מקרים ותגובות - שאלות משפטיות\מוסריות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מקרים ותגובות - שאלות משפטיות\מוסריות
המקרה שאתאר מבוסס בחלקו על מקרה אמיתי:
אתה נמצא בבית בחדר (בבית נמצא עוד בן משפחה) לפתע אתה שומע: זה שוד, צעקות ומכות (מהשמיעה אתה מבין שישנם יותר מפולש 1 )
אתה לוקח את הנשק דורך בשקט ויוצא מהחדר בשקט (לאחר שהתקשרתה למשטרה)
אך תגיב לתרחישים הבאים:
1) אתה מצליח להציץ ומזהה 3 פולשים אחד חמוש באקדח אחד חמוש בסכין ואחד עם נבוט ואת בן המשפחה חבול וקשור. אך תגיב
2) אתה לא מצליח להציץ לחדר מתפרץ עם האקדח וצועק לא לזוז ואז מתגלה כל התמונה הנ"ל (מזהה 3 פולשים אחד חמוש באקדח אחד חמוש בסכין ואחד עם נבוט ואת בן המשפחה חבול וקשור). אך תגיב
נקודות למחשבה:
* כבר קראו הרבה מיקרים ששוד הסתיים ברצח
* גם אם לא היתה נכנס לחדר הם היו מבצעים חיפוש למציאת כספת\חפצים יקרי ערך ומוצאים אותך
* עצם זה שהפתעתה את הפולשים יכול לגרום להם להתנהג באלימות (ירי דקירה וכד,)אם תתחיל לירות ראשון בפולש עם האקדח (ניצול גורם ההפתעה ) סיכויך
לצאת מהמקרה גבוהים יותר
* יש חשש כבד שאם לא תעשה כלום\תיכנע האקדח יחטף ממך
* אין לדעת מתי תבוא המשטרה לפעמים יש להם מצוקת כח אדם זמן משוער בין 7דקות לחצי שעה
* המקרה מתרחש במדינת ישראל בתוך הקו הירוק.
אתה נמצא בבית בחדר (בבית נמצא עוד בן משפחה) לפתע אתה שומע: זה שוד, צעקות ומכות (מהשמיעה אתה מבין שישנם יותר מפולש 1 )
אתה לוקח את הנשק דורך בשקט ויוצא מהחדר בשקט (לאחר שהתקשרתה למשטרה)
אך תגיב לתרחישים הבאים:
1) אתה מצליח להציץ ומזהה 3 פולשים אחד חמוש באקדח אחד חמוש בסכין ואחד עם נבוט ואת בן המשפחה חבול וקשור. אך תגיב
2) אתה לא מצליח להציץ לחדר מתפרץ עם האקדח וצועק לא לזוז ואז מתגלה כל התמונה הנ"ל (מזהה 3 פולשים אחד חמוש באקדח אחד חמוש בסכין ואחד עם נבוט ואת בן המשפחה חבול וקשור). אך תגיב
נקודות למחשבה:
* כבר קראו הרבה מיקרים ששוד הסתיים ברצח
* גם אם לא היתה נכנס לחדר הם היו מבצעים חיפוש למציאת כספת\חפצים יקרי ערך ומוצאים אותך
* עצם זה שהפתעתה את הפולשים יכול לגרום להם להתנהג באלימות (ירי דקירה וכד,)אם תתחיל לירות ראשון בפולש עם האקדח (ניצול גורם ההפתעה ) סיכויך
לצאת מהמקרה גבוהים יותר
* יש חשש כבד שאם לא תעשה כלום\תיכנע האקדח יחטף ממך
* אין לדעת מתי תבוא המשטרה לפעמים יש להם מצוקת כח אדם זמן משוער בין 7דקות לחצי שעה
* המקרה מתרחש במדינת ישראל בתוך הקו הירוק.
- סליקאי כסף
במיקרה כזה הייתי מעדיף לפתוח פינה(כך אני מאמין שאעשה), לירות בשודד החמוש באקדח (אמצעי+כוונה), לצעוק לסכינאי לעצור ואם הוא מראה סימני תקיפה לירות גם בו (שוב אמצעי + כוונה תלוי ברמת הסיכון שהוא מהווה) ובקשר לברברי עם הנבוט, מספיקה לו קריאה לעצור.ככל הידוע לי, יש חוק במדינת ישראל שאומר, שחובתו של כל אדם למנוע פגיעה בנפש, אם הוא מסוגל לכך, בנזק המינימלי וזכותו של כל אדם להגן על חייו ורכושו. בכל מקרה שאף אחד לא יחשוב לירות באויר בחדר סגור(נוהל מעצר חשוד).
- סליקאי ארד
- סליקאי ארד
לגבי ההקשר המשפטי :
עד כמה שידוע לי אם יש איום לחייו של אדם בסביבתך, הכוונה לאיום ממשי ומיידי ולא למישהו שצועק למישהו אחר "אני א***ן לך את הצורה !!!"
אזי גם אם אותו מישהו אינו בן משפחה וגם אם זה לא נעשה בדלת אמותיך אתה רשאי לפעול על מנת לסכל את ניסיון הפגיעה שמתרחש מול עיניך.
לגבי שאר ההיבטים...
כל אחד ורמתו, אננו מניח שיורה מעשי מאומן או לוחם ימ"מ המאומן בהפעלת אקדח יכול לחשוב על מי יורים קודם ואיך הוא פורץ לחדר, יורה הורג, חושב בין לבין וכו וכו ...
רובנו, עם כל הצער ועם יד על הלב לא לוחמים או יורים מקצועיים שיורים מאות ואלפי כדורים ושולטים שליטה אבסלוטית בנשק.
תחשוב על זה.
עד כמה שידוע לי אם יש איום לחייו של אדם בסביבתך, הכוונה לאיום ממשי ומיידי ולא למישהו שצועק למישהו אחר "אני א***ן לך את הצורה !!!"
אזי גם אם אותו מישהו אינו בן משפחה וגם אם זה לא נעשה בדלת אמותיך אתה רשאי לפעול על מנת לסכל את ניסיון הפגיעה שמתרחש מול עיניך.
לגבי שאר ההיבטים...
כל אחד ורמתו, אננו מניח שיורה מעשי מאומן או לוחם ימ"מ המאומן בהפעלת אקדח יכול לחשוב על מי יורים קודם ואיך הוא פורץ לחדר, יורה הורג, חושב בין לבין וכו וכו ...
רובנו, עם כל הצער ועם יד על הלב לא לוחמים או יורים מקצועיים שיורים מאות ואלפי כדורים ושולטים שליטה אבסלוטית בנשק.
תחשוב על זה.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
עפ"י החוק אין לפתוח באש ע"מ למנוע עבירת רכוש כמו כן יהיה עליך לעמוד במיבחן ההוכחה במידה וכן תפתח באש תצרך להוכיח שבכל אחד משלבי האירוע לא הייתה שום דרך אחרת.
נשמע מסובך לכן אתן כמה דוגמאות:
1.התעוררת באמצע הלילה לשמע רעשים בסלון שלפת את האקדח הדלקת את האור וגילת בחור עומד כשבידו האחת DVD החדש שלך ובידו השנייה יפנית.מברג.סכין .
עפ"י החוק ואני חוזר עפ"י החוק אסור לך לפתוח באש...........אבסורד אבל זה החוק
2.אותו אדם רץ לחדר השינה של הילדים וצועק בערבית. תהפוך אותו למסננת
לילה טוב
רואי
נשמע מסובך לכן אתן כמה דוגמאות:
1.התעוררת באמצע הלילה לשמע רעשים בסלון שלפת את האקדח הדלקת את האור וגילת בחור עומד כשבידו האחת DVD החדש שלך ובידו השנייה יפנית.מברג.סכין .
עפ"י החוק ואני חוזר עפ"י החוק אסור לך לפתוח באש...........אבסורד אבל זה החוק

2.אותו אדם רץ לחדר השינה של הילדים וצועק בערבית. תהפוך אותו למסננת

לילה טוב
רואי
תמיד שמח ללמוד משהוא חדש!!!
roibes@HOTMAIL.CO.IL
roibes@HOTMAIL.CO.IL
היי
1) Colonel התכוונתי שחברי הפורום יגיבו ספציפית לתרחיש הזה כלומר בבית
2) אם משהו יכול לתת מקרה אמיתי שקרה, שדומה למקרה הנ"ל ומה היו התוצאות המשפטיות זה יהיה מעולה
3) אני מתכוון בעתיד לתת עוד תרחישים, כל זאת על מנת שפסיכולוגית נהיה מוכנים ונדע את ההשלכות כלומר מתי עדיף ל"התקפל" ואפילו ל"תת" את הנשק לשודד (כאשר אתה חושב שבסבירות גבוהה מאוד לא יאונה לך כל רע = הימור קל) מאשר להסתבך עם החוק (בירוקרטית) ולהיות מטורטר במשפטים במשך שנים ולבזבז זמן יקר וממון רב על הגנה משפטית ואולי אפילו לרדת מנכסך
1) Colonel התכוונתי שחברי הפורום יגיבו ספציפית לתרחיש הזה כלומר בבית
2) אם משהו יכול לתת מקרה אמיתי שקרה, שדומה למקרה הנ"ל ומה היו התוצאות המשפטיות זה יהיה מעולה
3) אני מתכוון בעתיד לתת עוד תרחישים, כל זאת על מנת שפסיכולוגית נהיה מוכנים ונדע את ההשלכות כלומר מתי עדיף ל"התקפל" ואפילו ל"תת" את הנשק לשודד (כאשר אתה חושב שבסבירות גבוהה מאוד לא יאונה לך כל רע = הימור קל) מאשר להסתבך עם החוק (בירוקרטית) ולהיות מטורטר במשפטים במשך שנים ולבזבז זמן יקר וממון רב על הגנה משפטית ואולי אפילו לרדת מנכסך
- סליקאי כסף
נכון חיים, אתה צודק. לא כל איום=ירי אך איום שנוצר בעקבות אמצעי+כוונה, (במקרה זה אקדח וסכין) מחייב ירי. אני, לא הייתי מציע לך דרך אחרת לנהוג במצב של סכנת חיים(לא קרב מגע ולא מהלך הירואי אחר). זכור תמיד- הססנות מן השטן. כשאתה נמצא בסכנת חיים, אל תהסס! זה יכול לעלות לך בחייך. כמובן לא מדובר פה על הגנה על רכוש או על איגו.
- סליקאי ארד
אבי, אינני מתייחס לתרחיש מסויים, ההתייחסות שלי היא לכל המקרים בהם מנו הכותבים את הסייגים לירי והתעלמו מנושא אפשרות הנסיגה.
מבלי להתייחס ספציפית לדעתם של הכותבים בדבר תגובה אפשרית שלפתיחה בירי - משום שאינני משפטן - מצאתי לנכון לציין זאת לטובת קוראי האשכול שאינם מכירים מגבלה זו בחוק.
מבלי להתייחס ספציפית לדעתם של הכותבים בדבר תגובה אפשרית שלפתיחה בירי - משום שאינני משפטן - מצאתי לנכון לציין זאת לטובת קוראי האשכול שאינם מכירים מגבלה זו בחוק.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
ברי
באופן כללי אתה צודק.
כמובן שישנם מקרים בהם לא ניתן לבצע נסיגה עקב כך שאחרים ייפגעו מכך.
לא הבנתי כי דיברת באופן כללי ולכן מכאן נבעה הטעות שלי לגבי שאלתי על השארת בן משפחה מאחור.
יום טוב
באופן כללי אתה צודק.
כמובן שישנם מקרים בהם לא ניתן לבצע נסיגה עקב כך שאחרים ייפגעו מכך.
לא הבנתי כי דיברת באופן כללי ולכן מכאן נבעה הטעות שלי לגבי שאלתי על השארת בן משפחה מאחור.
יום טוב
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד