו את עקרונות הקליעה והצליפה מאשר מועדוני הקליעה,
היסודות אשר תרכוש בקליעה ברובה אויר יעלו על כל דרך אחרת ללימוד הנושא,
שחר

למה דווקא רובה אוויר, ולא רובה קליבר זעיר בשכיבה (ואולי גם שאר המצבים)?
AdabiSi כתב:-מועדון קליעה. שבו יש ירי עם רובי אוויר וקליברים קטנים והאפשרות להתאמן בחופשיות תוך כדי מתן הדכה. ?
-גדנ"ע. גדוד נוער עיברי, מטעם הצבא? מאיפה אני יכול להשיג מידע נוסף. (ממכם אולי?)
הגדנ"ע בא לאמן?

המפתח להצלחה הוא אימון, הגדנ"ע נשמע יותר מגוון אבל אני מחפש מקום לאימון ולא רק לנסיון בנשק(באתי , יריתי שבוע, הלכתי הביתה) אשר יתרום לי פחות מאימון קבוע של פעם בשבוע או אפילו יותר.

זה לא קורס של שבוע, אלא חוג של שנה (וציינתי את זה בהודעה שלי), והכוונה שלי לניסיון בנשק זה לא התנסות חד פעמית, אלא ניסיון (שנצבר משימוש רב) ויש הבדל.
אני לא בטוח איך מתנהלים הדברים במועדוני הקליעה (אני משער שהקלעים המנוסים עוזרים לקלעים החדשים), אבל אני יודע שבמועדוני הגדנ"ע, יש מדריכי קליעה של הצבא ומפקדי מטווח ותיקים עם הרבה ניסיון, והם עובדים עם החניכים
AdabiSi כתב:שמע אחי, אם אני אבוא להם (לצבא) עם פרופיל97 , אני אלך לקרבי, ואם ככה, אז אני יכול להגיד להם שעברתי קורס קליעה בגדנ"ע ושאני כבר מאומן באיזו שהיא צורה.

1. סתם הערה...לקרבי לא חייבים 97 (97 זה ליחידות מובחרות...אפשר פרופיל נמוך יותר-82, ואני לא בטוח אם גם 72)
2. להגיד שעברת "קורס קליעה" (זה בעצם חוג) אולי רק ישפר את הסיכויים שלך להיות מועמד (שזה גם דבר טוב), ועדיין תצטרך לעבור בהצלחה בוחן קליעה בשביל להתקבל לקורס. יכול להיות שכשתתגייס, יהיה תיאום בצה"ל כך שקלעים ממועדוני קליעה/גדנ"ע קליעה יאותרו בקלות לקורס צליפה...(זה יותר תקווה ממידע מבוסס :? )
נ"ב-קיים עוד "מקצוע" שאולי כדאי לך לחשוב עליו-הקלע, שפועל בטווחים קצרים יותר משל הצלף, אבל ארוכים יותר משל חייל רגיל. יש עוד הבדלים משמעותיים יותר מטווח (בינתיים אני לא אפרט...קצת חורג מהנושא).

בקשר למידע שביקשת, כדאי שתציין בפרטי או בגלוי מאיפה אתה, כדי שנוכל לכוון אותך למטווח (שיש בו פעילות גדנ"ע) הקרוב אליך. (וכבר ציינתי שהמחיר הוא בסביבות 300 שקל לשנה)

וסתם משהו לסיום, תחת השפעת השעה המאוחרת...
nitz כתב:במועדוני הגדנ"ע אפשר גם...וזה לדעתי מה שאתה מחפש

AdabiSi כתב:אני אלך לברר על הגדנ"ע...זה נשמע לי הדבר שאני מחפש

"אמרתי לך" :wink:
(ולחובבי star wars, השילוב בין הציטוטים מהווה "בדיחה" שנייה)
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי AdabiSi » 06 יוני 2005, 22:09

מה זה קלע? הייתי רוצה לדעת יותר...
אני גם באזור פ"ת... שיא המרכז. 8) [/quote]
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אילן ב » 11 יוני 2005, 06:21

AdabiSi כתב:מה זה קלע? הייתי רוצה לדעת יותר...
אני גם באזור פ"ת... שיא המרכז. 8)
[/quote]

אשר למקום המגורים תנחומי...............

קח קו 531 מתחנה מרכזית פ"ת (להרצליה דרך צומת רעננה) רד במרכז רעננה מול יד לבנים לך 5 דקות צפונה ותגיע למועדון הגדנ"ע הטוב בארץ אחרי רחובות.
בהצלחה
אילן
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי bambi » 11 יוני 2005, 07:01

שלום ובוקר טוב לרפתן מהבית.

אם תנחומים על מקום המגורים אתה מביע, דע לך שפ''ת רשומה בספר השיאים
של ''גינס'' כעיר היחידה בעולם שתחנת מכבי האש שלה נישרפה...

תודה
במבי :cry:
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 11 יוני 2005, 08:50

א. ידוע
ב. לא ברור לי מה בדיוק היה הקשר שלך לארוע אני רק יודע שהיה איזה קשר.

אגב בעקבות האירוע בנו להם תחנה חדשה והרסו את האמפיתאתרון.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Webart » 11 יוני 2005, 15:57

אילן,
כמי שגר רוב חייו מול תחנת הכיבוי והאמפיתאטרון (הידוע בכינויו קולנוע אורון) קבל תיקון:
א. התחנה שנשרפה היתה התחנה הראשונה בפ"ת, ברחוב חפץ חיים, עוד בימים שרוב הכבאיות היו מבוססות סוסים ומשאיות עתיקות.
ב. התחנה הקודמת שכנה בסמיכות לאמפיתאטרון, ברחוב רוטשילד המוכר לך, ושני המבנים נהרסו בו-זמנית למען הקמת מגדל דירות ומרכז מסחרי, לתחנה ולאמפי לא היה קשר ואף אחד לא נהרס לשם הקמת השני.
ג. התחנה עברה כיום למבנה הסמוך לבית מד"א בפ"ת כחלק מהעברת כל שרותי החירום לנקודה אחת (לאו דווקא מרכזית בעיר).
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד