שרירי היד

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שרירי היד

על ידי רגלי 22 » 11 יוני 2005, 23:04

שבוע טוב לכל חברי הפורום הנכבדים .

שמתי לב אצל יורים מקצועיים . שהידיים שלהם נראות מאד שריריות . האם אכן חשוב לפתח את שרירי היד ע"מ לירות טוב יותר ? ואם כן אלו שרירים? ובאיזה תרגילים ?.

אשמח לשמוע חוות דעתכם .

חג שמח לכולכם

אריה
כשיורד גשם הוא יורד על הטובים והפושעים כאחד . אלא שהטובים נרטבים. מכיון שהפושעים גונבים להם את המטריה.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי בוני » 11 יוני 2005, 23:55

יד שרירית מדי, מפריע במיוחד בירי ביד אחת,כי אז טונוס השרירים גדול מדי וזה גורם לרעד.
אין ספק שהיד צריכה להיות חזקה ואת זאת תשיג ע"י אימון בהחזקת האקדח מול תו כיוון,
במשך דקה עד שתי דקות.ומנוחה של שלוש דקות ביניהם,במחזורים של שלש סדרות.
השיטה הפשוטה ביותר למתחילים היא.לצייר עיגול בקוטר 5 ס"מ,לעמוד במרחק של
3 מטר ממנו,כשאתה משתדל שהכוונות ישארו בתחום העיגול,
כאשר תצליח להחזיק כך 3 סדרות.תתרחק עוד מטר,וכך הלאה.
אימון כזה יפתח לך את השרירים הספציפיים להחזקה יציבה של האקדח.
בברכה
בוני. מדריך קליעה
BONI
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי trooperglock » 12 יוני 2005, 01:17

מחזק את דברי בוני, יד חזקה מדי תביא ללפיתה חזקה מייד ומייד אחר כך מגיע הרעד.

ממליץ להתאמן על גי'רו בשתי הידיים = בניית טונוס פחות או יותר אחיד.
נערך לאחרונה על ידי trooperglock בתאריך 12 יוני 2005, 15:28, נערך פעם אחת בסך הכל.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 12 יוני 2005, 05:05

לעניות דעתי הבילתי קובעת בעליל,,,,,
טונוס שרירים אינו קשור לגודל השריר או לחוזק השריר,,,,[טונוס=מתח]

ויד חזקה "מידי" אינה חיסרון ,,, ואין צורך עדיין בתירגל להפחתת כח מהיד היורה,,

מה שכן יש צורך ללמוד ללפות את האקדח בצורה נכונה [וכאן יש לפחות כמה תריסרים של מומחים לעניין]
ואכן לרוב היורים יש יד "בריאה" ,,,
ו
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

תשובה

על ידי יורם-אלדר שטיינר » 12 יוני 2005, 06:49

לחברים שלום :!: :P
אני רוצה להביא לידיעתכם תחום שלרוב האנשים אין שמץ של ידע :!: אז דבר ראשון ידיים חזקות מכנות יכול ירי יותר מדוייקת,וז לא רק כף היד זה מתחיל מהכתפיים דרך יד אחורית (תריספס), יד קידמית,(בייספס)
האמות, וכף היד. השלפנים במערב ידעו כבר אז מה צריך כדי לחזק את הידיים.
התרגיל היחיד שמאפשר לאמן את כל הידיים לסוג ספציפי לירי במיוחד זה פשוט . מנסרים מקל מטאטא באורך 40 ס"מ קודחים חור באמצה משחילים חבל דק מנילון באורך 1.3 מ' עושים קשר שלא יצה ועז קושרים לקצה משקולת של 1 ק"ג .עמדים עמידה ישרה רגליים פשוקות ברוחב ההגן , מרימים ידיים לגובה הכתפיים ל-90 מעלות שהמשקולת תהייה באויר ואז מתחילים לסובב את המקל כמעלית עד שהמשקולת נוגעת במקל . בשלב זה מתחילים להוריד את המשקולת בצורה מבוקרת עד שהיא מגיע למצב התחלה. אז עושים 1 דקה עד 2 דקות מנוחה מקסימום וחוזר חלילה, צריך לעשות 3 עד 4 חזרות מינימום שלוש פעמים בשבוע.(חברה שעבורם שהמשקולת קלה עבורם יעלו ל-2 ק"ג או יותר) ואני אומר למה השריר מקבל גירוי וצריך מנוחה כדי להפתח , אבל המנוחה לא יותר מ-48 שעות כי לאחר 48 שעות השריר חוזר למצבו הקודם ואז לא עשיתם דבר. אלדר ואני מתאמנים על תרגיל זה ואתם תשפטו גם בעיניים. אני מקווה שעזרתי ושיביא לתוצאות אתם יכולים לשאול את שלום אלפרין איך זה משפר נתתי לו מס' תרגילים והירי השתפר אצלו .ממני יורם שטיינר מאמן ומתאמן בחדר כושר :P :P :P אשמח לענות לשאלות לשיפור הירי :P
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אישגדול » 12 יוני 2005, 07:11

למי שמתעצל לקדוח, לקשור ולתלות משקולות, יש מכשיר יעודי למטרה זו. אני אוסיף תמונות בהמשך.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 12 יוני 2005, 10:40

באחת מנסיעותי לחו"ל נתקלתי באחת החנויות במעין כדור ג'ירו לאימון הידיים. לא קניתי בגלל שהמחיר נראה לי בזמנו גבוה מדי... המכשיר הזה שווה משהו?

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 12 יוני 2005, 14:18

קיימים תרגילים פשוטים וזמינים, המתוארים בצורה מצויינת בספר "האקדח", עמ' 186-188. מיותר לציין, שזהו ספר חובה לכל חובב נשק...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי נועם » 12 יוני 2005, 14:19

itamar כתב:באחת מנסיעותי לחו"ל נתקלתי באחת החנויות במעין כדור ג'ירו לאימון הידיים. לא קניתי בגלל שהמחיר נראה לי בזמנו גבוה מדי... המכשיר הזה שווה משהו?

א.

כן, שווה מאוד. מחזק מאוד את שרירי היד ללא הפעלת מאמץ רב. פשוט להחזיק ולנענע את היד.
(המחזיקה בכדור הג'יירו, לכל מי שחשב אחרת :wink: )
יש בארץ את המקוריים שעולים סביב 100 - 150 ש"ח לערך, וישנם הפשוטים של כ 20-50 ש"ח.
כדור פשוט עם מנגנון לא אמין יגרום לנזק למפרק שורש כף היד, לגידים ולשאר החיווט.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אישגדול » 12 יוני 2005, 14:32

והנה הוא המכשיר (תודה לאשתי על ההדגמה):
תמונה
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

תשובה

על ידי יורם-אלדר שטיינר » 12 יוני 2005, 15:46

ההלן חברים :!: :P
את מכשיר הג'ירו הצגתי לפני 15 שנים ,לא נתן לי את מה שאתם חושבים ורוצים להגיע לתוצאה אשר תתן לכם יכולת להחוז באקדח ביציבות מהכתפיים ועד לכפות הידיים. המכשיר שאני מציע עובד במקביל על כל החלקים הרצויים לירי .

אני מבקש מחברה שאין להם את הניסיון בתחומי הירי ואימוני כוח לשלול את רצוני לעזור :!: :!: :!:
המחשיר שלי הוא זול ועושה את העבודה מצויין . לי יש תוצאות בשטח בכל סוג של ירי אזרחי וצבאי. יורם שטיינר :P :P :P
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 12 יוני 2005, 18:33

יורמיקו,

לא הבנתי מבין השורות שנכתבו לעיל כי מישהו שולל את הצעתך... נהפוך הוא, על מנת לחזק את מערכות השרירים הנדרשות ישנן שיטות רבות ומגוונות, החל בשיטת המקל והמשקולת שהצעת, דרך שיטת המקל המשקולת והשולחן, עבור לכדור הג'יירו, עליות מתח, הפגת מתח ועוד תרגילים רבים...

מומלץ למי שמעוניין לחזק את השרירים הספציציים, להכיר קודם לכן את השרירים, את התחל והאחז (נקודות החיבור שלהם לעצמות הגרומות שלנו) את מה הם מניעים בגוף, ולחזק באופן מסודר קבוצות שלמות של שרירים אך לא לפסוח על אחרות על מנת להביא לאיזון בתנועה ושיפור היכולות הגופניות כולל שיפור יכולת סבולת לב ריאה, צריכת חמצן ועוד.. בקיצור, עולם שלם של ידע (מעלה תמיהה.. האם מכאן נגזר המשפט "ידע הוא כוח" ? אולי צריך להמליץ למכון וינגייט לאמצו כססמת מכירות .. :wink: )

מומלץ את האימון לבצע תחת השגחתו של מדריך ספורט מוסמך בעל הכשרה מתאימה.

(אגב, מדריכי הירי המעשי בוגרי וינגייט, לומדים כחלק מהכשרתם במכון את נושא האימון, השרירים, שיטות האימון וכו', אפשר להתיעץ עימם למי שמכיר ונגיש..)
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

fghds

על ידי eld453 » 13 יוני 2005, 14:29

כוח רב מידי מזיק?..... לא מכיר את הבעיה.
ולעניות דעתי, ככל שתהיה יותר חזק, בכל הגוף, רק תשפר את הירי.
כשהאקדח יושב בתוך ידך כמו בתוך חצובה, אתה פשוט פוגע מעולה, את כל המחסנית.

האמת, אני מכיר כמה ממש ממש חזקים, ואם פעם לא היו להם שום "רעידות".. (אני פשוט לא מאמין באגדה הזו)

מעבר לכך, ביקור קבוע בחדר כושר, ומעבר על כל הגוף, כמה שאפשר, ישפר פלאים את המצב,
ימצק את הגוף, ויתן לכם הרבה יותר יציבות וכוח לעמוד במאמץ הירי וכו, כך שמומלץ להתאמן על כל הגוף ולא רק על הידיים.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

תיזכורת

על ידי יורם-אלדר שטיינר » 13 יוני 2005, 15:14

ההלן חברה :!: :P
הייתה לי קלטת של אחד השלפנים המהירים בעולם ,אדם נמוך ושמן שמהירות השליפה ופגיעה היה ב-0.13 השניה. בראריון איזה אימונים הוא עושה ? הוא אמר ידיים בלבד עם מכשיר הישן והטוב שאני הזכרתי. נכון אימון נוסף בכל תחום יכול לעזור ולשפר את הירי, וזה מופנה לחברים שדחוקים בזמן או עצלים(בזמן).אז להתראות בתחרות ממני יורם שטיינר :P :P
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 13 יוני 2005, 16:02

היום בניתי מכשיר כזה.
בתור משקולת השתמשתי בבקבוק 1.5ל' של שתיה קלה מלא מים, ככה אני גם יכול לווסת את המשקל בצורה נוחה יותר..

עכשיו נותרה השאלה כמה פעמים ביום וכמה דקות צריך לתרגל כדי שהאימון יהיה אפקטיבי...?

תודה,

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד