פניה לחברים בנושא משקפות וטלסקופים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

פניה לחברים בנושא משקפות וטלסקופים

על ידי שרקן » 14 יולי 2005, 21:01

זה לא סוד ש 95% מהמשקפות והטלסקופים מיוצרים בסין.

זה גם לא סוד שהרבה מוצרים יוצאים מאותו מפעל, ומקבלים מעטפות שונות (ציפוי גומי או מארז) בהתאם ל"יצרן" ולמותג שאנו מכירים כשהמחירים - בהתאם.

היום ניתן למשל להשיג בארץ משקפת קומפקטית (10X25) במחיר שבין 45 ש"ח ל 500 ש"ח וטלסקופים לנשק במחירים שבין עשרות לאלפי שקלים.

השבוע קיבלתי (באמצעות חבר יקר מהסליק) פניה מיבואן רציני מאד שמתעסק באופטיקה צבאית איכותית (יצרן של מערכות צבאיות) ומשיחה שערכנו, עולה כי במהלך חיפושיו אחרי מוצרים מסויימים לתחום שלו, הוא "עלה" על מפעל סיני שהמוצרים שלו איכותיים ביותר והמחירים - יותר מסבירים.

אני שוקל את האפשרות להיכנס לשוק הזה ולכן אני מבקש מכם אינפורמציה על מנת לנסות ולדעת מה רוצה "השוק", האם יש מוצרים מועדפים? האם המותג "מדבר" או שדווקא האיכות והשרות? ועוד כהנה וכהנה שאלות רבות שאגבש בקרוב לשאלון קצר.

אנא, התייחסו לנושא בכל היבטיו (כולל נתונים טכניים, צרכים יחודיים, דגמים מועדפים וכו') ואני מבטיח (כאילו שלא ידעתם זאת גם קודם) שאם הנושא יקרום עור וגידים, חברי הסליק יהנו מהנחות שעדיין לא נראו כאן.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי ACSman » 14 יולי 2005, 22:31

אמיר,

ראשית בהצלחה.
שנית עזוב אותך ממותג - שמותג...
תמיד יהיו אלו שיעדיפו את המותג [המבוגרים כי הכירו באיכויות יצרני המותגים לעומת מוצרים זולים אך לא איכותיים, והצעירים ... נו.... בחיאת אמיר מה לא ברור? כי זה מותג X...]
מצד שני תמיד יהיו רבים שיעדיפו את האיכות והשירות [איכות ללא שרות יכולה להצליח אבל לא בכל דבר ולא מול כל לקוח...]
אז אם יש לך את ההזדמנות העסקית להביא מוצרים איכותיים בעלויות סבירות... ואם ביצעתה סקר שוק [טוב, הרי גם האשכול הזה הוא חלק מסקר שוק...] ומצאתה כי כי יש שוק פוטנציאלי וזה הזמן הנכון לממש את הפוטנציאל - אז חזור בבקשה לראשית דברי ---> שיהיה בהצלחה :!:

דרך אגב - אני מחפש משקפת קטנה - קומפקטית [כגון 10X25] איכותית וזולה, יש לך כזו? יש לך לקוח ראשון :wink:
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 15 יולי 2005, 00:09

על אילו מוצרים מדובר?
משקפות? כוונות השלכה? טלסקופים לרובים?
אשמח אם תפרט יותר.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 15 יולי 2005, 00:25

אמיר,

בתור אחד שנושא האופטיקה קצת קרוב לליבו (יוצא אל-אופ לשעבר) אני יכול להגיד לך שבנושא הזה קשה מאד למצוא מציאות. להבדיל מאלקטרוניקה ששם מדובר על פיסות סיליקון ארוזות בפלסטיק ומולחמות ללוחות מודפסים, באופטיקה איכותית קשה מאד לחסוך בעלויות.

תהליך ייצור של עדשה הוא אחד התהליכים הבודדים שבו לא חלו שינויים ושכלולים משמעותיים ב-100 השנים האחרונות. עדשה איכותית תחילתה בבלוק זכוכית איכותית בעלת שקיפות, גוון ומקדם שבירה אופטימליים (תוצרת ZEISS, SCHOTT או RODENSTOCK). הגוש הזה עובר תהליך שיבוב בשביל לקבל את הפרופיל הבסיסי של העדשה. ומשלב זה, אותה עדשה גולמית עוברת תהליך מייגע של ליטוש ומירוק שיכול להמשך ימים ארוכים עד לקבלת פני שטח באיכות מקסימליים. לאחר מכן העדשה עוברת תהליך של נידוף כדי לצפות את פניה בכל מיני חומרים כדי להקנות לעדשה תכונות נוספות. בתהליך זה מתבצע בתוך פעמוני ואקום שבהם מותכים גבישים כמו ספיר או רובין וכו.. כל קיצור דרך שתעשה יהיה על חשבון איכות העדשה.

עד כאן לגבי ייצור של עדשות...

לא פחות חשוב מזה הוא התכנון של המערכת המכאנית שמסביב לאותן העדשות קרי גוף המשקפת או הטלסקופ. גם כאן יש חשיבות מכרעת לטיב החומרים בהם משתמשים, למכניקה שבפנים (טבעות המיקוד, היסט וכו) ולמקבעים האופטיים והדבקים שמחזיקים את העדשות במקומן.
טלסקופ איכותי ישמור על נקודת המכוון גם אחרי ירי ממושך, גם אחרי זעזועים וטילטולים, גם בחום של המדבר וגם בקור של הלילה.

תהליכי ההרכבה של מוצר אופטי הם ידניים לחלוטין... זאת אומרת שישנם פועלים שיושבים בחדרים נקיים ומדביקים את העדשות לטבעות, ואת הטבעות מבריגים לגוף המוצר ובין שלב לשלב צריך לחכות ימים שהדבקים יתייבשו...

כל הסיפור שסיפרתי בא למעשה להגיד דבר אחר... שבאופטיקה להבדיל מכל תחום אחר, אין מציאות. מה שאתה משלם זה מה שאתה תקבל בסוף...טלסקופ של TASCO לעולם לא יגיע לאיכות של SWAROWSKY.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רפתן » 15 יולי 2005, 06:29

אמיר
תודה על פנייתך

סדר החשיבות לדעתי.

אמינות שמירת מצב (אי יציאה מאיפוס)
עמידות בפני חבטות / אבק ולכלוך .
בהירות אופטית.
שרות וחלפים במידת הצורך.

כל הנ"ל = איכות

אח"כ - המחיר.

מותג חשוב רק אם הוא מבטיח את הנ"ל -
אם ניתן לקבל את הנ"ל זול יותר בלי שם מפוצץ עדיף.

אילן
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי trooperglock » 15 יולי 2005, 21:07

אמיר,

אינני איש טכני אבל שיווק ועסקים, יזמות וכו' הם כן תחום שאני מכיר, לכן , מבלי לרצות להיות PARTY POOPERמה שמעלה שאלה ראשונה הוא
קיבלתי פניה מיבואן רציני מאד שמתעסק באופטיקה צבאית איכותית
.............

אם הוא כל כך רציני, יש לו כבר עסק ותשתית קיימים למה הוא לא נכנס לתחום?
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

טלסקופים

על ידי מישקה » 16 יולי 2005, 15:33

שלום שרקן
בנוגע לנושא,טלסקופ טוב לתעמי,חייב לתת אמינות .
אמינות של הטלסקופ תבוא לידי ביטוי במידת השרות שנותן הספק שלו
לדוגמה טלסקופ איכותי מאוד יקבל שרות תיקונים ללא חיוב לכל החיים (כן יש דבר כזה ראה
חברת לאופולד) ומחירו בהתאם .

דבר שני שחשוב בטלסקופ זה שבמידה וצריך לטפל בוא, שירות זה יהיה זמין ויכלול אפשרות
לשדרוגים שונים שלו כגון החלפת סוג הצלב ,הוספת אביזרים ואו מתאמים שיתאימו לסוגי רובים
שונים מכל תוצרת .

טלסקופים לתצפית על ציפורים צריכים להיות בתוך מנשא נייד שיגן בפני מכות הדרך .

יש היום שילובים של טלסקופים עם מערכות דיגיטליות לצילום כולל הגדלה דיגיטלית
זה נושא חם וכדאי כלכלית למי שיכול להרשות לעצמו ויש לו צורך בכך,(משטרה ,צבא,בלשים,מודיעין) ראה הציוד שנתפס מחזבאללה בשבועות האחרונים.

יש היום לא מעט סוגים של טלסקופים לרובים בישראל ,יש גם מגוון די גדול אבל בישראל אסור לצוד עם רובה סלילי (לפחות לא בעלי חיים על ארבע) ולכן הייתי מחזיק במלאי טלסקופים שבשימוש כיתות כוננות,צהל ,משטרה,וגם כאלה לירי ספורטיבי ,יש היום במערך הצהלי וגם קצת במשטרה טלסקופים ,לא תמיד יש להם את כל האביזרים הנלווים ולפעמי צריך להשלים ואין מאיפו אז אולי כדאי להחזיק גם חלפים או אביזרים לנ"ל.

טלסקופ הוא כלי יעודי למטרה ספציפית, הגזמה במלאי בסוגי ההגדלות ,לדוגמה טלסקופ
45*8*25 לרובה ,לא מתאים למי שחבר בכיתת כוננות ויש לו אם שש עשרה ותגרום "להתקעות" עמו כיוון שלא תהיה לו דרישה .

יש עוד אחזור בהמשך

מישקה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי רפתן » 17 יולי 2005, 08:13

מישקה הוא לא דיבר על העדשה של התחתית של הבקבוק סמירנוף, הוא דיבר על עדשות אמיתיות.....
ממתי אתה מבין בזה.
נתנו לך ליאופולד ועם זה אתה חי............
כן בטח עם אחריות לכל החיים, ידעו שאתה לא מסוגל לשמור על ציוד אז עשו לך ביטוח. מה שבטוח.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי שרקן » 17 יולי 2005, 13:30

לדונדאק

משקפות, כוונות השלכה, טלסקופים

לאיתמר

לצערי אני מסכים איתך. ולכן ברור כי לא בשורוובסקי וצייס עסקינן אלא בדברים עממיים יותר אבל באיכות טובה (אטימות + מילוי גז, אנטי שוק ועמידות בגשם, עדשות וגימור טובים וכו').

המחירים של המוצרים שנקבת בשמם נעים בין אלפי דולרים לעשרות אלפים וברור כי לא ניתן למצוא אותם במחיר של מאות שקלים או קצת יותר ואין גם כוונה להציג מצג שווא.

לאילן

הדוגמאות הראשונות (במידה והעסק יקרום עור וגידים) יועברו לנסיון אצל חברים כאן לצורך קבלת "פידבאקים".

לטרופר גלוק

הבחור מייצר מוצרים שנמכרים באלפי דולרים ומבחינתו, כל השוק הזה הוא בחזקת "ערך מוסף" לנסיעותיו הרבות בעולם. השיווק בארץ לא מעניין אותו ולכן פנה אלי.

למישקה

תודה. רשמתי.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

על ידי donduck » 17 יולי 2005, 15:06

שרקן, מוכן לבדוק עבורך את כוונות ההשלכה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

שאלה

על ידי יורם-אלדר שטיינר » 17 יולי 2005, 16:19

אמיר שלום :P
שם משפחתי קשור ליצרן שנחשב לאחד הטובים והיקרים בתחום,ולכן יש לי ידע בנושא.
מה שאני צריך זה - SPOTTING SCOP 20X60 התחלתי ירי אולימפי באקדח חופשי 50 מ' 0.22 .אני יודע מה יש אצלנו בשוק ולכן אשמח אם יש לך מה להציע. דבר נוסף המועדון שלי מעוניין בכמה טלסקופים כנ"ל אז תיצור איתי קשר לפל' 050-5446377 אז להשמע
ממני יורם שטיינר :P :P
נערך לאחרונה על ידי יורם-אלדר שטיינר בתאריך 17 יולי 2005, 16:20, נערך פעם אחת בסך הכל.
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי riko » 17 יולי 2005, 16:20

אמיר
נושא המותגים הוא משמעותי, מותג מוכר נותן לקונה תחושת ביטחון שהוא מקבל מוצר "עם גב" ולא משהו סתמי, אולם ישנם סוגי צרכנים שונים, בניהם תמצא את אלו שירכשו מותג רק כי הם יכולים להרשות לעצמם, את אלו שירכשו מותג כי הם ביצעו מחקר ומצאו שעדיף להשקיע יותר כסף בידיעה שהמוצר יאריך חיים ויתן תמורה מלאה, מנגד יש את אלו שיעדיפו להשקיע כמה שפחות כסף ולקנות מוצר שאיכותו לא משתווה למותגים אך ניתן להחליפו בתדירות גבוהה בשל העלות הנמוכה.
כשאתה פונה לשוק מסוים אתה חייב קודם כל לדעת מה העדפות הצרכנים המרכזיים בו, אם אתה מייבא משקפות ורוצה למכור אותן כמתנה לבר מיצווה, אפשר לוותר על המותג, אולם נראה לי שכוונת השלכה ליורה ירי מעשי, או טלסקופ לצלף צריכים את אותו ה"גב" - תו האיכות שמבטיח המותג, כמו שאיתמר כתב גם אני סקפטי לגבי איכות של מוצר שלא בא מבית מוכר וחזק, אבל אם אכן עלית על משהו רציני, איכותי ומבטיח מבחינת האמינות ביחס למחיר, אתה בהחלט יכול להפוך אותו ע"י שיווק נכון למותג מקומי .. ואז .. זכית בכל הקופה.

בהצלחה

שחר

נ.ב. לפני מס' שנים קניתי משקפת קטנה של בושנל במחיר שהיה אז מציאה (עשיתי סקר שוק קצר), כ"כ התלהבתי ממנה עד שמרוב משחק היא נפלה לי מהיד .. התוצאה - בושנל שמושנל, המשקפת התפרקה ונסדקה, כ"כ כעסתי על חוסר האמינות של המותג הזה (שאמנם נחשב עממי אך מבטיח תמורה איכותית למחירים שלו) שהבטחתי לעצמי שאני לא קונה את המותג הזה יותר, ולמה אני כותב זאת - בסופו של דבר המותג חייב לעמוד בסטנדרט שהוא מתיימר לו, לעומת זאת מוצר שאינו מותג יכל רק להפתיע לטובה אם הוא מתגלה כאיכותי יותר מהמצופה.
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אישגדול » 17 יולי 2005, 19:16

שרקן
מנסיוני צריך לבדוק את המוצרים האלה בשבע עיניים.
לפני מס' שנים חבר שלי היה קשור לחברה שייבאה מוצרים כאלה מסין. המוצרים היו איכותיים, ועברות את הבדיקות של מערכת הבטחון למטרות שונות.
בנוסף למוצרים שהוא הביא עבור הצבא, הוא נתן לי לנסות טלסקופ לרובה, שלגביו הובטח לו שהוא באיכות גבוהה וזהה למותגים מפורסמים, עבורם אותו יצרן מייצר. כאשר בדקתי את הטלסקופ, הסתבר לי כי שמירת האיפוס שלו לא מספקת (שנוי בהגבהה גרר שנוי גם בצידוד ברמה של כדקה), וניתן היה להבחין בעוות בשולי העדשה - מה שמעיד על איכות יצור גרועה.
אני לא אומר שכל מה שבא מסין אכן גרוע ברמה כזו, אך כאשר מדובר על יצרן לא ידוע, גם אם הוא מייצר עבור מותגים ידועים - המוצר לא בהכרח יעמוד בבקרת האיכות של אותם מותגים.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי דורגל » 18 יולי 2005, 08:15

בשולי הדברים:

מישהו מכיר משקפת 14 על 70 ?? אם אני זוכר נכון נתקלתי בה בצבא (מעט גדולה יותר ממשקפת מפקד סטנדרטית), אבל אני לא מוצא את הגודל הזה בשוק האזרחי.
"The quickest way to end a war is to lose it"
George Orwell
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

אמיר בזהירות!!!

על ידי אופטומטריסט » 18 יולי 2005, 22:43

אמיר שלום
אני מנסה לנסח מכתב תשובה בצורה הנכונה ביותר,בעיקר מאחר ואני מזהה בעיה מסויימת, ולא רוצה להשמע חוכמולוג...
בראשית פנית אל חברי הפורום עם רעיון מסויים, ואף הגדלת לעשות, ובקשת לדעת -בעזרתם של החברים-האם טוב או רע? למה זקוקים ה"לקוחות" וכו".
עד כאן עשית נכון מאוד!
הבעיה החלה כאשר למרות התשובות שקיבלת מהחברים(איתמר -הבחור מ "אל-אופ" לשעבר- נתן לך הסבר מעולה ונכון!!!כאופטומטריסט שמכיר התחום גם מהצד של האופטיקה וגם מהצד המסחרי,הייתי אומר לך תקשיב טוב טוב לכל מילה של איתמר!!!)

אתה בוחר "לאנוס את המפה..." ופה הבעיה -תיזהר!!!(דרך-אגב הרוב נוהגים כמוך במצב כזה , אתה בהחלט לא לבד.)

בתור אחד שגם החליט לפנות לדרך עצמאית לפני כ שנתיים פלוס , אני רק יכול לומר לך כי התלהבות זה דבר טוב וחשוב . אך החוכמה היא לקחת יועץ חיצוני ולא פחות חשוב (והחלק הקשה ביותר . תאמין לי מנסיון..)לקבל תשובות שלא תמיד מוצאות חן בעיננו.
ולפעול בהתאם.
עד כאן ההרצאה בעניין .

ועכשו לגופו של עניין

תזכור תמיד ! אין מתנות חינם!
ובנוסף,
כמו שאמרו חז"ל ציטוט-"אין חצי זיון..."סוף ציטוט.
והכוונה שלהם הייתה :או שאתה מחליט להיות רציני ולעבוד עם הסחורה מהליגה הגבוה.
או שאתה מחליט לעבוד עם ה"זבל" ולמכור במחיר נמוך.(מישהו הזכיר "בר מיצוות")

אף סיני לא ימכור לך מוצר איכותי במחיר נמוך-תשכח מזה!!
החלום לקנות מוצר "איכותי" במידה סבירה (הגדרה מעניינת...),ולמכור במחיר סביר לא ממש עובד.
מה שכן "עובד" אלו הם מוצרים זבל מהמזרח הרחוק שעוברים "שידרוג" בדרך(אצל היבואן בד"כ)
ואז הם מוגדרים "מוצרים באיכות סבירה, במחיר סביר , ...לכל כיס...
זה נכון שמפעלים מסויימים בסין מיצרים אותם המוצרים גם לחברות גדולות ומוכרות, המחזיקות אנשי בקרת אייכות(נתון חשוב מאוד!!!), אך לצערנו אנו ה"חיצוניים" לא נצליח לדעת אף פעם האם באמת אלו הם אותם מוצרים??! או רק נראים דומה ??
ושוב אני חוזר לדברי איתמר ומדגיש :התהליך באופטיקה מאוד מורכב ודורש הרבה.
אין קיצורי דרך!

הדבר העיקרי שהייתי מייעץ לך לעשות עכשו הוא פשוט לחכות!
כן..כן כפי שאתה שומע !
תן לזמן לעשות את שלו,ההתלהבות תקבל פרופורציות נכונות.
אני יודע שבשלב זה ,לחכות , זו בקשה שקשה לעמוד בה, תעשה לעצמך טובה ,ותחכה.
אתה תתפלא לראות איך דברים נראים לך אחרת לאחר תקופת זמן.
ו..אח"כ תחליט!

האופטומטריסט
נ.ב לשאלתו של דורגל
בקשר למשקפת שדה קצת יותר גדולה ממשקפת מפקד סטנדרטית :
אני לא יודע אם זה בדיוק מה שאתה מחפש, אך לפני מס" שנים ראיתי משקפת בסגנון,
"זרוקה" באחת מחנויות הצילום ברחוב אלנבי פינת הירקון בת"א
מתוצרת "בוש אנד לום"(חברה רצינית...)רצו בסביבות 2000 ש"ח-בהחלט לא זול...
אני לא ממש זוכר את שם החנות, היא הייתה בצד הצפוני של הרחוב בחלק הקרוב ממש לרחוב
הירקון.
תנסה. אולי המשקפת עוד שם
בהצלחה.
אדם קל לו יותר לוותר על חרותו, מאשר על הרגלו
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד