בעקבות התוכנית "רישיון לגנוב"

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

בעקבות התוכנית "רישיון לגנוב"

על ידי shm » 21 יולי 2005, 20:35

מה הייתם עושים אם הייתם רואים גנב בבית? נניח שהוא לא חמוש (לפחות לא מה שאתם רואים) חשבתי על זה קצת ופשוט אין מה לעשות. הפתרון היחיד הוא לתת לו לגנוב בשקט ולא להפריע, הרי אם אני יאיים עליו בנשק זו עבירה פלילית שלי.
מה אתם הייתם עושים? מה כן מתיר החוק, ומה הוא מצפה שיעשו במצב כזה?
"העט חזק מהחרב..."
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי trooperglock » 21 יולי 2005, 21:14

הנושא שאתה מעלה כאן נטחן בורסיות שונות המון פעמים באתר, נסה בעזרת מנוע החיפוש למצוא שרשורים קודמים, בכל מקרה שאלתך היא זריקת גפרור לתוך חבית אבש"ר. :!:
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יאיר אדרי » 21 יולי 2005, 21:18

שש... אני עדיין המום ממה שראיתי .... :x :x :x
כנראה שבאמת אנחנו ב..... בננות. :twisted: ראיתם את השר.... והשרה......

חבל שככה אנו נראים. :!:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אישגדול » 21 יולי 2005, 21:26

אני חייב להודות שכשראיתי שזו תוכנית של חיים הכט - לא טרחתי לראות אותה.
נערך לאחרונה על ידי אישגדול בתאריך 22 יולי 2005, 04:18, נערך פעם אחת בסך הכל.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 21 יולי 2005, 23:52

מצלמה !
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Webart » 22 יולי 2005, 05:55

לא תעזור מצלמה, אילן.
אם ראית את התוכנית בודאי שמת לב שבית שהיה מרושת כולו במצלמות אבטחה אכן גרם לאיתור מהיר יחסית של הגנבים, אך למרות כל זאת, הם שוחררו מחוסר מקום במעצר, לא השיבו את שנגנב, ועוד באו, בחוצפתם, לקורבן הגניבה לעסק ואמרו לה: "היינו אצלך בבית, אנחנו יודעים שאין לך כלום...".
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי itamar » 22 יולי 2005, 07:33

את הקטע הזה של הבחור שצבע את הגנבים בירוק ונשלח למאסר אני עוד איך שהוא יכול לבלוע ולהבין בצורה דחוקה מאד את מניעי המדינה למרות שקשה לי... בסופו של יום הוא נטל את החוק לידיים וביצע בהם לינץ'....

אבל את אותו מקרה של החייל שירה ברגלו של הפורץ ונתבע תביעה אזרחית על ע"י קופת חולים לשלם 42,000 ש"ח אני ממש ממש לא מבין... אני חושב שהמקרה הזה בהחלט רלוונטי לגבי קהילית נושאי הנשק ברשיון, כי יש לו השלכות רבות.
מדובר פה במקרה של הגשת תביעה אזרחית למרות שהמדינה מבחינתה לא מצאה לנכון לפתוח בהליכים פליליים וסגרה את התיק...

ולגבי הבעיה שהועלתה בתוכנית... נכון שזו תוכנית פופוליסטית ממדרגה ראשונה.. אבל במקרה זה היא צודקת ב-100%. בצהלה לדוגמה יש בעיה שכיוון שהמכוניות נמצאות בחניות סגורות, הגנבים נכנסים בלילה לבתים, ותחת איומים לוקחים את המפתחות ומבקשים מבעל הבית את הקוד של האוטו... לאחר מכן הם עוד מגדילים בחוצפתם ומתקשרים לבעל המכונית ומציעים לו לקנות את המכונית הגנובה מידיהם.... והמשטרה? איפה היא?

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ~Hunter~ » 22 יולי 2005, 09:51

עוד לא ראיתי את התוכנית, אבל המצב נראה גרוע, זכויות הפושעים, שבהגדרה מקפחים את זכויות הציבור חשובות יותר מאשר צדק, היגיון וההגנה על הציבור הנפגע.
אני לא רוצה להיגרר לכציבת דעתי על בתי המשפט שלנו ויעילותם, שהפכו לפארסה.
אתם משלמים מסים בכדי שהמדינה תגן עליכם, היא לא עושה את זה ולא מאפשרת לכם להגן על עצמכם.

מי שצבע את הגנבים בירוק היה אמור לקבל מדליה.

מה הייתי עושה אילו הייתי תופס גנב בביתי... לא יודע, אבל מה שבטוח שבמתכונת הקיימת בכל מקרה הייתי מפסיד יותר מאשר הגנב.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רפתן » 22 יולי 2005, 10:35

בתחילת נאום הסיכום של משפט אייכמן פותח גדעון האוזנר ז"ל בערך באלו המילים (לא מהכתוב אלא מהראש - נא לא לתפוס אותי על קוצו של יוד או זיזו של זיין)
במקום בו החוק והצדק מתרחקים מאד אחד מהשני עלולים לקרות דברים נוראיים............

אז מה אתם אומרים ? אנחנו בכיוון לא ?

שמעתם את החקלאי ממולדת ?

כמה פעמים רואים פסקי דין ואומרים זה חוקי אבל לא צודק .... לטעמי יותר מידי.

כשחתני נרשם לבי"ס פרטי והעביר לשם את דמי השחרור מצה"ל וביה"ס נסגר והוא נותר סליחה עם ה*** ביד, הלכו לבית משפט ויצאו משם עם כלום. (היו שם הרבה חיילים משוחררים)
אם אין חוק (ואני מסכים שאסור לקחת את החוק ליידיים - עובדה המניאק ממשיך להסוע בוולוו ולגור בדירת פאר בכפר ביאליק ולצחוק כל הדרך.....) שמי שעושק חיילים משוחררים אוכל אותה ובגדול כמו בוגד, אז אנחנו בפשיטת רגל. לאחר המשפט כתבתי מכתב לפרקליטות וכשהבנתי שמורחים אותי איבדתי את האמון במערכת המשפט. שלא לדבר על כך שהעסק נמרח 6 שנים.
מאז היו עוד מס' דוגמאות.........
אם פעם נהפוך מדמוקרטיה למונרכיה לדעתי האישית מערכת המשפט המנותקת תהיה האחראית הראשית לכך.
זו דעתי ולשנות אותה יש צורך במעשים לא במילים.
אגב למשטרה יש לי פחות טענות - אני פשוט רואה אותה קורסת מול כמות המשימות וחוסר הגיבוי
שלכם
חקלאי מוכה שכמעט התרגל.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי הצעדן » 22 יולי 2005, 10:36

המצב היום > ביתו ובטחונו של אדם הם הפקרות.

צריך להיות > ביתו של אדם הוא מבצרו.

לא אשית דמעה אם יוגדר בחוק כי בגיר בר דעת הנכנס לתחומו הפרטי של אדם אחר לוקח את הסיכון שהרוטווילר יראה בו ארוחה ויאבד את זכותו האזרחית לבקש שיפוי למצבו.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי itamar » 22 יולי 2005, 12:17

ברי... ההפקרות חוגגת לא רק בעבירות רכוש אלא גם בחיי אדם...
לפני איזה חודש וחצי או חודשיים קרה לי מקרה שהתאפקתי לא לכתוב עליו...

זה היה יום שישי, הלכתי עם אשתי להום סנטר שנמצא ממול לקנין אילון לקניות. ליד ההום סנטר אם מישהו מכיר יש ממגורות של תבואה ומפעל בטון מוכן וכביש שעובר שם ליד... בקיצור אני מבחין על המדרכה באדם שוכב כשפניו למטה..אני מתקרב אליו ורואה שהראש שלו די מרוסק אבל הוא עדיין נושם. חייגתי 100, וענתה לי מוקדנית מפוהקת הזדהתי עם כל הפרטים שלי, נתתי תיאור מדויק של המיקום והמקרה..למרות שהסברתי לה איפה אני נמצא היא לא קלטה ובכלל לא היה בראש שלה אפילו לנסות...אחרי שהתייאשתי ממנה התקשרתי 101... שם ענתה לי מוקדנית קצת יותר מאופסת שמייד קלטה איפה אני ושלחה לשם תוך דקות אמבולנס, רופא, ונט"ן.
המשטרה מעולם לא הגיעה לשם ומעולם לא יצרה איתי קשר לגבות עדות... אני עדיין ממתין...

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי shm » 22 יולי 2005, 15:36

אני רוצה לתת זווית של התורה למקרה כזה (פורץ שבא לגנוב בלילה): לפי התורה מותר להרוג אותו והסיבה היא שכיון שהגנב יודע שאדם לא יושב בשקט שגונבים את ממונו, ממילא הגנב יודע שיש סיכוי סביר שהוא יתקל בבעל הבית ואז הוא (הגנב) יהרוג אותו, וממילא כיון שכך מותר לבעל הבית להרוג את הגנב שבא לביתו.
"העט חזק מהחרב..."
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי יאיר אדרי » 22 יולי 2005, 16:10

לפי shm יש משהו לא רע בתורה . לא יתכן הפקרות כפי שהוצגה בתוכנית .

עצוב שאנו נראים כך . יש לשנות החוקים ואני היתי דוחף לשנותם כבארה"ב לגבי רכוש והגנה בתוך שטח ביתי ולא יעזור כלום,רק כך אותם בני בליעל יפסיקו לגרום לכולנו עוול ואין באפשרותיינו להגיב.
ואני גם מדבר מצד ה כחול\ירוק שידיו די כבולות ושאף אחד לא ינסה לייפות זאת.
:evil:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי חבלני » 22 יולי 2005, 16:38

כאשר כל המרץ של המשטרה נתון לבט"ש אין פלא שאנחנו ניקלעים למצבים לא נעימים, אים המשטרה הייתה מתעסקת בעבודת משטרה קלאסית בלבד המצב היה אחר לחלוטין. לכן לפני שמאשימים את המשטרה בכל מחדל צריך לנסות לראות את המצב בצורה אוביקטיבית יותר
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 22 יולי 2005, 17:06

יש לעשות הבדלה מוחלטת בין חוק וצדק. זה לא אותו הדבר, ואפילו לא דומה.
בתי המשפט תפקידם לשפוט ע"פ החוק ולא ע"פ הצדק! עד כמה שמצער להגיד את זה אבל אלו העובדות.
מי שיש לו כסף לשכור הגנה משפטית מהשורה הראשונה, יכול לעיתים לקבל גם "צדק".
ככל שנבין עובדת חיים זו כך נוכל להמשיך בחיינו.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד