רשיון נוסף
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
חברים
אולי זה כשל של משרד הפנים, אבל נתקלתי כבר יותר מפעם אחת באנשים שבאו לחדש רשיונות אצלי ונשאו מס' נשקים בתבחינים שונים כמו יישוב זכאי וכוחות בטחון, או יורה פעיל ומתנדב משא"ז.
במבי , בגדול אתה צודק, בקטן (למרות שאתה מצדד בטענתי) ההיגיון לא עובד כך, שאחרת כל תבחין שאתה עומד בו היה מאפשר לך לרכוש כמה כלי נשק שתבחר, אולם למעשה אתה מוגבל לנשק אחד עבור כל תבחין ..
אני עדיין חושב שאם אתה עומד במס' תבחינים, משרד הפנים מאפשר קבלת מס' רשיונות, בין אם בשל "יד ימין שאינה יודעת משמאלה" ובין אם בשל מדיניות מסודרת, תכל'ס בשטח זה קיים.
אני אשמח לבדוק את הנושא בעתיד הקרוב (אין לי כספת עדיין) ע"י הגשת בקשת רשיון לאחד התבחינים הנוספים בהם אני עצמי עומד (מלבד 96 ויורה פעיל שכבר יש לי
)
ודר"א - בעבר היה מוגדר בתבחין יורה פעיל כי ניתן לקבל רשיונות לשני נשקים בכל מקצוע קליעה בו היורה פעיל (יורה ירי מעשי שגם פעיל בירי האולימפי ברובה אויר וזעיר יכל לקבל רישיונות עבור שני אקדחים, שני רובי אויר ושני רובים זעירים)
אולם כיום, לאחר שהורידו את תבחין היורה פעיל, לא ברור מה אפשרי ומה לא .. אילן , יש לך אפשרות להאיר את עייני בנושא ?
שחר
אולי זה כשל של משרד הפנים, אבל נתקלתי כבר יותר מפעם אחת באנשים שבאו לחדש רשיונות אצלי ונשאו מס' נשקים בתבחינים שונים כמו יישוב זכאי וכוחות בטחון, או יורה פעיל ומתנדב משא"ז.
במבי , בגדול אתה צודק, בקטן (למרות שאתה מצדד בטענתי) ההיגיון לא עובד כך, שאחרת כל תבחין שאתה עומד בו היה מאפשר לך לרכוש כמה כלי נשק שתבחר, אולם למעשה אתה מוגבל לנשק אחד עבור כל תבחין ..
אני עדיין חושב שאם אתה עומד במס' תבחינים, משרד הפנים מאפשר קבלת מס' רשיונות, בין אם בשל "יד ימין שאינה יודעת משמאלה" ובין אם בשל מדיניות מסודרת, תכל'ס בשטח זה קיים.
אני אשמח לבדוק את הנושא בעתיד הקרוב (אין לי כספת עדיין) ע"י הגשת בקשת רשיון לאחד התבחינים הנוספים בהם אני עצמי עומד (מלבד 96 ויורה פעיל שכבר יש לי
ודר"א - בעבר היה מוגדר בתבחין יורה פעיל כי ניתן לקבל רשיונות לשני נשקים בכל מקצוע קליעה בו היורה פעיל (יורה ירי מעשי שגם פעיל בירי האולימפי ברובה אויר וזעיר יכל לקבל רישיונות עבור שני אקדחים, שני רובי אויר ושני רובים זעירים)
אולם כיום, לאחר שהורידו את תבחין היורה פעיל, לא ברור מה אפשרי ומה לא .. אילן , יש לך אפשרות להאיר את עייני בנושא ?
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
ריקו ובמבי מלומדיי
הבנתי את רוב מה שכתבתם. כך לפחות אני חושב..................
אך מילה אחת לא ברורה לי מה זה היגיון ?
שחר = בשלב זה עקב פעיילות ברוכה בעיקר של יאיר שלב ההבנות נשמר ותוכל לקבל נשק כקלע פעייל כמו בעבר. מה שצריך לשמור זה על הבטיחות (פולט אחד עלול להרוס עבודה של שנים) ועל השקט התעשייתי.
הבנתי את רוב מה שכתבתם. כך לפחות אני חושב..................
אך מילה אחת לא ברורה לי מה זה היגיון ?
שחר = בשלב זה עקב פעיילות ברוכה בעיקר של יאיר שלב ההבנות נשמר ותוכל לקבל נשק כקלע פעייל כמו בעבר. מה שצריך לשמור זה על הבטיחות (פולט אחד עלול להרוס עבודה של שנים) ועל השקט התעשייתי.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סיבה נוספת למיעוט מתן רשיונות נוספים הוא גניבת כלים מאנשים מחזיקי כלים מרובים ברשיון.
הגיונית נכון לבוא ולאמר שאם נמצאת כשיר ע"י המדינה להחזיק כלי נשק מה זה משנה כמה כאלו תחזיק.... מידת הסכנה לציבור טמונה בעצם האחזקה בכלל ולא בכמות............
אבל...........
אם יפרצו לביתך ויגנבו למשל 5 אקדחים המותלים באותו רשיון או ריבוי רשיונות ע"פ קריטריונים שונים הנזק הכולל מבחינה פלילית ובטחונית למדינה יהיה רב הרבה יותר מאשר גניבת כלי יחיד.
הגיונית נכון לבוא ולאמר שאם נמצאת כשיר ע"י המדינה להחזיק כלי נשק מה זה משנה כמה כאלו תחזיק.... מידת הסכנה לציבור טמונה בעצם האחזקה בכלל ולא בכמות............
אבל...........
אם יפרצו לביתך ויגנבו למשל 5 אקדחים המותלים באותו רשיון או ריבוי רשיונות ע"פ קריטריונים שונים הנזק הכולל מבחינה פלילית ובטחונית למדינה יהיה רב הרבה יותר מאשר גניבת כלי יחיד.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
טרופר
אתה חרופר?
אתה לא יודע שרוב הנשק המזיק למדינת ישראל מקורו בנשק צבאי ומשטרתי שדולף קבוע וכמעט לא מאזרחים?
מה לעשות עובדות............
לכן המשטרה דואגת ליחצן כל ארוע פלילי שבוצע בנשק אזרחי
אחד בלבד במהלך כל 2005 . לעומת 9 שאני יודע על נשק לא אזרחי (מידע אישתי)
(המשטרה גם לא מוסרת פרטים על עברות שנעשו בנשק צבאי ואו משטרתי)
אתה חרופר?
אתה לא יודע שרוב הנשק המזיק למדינת ישראל מקורו בנשק צבאי ומשטרתי שדולף קבוע וכמעט לא מאזרחים?
מה לעשות עובדות............
לכן המשטרה דואגת ליחצן כל ארוע פלילי שבוצע בנשק אזרחי
אחד בלבד במהלך כל 2005 . לעומת 9 שאני יודע על נשק לא אזרחי (מידע אישתי)
(המשטרה גם לא מוסרת פרטים על עברות שנעשו בנשק צבאי ואו משטרתי)
חבר isia זכור !
התבחין היחידי והראוי שצריך להיות הוא:
אזרח שומר חוק,בריא בנפשו,משרת או שרת בצה''ל .
רוב הנשק או כמעט כל הנשק הניגנב מקורו בצה''ל או ''מיובא'' דרך
מינהרות ''פילדלפי'' וכדומה.
ולאילן ידידי:יתכן שאינך זוכר היגיון מהוא, מאותה הסיבה שאני זוכר
שרדפתי אחרי בחורות אבל לכל הרוחות והשדים אני כבר לא זוכר למה???
במבי
אזרח שומר חוק,בריא בנפשו,משרת או שרת בצה''ל .
רוב הנשק או כמעט כל הנשק הניגנב מקורו בצה''ל או ''מיובא'' דרך
מינהרות ''פילדלפי'' וכדומה.
ולאילן ידידי:יתכן שאינך זוכר היגיון מהוא, מאותה הסיבה שאני זוכר
שרדפתי אחרי בחורות אבל לכל הרוחות והשדים אני כבר לא זוכר למה???
במבי
- סליקאי כסף

במבי, האם אתה רומז ששירות בצה"ל צריך להעניק לאזרחי ישראל זכויות בתחום הבעלות על כלי ירייה שאזרחים שלא שירתו בצה"ל אינם זכאים להן?
כל אחד יכול להמציא תבחינים שנוח לו. בשביל זה יש לנו מנגנון של ועדות שבוחנות עלות לעומת תועלת, לפחות בעיני השלטונות.
לפני שנה ישבתי עם כמה חברים של חברים בטיול עם הילדים והקשבתי בשתיקה לבחור מחונך שהסביר שאין לאזרחים מה לעשות עם נשק בכלל, שרק לשוטרים ואולי לכמה מתנחלים צריכים להיות אקדחים. הבלגתי לחלוטין, לא הבעתי דעה ובטח שלא גיליתי שהוא יושב ליד אדם חמוש. לדאבוני הרבה מהציבור חושבים כמוהו ("מנטליות של תאי גזים", סליחה על הביטוי), אך למזלנו רישוי כלי הירייה בארץ הוא לא מושא למשאל עם.
כל אחד יכול להמציא תבחינים שנוח לו. בשביל זה יש לנו מנגנון של ועדות שבוחנות עלות לעומת תועלת, לפחות בעיני השלטונות.
לפני שנה ישבתי עם כמה חברים של חברים בטיול עם הילדים והקשבתי בשתיקה לבחור מחונך שהסביר שאין לאזרחים מה לעשות עם נשק בכלל, שרק לשוטרים ואולי לכמה מתנחלים צריכים להיות אקדחים. הבלגתי לחלוטין, לא הבעתי דעה ובטח שלא גיליתי שהוא יושב ליד אדם חמוש. לדאבוני הרבה מהציבור חושבים כמוהו ("מנטליות של תאי גזים", סליחה על הביטוי), אך למזלנו רישוי כלי הירייה בארץ הוא לא מושא למשאל עם.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אילן, דבריך נכונים לגבי נשק ארוך ושאר אמל"ח, אך לגבי אקדחים למטרות פליליות הגנבות מבתים הם המקור העיקרי.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
מספר כלי יריה
אני לא מכיר אף אדם למעט מספר מצומצם של יורי ירי מעשי אשר קיבל יותר מרשיון אחד לכלי יריה ב5 שנים האחרונות אלא אם היה חריג בצורה יוצאת דופן והצליח לעבור את דרך החתחתים הידועה לכולנו
רוב האנשים שמחזיקים יותר מכלי יריה אחד אלו אנשים שעשו זאת לפני שנת 96
כיום אי אפשר להגיד שראיתי אפילו פעם אחת שבה משרד הפנים טעה לטובת מחזיק הרשיון אלא תמיד לרעת המחזיק ברשיון
בזכות מערכת האביב לא נוצרים מצבים שבהם משה"פ טועה או לא יודע מה עושה היד השניה ואפילו ההיפך הרבה פעמים הם יודעים מה היד השניה עושה ומשתמשים בזה רק כאשר המידע מועיל לפגוע בזכויות מחזיק הרישיון לדוגמא הקצאות תחמושת ליורי ירי מעשי וצלפי משא"ז
גם אני חושב שמי שעשה שירות צבאי או זכאי לרישיון לנשק לא צריך להיות מוגבל בכמות הכלים שהוא מחזיק אך לא נראה לי שזה יקרה בתקופה הנראית או לא נראית לעין
כיום אי אפשר להגיד שראיתי אפילו פעם אחת שבה משרד הפנים טעה לטובת מחזיק הרשיון אלא תמיד לרעת המחזיק ברשיון
בזכות מערכת האביב לא נוצרים מצבים שבהם משה"פ טועה או לא יודע מה עושה היד השניה ואפילו ההיפך הרבה פעמים הם יודעים מה היד השניה עושה ומשתמשים בזה רק כאשר המידע מועיל לפגוע בזכויות מחזיק הרישיון לדוגמא הקצאות תחמושת ליורי ירי מעשי וצלפי משא"ז
גם אני חושב שמי שעשה שירות צבאי או זכאי לרישיון לנשק לא צריך להיות מוגבל בכמות הכלים שהוא מחזיק אך לא נראה לי שזה יקרה בתקופה הנראית או לא נראית לעין
- סליקאי כסף

Re: מספר כלי יריה
aviadsi כתב:אני לא מכיר אף אדם למעט מספר מצומצם של יורי ירי מעשי אשר קיבל יותר מרשיון אחד לכלי יריה ב5 שנים האחרונות אלא אם היה חריג בצורה יוצאת דופן והצליח לעבור את דרך החתחתים הידועה לכולנו
אביעד
לא חולק על העובדות............
וכל מה שאנו חושבים לא משרד הפנים הוא הבעיה אלא מי שמעליו, (זה שכולנו ממנים) אשר ליוצאי צבא (ההולכים ומתמעטים) הנה עוד אפשרות להראות שעם ישראל מעריך את תרומתם.............
אבל אתה כמוני יודע גם למה זה לא יקרה.
אגב תוכנת אביב לטעמי הבלתי מבין במחשבים היא תוכנה בלתי ידידותית מציקה ומפגרת ולא שווה ת'כסף שעלתה.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
הדעה שלי
לדעתי משה"פ הוא כן הבעיה משום שאם היו מטפלים בתחום אנשי מקצוע ולא מי שמתעסק בנושא היום או אם לפחות היו שועים לעצות של אותם אנשים, אזי מעמד אותם האנשים אשר מתעשקים בתחום לא היה נמצא בתחושה של רדיפה מתמדת ונסיונות להצדיק כל תנועה ומהלך שלו מה גם שרוב צורת האכיפה פשוט מוטעית מבסיסה ובמקום לתקנה מהיסוד פשוט מטליאים וסותמים פרצות בצורה עקומה שלא לדבר על היחס שמקבלים מאנשי המחלקה כאשר פונים אליהם בבקשות עזרה פשוטות ורק מקבלים תשובות בסגנון לא אין אי אפשר לא יכול לא רוצה
ודוגמאות יש לי למכביר ולכל אדם העוסק באופן שוטף בתחום
שבת שלום לכוווולם
ודוגמאות יש לי למכביר ולכל אדם העוסק באופן שוטף בתחום
שבת שלום לכוווולם
- סליקאי כסף

אילן יודע מה הוא מדבר...משרד הפנים הוא לא הבעיה.
הממשלה, או יותר נכון השילטון ולא משנה בראשות מי זה יהיה, סימנו מאז רצח רבין כל נושא נושא נשק ברשיון כסכנה פוטנציאלית ליציבות המשטר בארץ, ומאז הם עושים את הכל כדי להדביר עד היסוד את הזן הנכחד הזה של אזרחים נושאי נשק.
יבוא אילן ויספר על אותו המקרה המצער שארע ב-1992, ועדת כאהן ודו"ח מבקר המדינה.. ואני אומר מה חדש? דוחו"ת חמורים מזה נקברו עמוק עמוק תחת הרים של בירוקרטיה...
אם היו מיישמים את כל דוח"ות מבקר המדינה וועדות החקירה שהיו במדינת ישראל (שמכילים ממצאים לא פחות שערוריתיים) באותה קנאות שיישמו את "הרפורמה בנשק" ב-1995, אז אולי היו יכולים לפטר את מבקר המדינה כי לא היו צריכים אותו יותר.
א.
הממשלה, או יותר נכון השילטון ולא משנה בראשות מי זה יהיה, סימנו מאז רצח רבין כל נושא נושא נשק ברשיון כסכנה פוטנציאלית ליציבות המשטר בארץ, ומאז הם עושים את הכל כדי להדביר עד היסוד את הזן הנכחד הזה של אזרחים נושאי נשק.
יבוא אילן ויספר על אותו המקרה המצער שארע ב-1992, ועדת כאהן ודו"ח מבקר המדינה.. ואני אומר מה חדש? דוחו"ת חמורים מזה נקברו עמוק עמוק תחת הרים של בירוקרטיה...
אם היו מיישמים את כל דוח"ות מבקר המדינה וועדות החקירה שהיו במדינת ישראל (שמכילים ממצאים לא פחות שערוריתיים) באותה קנאות שיישמו את "הרפורמה בנשק" ב-1995, אז אולי היו יכולים לפטר את מבקר המדינה כי לא היו צריכים אותו יותר.
א.
- תרמתי למען הסליק

אביעד יקירי
מהיכרות עם חלק מהנפשות הפועלות - רצונם לסייע גדול משלי....
הבעיה שיושבים עליהם שר+מנכ"ל+חכי"ם שלא לדבר על חכיות שרואות בכל נושא נשק כמוך רוצח נשים בפוטנציה (ואל תבלבל אותי עם עובדות היותך מתנדב ומגן העם - אתה רוצח נקודה) ובסופו של יום גם מבקר המדינה שיורד עליהם רצח לאחר כל רצח..........
אני לא יודע להגיד לסיביל סרוונט כזה תעשה מה בראש שלך ותפסיד את מקום העבודה, כי אני לא אוכל לתת לו משכורת חליפית אחרי שיוטס הביתה.
מה כן עושים בשקט ובעבודת נמלים, לובי בכנסת..........
ולפעמים אי איבוד זכויות גדול בעת הזאת מהשגת נוספות (העולם כולו נגדנו)
ואגב לא חשוב מה קורה הרי יגידו שהתאחדות הקליעה אשמה, אז מה אתה רוצה ממשרד הפנים?
מהיכרות עם חלק מהנפשות הפועלות - רצונם לסייע גדול משלי....
הבעיה שיושבים עליהם שר+מנכ"ל+חכי"ם שלא לדבר על חכיות שרואות בכל נושא נשק כמוך רוצח נשים בפוטנציה (ואל תבלבל אותי עם עובדות היותך מתנדב ומגן העם - אתה רוצח נקודה) ובסופו של יום גם מבקר המדינה שיורד עליהם רצח לאחר כל רצח..........
אני לא יודע להגיד לסיביל סרוונט כזה תעשה מה בראש שלך ותפסיד את מקום העבודה, כי אני לא אוכל לתת לו משכורת חליפית אחרי שיוטס הביתה.
מה כן עושים בשקט ובעבודת נמלים, לובי בכנסת..........
ולפעמים אי איבוד זכויות גדול בעת הזאת מהשגת נוספות (העולם כולו נגדנו)
ואגב לא חשוב מה קורה הרי יגידו שהתאחדות הקליעה אשמה, אז מה אתה רוצה ממשרד הפנים?
חבר isia זכור !
itamar כתב:אילן יודע מה הוא מדבר...משרד הפנים הוא לא הבעיה.
א.
אז לא היה לאף אחד מאיתנו נשק ולא ירי מעשי ולא משא"ז - וספק גם אם ההיתה מדינה.
מה שצריך הוא לא עוד מבקר מדינה אלא מדינה עם בקרה יומיומית וקצת עבודה עם הראש לא רק לעשיית ממון.
חבר isia זכור !
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד