מטוח באקדח בשביל היתר לאבטח טיולים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי riko » 25 יוני 2005, 13:12

אילן
המשך בדרכך !!

ולגבי הטיולים, לא ראיתי (אולי אני צריך להחליף משקפיים ..) בחוזר כל איסור ללוות עם אקדח .. יותר מזה , מאבטח מוס"ח בעל תעודה רשאי ללוות טיול עם הנשק בו עבר הכשרה (אקדח ..)
מורה לשל"ח - אקדח (לא הבנתי מה זה "3.1.4 מורה של"ח בעל נשק פרטי ברשיון הנשק שלו כתוב שהוא רשאי לשאתו בתפקיד" האם יש ברשיון פרטי הערות כאלו ??)
וגם למאבטחי הטיולים רשום בתעודה שהם רשאים ללוות עם קרבין/אקדח בתנאי שעברו הכשרה מתאימה בכל אחד מהם.
האיסור היחיד הנו באמת לגבי אזרח נושא נשק פרטי

נראה לי שהנשק הנדרש לליווי נקבע ע"י המשרד לתיאום טיולים , הלא כך ???

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 25 יוני 2005, 15:08

riko כתב: נראה לי שהנשק הנדרש לליווי נקבע ע"י המשרד לתיאום טיולים , הלא כך ???
שחר

שחר, ראה קביעת מספר וסוג הכלים הנדרשים בהתאם לאיזור הטיול -

http://www.education.gov.il/edun_doc/sb9h6_2_6.htm
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 25 יוני 2005, 17:13

ריקוסוביץ'

השאלה שנשאלה ע"י אזרח - איזה אימון אני צריך לעבור באקדח ע"מ ללוות טיול !
על זה התשובה היא - אין חיה כזו...........

לגבי מדריך של"ח המעדיף ובצדק את נשקו האישתי המטופח על הנשק של מערכת החינוק, יש לו אישור לצאת עם נשקו הפרטי לאחר : שביצע את ההכשרה הארוכה של משרד החינוך, שנשקו נבדק באותו אימון ונמצא כשיר.

כנ"ל לגבי מורים.

ככלל משרד החינוך העלה את הדרישות מנושאי אקדח וטוב שכך ....... לא מספיק לטעמינו שנינו כפי שאני חושב שמכיר את דעותיך, לעומת זאת אב הבא מהבית וכל מה שעבר הוא אימון חובה של משקר הפנים לפני שנתיים וחצי - קב"ט המשרד חושב ובצדק שאינו רוצה לסמוך עליו. לא כך הוא אם הנ"ל יוצא עם רוס"ר / קרבין .
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי riko » 26 יוני 2005, 00:31

דעתי כדעתך ... בהחלט לא מספיק ( מזל שמעולם לא קיבלתי "לא מספיק" בתעודה , עוד היו אומרים שאני סתם קטנוני :lol: )

לגבי נשיאת נשק לליווי טיול ע"י אזרח - וואלה, בתור מי שמכיר ממאוד קרוב את המשא"ז וכל נושא המטווחים במשא"ז - לא הייתי נותן למתנדב הממוצע לקחת אחריות על ילדי בטיול , עם חארבין או בלי קרבין ..
תכל'ס, מה ההבדל בין האזרח שעשה חידוש רשיון לפני שנתיים וחצי לבין המתנדב שעשה מטווח , אמנם בשנה האחרונה, אבל ירה רק עשרה כדורים (במקרה הטוב) ולא ממש קיבל הדרכה רצינית על הנשק ואופן השימוש בו ... שניהם מסוכנים באותה מידה ...

לעניות דעתי קב"ט המשרד צריך לפעול באופן שאולי לא יהיה כ"כ פופוליסטי, אבל לקבוע חד וחלק שליווי טיולים יעשה אך ורק ע"י מאבטחים שעברו את ההכשרה המסודרת של חברות ההכשרה (כולל מורים , ככה גם תהיה לי יותר עבודה :wink: ) , או ע"י אנשי קבע/משטרה עם נשקם הצבאי/משטרתי (נכון שגם אלו לא בהכרח מיומנים יותר מהמתנדב משא"ז הממוצע, אולם היותם כפופים למסגרת נוקשה יותר בעלת כללים ופיקוח הדוק משפיעה רבות על אופן התנהלותם והתנהגותם)

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רפתן » 26 יוני 2005, 08:36

כש.. "בל" (אלכסנדר גרהם - לא המסוק) המציא את הטלפון הוא ניסה לכסות הוצאות פיתוח ע"י מכירה ליהלומן יהודי כמובן מברוקלין. במסגרת השיווק טען תשוחח ישירות עם החנות ולא תזדקק לרץ שליח. יופי אמר היהודי - אבל איך זה עובד.
אין קל מזה השיב בל אתה לוקח את השפופרת ביד שמאל ומחייג ביד ימין את המספר המבוקש ואז...
לפתע קטע אותו היהודי רגע רגע אם שתי הידיים תפוסות איך מדברים ?

רוצה לאמר לא מיומן עם אקדח מסוכן מלא מיומן עם רובה (מחייב סיבוב של כל הגוף) מה עוד שמסתמכים על שרותו הצבאי עם רוס"ר כזה או אחר.

אשר לחראבין ושות' בוא לא נגלוש לבטחון שדה - צור קשר נדבר.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי avital » 26 יוני 2005, 09:01

רפתן כתב:
אשר לחראבין ושות' בוא לא נגלוש לבטחון שדה - צור קשר נדבר.

מסכים בהחלט הנשק ,היכולות המיבצעיות ואימוני הנשק של המשא"ז צריכים להיות מסווגים
כסוד מדינה כמוס ביותר :oops:
"יודע אני שאין אני יודע, אך יש אנשים שאף דבר זה אינו ידוע להם"
סוקרטס
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי riko » 26 יוני 2005, 12:49

עכשיו תורי , אילן ???????????????????

לא מיומן הוא לא מיומן הוא לא מיומן .. וזה לא משנה איזה צריח יש לו על הזחל ..

וההסתמכות על השרות הצבאי ?? שיביא אישור ביצוע מילואים מבצעי בשנה האחרונה ואני לא מדבר יותר , אבל כמה כאלו יש ? (לצערנו ..) הרי הרוב במהלך השירות עצמו לא ידעו מה עושים עם המקל השחור הזה שמונח על הגב ..
מבחינת בטיחות וסיכוי תיאורטי להתרחשות תאונה אין כל הבדל בין רובה לאקדח,
על משקל "חופש התנועה" אני יכול לטעון מנגד שהאקדח נמצא כל הזמן בנרתיק והוצאה שלו זו פעולה שמדליקה נורה אדומה לעומת הרובה שעל הגב וכל הזמן מתעסקים בו (ותוך כדי, מבלי משים עוברים על כללי הבסיס בבטיחות של אצבע מחוץ להדק וכיוון קנה בטוח, ואני רואה את זה יום יום !) , במיוחד בטיול.

'צטער, קשה לי לקבל את האבחנה הזו ...

שחר

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 26 יוני 2005, 13:44

שחר יה ************

מה קורה לך אני אמרתי שזו עמדתי ?

אמרתי שזו עמדת הדרג הפוקד / מכסת"ח

הרי דעתי ידועה.......
את תלמידי ישראל צריכים לאבטח צה"ל והמשטרה - בטחון הוא אחד הדברים שמדינה אמורה לספק לאזרחיה וגם את זה מפריטים או נותנים למתיישבים.

המסקנה שיש הרבה יותר תאונות אקדח היא מהסטטיסטיקה.
המסקנה שנוהגים רשלנות ברובים לא פחות היא עובדה מהחיים.
אבל כיוצא המשטרה אתה מודע לכך שאסור לבלבל קודקודים עם עובדות.

מה שקובע זה נהלים, מצגות, וסטטיסטיקה.

יכולים למות 70 תלמידים וזה בסדר אם זה היה לפי הספר.

אבל אם ימות אחד בגלל אי ביצוע נוהל יערפו ראשים.

עכשיו שחר תחזור למשטרה להתמודד על המפכלות אולי יהיה פעם עם מי לדבר.

חוץ מאלכס זהר ומיקי אלחייני שם אף אחד לא מבין מהחיים שלו.......

וימ"מ זה לא משטרה.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד