רובה "גל" - מי יודע מי שמע?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
רובה "גל" - מי יודע מי שמע?
שלום ,
היה היה פעם אדם ששמו עוזי גל.
בין השאר הוא המציא 2 כלי נשק:
האחד קרוי על שמו הפרטי (תמ"ק עוזי המיתולוגי) והשני ,הרבה פחות ידוע ,נקרא על שם
משפחתו (רוס"ר "גל").
בזמנו ,ראיתי ידיעה על הרובה הזה ,שהיה לא רע בכלל ,והצטיין בדיוק ואמינות גבוהים ,אולם
ככל הנראה ,עקב מאבקי אגו של אנשים מ"תעש" (מדובר בשנות ה- 80 של המאה הקודמת)
הרובה הזה לא יצא אל הפועל בייצור סדרתי (רק 3 רובים נבנו בתור "אב טיפוס") ,
ובמקומו נבחר רובה "גליל".
את הסוד למה הוא לא יוצר ,לקח איתו עוזי לקבר.
האם יש למישהו מידע טכני נוסף על הרובה הזה ,והאם ייתכן שבנסיבות מסויימות יהיה אפשר לייצר אותו (אם התוכניות עדיין ברשות תע"ש ,זה יכול לאושש קצת את מצבם הכלכלי העגום)?
היה היה פעם אדם ששמו עוזי גל.
בין השאר הוא המציא 2 כלי נשק:
האחד קרוי על שמו הפרטי (תמ"ק עוזי המיתולוגי) והשני ,הרבה פחות ידוע ,נקרא על שם
משפחתו (רוס"ר "גל").
בזמנו ,ראיתי ידיעה על הרובה הזה ,שהיה לא רע בכלל ,והצטיין בדיוק ואמינות גבוהים ,אולם
ככל הנראה ,עקב מאבקי אגו של אנשים מ"תעש" (מדובר בשנות ה- 80 של המאה הקודמת)
הרובה הזה לא יצא אל הפועל בייצור סדרתי (רק 3 רובים נבנו בתור "אב טיפוס") ,
ובמקומו נבחר רובה "גליל".
את הסוד למה הוא לא יוצר ,לקח איתו עוזי לקבר.
האם יש למישהו מידע טכני נוסף על הרובה הזה ,והאם ייתכן שבנסיבות מסויימות יהיה אפשר לייצר אותו (אם התוכניות עדיין ברשות תע"ש ,זה יכול לאושש קצת את מצבם הכלכלי העגום)?
יוסי,
מידע אודות הרובה, תוכל לקבל מרב אוצר רפתן.
מפעל הנשק הקל של תע"ש כבר אינו של תע"ש אלא של מר סמי קצב, והתעשייה נקראת כיום IWI - תעשיות נשק ישראליות. לשעבר מפעל "מגן" של תע"ש. המפעל נמכר לפני כשנה ומשהו.
אגב, סמי קצב, הוא גם הבעלים של חברת "מפרולייט".
מידע אודות הרובה, תוכל לקבל מרב אוצר רפתן.
מפעל הנשק הקל של תע"ש כבר אינו של תע"ש אלא של מר סמי קצב, והתעשייה נקראת כיום IWI - תעשיות נשק ישראליות. לשעבר מפעל "מגן" של תע"ש. המפעל נמכר לפני כשנה ומשהו.
אגב, סמי קצב, הוא גם הבעלים של חברת "מפרולייט".
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
רובה גל
איתמר לתשומת לבך אין קשר בין מפעל מגן, סמי קצב והרובה המדובר.
בזמנו עוזי גל עבד במפעל יצור הנק"ל כאשר צה"ל ביקש לרכוש רובה סער
עוזי גל התחרה מול ישראל גלילי ורובה הגליל.
מסיבות כאלה ואחרות וכנראה בגלל מאבקי כח ויוקרה, הוא עבר לעבוד במפעל אחר
שבו הוא פיתח את הרובה.
המפעל אליו הוא עבר נקרא מפעל ב-דיוק או בקיצור מפעל B.
מפעל זה נסגר לפני כ 12 שנים ולמיבנים בהם הוא היה ממקום עבר מפעל הנשק הקל
מתל אביב.
ודבר מענין הוא שבאותו מפעל אשר יצרו את רובה הגליל שהתחרה ברובה הגל פיתחו את רובה התבור שמערכת ההדק שלו מבוססת על רובה הגל.
בזמנו עוזי גל עבד במפעל יצור הנק"ל כאשר צה"ל ביקש לרכוש רובה סער
עוזי גל התחרה מול ישראל גלילי ורובה הגליל.
מסיבות כאלה ואחרות וכנראה בגלל מאבקי כח ויוקרה, הוא עבר לעבוד במפעל אחר
שבו הוא פיתח את הרובה.
המפעל אליו הוא עבר נקרא מפעל ב-דיוק או בקיצור מפעל B.
מפעל זה נסגר לפני כ 12 שנים ולמיבנים בהם הוא היה ממקום עבר מפעל הנשק הקל
מתל אביב.
ודבר מענין הוא שבאותו מפעל אשר יצרו את רובה הגליל שהתחרה ברובה הגל פיתחו את רובה התבור שמערכת ההדק שלו מבוססת על רובה הגל.
הוא שמע פעמונים של כנסייה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
יוצרו 6 כלים לצורך ניסוי.
תוצאות הניסוי למיטב ידיעתי הראו יתרון לגל. החוברות נאספו חזרה - השד יודע לאן......
על השאר אין לי מושג כי לא הייתי שותף לדיונים אלא רק לתוצאות - נבחר הגליל.
כשהאוג האוסטרי יצא לדרך (בול פאפ כמובן) ואחריו הבריטי, החלו בתע"ש לפתח גליל בול פאפ.
2 אבות טיפוס שלו שוכבים בנשקיית מוזיאון בתי האוסף ואינם מוצגים לקהל הרחב, כיוון שהרובה מעולם לא עבר את שלבי הניסיונות.
לעומת זאת הוציא תע"ש מתחת ידיו את התבור, שמנגנונו דומה דמיון מדהים (ידעתי שתנחשו לפני סוף המשפט) לרוס"ר גל.
כמובן שזה גל חדש עם טכנולוגיות חדשות ושיפור הנדסת אנוש, וחומרים מרוכבים.
יכול להיות שהסיבה ששמו הלועזי הוא TAR בגלל הקיצור של התרגיל שעשו לעוזי?
לא יודע.
מה שאני יודע שטובי "היוצרים" שלנו בתחום הנשק חיים או מתים בחו"ל ומתוסכלים.
כך עוזי, כך נחמיה סירקיס. (סירקיס 26 וסרדיוס 36 ואח"כ הפורה האוסטרי ואקדח הסירקיס 9 המ"מ הקטן ביותר בשעתו).
למה זה ככה ?
לא יודע
אבל למדתי בצבא שאסור לבלבל אנשים עם העובדות .................
אז תשכחו ממה שכתבתי.
אילן
תוצאות הניסוי למיטב ידיעתי הראו יתרון לגל. החוברות נאספו חזרה - השד יודע לאן......
על השאר אין לי מושג כי לא הייתי שותף לדיונים אלא רק לתוצאות - נבחר הגליל.
כשהאוג האוסטרי יצא לדרך (בול פאפ כמובן) ואחריו הבריטי, החלו בתע"ש לפתח גליל בול פאפ.
2 אבות טיפוס שלו שוכבים בנשקיית מוזיאון בתי האוסף ואינם מוצגים לקהל הרחב, כיוון שהרובה מעולם לא עבר את שלבי הניסיונות.
לעומת זאת הוציא תע"ש מתחת ידיו את התבור, שמנגנונו דומה דמיון מדהים (ידעתי שתנחשו לפני סוף המשפט) לרוס"ר גל.
כמובן שזה גל חדש עם טכנולוגיות חדשות ושיפור הנדסת אנוש, וחומרים מרוכבים.
יכול להיות שהסיבה ששמו הלועזי הוא TAR בגלל הקיצור של התרגיל שעשו לעוזי?
לא יודע.
מה שאני יודע שטובי "היוצרים" שלנו בתחום הנשק חיים או מתים בחו"ל ומתוסכלים.
כך עוזי, כך נחמיה סירקיס. (סירקיס 26 וסרדיוס 36 ואח"כ הפורה האוסטרי ואקדח הסירקיס 9 המ"מ הקטן ביותר בשעתו).
למה זה ככה ?
לא יודע
אבל למדתי בצבא שאסור לבלבל אנשים עם העובדות .................
אז תשכחו ממה שכתבתי.
אילן
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
רובה צלפים
חצי אוטומטי
יחודי : מנגנון תחתי כמו מ-14 ודומיו. מחסנית דו טורית ההופכת חד טורית כמו בהקלר (פי 7)
בריח בעל נעילה של 4 זיזים כמו בסרדיוס. קנה מובחר תוצרת יד לדיוק מרבי. מתאם טלסקופ ניתן להרכבה ופרוק עם שמירת נפ"ם, כמו בסירקיס ובסרדיוס. היה קל משקל, קל לפרוק ולניקוי, קת מתכווננת לקלע כמו ברובה חופשי (הראשונה בעולם על בסיס אלומיניום ולא עץ) אפשרות להרכבת עמעםוהסרתו עם טבלת המרה.
אב טיפוס ב338 ורסיות 308 וינ' ו 7.5 .
באיזשהו שלב הוא נכנס למקרר בגלל מחירו הגבוהה וחוסר קונים.
היה כזה לשם טוב אלוני ז"ל.
חצי אוטומטי
יחודי : מנגנון תחתי כמו מ-14 ודומיו. מחסנית דו טורית ההופכת חד טורית כמו בהקלר (פי 7)
בריח בעל נעילה של 4 זיזים כמו בסרדיוס. קנה מובחר תוצרת יד לדיוק מרבי. מתאם טלסקופ ניתן להרכבה ופרוק עם שמירת נפ"ם, כמו בסירקיס ובסרדיוס. היה קל משקל, קל לפרוק ולניקוי, קת מתכווננת לקלע כמו ברובה חופשי (הראשונה בעולם על בסיס אלומיניום ולא עץ) אפשרות להרכבת עמעםוהסרתו עם טבלת המרה.
אב טיפוס ב338 ורסיות 308 וינ' ו 7.5 .
באיזשהו שלב הוא נכנס למקרר בגלל מחירו הגבוהה וחוסר קונים.
היה כזה לשם טוב אלוני ז"ל.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
דרך אגב....
קצת הסברים למי שיש איזה השגות על הפוליטיקה והאינטריגות בתהליך הבחירה של רובה הגליל על פני הגל...
בתור אחד שהשתתף במכרזים גדולים של הרבה מליונים (גם בתור קונה וגם בתור ספק) אני יכול להגיד לכם שמה שקרה פה הוא הליך די שגרתי ומקובל בעסקאות מסדר גודל כזה...
דבר ראשון, בהרבה מקרים המוצר המוביל הוא לאו דווקא זה שמנצח. קחו לדוגמא את מיקרוסופט ואורקל..יש הרבה מאד מוצרים טובים יותר בשוק, אבל לחברות האלה יש מספיק כח כדי לדרוס ולרמוס את המתחרים הקטנים.
כנ"ל חברות גדולות מקושרות היטב עם מקבלי ההחלטות בצד של הלקוח ועושות ככל שביכולתן להטות את הכף במכרז לטובתן. לפעמים זה רק על ידי השפעה ושכנוע, לפעמים בחלוקה של הטבות כאלה ואחרות ובארצות אמל"ט והמזרח הרחוק ממש כסף שוחד על השולחן.
כשעבדתי באל-אופ זכור לי שאותם קצינים מקבלי החלטות התמנו באופן די מפתיע לתפקידי ניהול בחברה בתום תקופת השירות שלהם בצבא...
דבר שני, בל נשכח את התקופה. צמרת הפיקוד של הצבא ומערכת הביטחון אחרי הטראומה של מלחמת יום הכיפורים היו שבויים בקסמי הציוד של הגוש הקומוניסטי. מדובר בציוד טוב, פשוט ואמין שעשה את העבודה והיה טוב בהרבה מהציוד הסטנדרטי של צה"ל...מטול ה-RPG נכנס כנשק תקני והחליף את הבזוקה המסורבלת וטיל הלאו האנמי.. ליחידות מסוימות נכנס ה-RPD בתור מקלע סטנדרטי, מי שהצליח להשיג לעצמו אקדח CZ במקום FN היה מלך, ומי שהצליח לשים את ידו על תמ"ק סקורפיון היה חצי אלוהים (אהוד ברק הלך עם אחד עד יומו האחרון בתור רמטכ"ל). קלאצ' היה משאת נפשו של כל לוחם... אז לתוך המציאות הזו נכנס הגליל ורובה הגל... והשאיפה של הצבא היתה רובה קלאצ' ישראלי בגלל האמינות הבלתי ניתנת לערעור של הכלי... אז בפני מקבלי ההחלטות עמדה הבחירה... להכנס להרפתקאה של כלי המבוסס על תכנון חדשני ומתקדם אבל לא מוכח בשדה הקרב... או לבחור במשהו קצת פחות טוב, אבל מבוסס על תכנון ומנגנון שאמינותו הוכחה בשדה הקרב מעבר לכל ספק..מבחינה זו, אני לא חושב שהבחירה בגליל היתה החלטה גרועה...(והעובדה שהאמינות של הגליל היא בלתי ניתנת לערעור)
ודבר שלישי... עד היום אני לא מבין את ההחלטה ללכת ולפתח נק"ל תוצרת הארץ עם שפע כזה של היצע מכל הסוגים והמינים... אם של כלים מהגוש המערבי ואם של כלים מהגוש המזרחי...
היום אם תבקשו מחייל בצנחנים להחליף את ה-M4 שלו עם כל הפנסים, הליזרים והאופטיקה ב-GOOD OLD קלאצ' סביר להניח שתתקלו בגיחוך, הרמת גבה ותנועה כזו...
קצת הסברים למי שיש איזה השגות על הפוליטיקה והאינטריגות בתהליך הבחירה של רובה הגליל על פני הגל...
בתור אחד שהשתתף במכרזים גדולים של הרבה מליונים (גם בתור קונה וגם בתור ספק) אני יכול להגיד לכם שמה שקרה פה הוא הליך די שגרתי ומקובל בעסקאות מסדר גודל כזה...
דבר ראשון, בהרבה מקרים המוצר המוביל הוא לאו דווקא זה שמנצח. קחו לדוגמא את מיקרוסופט ואורקל..יש הרבה מאד מוצרים טובים יותר בשוק, אבל לחברות האלה יש מספיק כח כדי לדרוס ולרמוס את המתחרים הקטנים.
כנ"ל חברות גדולות מקושרות היטב עם מקבלי ההחלטות בצד של הלקוח ועושות ככל שביכולתן להטות את הכף במכרז לטובתן. לפעמים זה רק על ידי השפעה ושכנוע, לפעמים בחלוקה של הטבות כאלה ואחרות ובארצות אמל"ט והמזרח הרחוק ממש כסף שוחד על השולחן.
כשעבדתי באל-אופ זכור לי שאותם קצינים מקבלי החלטות התמנו באופן די מפתיע לתפקידי ניהול בחברה בתום תקופת השירות שלהם בצבא...
דבר שני, בל נשכח את התקופה. צמרת הפיקוד של הצבא ומערכת הביטחון אחרי הטראומה של מלחמת יום הכיפורים היו שבויים בקסמי הציוד של הגוש הקומוניסטי. מדובר בציוד טוב, פשוט ואמין שעשה את העבודה והיה טוב בהרבה מהציוד הסטנדרטי של צה"ל...מטול ה-RPG נכנס כנשק תקני והחליף את הבזוקה המסורבלת וטיל הלאו האנמי.. ליחידות מסוימות נכנס ה-RPD בתור מקלע סטנדרטי, מי שהצליח להשיג לעצמו אקדח CZ במקום FN היה מלך, ומי שהצליח לשים את ידו על תמ"ק סקורפיון היה חצי אלוהים (אהוד ברק הלך עם אחד עד יומו האחרון בתור רמטכ"ל). קלאצ' היה משאת נפשו של כל לוחם... אז לתוך המציאות הזו נכנס הגליל ורובה הגל... והשאיפה של הצבא היתה רובה קלאצ' ישראלי בגלל האמינות הבלתי ניתנת לערעור של הכלי... אז בפני מקבלי ההחלטות עמדה הבחירה... להכנס להרפתקאה של כלי המבוסס על תכנון חדשני ומתקדם אבל לא מוכח בשדה הקרב... או לבחור במשהו קצת פחות טוב, אבל מבוסס על תכנון ומנגנון שאמינותו הוכחה בשדה הקרב מעבר לכל ספק..מבחינה זו, אני לא חושב שהבחירה בגליל היתה החלטה גרועה...(והעובדה שהאמינות של הגליל היא בלתי ניתנת לערעור)
ודבר שלישי... עד היום אני לא מבין את ההחלטה ללכת ולפתח נק"ל תוצרת הארץ עם שפע כזה של היצע מכל הסוגים והמינים... אם של כלים מהגוש המערבי ואם של כלים מהגוש המזרחי...
היום אם תבקשו מחייל בצנחנים להחליף את ה-M4 שלו עם כל הפנסים, הליזרים והאופטיקה ב-GOOD OLD קלאצ' סביר להניח שתתקלו בגיחוך, הרמת גבה ותנועה כזו...

- תרמתי למען הסליק

איתמר כתב
......ואני חשבתי שההחלטה לבחור בגליל נפלה הרבה לפני המלחמה.
ו...... על איזה CZ במקום FN מדובר?
לא התערבבו להן היוצרות?
לא התערבבו להן היוצרות?
- סליקאי כסף

reddot כתב:[b]
לא התערבבו להן היוצרות?
אני מדבר על אקדח FN בראונינג HP ועל אקדח CZ 75....
ולא התערבבו להן היוצרות... תהליך ההכרה בנחיתותם של כלי הנשק (עוזי ורומ"ט FN) התחיל אחרי מלחמת ששת הימים ונמשך גם אחרי מלחמת יום הכיפורים, ששם בכלל סבלנו מטראומה מאד גדולה גם בתחום נשק הנ"ט...
א.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד