אימוני ירי - איכות על פני כמות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אימוני ירי - איכות על פני כמות

על ידי ליאור45 » 16 פברואר 2003, 14:56

ידידינו Webart כתב לי לא מזמן שאימון ירי מעייף, ושהעייפות בידיים גורמת לירידה בדיוק.

כמה שהוא צודק. היום בחנתי את זה. הקציתי שעה ומשהו לאימון ירי של 100 כדורים בקוטר 9X19 מ"מ, ומנוחות בנות 10 דקות אחרי ירי 50 הכדורים הראשונים בהחלט לא מספיקות. רצוי אחרי 50 כדורים לשבת בצד, לשתות בסבבה ולנוח. אחרת הכדורים פשוט מסתבלטים עליך.

כולכם יכולים לנחש את המסקנה שאני אישית מסיק.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי חנן אוחיון » 16 פברואר 2003, 16:57

שלום ארנולד
ברמת העקרון יש צדק בידבריך אימון ירי מעייף בעיקר את השרירים הקטנים והצרה שאינך
מרגיש עייף במובן הקלסי של המילה ובכול זאת התוצאות ירודות.
לפי כמות הכדורים שאתה מדבר אני מסיק מסקנות שאתה בתחילת דרכך או שאתה לא יורה מספיק. אימוני ירי שידידנו מתכוון כפי שאני מכיר אותו כוונתו לאימון במכלול הרחב של המילה
הכוללים עבודה על יבש במגוון רחב של נושאים בנוסף לירי.
אם ידידי מתכוון לירי דיוק למטרה גם עשרה כדורים באימון עלולים להתיש אותך וגם זה תלוי בסוג האימון.
ישנם גורמים נוספים מדוע לא כדאי לירות תחמושת רבה ליורה חדש אשר לא עושה זאת בעיקביות
ובצורה הדרגתית הסיבה שמהר מאוד לאחר 2000 כדורים בערך ימצא את עצמו עם דלקת במרפק או בכתף או באיזור האמה. הכול תלוי בהתאם לגיל היורה וכמות התחמושת
לכן בראשית הדרך מעט תחמושת והרבה איכות אך בהמשך הדרך הגברת התחמושת בצורה הדרגתית והרבה איכות .
בכבוד רב
חנן
מדריך ירי מעשי

על ידי donduck » 16 פברואר 2003, 22:49

המפתח לעיפות לאחר ירי הוא הכושר הגופני.
כמו בכל פעילות גופנית, בין אם אירובית או אנאירובית, מי שיותר חזק מבחינה גופנים מתעייף פחות מחברו החלש.
לכושר גופני טוב יש השפעה רבה על הSTATE OF MIND של היורה.

לכן, מומלץ בחום לכל היורים, ובמיוחד לאנשי ירי מעשי לשפר את כושרם הגופני ככל יכולתם. לא פעם רואים בתרגילים שיש בהם תנועה מהירה עד כמה זה חשוב.

יש שלב פעילות אירובית עם הגדלת מסת שרירים בידיים במיוחד ובפלג הגוף העליון בכלל כדי לשפר את השליטה על האקדח.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי סלבו » 17 פברואר 2003, 01:18

חנן, כתבת בהודעת: "בראשית הדרך מעט תחמושת והרבה איכות".

כיצד אתה מגדיר אימון איכותי?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי pilot » 17 פברואר 2003, 08:22

להלן מספר תרגילים פשוטים שניתן לעשות בכדי לשפר את הכושר הגופני של היורה, כל דבר בהתאם לרמת היורה:

1) כפיפות מרפקים
להתחיל מ 2 סטים של 10 כפיפות בכל פעם (סט בוקר וסט ערב)

2) התרגילים הנ"ל (שנמחקו ע"י WEBART בגלל שחרגו מרוחב 400 פיקסלים) קפיצים לפרקי היידיים
4) פריסת היידיים לפנים והשארת היידים במצב הזה כחצי דקה (מספר סטים)
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 17 פברואר 2003, 12:43

לכבוד הטייס ויתר מליצי היושר של כושר גופני:

תבקרו אותי אם אני מתנשא או מגזים בהודעה זו.

אני מתחיל לירות במטווח אחרי 8 ק"מ נסיעה באופניים, שאחריהם אני לא מתנשף אפילו. אני זקוק לכוח ברגליים ולסיבולת לב-ריאה לצורכי תחבורה.

אני טוען שאין לי שום תועלת בפיתוח חוזק וסיבולת של שרירי הידיים.

מדוע אני אומר זאת?

עם כל החיבה שלי לירי בתור תחביב, אני חושב שאם ההישרדות שלי תלויה בירי של יותר מחמישים כדורים מאקדח, או שאני זקוק לרובה סער אוטומטי, או שאני נמצא במקום הלא-נכון, ובגדול.

במילואים אני משנע ויורה פגזים ששוקלים 45 ק"ג כל אחד. באזרחות לא הייתי מסכים להרים משאות כאלה. אני מתפרנס בעיקר מחשיבה, ומעט מאוד מכוח גופני.

הגידו לי אתם - האם במפגשים או באימונים של ירי מעשי נהוג לירות יותר מחמישים כדורים למפגש?

בכל מקרה, אשמח לתגובות, אפילו אם לא כל אחד מסכים עם החומר למחשבה שהצגתי לעיל.

שלכם,

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי pilot » 17 פברואר 2003, 14:12

ארנולד ידידי,

חלילה לי מלזלזל בכושרך הגופני !!! אם נפגעת מדברי אני מבקש סליחה.

כמוני כמוך, גם אני מתפרנס מחשיבה ולא מפעילות גופנית.
ההערות לגבי הכושר הגופני, מכוונות בעיקר לפלג הגוף העליון ולאזור הידיים, כתפיים ואצבעות (שום פעילות גופנית שלא ממוקדת לא יכולה לחזק את פרקי כף היד, למעט קפיצים ).

תנשא להרים את האקדח כאשר הוא פרוק ובדוק, היכנס למצב יירי, כוון לעבר מטרה מסויימת, ותנסה להישאר במצב הנ"ל, כאשר אתה מתבונן דרך הכוונות לפרקי זמן של נניח 30 שניות, תנוח 30 ותחזור למצב מחדש. שים לב, שלאר פרק זמן מסויים, הידיים מתעייפות !!!
בספר שקראתי בנושא, מצויין שם שפרק הזמן בו יורה יכול להחזיק אקדח מכוון למטרה בצורה אופטימלית הוא בין 6-12 שניות, מעבר לכך מתחילות סטיות לא רצוניות !!
גם ליורה מנוסה היידיים מתעייפות, אני זוכר שבטירונות, השאיר אותנו הסמל במצב ירי עם גליל ארוך לפרקי זמן של דקה דקה וחצי, וזה הייה סיוט !!!

לכן, כוח פיזי בחלקים מסויימים הוא אלמט חשוב וחיוני לאימוני ירי.
תרגולת נעשת, לדעתי, קודם כך באימון גופני, כל יום לפחות 5 דקות בבית (כפיפות מרפקים, הרמה והורדת ידיים לצדדים, קפיצים לחיזוק פרקי כף היד, אחיזה וסחיטה של כדור טניס וכדומה).
לאחר מכן, יש לתרגל המון, אבל המון על יבש, אפשר גם בבית (להקפיד שבע פעמים על נשק פרוק ובדוק בחדר ריק לכיוון קיר חיצוני שאין אחריו אנשים !!!).
תתאמן בכיוון האקדח, כאשר הוא עם פטיש דרוך (ללא כדור או מחסנית) על כיוון והצבעה על מטרות דמי, ללא נקירה.
הקדש למטרה זו כ 15-20 דקות, פשוט תתרגל כניסה למצבי ירי והכנסת המטרה בין הכוונות עם אצבע על ההדק, השאר עם המטרה בין כוונות מספר שניות.

לאחר מכן, תרגל שליפה, דריכה, כניסה למצבי ירי שונים והצבעה על מטרות (דרך הכוונות או בלי כוונות), תרגל גם תרגיל זה במשך 15 דקות, כולל נקירות.

שים לב, תרגול יום יומי, על יבש במשך כ חצי שעה/שעה ביום, למשך כשבועיים, כולל תרגלי כושר גופי, ולאחר יום מנוחה תגיע למטווח תיראה שהיכולות שלך השתפרו בצורה משמעותית !!!

אם אתה מעוניין, אני אחפש לכם לינק, שיש לי במחשב לספר שהופק על ידי אחת מהסוכניות המימשל האמריקניות, יסודות הירי באקדח (ספר PDF עם תרגילים, פסיכולוגייה, פיזיולוגייה ושאר דברים קשורים לירי באקדח, רק באקדח).

בעצם - חבל להשאיר את כל שאר החברים במתח
להלן לינק, שם תוכלו להוריד את החוברת ולקרוא....מומלץ ביותר
http://www.geocities.com/bullseyepistol/pistol.zip

כנסו גם לכאן - לימוד משגיאות http://www.bullseyepistol.com/
נערך לאחרונה על ידי pilot בתאריך 17 פברואר 2003, 14:23, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

אימון גופני או ריכוז?

על ידי יובל » 17 פברואר 2003, 14:14

במטווח אתה בוחן מגוון יכולות,שדיוק הירי הוא רק אחת מהן.החשובה בהן היא הריכוז.היכולת לשמור על מיקוד מחשבתי גם כשקיימת התשה נפשית,חם ומעיק.שכן בבוא היום,כשתצטרך להגיב בארוע אמת,בו לאקדח שלך יהיה תפקיד מרכזי בהשרדותם של הסובבים ו/או ניטרול האיום,תגלה שקשה מאוד לשמור על איזון ועל שלווה.אתה רועד.מזיע,ובקושי יכול והשתלט על עצמך.זו תגובה פיזיולוגית של הגוף כשהוא חש איום.כשהכדורים שורקים,כל מה שלמדת עף מהחלון.הדרך היחידה להתמודד עם האינסטינקטים של הגוף היא לסגל לך אינסטינקטים חדשים-דיבילי עד כמה שזה נשמע.לכן אני ממליץ לתרגל במטווח יכולת ריכוז ומיקוד,ולו במחיר 50-60 כדור.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

בקשר למידע

על ידי BlueStar » 17 פברואר 2003, 14:20

שלום לטייס.

[אם אתה מעוניין, אני אחפש לכם לינק, שיש לי במחשב לספר שהופק על ידי אחת מהסוכניות המימשל האמריקניות, יסודות הירי באקדח (ספר PDF עם תרגילים, פסיכולוגייה, פיזיולוגייה ושאר דברים קשורים לירי באקדח, רק באקדח).]

אשמח אם תוכל להביא קישור למידע.[/quote]
מחפש עבודה בתחום היבוא והיצוא.
ניצן בנק 054-5553438
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

אימון יעודי ונכון

על ידי papy » 17 פברואר 2003, 15:21

ארנולד
אין כל כוונה לזלזל ביכולת הגופנית שלך, ההפך הוא הנכון. סיבולת לב ריאה ורגלים חזקות הן התחלה טובה.
יש צורך לחדד את הכושר הגופני הספציפי.( שרירים שבחיי היום יום אינם פעילים באוםן מיוחד, אך בזמן הירי הם פעילים מאוד: צוואר,כתפים, אצבעות, גב תחתון, ירכיים ושוקיים, כפות הרגלים ועוד..)
"קל מאוד ללמד שחיה בהתכתבות...לא מומלץ לנסות לשחות עם הידע הזה."
בא ותצטרף לאימון משותף שלנו ולאחר שנראה איך ולמה, נוכל לעזור.
אבי לגמן

*** אין מישהו חכם יותר מכולנו יחד ***
****אם לקברניט אין מטרה, אין רוח שתביא אותו לשם****
********** זיכרו את המשולש ***************

מאמן ומדריך ירי מעשי, מדריך ירי בכיר. רגיש ספונטאני ושמן
מדריך ירי מעשי

על ידי pilot » 17 פברואר 2003, 15:45

ואין מה להוסיף על דברי PAPY.

יש לי הרבה עצות טובות לחלק לכולם חינם, חבל רק שאני לא מיישם את העצות של עצמי... :?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי חנן אוחיון » 18 פברואר 2003, 21:41

ידידי ארנולד
קראתי את התגובות של חברי המלומדים האמת נמצאת באמצע , ישנם אנשים בירי מעשי כמעט
רובם חלקם אלופי ישראל בירי מעשי בחורים מקצוענים לכל דבר אשר כל דמיון בינם לכושר גופני מיקרי בהחלט, כמורה לחינוך גופני ואלוף הארץ באיגרוף מאמן כושר מוסמך בחדר כושר ועוד ועוד
מרוב תפיחות על הכתף נפלתי, אין צורך להתעסק בבודי בילדינג כפי שראיתי בתמונות שנשלחו
אין זה אומר שלא צריך להתאמן אבל לא ברמה הזאת. מסת שרירים גדולה תייצב את האקדח מחד
אך תיגרום לאיבוד גמישות ומהירות. ומפני שאנו מאמנים גם את השרירים הקטנים צריך לתפוס
מקום טוב באמצע לכן הצעתי לבנות כושר גופני כללי. כושר הגופני הכללי מורכב מכמה מרכיבים עיקריים . והם: מהירות, כוח, זריזות , סיבולת לב ראה ,סיבולת שרירים, קאורדינציה, וגמישות
התמונות שנשלחו לך בעיניני כושר מרכיבים לדעתי רק את הנושא של הכוח בילבד
לאחר שהכושר הכללי נבנה מתחילים לעבוד על כושר ספציפי לנושא ירי באקדח .ותלוי
כמובן איזה מקצוע באקדח ,קליעה למטרה כושר ספציפי שונה בתכלית מירי להגנה עצמית או ירי מעשי.
ידידי ארנולד בקשר למעט כדורים ואיכות כוונתי לעבוד עם יומן תחמושת להגדיר את המטרה באימון שאותה אנו רוצים להשיג ומה כמות התחמושת המינימלית לאימון זה .מהר מאוד תגלה שאתה לא מבזבז תחמושת יקרה והאימון הופך יעיל ,ובהרבה יותר זול כמו כן אני מציע לך לעבוד
עם יומן אימונים כאשר בסוף כל אימון אתה כותב את תאריך האימון מטרת האימון והמסקנות והלקחים שהפקת כך עבדתי עם מרבית האלופים שעשיתי לכן יש לדבר קבלות.
ידידי אם אתה עוד רוצה פרטים נוספים פנה אלי ואשמח לעזור
בכבוד רב
חנן
מדריך ירי מעשי

על ידי ליאור45 » 18 פברואר 2003, 21:57

חנן, תודה על התגובה שלך לאשכול. סלבו (אם אני זוכר נכון) הציע בזמנו תרגיל של הרמת משקולת הנמצאת בקצה חוט, המלופף בקצהו השני למקל, על ידי סיבוב המקל בשתי ידיים המושטות קדימה בעמדה שקראנו לה בצבא "טול מארינס".

לגבי שיטתיות ורישום, אתה צודק 100 אחוז. איישם ואעדכן.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי mizi » 18 פברואר 2003, 22:08

אחרי חנן חבל להוסיף, אבל עוד קצת,

מי שיורה ומתעייף, הוא יורה טירון ומתחיל, כעת חברים, נא לא להיעלב, זוהי רק אבחנת מצב, לא קביעה רגשית . הטעויות שלו, בלי לראות בכלל איך הוא יורה,הם טעויות של מי שאינו מנוסה בירי. בדרך כלל זוהי אחיזה הדוקה מידי על האקדח, התאמצות שאיננה במקומה (הפגיעות אף הם גרועות יותר), ובכלל יש לחץ המשפיע על קשיון של מרבית הגוף, במיוחד העליון.

אכן יורה כזה, לאחר 50 כדורים, הוא גמור. בירי מעשי, באימון הכי מסכן, יורים 150 כדורים, ואף 250 כדורים, בעלי תקציב ומי שזקוק לאימון ברמה גבוהה לתחרויות יורה גם 500 ו 600 כדורים. ולא מתעייף.

זה כמו השיעורים הראשונים בנהיגה. הלפיתה העוצמתית של ההגה, והרכות של נהג מנוסה.

תרופה ופתרון ----> קורס ירי מעשי. כדאי עם מדריך מומלץ ועתיר נסיון. (רמז: (ניתן בתגובה.........).

ומילה לארנולד, אל תלפף חוטים ולא קישקושים, לפי מה שתיארת את עצמך אתה בכושר לגיבוש קומנדו וסיירות, לא רק לתותחנים........, עזוב את זה. הפתרון כתוב כמה שורות למעלה.
נערך לאחרונה על ידי mizi בתאריך 19 פברואר 2003, 00:56, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yairlahav » 18 פברואר 2003, 22:22

חוץ מזה,
בתור אחד ששוחה 4-5 פעמים בשבוע ושמודע לכושר גופני ומנסה לשמור על אורח חיים בריא, מה רע בלשמור קצת על כושר, בלי שום קשר לירי מעשי, קליעה או כל אלמנט אחר של ירי? מה רע ב"נפש בריאה בגוף בריא"?
This town ain't big enough for the both of us
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד