בעקבות התוכנית "רישיון לגנוב"
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ובתזמון מצמרר להודעתי הקודמת
לחצו כאן
זה הבחור וזה הסיפור המלא
חרא של מדינה, חרא של חוקים, חרא של שופטים.... מדינה בדרך לאבדון
לחצו כאן
זה הבחור וזה הסיפור המלא
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
trooperglock כתב:ובתזמון מצמרר להודעתי הקודמת
לחצו כאן
זה הבחור וזה הסיפור המלא![]()
![]()
![]()
אבל היא שלנו - אין לנו ארץ אחרת.................
לכן צריך לעשות הכל בשביל להפוך אותה לבובה של מדינה.
אם תשב בחדר אפל לגמרי ותדליק נר קטן זעיר מיד הוא יכבה את כל החושך..............
אם כל אחד מאיתנו יעשה משהו טוב יחד זה יהיה אור גדול............
ולא נותר לנו אלא לצטט את ג'ון קנדי :
אל תשאל מה אמריקה יכולה לעשות בשבילך............
שאל מה אתה יכול לעשות בשביל אמריקה..............
להתראות בעשיה.
אילן
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
במקרה ראיתי שאילן מגיב בפורום הזה ונכנסתי.
למרות שאני מבין את רחשי הלב של כל מי שהתרשם מהפופוליזם ונפנופי הידיים התאטרליים של חיים הכט, אין אפשרות להצדיק מעשי אלימות.
שלטון החוק במשטר דמוקרטי משמעו בין היתר, שהריבון בתחום הפלילי הוא המדינה. נכון, שהמדינה על זרועות אכיפת החוק השונות נמצאת בפשיטת רגל מוחלטת, הן מנהלית והן ערכית, אולם עדיין זה אחד מיסודות הדמוקרטיה, עליה אמרו שהיא שיטה לא מי יודע מה, אבל עדיין לא מצאו משהו יותר טוב ממנה.אדם לא יכול לקחת את החוק לידיים ולהחליט, שבגלל שפרצו לו שלוש פעמים לבית, בפעם הבאה הוא יורה בפורץ. מותר לו להפעיל כוח סביר להשתלט על הפורץ.
למי שחושב שמותר לירות בפורץ שנכנס אליך הביתה ואינו מסכן אותך וכך מותר לו גם מדין תורה - שיקרא את שמות פרק כב' פסוקים א-ב: "אÄם-בÌÇמÌÇחÀתÌÆרÆת יÄמÌÈצÅא הÇגÌÇנÌÈב, וÀהËכÌÈה וÈמÅת--אÅין לוÉ, דÌÈמÄים. ב אÄם-זÈרÀחÈה הÇשÌÑÆמÆשÑ עÈלÈיו, דÌÈמÄים לוÉ: " המשמעות היא, שאם אתה לא יודע שזה גנב ויש לך יסוד להניח, שאתה בסכנת חיים, מותר לך להרוג ואתה לא חייב בנזיקין (אין לו דמים - הוא לא זכאי לפיצוי כספי). אבל אם זרחה השמש עליו (ז"א שאתה רואה אותו באור בהיר וברור ואתה יודע שזה רק גנב) - דמים לו - אתה חייב לפצות בגין הריגתו.
מותר להתעצבן. זה משחרר קיטור. אבל עד כאן. זה לא צריך להביא לאלימות. לא צריך גם להגזים לקיצוניות השניה של "אני אמכור את האקדח ואפתח את הדלת בשביל הפורץ".
למרות שאני מבין את רחשי הלב של כל מי שהתרשם מהפופוליזם ונפנופי הידיים התאטרליים של חיים הכט, אין אפשרות להצדיק מעשי אלימות.
שלטון החוק במשטר דמוקרטי משמעו בין היתר, שהריבון בתחום הפלילי הוא המדינה. נכון, שהמדינה על זרועות אכיפת החוק השונות נמצאת בפשיטת רגל מוחלטת, הן מנהלית והן ערכית, אולם עדיין זה אחד מיסודות הדמוקרטיה, עליה אמרו שהיא שיטה לא מי יודע מה, אבל עדיין לא מצאו משהו יותר טוב ממנה.אדם לא יכול לקחת את החוק לידיים ולהחליט, שבגלל שפרצו לו שלוש פעמים לבית, בפעם הבאה הוא יורה בפורץ. מותר לו להפעיל כוח סביר להשתלט על הפורץ.
למי שחושב שמותר לירות בפורץ שנכנס אליך הביתה ואינו מסכן אותך וכך מותר לו גם מדין תורה - שיקרא את שמות פרק כב' פסוקים א-ב: "אÄם-בÌÇמÌÇחÀתÌÆרÆת יÄמÌÈצÅא הÇגÌÇנÌÈב, וÀהËכÌÈה וÈמÅת--אÅין לוÉ, דÌÈמÄים. ב אÄם-זÈרÀחÈה הÇשÌÑÆמÆשÑ עÈלÈיו, דÌÈמÄים לוÉ: " המשמעות היא, שאם אתה לא יודע שזה גנב ויש לך יסוד להניח, שאתה בסכנת חיים, מותר לך להרוג ואתה לא חייב בנזיקין (אין לו דמים - הוא לא זכאי לפיצוי כספי). אבל אם זרחה השמש עליו (ז"א שאתה רואה אותו באור בהיר וברור ואתה יודע שזה רק גנב) - דמים לו - אתה חייב לפצות בגין הריגתו.
מותר להתעצבן. זה משחרר קיטור. אבל עד כאן. זה לא צריך להביא לאלימות. לא צריך גם להגזים לקיצוניות השניה של "אני אמכור את האקדח ואפתח את הדלת בשביל הפורץ".
nobody expects the spanish inquisition
מיכאל, בנשק אני לא מבין גדול אבל תורה קצת למדתי. "אם במחתרת ימצא הגנב והוכה ומת אין לו דמים", הכונה שלסתם גנב אין דמים - ז"א מותר להורגו. וכמו שהסבירו חכמים בגמרא: "חזקה אין אדם מעמיד עצמו על ממונו" וכמו שכתה הרמב"ם: "ומפני מה התירה תורה דמו של גנב, אע"פ שבא על עסקי ממון? לפי שחזקתו שאם בא בעה"ב לפניו ומנעו - יהרגנו, ונמצא זה הבא לבית חבירו לגנוב, כרודף אחר חבירו להרגו, ולפיכך יהרג בין שהיה גדול בין שהיה קטן בין זכר בין נקבה".
"העט חזק מהחרב..."
- סליקאי ארד

חברי הפנה אותי בפרטי לסנהדרין עב' עמ' א ולרמב"ם הלכות גניבה ט, ט. אודה שלא קראתי את סנהדרין אבל הלכתי לרמב"ם.המשכתי לקרוא אחרי ט והגעתי לי' ואילך:
י היה הדבר ברור לבעל הבית שזה הגנב הבא עליו אינו הורגו, ולא בא אלא על עסקי ממון--אסור להורגו; ואם הרגו, הרי זה הורג נפש: שנאמר "אם זרחה השמש עליו" (שמות כב,ב)--אם ברור לך הדבר כשמש שיש לו שלום עימך, אל תהרגהו. לפיכך אב הבא במחתרת על בנו--אינו נהרג, שוודאי שאינו הורגו; אבל הבן הבא על אביו, נהרג.
יא וכן הגנב שגנב ויצא, או שלא גנב ומצאו יוצא מן המחתרת--הואיל ופנה עורף ואינו רודף, יש לו דמים. וכן אם הקיפוהו עדים או בני אדם--אף על פי שעדיין הוא ברשות זה שבא עליו, אינו נהרג. ואין צריך לומר אם בא לבית דין, שאינו נהרג.
יב וכן הבא במחתרת לתוך גינתו, או לתוך שדהו, או לתוך הדיר והסהר--יש לו דמים: שחזקתו שבא על הממון בלבד, לפי שאין רוב הבעלים מצויים במקומות אלו.
ההדגשות הן כמובן שלי.
י היה הדבר ברור לבעל הבית שזה הגנב הבא עליו אינו הורגו, ולא בא אלא על עסקי ממון--אסור להורגו; ואם הרגו, הרי זה הורג נפש: שנאמר "אם זרחה השמש עליו" (שמות כב,ב)--אם ברור לך הדבר כשמש שיש לו שלום עימך, אל תהרגהו. לפיכך אב הבא במחתרת על בנו--אינו נהרג, שוודאי שאינו הורגו; אבל הבן הבא על אביו, נהרג.
יא וכן הגנב שגנב ויצא, או שלא גנב ומצאו יוצא מן המחתרת--הואיל ופנה עורף ואינו רודף, יש לו דמים. וכן אם הקיפוהו עדים או בני אדם--אף על פי שעדיין הוא ברשות זה שבא עליו, אינו נהרג. ואין צריך לומר אם בא לבית דין, שאינו נהרג.
יב וכן הבא במחתרת לתוך גינתו, או לתוך שדהו, או לתוך הדיר והסהר--יש לו דמים: שחזקתו שבא על הממון בלבד, לפי שאין רוב הבעלים מצויים במקומות אלו.
ההדגשות הן כמובן שלי.
nobody expects the spanish inquisition
ואם כבר מצטטים מסכתאות,
שניים אוחזין בביצין
זה אומר שלי הן
וזה אומר איייייייי
תאכלס.
לצטט אפשר עד מחר.
מה הפתרון היום?
שניים אוחזין בביצין
זה אומר שלי הן
וזה אומר איייייייי
תאכלס.
לצטט אפשר עד מחר.
מה הפתרון היום?
נערך לאחרונה על ידי יונה בתאריך 28 יולי 2005, 17:18, נערך פעם אחת בסך הכל.
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
shm
אם תפעל כפי שאתה כותב, תביא על עצמך תביעה על איום בנשק, תקיפה בנסיבות מחמירות, מעצר שלא בסמכות, כליאת שוא ואולי עוד כמה סעיפים...
הדרך שהצעת היא בדיוק לא הדרך...
סתם נקודה למחשבה
אם תפעל כפי שאתה כותב, תביא על עצמך תביעה על איום בנשק, תקיפה בנסיבות מחמירות, מעצר שלא בסמכות, כליאת שוא ואולי עוד כמה סעיפים...
הדרך שהצעת היא בדיוק לא הדרך...
סתם נקודה למחשבה
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

ארנולד כתב:הנה שלט שהולך בארה"ב אך לא מתאים לארצנו:
הבעיה שגם לתרגם אותו זה בעייתי, כי לא בטוח שיבינו את הנוסח "הסג גבול"...
יש מדינות בארה"ב כמו טקסס שבהן השגת גבול נחשבת לעילה מספקת לשימוש בנשק נגד העבריין -- ואנשים אכן מנצלים את הזכות הזו הלכה למעשה.
- תרמתי למען הסליק

עם כל הכבוד לסנהדרין..... כנראה שלא פרצו אליהם הביתה...... מעניין מה היה אומר "אדון סנהדרין" אילו התעורר ב04:00 לפנות בוקר ומוצא פרצוף עטוי כובע גרב מסתובב בחדר בו ישנים ילדיו.....היה אומר "פוס", עכשו אשב לי בנחת, אנתח את ה"שמש" של האיש בחדר, אולי גם אעשה לו איזה תשאול קצר, אקרא ל"סנהדרינאים" אחרים, נעשה דיון...... ונחליט.....
YEAH RIGHT.......
וזו הבעיה !
אנשים מנותקים מהמציאות אותה הם אמורים לבחון וצריכים להחליט איך יפעלו אנשים בשטח, כך בצבא, כך במשטרה, כך במערכת אכיפת החוק....
אמריקה...... לא ממש מת עליה אבל..... בצבא ארה"ב נהוג חבר מושבעים, אנשי צבא בדרגתו של הנאשם..... בהחלט צעד לקראת הבנת הנאשם, כך גם חבר המושבעים במשפט האזרחי, אנשים מן השורה מחליטים בעניינו של חברם לחברה......ולא שופט מורם ונותק.... המון חומר למחשבה.
YEAH RIGHT.......
וזו הבעיה !
אנשים מנותקים מהמציאות אותה הם אמורים לבחון וצריכים להחליט איך יפעלו אנשים בשטח, כך בצבא, כך במשטרה, כך במערכת אכיפת החוק....
אמריקה...... לא ממש מת עליה אבל..... בצבא ארה"ב נהוג חבר מושבעים, אנשי צבא בדרגתו של הנאשם..... בהחלט צעד לקראת הבנת הנאשם, כך גם חבר המושבעים במשפט האזרחי, אנשים מן השורה מחליטים בעניינו של חברם לחברה......ולא שופט מורם ונותק.... המון חומר למחשבה.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
רפתן כתב:מה טרופר מערכת המשפט מנותקת מהעם?
מעניין - באמת מעניין ואני לא ידעתי אפילו...........
תגיד אתה מכיר שופטים ? (לא אלה מהכדורגל)
אילן,
את הטענה הזו אתה לא שומע רק מפיו של טרופר, אלא גם מקציני משטרה בכירים קבל עם ועדה (לצורך הענייו ניצב מזרחי בתוכנית הנ"ל).
ואמנם אני לא חסיד גדול של שיטת המושבעים (יש לה את המגבלות שלה) אבל אני בטוח שהיא היתה מוציאה את אותו האדם שצבע את הגנבים בירוק זכאי, כי השיטה הזו מרשה קצת COMMON SENSE ולא רק חוק שרירותי.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד