פרוק? הכנס? כדור בקנה? גם צה"ל מתעדכן.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
פרוק? הכנס? כדור בקנה? גם צה"ל מתעדכן.
http://www.nrg.co.il/online/1/ART/951/426.html
צה"ל עובר למצב "הכנס"
כדי לצמצם תופעת פליטות הכדור, הורה מפקד זרוע היבשה לחיילים להסתובב תמיד עם מחסנית בנשק
אמיר בוחבוט
28/6/2005
צה"ל עובר ל"הכנס": בעקבות ניסוי שהביא לירידה של כ-50% בכמות פליטות הכדור, הוחלט בצבא להורות לכל החיילים להסתובב תמיד עם מחסנית בתוך הנשק.
בשנים 2002-2003 נרשמו ביומני הבטיחות של צה"ל מאות מקרים של פליטות כדור בקרב חיילים. במפקדת זרוע היבשה (מז"י) החליטו להכריז מלחמת חורמה בתופעה, וביצעו כמה מחקרים כדי לגלות מהי הסיבה המרכזית שמובילה לפליטות הכדורים.
מהמחקרים התברר, שעיקר פליטות הכדור התרחשו במהלך פריקת הנשקים מהמחסנית, ונגרמו כתוצאה מחוסר מקצועיות ומודעות לבטיחות. בהתאם לכך המליץ ראש מחלקת בטיחות במז"י, אל"מ אילן מלמד, לבצע ניסוי בגדוד 13 של חטיבת גולני, שפעל באותה עת באוגדת יהודה ושומרון. חייל הגדוד הסתובבו עם נשק ומחסנית במצב הכנס באופן קבוע, וביצעו פריקת נשק רק אם דרכו את הנשק.
פליטות הכדור ירדו ב-50%
"הלוחמים עברו למצב הכנס ואיתו המשיכו גם כשירדו משמירה וגם כשעלו לישון", הסביר אל"מ מלמד, "פריקה התבצעה רק לאחר שהכניסו כדורים לקנה. כך כאשר הם פעלו בקסבה של שכם הם היו עם כדור בקנה. רמת המקצועיות שלהם והאחריות על הנשק עלתה, בעקבות שורה של הרצאות להטמעת הניסוי".
הניסוי שהחל בתחילת 2004 ונמשך כשנה הביא להורדת מספר פליטות הכדורים בכ-50%. הניסוי עבר בהמשך לאוגדת עזה וליחידות חי"ר ותותחנים שביצעו פעילות מבצעית בגבול הצפון.
לפני כמה ימים הוצגה התוכנית בפני מפקד זרוע היבשה, האלוף יפתח רון-טל, שהנחה להרכיב תוכנית פעולה מקיפה בעניין עם מפקדת קצין חי"ר וצנחנים ראשי, למימוש המלצותיה ויישומה בכל גזרות הביטחון השוטף של צה"ל.
צה"ל עובר למצב "הכנס"
כדי לצמצם תופעת פליטות הכדור, הורה מפקד זרוע היבשה לחיילים להסתובב תמיד עם מחסנית בנשק
אמיר בוחבוט
28/6/2005
צה"ל עובר ל"הכנס": בעקבות ניסוי שהביא לירידה של כ-50% בכמות פליטות הכדור, הוחלט בצבא להורות לכל החיילים להסתובב תמיד עם מחסנית בתוך הנשק.
בשנים 2002-2003 נרשמו ביומני הבטיחות של צה"ל מאות מקרים של פליטות כדור בקרב חיילים. במפקדת זרוע היבשה (מז"י) החליטו להכריז מלחמת חורמה בתופעה, וביצעו כמה מחקרים כדי לגלות מהי הסיבה המרכזית שמובילה לפליטות הכדורים.
מהמחקרים התברר, שעיקר פליטות הכדור התרחשו במהלך פריקת הנשקים מהמחסנית, ונגרמו כתוצאה מחוסר מקצועיות ומודעות לבטיחות. בהתאם לכך המליץ ראש מחלקת בטיחות במז"י, אל"מ אילן מלמד, לבצע ניסוי בגדוד 13 של חטיבת גולני, שפעל באותה עת באוגדת יהודה ושומרון. חייל הגדוד הסתובבו עם נשק ומחסנית במצב הכנס באופן קבוע, וביצעו פריקת נשק רק אם דרכו את הנשק.
פליטות הכדור ירדו ב-50%
"הלוחמים עברו למצב הכנס ואיתו המשיכו גם כשירדו משמירה וגם כשעלו לישון", הסביר אל"מ מלמד, "פריקה התבצעה רק לאחר שהכניסו כדורים לקנה. כך כאשר הם פעלו בקסבה של שכם הם היו עם כדור בקנה. רמת המקצועיות שלהם והאחריות על הנשק עלתה, בעקבות שורה של הרצאות להטמעת הניסוי".
הניסוי שהחל בתחילת 2004 ונמשך כשנה הביא להורדת מספר פליטות הכדורים בכ-50%. הניסוי עבר בהמשך לאוגדת עזה וליחידות חי"ר ותותחנים שביצעו פעילות מבצעית בגבול הצפון.
לפני כמה ימים הוצגה התוכנית בפני מפקד זרוע היבשה, האלוף יפתח רון-טל, שהנחה להרכיב תוכנית פעולה מקיפה בעניין עם מפקדת קצין חי"ר וצנחנים ראשי, למימוש המלצותיה ויישומה בכל גזרות הביטחון השוטף של צה"ל.
- סליקאי זהב

- תרמתי למען הסליק

אה ...........
טוב.............
אז כשיש מחסנית הפליטות יורדות ב 50% ולא ב 100% !!!
וכולם מבסוטים..........
טוב שיהיה
הפעם הכוס לא חצי ריקה היא יבשה!!!!!!!!!!!!!!!
חייל מיומן רובאי צריך לדקלם מתוך שינה - יש לי כדור בקנה.
ולא לפלוט אף פעם.
כל דרגה מתחת לזה = בעיה.
טוב.............
אז כשיש מחסנית הפליטות יורדות ב 50% ולא ב 100% !!!
וכולם מבסוטים..........
טוב שיהיה
הפעם הכוס לא חצי ריקה היא יבשה!!!!!!!!!!!!!!!
חייל מיומן רובאי צריך לדקלם מתוך שינה - יש לי כדור בקנה.
ולא לפלוט אף פעם.
כל דרגה מתחת לזה = בעיה.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
ב-1992 אחרי הטבח בטירונים ליד מושב גל-עד, רס"ר הבסיס שלנו אמר לנו, לחיילים הפשוטים, ששינו את הנהלים בצה"ל וכעת חובה ללכת במצב הכנס. שבוע לאחר מכן עוכבתי בדרך הביתה על ידי המשטרה הצבאית כאשר ברשותי רובה גלילון במצב הכנס, בנימוק שההוראה בוטלה אחרי גל חדש של פליטות כדור. לאחר הסבר קצר זה איחלתי לשוטרים הצבאיים יום טוב.
שינויים תכופים בנהלים צבאיים זה ממש לא דבר טוב, במיוחד בתחום הבטיחות. כל רשות / בר-סמכא נראה טוב יותר כאשר הוא יודע מה היא רוצה מעצמו.
שינויים תכופים בנהלים צבאיים זה ממש לא דבר טוב, במיוחד בתחום הבטיחות. כל רשות / בר-סמכא נראה טוב יותר כאשר הוא יודע מה היא רוצה מעצמו.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
כשאני הייתי בסדיר, בעזה, ההנחיות היו ללכת עם מחסנית בנשק עד המחסום, אבל בשום אופן לא להסתובב על מחסנית בהכנס - בתחום הקו הירוק. מאחר ונסענו בטרמפים באופן תדיר, הפתרון נמצא בדמות מחסנית של 5 או 7 כדורים לגלילון שלי - מחסנית מיני שלא נראית כמעט מחוץ לפתח המחסנית.
ללכת עם, להרגיש עם, להיראות בלי.
ללכת עם, להרגיש עם, להיראות בלי.
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
George Orwell
אתה מדבר על מחסנית התחמישים שהוציאו ממנה את ההגבלה לתחמישים בלבד.
מוכר וידוע.
מוכר וידוע.
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
ראשית יש עוד ניסוי שבצבא לא עשו אני בטוח שהנסוי הזה יוריד את רמת פליטות הכדורים לאפס
פשוט לאפסן את הנשקים לחודש באפסנאות .
אני פשוט לא יודע אם לצחוק או לבכות במקום שיאמנו את החייל בבטיחות ובמקצועיות בנשק ממשיכים מלומדינו להתעסק בסטטיסטיקה מטופשת כדי לכסות את ישבני הקודקודים.
רבותי אי אפשר לאמן חייל בשלושה וחצי כדורים בחודש או בסידרת ירי של שבוע או בהקראת חוקי
הבטיחות מפלקט .
אני מציע למפקדינו ללמוד מעט מהצבא האמרקאי ששם סרז'נט הוא מקצוע ואפשר לראות שם מדריכי ירי שכול תפקידם בצבא הוא להדריך ירי עד הפנסייה למדריך כזה יש עומק ונסיון בהדרכה
אצלנו עוד לא הספקת ללמוד לירות כבר הפכת למ"שק שאמון ללמד אחרים לירות אחרי מחזור שולחים
אותך לקורס קצינים ,זאת לא הדרך להכשיר חיילים בכל אופן זאת דעתי האישית
רס"ל בדימוס
OLD FOX
פשוט לאפסן את הנשקים לחודש באפסנאות .
אני פשוט לא יודע אם לצחוק או לבכות במקום שיאמנו את החייל בבטיחות ובמקצועיות בנשק ממשיכים מלומדינו להתעסק בסטטיסטיקה מטופשת כדי לכסות את ישבני הקודקודים.
רבותי אי אפשר לאמן חייל בשלושה וחצי כדורים בחודש או בסידרת ירי של שבוע או בהקראת חוקי
הבטיחות מפלקט .
אני מציע למפקדינו ללמוד מעט מהצבא האמרקאי ששם סרז'נט הוא מקצוע ואפשר לראות שם מדריכי ירי שכול תפקידם בצבא הוא להדריך ירי עד הפנסייה למדריך כזה יש עומק ונסיון בהדרכה
אצלנו עוד לא הספקת ללמוד לירות כבר הפכת למ"שק שאמון ללמד אחרים לירות אחרי מחזור שולחים
אותך לקורס קצינים ,זאת לא הדרך להכשיר חיילים בכל אופן זאת דעתי האישית
רס"ל בדימוס
OLD FOX
- מדריך ירי מעשי
צה''ל תמיד פיתח אצל חייליו פחד מפני הנשק במקום לפתח מקצועיות גבוה, והפליטות כדורים זוהי תוצאה מכך ...
מחסנית ב"הכנס" זה לא פתרון הבעיה אמתי. זה נשמע כמו ... "המחסנית בפנים, רק אל תתעסקו בנשק !!!"
יש עוד הרבה מקום לשיפורים. למשל:
פיתוח מיומנות "עיוורת" אוטומטית בהפעלת נשק אישי ...
2. פחד מירי! החיילים לא יורים מספיק ...
3. רק חייל מקצועי קרבי ישא נשק ...
4. אדם לא מתאם לא ישא נשק ...
וגם זה לא בטוח ב 100%.
רסייר - חתייר מ.א. 2183647
ערב טוב,
למחסנית המקוצרת שדיברתם עליה יש שם בצה"ל " מחסנית טרמפיאדות".
כל הבלאגן עכשיו מזכיר לי שאני והשותף שלי לצוות עשינו לנו נוהל ביציאה מהיחידה עוצרים,
פורקים ומכניסים מחסניות, במשך כל זמן הפעילות בין בתחומי הארץ ובין מחוצה לה , המחסנית בפנים, זה גרם לנו בעיות בעיקר בקרב הקצינים הזוטרים , "מה הם עושים????"
שהיו מפריעים לנו בטרמפיאדה בדרך ליחידה, וזה הגיע למצב שבשירות המילואים שלי בנובמבר 03, רצו לתת לי תלונה ולהוריד אותי מההסעה ליחידה.
למה אני מבלבל לכם את המוח עם זה?
ללמדכם שבצה"ל בקרב היחידות שאינם לוחמות קיים פחד עז מנשיאת נשק במצב הכנס, מחשש שאוטוטו הכדור בדרך.
למחסנית המקוצרת שדיברתם עליה יש שם בצה"ל " מחסנית טרמפיאדות".
כל הבלאגן עכשיו מזכיר לי שאני והשותף שלי לצוות עשינו לנו נוהל ביציאה מהיחידה עוצרים,
פורקים ומכניסים מחסניות, במשך כל זמן הפעילות בין בתחומי הארץ ובין מחוצה לה , המחסנית בפנים, זה גרם לנו בעיות בעיקר בקרב הקצינים הזוטרים , "מה הם עושים????"
שהיו מפריעים לנו בטרמפיאדה בדרך ליחידה, וזה הגיע למצב שבשירות המילואים שלי בנובמבר 03, רצו לתת לי תלונה ולהוריד אותי מההסעה ליחידה.
למה אני מבלבל לכם את המוח עם זה?
ללמדכם שבצה"ל בקרב היחידות שאינם לוחמות קיים פחד עז מנשיאת נשק במצב הכנס, מחשש שאוטוטו הכדור בדרך.
JOHNDOE
don't hate the player...
hate the game.
don't hate the player...
hate the game.
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד