מה הייתה החלטתכם אם....
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מה הייתה החלטתכם אם....
מה אתם הייתם חושבים לו ידעתם על עובד מד"א (נהג אמבולנס)מזה מספר שנים לו ביקש רישיון לנשק ?מה הייתם אומרים לו ידעתם שלא שירת בצבא והוא בדואי?
אשמח לשמוע דעות....
אשמח לשמוע דעות....
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
בשביל זה יש את משרד הפנים
כל עוד העובד הנ"ל הוא אזרח ישראלי, ללא רישום פלילי, ועונה לתבחינים - סביר שמשרד הפנים יתן לו רשיון . מה אנחנו חושבים פשוט לא רלוונטי.
I think, therefore I am. I think
אורי,
אני ממש לא מוצתא קשר בין העובדה הקשורה למוצאו של האדם, עצם שירותו או אי שירותו בצבא ובקשתו לנשק.
הבקשה לרשיון נשק ראוי שתבחן על פי אמות מידה של צדק ושיוויון לכלל אזרחי המדינה ללא הגבלה על דתם, מוצאם או שירותם בצבא, וכך היא גם נבחנת.
במידה והאדם עומד בתבחינים שנקבעו על ידי המדינה (בלי קשר לעובדה האם הם מוצדקים, צודקים או לא) ראוי שיקבל רשיון לאחר שיעבור את כל הבדיקות הנדרשות ויוכיח כי הוא ראוי לשאת את כלי הירייה מאחר ועמד בהצלחה באימון למבקש רשיון לנשק, שהועבר לו במטווח על ידי מדריך הירי.
אני מכיר אזרחים רבים במדינת ישראל שאינם יהודים, לא שירתו בצבא ונושאים נשק ברשיון. אזרחים אלו קבלו את הרשיון בשל כך שהוכיחו כי הם ראויים לכך, אם בשל עמידתם בתבחינים ואם בשל העובדה כי הם אזרחים נאמנים למדינת ישראל, ללא הבדל דת, גזע ומין.
ואקנח בשאלה הפוכה...
אם אותו נהג מד"א , ממוצא בדואי, שלא שירת בצבא, הוזנק לתאונת דרכים בה הוא מגלה כי הנפגעים הם יהודים, חיילים. האם עליו לטפל בהם, מכיוון שהוא עובד מד"א או שעליו לסרב לטפל בהם בשל מוצאם, דתם ועיסוקם ?
האם רופא בבית החולים סורוקה, שדתו איננה יהודית ולא שירת בצבא, יסרב לטפל בנפגע ממוצא ודת אחרים ?
חלילה לנו מלחשוב באופן שכזה, המעלה מחשבות גזעניות.
קח הכל ברוח טובה.
בידידות ,
נועם.
אני ממש לא מוצתא קשר בין העובדה הקשורה למוצאו של האדם, עצם שירותו או אי שירותו בצבא ובקשתו לנשק.
הבקשה לרשיון נשק ראוי שתבחן על פי אמות מידה של צדק ושיוויון לכלל אזרחי המדינה ללא הגבלה על דתם, מוצאם או שירותם בצבא, וכך היא גם נבחנת.
במידה והאדם עומד בתבחינים שנקבעו על ידי המדינה (בלי קשר לעובדה האם הם מוצדקים, צודקים או לא) ראוי שיקבל רשיון לאחר שיעבור את כל הבדיקות הנדרשות ויוכיח כי הוא ראוי לשאת את כלי הירייה מאחר ועמד בהצלחה באימון למבקש רשיון לנשק, שהועבר לו במטווח על ידי מדריך הירי.
אני מכיר אזרחים רבים במדינת ישראל שאינם יהודים, לא שירתו בצבא ונושאים נשק ברשיון. אזרחים אלו קבלו את הרשיון בשל כך שהוכיחו כי הם ראויים לכך, אם בשל עמידתם בתבחינים ואם בשל העובדה כי הם אזרחים נאמנים למדינת ישראל, ללא הבדל דת, גזע ומין.
ואקנח בשאלה הפוכה...
אם אותו נהג מד"א , ממוצא בדואי, שלא שירת בצבא, הוזנק לתאונת דרכים בה הוא מגלה כי הנפגעים הם יהודים, חיילים. האם עליו לטפל בהם, מכיוון שהוא עובד מד"א או שעליו לסרב לטפל בהם בשל מוצאם, דתם ועיסוקם ?
האם רופא בבית החולים סורוקה, שדתו איננה יהודית ולא שירת בצבא, יסרב לטפל בנפגע ממוצא ודת אחרים ?
חלילה לנו מלחשוב באופן שכזה, המעלה מחשבות גזעניות.
קח הכל ברוח טובה.
בידידות ,
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
אורי תגיע לדרום הארץ ותראה הרבה בדואים עם נשקים פרטים, חלקם עובדים כשומרים וחלקם מתנדבי משא"ז וחלקם קיבל עפ"י העילות שמאשר משרד הפנים. דרך אגב כל חייל בדואי שמשרת בצה"ל נושא רובה צה"לי ויש לו גישה לאמל"ח הרבה יותר מסוכן מאקדח, לכן אני לא מבין למה אתה בלחץ 
- תרמתי למען הסליק

אז ככה -
ושוב שלום ,
הכוונה לא הייתה חס וחלילה להעלות בעיה גזענית אלא לשמוע את חוות דעתכם האישית על הנושא.
אם תשימו לב לא ציינתי את דעתי האישית בנושא וחס וחלילה לא בגלל גזענות.
לנועם-
הכוונה בעובדה של אי שירות צבאי מתייגת את האדם באם ירצה או לא כמו כל "שלב" אחר
בחיים (בגרות,צבא,תואר,משפחה,עבודה וכו') ולא תמיד משנה הסיבה לאי השירות
אלא העובדה עצמה.
אין לי ספק קל שבקלים לגבי העובדה שעצם קבלתו כמתנדב אומרת די והותר לגבי יושרו
ומסירה כל ספק לגבי צורת עבודתו במצבים הדורשים התערבות לצורך הצלת חיי אדם.
(הנ"ל כבר הציל את חייהם של מספר אנשים).
הכוונה לא הייתה חס וחלילה להעלות בעיה גזענית אלא לשמוע את חוות דעתכם האישית על הנושא.
אם תשימו לב לא ציינתי את דעתי האישית בנושא וחס וחלילה לא בגלל גזענות.
לנועם-
הכוונה בעובדה של אי שירות צבאי מתייגת את האדם באם ירצה או לא כמו כל "שלב" אחר
אלא העובדה עצמה.
אין לי ספק קל שבקלים לגבי העובדה שעצם קבלתו כמתנדב אומרת די והותר לגבי יושרו
ומסירה כל ספק לגבי צורת עבודתו במצבים הדורשים התערבות לצורך הצלת חיי אדם.
(הנ"ל כבר הציל את חייהם של מספר אנשים).
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
אם כבר....
אני לא בטוח שלקבל רישיון לרכב טומן בחובו סיכון נמוך בהרבה מנשק.....
ואם כבר רישיון לרכב - המתנדב נוהג ברכב בטחון (אמבולנס....על כל המשתמע מכך !! )
ואם כבר רישיון לרכב - המתנדב נוהג ברכב בטחון (אמבולנס....על כל המשתמע מכך !! )
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
Re: אז ככה -
ori כתב:...הכוונה בעובדה של אי שירות צבאי מתייגת את האדם באם ירצה או לא כמו כל "שלב" אחר
אלא העובדה עצמה...
למאות מתנחלים בשטחים יש נשק ברשיון , והם לא עשו צבא ולא תרמו למדינה מאומה -
הם פשוט עלו מארה"ב ישירות לשטחים , מה שמכניס אותם לקריטריון של זכאים לנשק...
וכך , בדואי שנולד בארץ והוא אזרח ישראלי לכל דבר ועניין (גם אם לא עשה שרות צבאי)
והוא גם מתנדב במד"א , לא יזכה לקבל רשיון - בעוד שעולה חדש שעלה לפני חצי שעה
והלך לשטחים (גם אם הוא נושא על גבו קופת שרצים כאיש אירגונו של כהנא) - יזכה...
דרך אגב , גם סתם חרדי שלא עשה/עושה/יעשה צבא , אך גר בשטחים -
יקבל רשיון נשק הרבה לפני שאותו מתנדב-מד"א הבדואי יזכה לכך...
מסתבר שעובדת ה- "תיוג על פי שרות צבאי" היא גמישה למדי , הלא כן ?!
מה שמשאיר צחנה כלשהי של גזענות באויר...
(הכוונה לא אליך , אלא לאלו שמאשרים רשיונות-נשק )
והערה אישית לסיום :
כמי שעשה 27.5 שנים במדים , ועושה עד היום שמ"פ בהתנדבות ,
אני די אלרגי למי שלא עשה/עושה צבא - אבל האלרגיה שלי לגזענות היא עוד יותר חזקה...
A friend in need - is a friend indeed
אורי,
אני פשוט סולד ממה שמתקרא אצלך מסלול "בגרות ,צבא , תואר, משפחה , קריירה"
ומה איתי? אם דילגתי על אחד מהשלבים האלו אז אני לא נורמלי?( צבא דווקא עשיתי, ועוד איך עשיתי...)לא נורמטיבי מספיק? חבל שאין אייקון שמציין הקאה.......
אני פשוט סולד ממה שמתקרא אצלך מסלול "בגרות ,צבא , תואר, משפחה , קריירה"
ומה איתי? אם דילגתי על אחד מהשלבים האלו אז אני לא נורמלי?( צבא דווקא עשיתי, ועוד איך עשיתי...)לא נורמטיבי מספיק? חבל שאין אייקון שמציין הקאה.......
JOHNDOE
don't hate the player...
hate the game.
don't hate the player...
hate the game.
- סליקאי זהב

Re: אז ככה -
avishon כתב:- בעוד שעולה חדש שעלה לפני חצי שעה
והלך לשטחים - יזכה...
..
חצי שעה זה הרבה, למה לא דקה
בפועל אם נשאיר את הסטיגמות בצד אז יש תקופת המתנה של שלושה חודשים
- סליקאי כסף

למאות מתנחלים בשטחים יש נשק ברשיון , והם לא עשו צבא ולא תרמו למדינה מאומה -
הם פשוט עלו מארה"ב ישירות לשטחים , מה שמכניס אותם לקריטריון של זכאים לנשק...
כמי שעשה 27.5 שנים במדים , ועושה עד היום שמ"פ בהתנדבות ,
אני די אלרגי למי שלא עשה/עושה צבא - אבל האלרגיה שלי לגזענות היא עוד יותר חזקה...
לאבישון:
עם כל הכבוד לשירותך המפואר בצה"ל ולזה שאתה אלרגי לגזענות ההתבטאות שלך לגבי מתנחלים כאנשים שלא עשו צבא ולא תרמו למדינה מאומה לא רחוקה מגזענות,
לא משנה אם חלקם או כולם כאלו ורובם המוחלט שירת ומשרת בצה"ל ביחידות המובחרות ביותר,
אני לא אומר זאת מכיוון שאני מתנחל (אני לא) אלא סתם כאדם איכפתי שחי במדינה הזו וכמו שאתה מתנגד לאפליה של בדואים (וגם אני) אני מתנגד לאפלייה של מתנחלים והצגתם כאוכלוסיית משתמטים.
- סליקאי ארד

12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד