שוב פליטת כדור מיותרת....

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שוב פליטת כדור מיותרת....

על ידי br_amir » 29 יולי 2005, 20:06

שוב תאונה מיותרת שנגמרת באובדן חיים מיותר, אינני רוצה לשפוט מקרה זה אך לא ברור איך אנשים מחזיקים נשק בבית בו יש ילדים ולא נוקטים באמצעי בטיחות מינימלים שימנעו מקרים מסוג זה.

http://news.walla.co.il/?w=//754882
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Hungarfield » 29 יולי 2005, 21:52

שאלה למי שיכול להשיג את הסטטיסטיקה: האם מישהו טרח פעם לעשות פילוח של תאונות פליטת כדורים מנשק ברשיון?
ההרגשה שלי היא שאחוז הפליטות מנשק של חברות שמירה (שרמת ההכשרה שהן נותנות למחזיקי הנשק שלהן ידועה כלקויה משהו) גדול הרבה יותר מהאחוז של מי שמחזיק רשיון נשק בתבחינים הקלאסיים (קליעה, ירי מעשי, מתנדבים, תבחין לפני 96).
כמו כן, אם יש קורלציה סטטיסטית בין מעבר קורס ירי מעשי/מפקחי מטוחים/קורס ירי כלשהו, ואפילו מתאם בין מספר אימונים בשנה לבין מספר פליטות - כל אלה יתנו לנו כלי מאוד יעיל בבואנו בטענות או בהצעות אל קובעי המדיניות.
יש למישהו רעיון איפה, אם בכלל, יש נתונים כאלה?
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי konen1 » 30 יולי 2005, 00:12

הבעיה היא: ( דעתי האישית לאור מה שראיתי )
הרבה מאוד מאבטחים של חברות השמירה רואים בצורך לשאת נשק עול מחויב המציאות על מנת לעבוד ולא מעניין אותם או יותר נכון לא מוטבע בנפשם הצורך להיזהר מהכלי הם מתיחסים אליו כאל כלי עבודה וכאן הוא הפתח לכל הרעות שנגרמות
סליקאי כסף
סליקאי כסף

תשובה;

על ידי יורם-אלדר שטיינר » 30 יולי 2005, 06:45

ההלן חברים בוקר טוב :P
יצא לי להעביר לזמן קצר אימון לחב' שמירה ולצערי נפגשתי עם חומר אנושי שאסור לו לאחזיק נשק, ושוב לצערי אותו חומר עבר ונושא נשק. לפני שבועיים היה מקרה של פליטת כדור מנשק של איש הבטחה שיצא לפיקניק וביתו שחקה עם אקדחו והתוצעה ידועה.אני לא חושב שאנחנו יכולים לשנות את המצב ,כי בשורה התחתונה אנחנו רק נתחן מים.
להתראות ממני יורם שטיינר :P
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רפתן » 30 יולי 2005, 08:36

אני חוזר על המנטרה = חינוך !!!
קהלני !!!
לו היו מועדוני קליעה בבת ים ובבאר שבע..........................
נשק קיים בבתינו כקורח המציאות לפחות בואו נחנך את ילדינו.
הכשרה!
לו היו 28 שעות חובה כמו לרכב ולא שעתיים כולל בוחן חיצוני, חלק מאוחזי הנשק לעולם לא היו מקבלים רישיון וחלק היו הופכים להיות יורים כמו שצריך.

ועדת בריניקר עדיין יושבת וממדרת ממנה את כל העולם ואחותו היא לא פנתה לאנשים שביקשו להופיע בפניה, וגם סוף דיוניה אינו נראה באופק.
היא הולכת לחייב כל שומר להחזיר נשק בסוף המשמרת, (הדלפות) כך שכמעט כל משמרת יקבל שומר באקראי נשק אחר, זה יחייב הסעות למוקד או מס' מוקדים ופעולה שלהם סביב השעון מה שיעלה את מחיר השמירה ויוריד את איכותה.
נושא נשק חייב להשתמש תמיד באותו הנשק המותאם לו מאופס לו והוא מטפחו. כל השאר כסת"ח ולשם אנו צועדים. היה ומישהו באמת יזדקק לנשק שהוא נושא כשומר - אבוי לנו. (שלא לדבר על הקומבינות של מסירת נשק משומר לשומר - כמובן שלא חוקי אבל מתאים לשיטת ה "יהיה בסדר")
הלוואי ואתבדה לטובה.
בינתיים אין ציפיות - כך שאין אכזבה
ושלא תגידו שלא אמרתי לכם.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 30 יולי 2005, 09:52

אילן,

שום חינוך ושום נעליים....גם אם יהיו אפס פליטות ותאונות נשק אז זה לא ישנה את המצב....
אתה יודע שיותר אנשים נפגעים מנפילה באמבטיה מאשר בתאונות דרכים? הנה פרויקט לחינוך...שטיח גומי מחוספס בכל אמבטיה וחסל...

המדינה אינה מעוניינת באנשים נושאי נשק ולא יעזור שום דבר.
אני מזמין אותך לקרוא את הכתבה במוסף של שבת של ידיעות על מערך האבטחה של שרון...
עד לפני זמן לא רב השב"כ פרק מנשקם אלופים וניצבים שבאו במגע עם רה"מ...
הממשלה שלנו אינה סומכת אפילו על הגנרלים שאמורים לשמור על ביטחון המדינה, ואמורים להנהיג את הצבא בשעת מלחמה -- אז את באמת חושב שהם יסמכו עליך?
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי abdul hamid » 30 יולי 2005, 11:07

איתמר
אולי ביבקשה יכול
קצת יותר פרטים על אבטחה שיל שרון ?
תודה רבה
עבדול חמיד
זה מה יש לכם בשבילי לדעת ?
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 30 יולי 2005, 11:55

abdul hamid כתב:איתמר
אולי ביבקשה יכול
תודה רבה
עבדול חמיד

אני מפנה אותך לעיתון ידיעות אחרונות, יום שישי הזה, המוסף של שבת עמוד 6, הכתבה נקראת "שומרי הראש"...בהצלחה... רק תגיד אם אתה צריך עזרה בתרגום לערבית צחה... :wink:

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

אבטחת שרון

על ידי skylight » 31 יולי 2005, 08:51

itamar כתב:
abdul hamid כתב:איתמר
אולי ביבקשה יכול
תודה רבה
עבדול חמיד

אני מפנה אותך לעיתון ידיעות אחרונות, יום שישי הזה, המוסף של שבת עמוד 6, הכתבה נקראת "שומרי הראש"...בהצלחה... רק תגיד אם אתה צריך עזרה בתרגום לערבית צחה... :wink:

א.

מצטער
לנושא תרגום לערבית יש בילעדיות לטלי פחימה בעתיד אולי זביידי :lol:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 31 יולי 2005, 19:03

Hungarfield כתב:שאלה למי שיכול להשיג את הסטטיסטיקה: האם מישהו טרח פעם לעשות פילוח של תאונות פליטת כדורים מנשק ברשיון?
ההרגשה שלי היא שאחוז הפליטות מנשק של חברות שמירה (שרמת ההכשרה שהן נותנות למחזיקי הנשק שלהן ידועה כלקויה משהו) גדול הרבה יותר מהאחוז של מי שמחזיק רשיון נשק בתבחינים הקלאסיים (קליעה, ירי מעשי, מתנדבים, תבחין לפני 96). כמו כן, אם יש קורלציה סטטיסטית בין מעבר קורס ירי מעשי/מפקחי מטוחים/קורס ירי כלשהו, ואפילו מתאם בין מספר אימונים בשנה לבין מספר פליטות - כל אלה יתנו לנו כלי מאוד יעיל בבואנו בטענות או בהצעות אל קובעי המדיניות.
יש למישהו רעיון איפה, אם בכלל, יש נתונים כאלה?

(ההדגשה שלי)

עמיתי ההונגרי :)

הבעיה איננה עם ההכשרה של חברות השמירה - אלא הרמה הנדרשת (הנמוכה לדעת כל בעלי המקצוע) מטעם משרד הפנים.

חייבת להיות התאמה בין הדרישה מנשא הנשק והמצב בארץ - כפי שכתב אילן, יש להעלות את הרף ולהציבו על קורס בסיסי בעל מספר שעות גבוה בהרבה מהנדרש כיום. לחברות השמירה אין נגיעה לאיכות וטיב ההדרכה אלא מטרתן להעביר כמה שיותר אנשים את ההדרכה על מנת לבנות מאגר נושאי נשק ברשיון.

לדעתי, עליך להפנות את האצבע המורה (לא זו עם העיניים בגב, אותה משרד החינוך פיטר, כי היא זקנה ואיננה תורמת למערכת) אל משרד הפנים, על מנת שיעלה את הרמה הנדרשת ואל מדריכי הירי ומנהלי המטווחים שחלקם כפי הנראה מזלזלים בהכשרה הנדרשת.
אני לא שם את האצבע על מדריך מסויים או מטווח מסויים, אך ברור כי זוהי אחריותם הבלעדית להעסיק מדריכים איכותיים בעלי יושרה מקצועית, ומנהל המטווח מחובתו לבדוק כי המתאמן אכן עומד בדרישות ההסמכה.

אין כל בושה בפסילת מתאמן בין אם הוא אזרח נושא נשק בתבחין מלפני 96, מתנדב מתמי"ד / משא"ז או בעל כל תבחין אחר וכמובן עובד בחברה לשירותי שמירה. כל עוד שאיננו עומד בהישג הנדרש, איננו מתפעל את הנשק באופן בטיחותי ומבין את גודל האחריות שבידיו, אין הוא ראוי לשאת נשק ועליו לשוב ולהתאמן עד כי יוכח אחרת.

אני לא מוצא שום התאמה בין הקביעה כי מי שקיבל את רשיונו בתבחין "אימונים בקליעה" (עבר קורס ירי מעשי) לפני למעלה מעשור, ומגיע כיום לחדש את רשיונו, ישיש המחזיק בנשק למעלה מ 35 שנים או כל אחד אחר. כולם שווים ועל כולם להוכיח מצויינות בסיסית.

הבעייה נעוצה בסופו של יום בכסף ובאי נעימות. מטווח (ומדריך הירי ומנהלו) שלא יכשיר את עובדי חברת השמירה, מטווח שלא יכשיר את המתאמן הפרטי ויכשילם בעוון בטיחות / תפעול נשק / פגיעות, דינו מיתה כלכלית, והוא מחטיא את המטרה שלשמה הוא קיים ועוסק במקצוע X2 . לא כלכלית ולא מקצועית... מי שיפסול רבים לא יבוא אליו שוב, מי שיעביר כל דכפין, יקבל עוד עבודה. בסופו של יום יש להסתכל ולבחון את המערכת בעיניים מקצועיות, מה שלא כולם עושים, וחבל מאוד שכך.

המדינה אכן מעוניינת לצמצם את מספר נושאי הנשק, אך כשהיא מאשרת לכל דכפין שאינו בעל עבר נפשי / פלילי לשאת נשק בחברת שמירה, והמדריך אינו בוחן את המועמד בעיניים מקצועיות, המערכת מזינה עצמה בשקרים.

יש להחיל מערכת לימוד בסיסית, לקחת את נושא האבטחה והשמירה ברצינות ולא לתת לכל אחד לעסוק במקצוע. בעבר הוכר מקצוע "מאבטח מוסדות חינוך" כמקצוע מוכר להטבה עבור חיילים / חיילות משוחררים, הגיעו מעט רציניים, כל השאר מצאו בכך עבודה לא קשה במיוחד עם קורס בסיסי והכשרה תקופתית קלילה...

אני מסתכל לעצמי במראה בכל יום ובוחן האם מי שהכשרתי היום ראוי לדעתי לשאת נשק, אם התשובה חיובית, אני שלם עם עצמי. אם לא ראוי הוא, לא הוכשר והוחזר לאימון נוסף.

נעם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Hungarfield » 31 יולי 2005, 19:15

אין ספק, נעם - שנינו אומרים די את אותו דבר, אלא שאני לא התייחסתי לגורם.
ההבדל הוא - בעיני (אולי עיניים רדיקליות יותר) הגורם הוא משהו שאני אמנם רוצה לטפל בו, אבל כרגע חשוב לי יותר "לייצב את המערכת" כך שתישרוד ותגיע לאפשרות ייצוב.
המצב כפי שאני רואה אותו - מכל סיבה שהיא, נושאי נשק של חברות אבטחה הם הבעייתיים מכל. אין ספק שיש קיצוניות בכל קבוצה אחרת, וגם חברי הסליק בעלי מודעות לבטיחות יכולים לכשול, אבל סטטיסטית - זוהי הקבוצה המועדת לפורענות.
במקרה כזה, השקפתי היא שצריך לעצור את התהליך, ורק אז לנסות למצוא את נקודות הכשל (שאת חלקן הגדול אתה כבר זיהית בתגובה שלך) ולטפל בהן.
הדוגמה הטובה ביותר בעיני - במקרים של סכנת חיים, אתה לא מתחיל לטפל בכל בעיה בנפרד, אלא מטפל בכמה דברים בסיסיים שיעצרו הדרדרות - נשימה, איבוד דם רציני, ורק אח"כ מתחילים לנתח ולראות מה גרם למה. קודם מייצבים, אח"כ משחקים.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי higt-power » 31 יולי 2005, 19:51

מצטער ידידי אבל באמת שלא ברור לי מאיפה המסקנה שמסתמנת פה שנושאי הנשק מטעם חברות האבטחה יותר מועדים לתאונה כזאת או אחרת .
אני אישית מחלק גורמי פליטה ל3 איזורי סיכון
1)ניקוי שיגרתי של הנשק ,כמה אנשי אבטחה לדעתכם טורחים לנקות את נשקם האישי באופן סדיר?סביר להניח שמספרם בטל בשישים ויעידו על כך כל אותם האקדחים שבהם
כולנו (טוב לפחות אני) נתקלים מידי יום ומתקשים לזהות מזה הדבר החלוד הזה שקבור מתחת לערמה של אבק תחתונים .
אבל לצערי אין לחברות האבטחה בעלות בלעדית על זה ואני בטוח שכולנו מכירים לפחות אוחז נשק
אחד בתבחין כזה או אחר שלא מבייש בכלל את הפירמה.

2)פריקה וטעינה -ופה ע"פ ניסיוני הדל יש לא מעט אנשי אבטחה שכל כך פוחדים מהנשק שלהם שהם לא ממש מוצאים אותו מהנרתיק בין מטווח אחד למשנהוא ככה שגם זה לא גורם סיכון.

3)נשק שמגיעה לידים לא מורשות (כמו במקרה הזה ואחרים)וגם פה יערוך כל אחד מאיתנו
חיפוש אחורה פה באתר (שפה מתרכזים ,לפחות ככה אנחנו מקווים , מחזיקי הנשק היותר רצינים
שמבינים שנשק יש לתחזק ושכל בעל נשק חייב להתאמן בצורה סדירה כדי להשיג יכולת טובה
לשעת הצורך וכמובן שומרים על בטיחות) וימצא את כמות הדיונים על אחזקה של נשק
מתחת לכר /על מסמר במקום כזה אוו אחר /בפאוץ' (בתור דרך אחסון) ...................
עכשו "אם בארזים נפלה שלהבת "............מה המצב אצל כל עשרות אלפי נושאי הנשק שלא
חברים פה ??

ככה שאני לא רואה כל סיבה "ליפול" דווקא על השומרים והמאבטחים למנהם
אני די בטוח שעל כל תאונה של חברת אבטחה יש לפחות אחת שמחכה לקרות אצל נושא נשק מסיבה שונה. :( :(
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 31 יולי 2005, 20:19

higt-power, אני נאלץ לחלוק עליך (למרות שלדעתי האישית יש מקום לספק הדרכה רצינית יותר גם לאזרחים נושאי נשק שאינם שומרים).

אולי העיתונים \ אתרי החדשות שאני קורא סלקטיביים או שאני לוקה בקריאה סלקטיבית, אבל למיטב זכרוני מופיע אותו קהל שצויין ומככב במקרים בהם התקיים שימוש לא נאות בנשק שהסתיים באסונות שונים.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי חבלני » 31 יולי 2005, 20:43

איתמר לגבי מה שכתבת : " עד לפני זמן לא רב השב"כ פרק מנשקם אלופים וניצבים שבאו במגע עם רוה"מ " זה לא מדויק מכוון שכל שוטר שמעורב באבטחה / בא במגע עם רוה"מ לא פורק מנשקו לפחות אני יכול להעיד מנסיון
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 31 יולי 2005, 21:58

Hungarfield כתב:אין ספק, נעם - שנינו אומרים די את אותו דבר, אלא שאני לא התייחסתי לגורם.
ההבדל הוא - בעיני (אולי עיניים רדיקליות יותר) הגורם הוא משהו שאני אמנם רוצה לטפל בו, אבל כרגע חשוב לי יותר "לייצב את המערכת" כך שתישרוד ותגיע לאפשרות ייצוב.
המצב כפי שאני רואה אותו - מכל סיבה שהיא, נושאי נשק של חברות אבטחה הם הבעייתיים מכל. אין ספק שיש קיצוניות בכל קבוצה אחרת, וגם חברי הסליק בעלי מודעות לבטיחות יכולים לכשול, אבל סטטיסטית - זוהי הקבוצה המועדת לפורענות.
במקרה כזה, השקפתי היא שצריך לעצור את התהליך, ורק אז לנסות למצוא את נקודות הכשל (שאת חלקן הגדול אתה כבר זיהית בתגובה שלך) ולטפל בהן.
הדוגמה הטובה ביותר בעיני - במקרים של סכנת חיים, אתה לא מתחיל לטפל בכל בעיה בנפרד, אלא מטפל בכמה דברים בסיסיים שיעצרו הדרדרות - נשימה, איבוד דם רציני, ורק אח"כ מתחילים לנתח ולראות מה גרם למה. קודם מייצבים, אח"כ משחקים.

כנראה שיש דברים שאסור להפריט !!!
ויש דברים שהפרטה עושה להם טוב.
הפרטת / הפקרת הבטחון האזרחי גרמה למצב.
צריך להחזיר את בטחון הציבור למי שאמור לספק אותו.
כל עוד רמת מחירי חברות האבטחה וכח האדם שלהם יראו כמו שהם נראים...............
הרי יש שומרים שאף אחד מאיתנו לא היה לוקח לעבוד אצלו או לצידו.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד