בעקבות התוכנית "רישיון לגנוב"

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי avital » 22 יולי 2005, 17:19

itamar כתב:אבל את אותו מקרה של החייל שירה ברגלו של הפורץ ונתבע תביעה אזרחית על ע"י קופת חולים לשלם 42,000 ש"ח אני ממש ממש לא מבין... אני חושב שהמקרה הזה בהחלט רלוונטי לגבי קהילית נושאי הנשק ברשיון, כי יש לו השלכות רבות.
מדובר פה במקרה של הגשת תביעה אזרחית למרות שהמדינה מבחינתה לא מצאה לנכון לפתוח בהליכים פליליים וסגרה את התיק...

מעניין אם יש מיקרה הפוך שמוסד ממלכתי כמו קופת חולים זו או אחרת הגישה תביעה אזרחית
לפיצויים לגורם פללי מורשע על הנזקים שהוא גרם לקורבנותיו?
"יודע אני שאין אני יודע, אך יש אנשים שאף דבר זה אינו ידוע להם"
סוקרטס
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 23 יולי 2005, 02:58

איתמר, עצוב לציין שמקרים כאלה יש למכביר. זה קורה כל יום פעמים רבות.

הבעיה אינה רק של מערכת האכיפה שסובלת מתחלואים רבים (הייתי שם, אני מכיר ויודע) אלא בעיקרה נובעת ממסגרת החוק ומערכת המשפט שעוד מקלה עם העבריינים, מהבחינה הזו מערכת האכיפה מתקשה להתמודד וגם מתקשה לשמור מוטיבציה במניעה ואכיפה לאור הזלזול של בתי המשפט בקלות הבלתי נסבלת של הפשיעה ובמתן ענישה מגוחכת עד כדי זלזול של העבריינים בחוק במסגרת "חוקי המשחק".

ברווזוני, אתה צודק עובדתית, אבל (!) לו היה החוק מנוסח באופן כזה שהיה מערים קשיים על הנבלים הללו ומתיר לאזרח מידה (סבירה) של זכות להגנה על שלומו ועל שלום רכושו, היה קל יותר.

בינתיים נמשיך לחלום.. :evil:
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי trooperglock » 23 יולי 2005, 09:05

לפני שנים אחדות נרצחה ע"י בעלה אחותו של מכר.

המכר אימץ לחיקו את שני ילדיה וטיפל וגידל אותם כמיטב יכולתו. בשלב מסויים בקש האיש לשלוח את שני הילדים לאיזשהוא חוג אולם לא היה באפשרותו לשלם מכיסו את הסכום הנדרש ( כאמור האיש גידל שני ילדים נוספים חוץ מילדיו שלו)

בצר לו החל האיש לחפש מקור מימון חיצוני לטובת אותו חוג אולם כל פניותיו לגופי הרווחה השונים, עמותות וכו' עלו בתוהו.

לבסוף נמצא הכסף בדמות תרומה שנשאה האגודה למען האסיר

זהו. :evil: :evil:
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אישגדול » 23 יולי 2005, 16:44

הבעיה במצב שיש היום נובעת מתנועת מטוטלת בין זכויות אדם, לזכות החברה להגן על עצמה.
חוק המעצרים הנוכחי (המכונה ע"י כמה שוטרים שפגשתי "חוק זכויות העציר וחרותו") נוצר לאחר שהמשטרה עשתה שמוש מוגזם בסמכויות המעצר, וכתוצאה מכך שונה חוק המעצרים כך שהמשטרה אינה יכולה לעצור כל כך בקלות, ונוספו "חלופות מעצר" - מעצר בית וכד'. הרוח הכללית של החקיקה (של חוק המעצרים וחוקים אחרים) היא של העדפת זכויות העבריין כחלק מזכויות האזרח - כלומר ענישה מקילה, בוונים שקומיים וכד'. נוסיף לכך שופטים שחיים בעולם משל עצמם, וקיבלנו את המצב האבסורדי שקיים היום. עד שהמטוטלת לא תתנדנד לצד השני ותגרום לחקיקה וענישה מחמירות יותר, אנחנו תקועים.
נ.ב. - בהקשר למה שכתב דון דק: מהו שופט? אדם שתפקידו להכריע למי מהצדדים יש עורך דין יותר טוב.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ~Hunter~ » 23 יולי 2005, 17:29

אני לא חושב שהבעיה היא במשטרה העוסקת בענייני בט"ש. במקום בו אני מתנדב, רוב המשמרות עוברות בשקט, כאשר שום דבר לא קורה, ואילו היה למשטרה את הגיבוי של בתי משפט (כן, אני יודע שזו פנטזיה מצחיקה, חחח... גיבוי של בתי משפט למשטרה, מי היה חושב על זה) אז לא הייתה בעיה להתחיל לצוד עברייני רכוש. אבל אין, ולא היה וככל הנראה גם לא יהיה.

היום ראיתי את התוכנית המדוברת, אם כל הדמגוגיות שבה היא לא חידשה לי דבר. להגיד לכם למה אותו הבחור שצבע שני גנבים קיבל את עונשו? כי הייתה לו את החוצפה לקחת על עצמו חלק מסמכויות השופטים - הוא ניסה לעשות צדק, והשופטים לא אוהבים כשמישהו מלבדם עושה צדק, הרי רק *הם* יודעים מה זה *צודק* ו*נכון*. אז מה שפושעים למינהם חופשיים לעשות כרצונם, אז מה שעבריינים מסתובבים ברחובות ומציקים לאזרחים תמימים העיקר שרק לשופטים הסמכות להחלית מה נכון (זה לא משנה אם זה ה"ערס" שעושה רעש בקולנוע, באמצע הסרט או החמור שסתם תוקף אותכם באגרופים כי נראה לו שיש לו בלעדיות על החניה ברחוב, בעינניי אין בינהם הבדל, כי שניהם מרגישים שהם מעל החוק והחברה ומקור המחשבה הוא בחוסר הענישה).

באמת אין לי בעיה, תפקידם של השופטים הוא לעשות את הצדק, אלא מה, ניראה שהצדק כבר מזמן מזמן לא מבקר במגדל השנהב שלהם.

אני מצטער על הציניות, אבל עצוב לי שבסולם 1-10 האמון שלי בבתי המשפט הוא אי שם ליד 3 וגם זה ביום טוב. אולי אני צריך למצוא חברים במרכזי מפלגות?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יונה » 23 יולי 2005, 18:40

ציטוט

"באמת אין לי בעיה, תפקידם של השופטים הוא לעשות את הצדק"

זו הטעות הרווחת.

השופטים, תפקידם הוא לעשות חוק !!!!

לא תמיד צדק וחוק הולכים ביחיד..... :evil:
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ~Hunter~ » 24 יולי 2005, 15:45

וואללה?
אבל ע"פ החוק לגנב מגיע עד 7 שנות מאסר, ואילו אותם הגנבים אותם הוא צבע בירוק הלכו הבייתה. אז מה יוצא, כבוד השופטים למצפצפים לא על הצדק ולא החוק? מה נשאר?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי konen1 » 24 יולי 2005, 18:53

אני רוצה להגיד לכם אחרי שראיתי את התוכנית

מכרתי את הנשק ,מסרתי את הכלב, זרקתי את כל הסכינים החדות מהבית, ריפדתי את על הפינות החדות בספוגים
ובכניסה לבית תליתי את השלט הבא:

"גנב חביב אני אסיר תודה שבחרתה להיכנס לבית זה כבוד גדול הוא לי שמכל הבתים דווקא בשלי בחרת. לנוחיותך הדלת הושארה לא נעולה, הכסף רוכז במגרה מתחת לטלוויזיה שבסלון כמו כן גם מפתחות הרכב שם והקוד לרכב הוא 11111
מקווה תשקפוץ לעיתים יותר קרובות, בזמן האחרון יש לי יותר מידי כסף מיותר
כמו כן אם יש לך תלונות תשאיר מכתב תלונה בתיבת התלונות שבכניסה לבית
ברגשי תודה בעל הבית"

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 25 יולי 2005, 07:03

אישגדול כתב:הבעיה במצב שיש היום נובעת מתנועת מטוטלת בין זכויות אדם, לזכות החברה להגן על עצמה.
חוק המעצרים הנוכחי (המכונה ע"י כמה שוטרים שפגשתי "חוק זכויות העציר וחרותו") נוצר לאחר שהמשטרה עשתה שמוש מוגזם בסמכויות המעצר, וכתוצאה מכך שונה חוק המעצרים כך שהמשטרה אינה יכולה לעצור כל כך בקלות, ונוספו "חלופות מעצר" - מעצר בית וכד'. .

אני מסכים איתך. עד לפני כמה שנים התקשורת הייתה מלאה בכתבות על הקלות הבלתי נסבלת של השלכת אדם למעצר, ועל הקלות הבלתי נסבלת עוד יותר של הארכות מעצרים, והארכות מעצרים עד תום ההליכים. באותה תקופה התפוצצו גם כמה פרשיות של "תפירת תיקים" ושימוש באלימות בחקירות שהביאו להרשעת חפים מפשע (לדוגמא פרשית מע"צ) והוסיפו שמן על מדורת הביקורת נגד הפרקליטות ומערכת המשפט שהפכה לחותמת גומי שלה.
כל הארועים האלה הביאו אותנו לנקודה שבה אנו נמצאים היום...

לגבי איך שהפרקליטות עובדת... המצב של הפרקליטות די עגום מבחינה של יחס פתיחת תיקים להרשעות בדין, ולכן מבחינתם הם יעשו הכל כדי להשיג הרשעות כדי לשפר את הסטטיסטיקה -- ביחוד אם מבחינתם זה תיק קל שניתן לסגור אותו מהר.
מה זה אומר לגבינו?
שאם במקרה תפסתם על חם את אותו החלאה שברגע זה פורץ למכונית שלכם, איימתם עליו בנשק, וכבלתם אותו עד שהמשטרה תגיע, אז תצפו שבמקום צל"ש נשקכם יוחרם ויפתחו נגדכם בהליכים פליליים על מעצר בלתי חוקי,או עיכוב אדם שלא כדין,או אלוהים יודע איזה סעיף...

או אם במקרה מישהו תקף אותכם ונאלצתם להגן על עצמכם, אל תצפו שהמשטרה תחקור ותנסה להגיע לחקר האמת, היא תפתח נגדכם תיק על מעורבות בהפרת סדר...

מבחינתם זה מבצע של שניים במחיר אחד שיכול לשפר את מאזן ההרשעות בקלות, גם אם מדובר בעיוות של הצדק...

כי בסופו של יום כשקוראים את הסטטיסטיקה, אף אחד לא יורד לפרטי הפרטים של כל מקרה..סופרים רק מספר פתיחת תיקים מול הרשעות בדין...
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 25 יולי 2005, 08:10

מעניין אם יש שוק למדבקות מהסוג הבא אצלנו:

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 25 יולי 2005, 16:29

רוב הגנבים לא שולטים בשפה האנגלית,,,, :wink:
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי Colonel » 25 יולי 2005, 19:38

אמנם אסור לירות בפורץ לצורך הגנה על רכוש
אך מותר לירות בו אם מדובר בהגנה עצמית
והמבין יבין...
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי חנן אוחיון » 25 יולי 2005, 20:00

חברים יקרים
בתי משפט. חוקים .נועדו לאזרח הישר אותו תמיד אפשר למצוא עליו תמיד אפשר להנחית לעבריינים יש עיסקות טעון הסברים של הסנגורים על ילדות עשוקה ועוד מרעין בישין
חבל שרשויות החוק לא לומדות מהיעילות של העברינים אצל העברינים אין סחבת ועינויי דין
שנמשכים שנים בבתי משפט כאשר יש סיכסוך אצל עברינים הם מעמידים בורר אחרי שעה הוא נותן פסק דין והסיפור שייך להיסטוריה לזה אני קורא יעילות של העולם התחתון .
תאמינו לי שאני מתפלא על המסירות של השוטרים לתפוס עברינים הם רצים מסכנים את חייהם
לא עוברת שעה והשופטים היושבים במגדלי השן ומנותקים מהמציאות משחררים אותם אחרי שעה
קוראים לזה עיסקת טיעון ואני קורא לזה לא רוצים לעבוד אבל כמובן זאת דעתי האישית בלבד
אבל אל דאגה עוד מעט לפי קצב הארועים נעבור לקיצוניות השניה
OLD FOX
חבר טוב אמר לי פעם מוטב שאבי לך סיגריות מאשר פרחים אולי יש צדק בדבריו
מדריך ירי מעשי

על ידי trooperglock » 25 יולי 2005, 21:30

למרבה הצער כואב עד מאד כמה שאיתמר וחנן צודקים, וכפי שאמר לא מזמן בעל דרגה בכירה במשטרה(תקנו אם אני טועה) שהחוק קיים בעצם רק לאלו שם אזרחים שומרי חוק, אלו ששומרים עליו, יראים מפנין ומכבדים אותו ואת שליחו.

אלה שלא ברשימה הקודמת חיים ומשתכשכים בX טריטוריה שלנו לא מוכרת, עסקעות טיעון, שימועים ועוד שאר ירקות שבעצם תכליתם אחת, לעקוף את האכיפה, התביעה והשיפוט, לעשות חיים מאד קלים לפרקליטות (כי הרי בעסקת טיעון רושמת הפרקליטות ניצחון למרות שצדק בטח ובטח לא נעשה)

עובדה: לפושעים גדולים יש כסף גדול שקונה להם את מיטב עוכרי הדין (הטעות במקור :wink: ) ולילדי הפרקליטות אין אפילו סיכוי קלוש לדגדג להם, אז כמו שנאמר...... לא צדק ולא בטיח

תמונה
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הכנרתי » 26 יולי 2005, 15:09

כשהייתי בסדיר, היתה לנו הוראה לירות ע''מ להרוג במקרה של ניסיון/חטיפת נשק. האם זה תירוץ מספיק משכנע לשאלה "מה הגופה הזאת עושה אצלך בבית?" :lol:
מטרת העל: לחזור הביתה בשלום!

***__ מדריך ירי __***
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד