התלבטות: חידוש או ויתור על הנשק ?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

התלבטות: חידוש או ויתור על הנשק ?

על ידי john1 » 01 ספטמבר 2005, 12:02

שלום לכל המומחים.

ברשותי רשיון לאקדח ברטה (9ממ) שאותו קבלתי לפני שנים רבות בזמן שירותי כקצין בצה"ל. מאז סיום שירותי אני בכל שלוש שנים מחדש את הרשיון, אולם בשגרה אינני נושא אותו והוא בעצם נעול בכספת ביתית ויוצא ממנה רק לצורך חידוש הרשיון.

בסוף ספטמבר (שזה כבר די אוטוטו) עלי לחדש את הרשיון, ובעקבות כך עלה נושא הנשק לדיון עם זוגתי שמאוד מודאגת מנוכחות נשק בבית (למרות היותו מאובטח בכספת) ובמיוחד מכך שאולי תוך כמה שנים הילד יהיה סקרן ואולי חלילה היא חוששת שזה יגיע לידיו. היא מאוד מעודדת אותי להפטר מהאקדח ("אם יש אקדח במערכה ראשונה...").
מצד שני יש לי חבר בעל עסק שאומר לי שמאז שהוא פתח את העסק הוא התחיל להסתובב עם הנשק כי הוא פוחד משודדים בחנות, ואמר שאם אוותר על האקדח ואחר כך ארצה שוב - אתקשה להוציא רשיון חדש בגלל מדיניות של המדינה לצמצם רשיונות. היום אין לי צורך באקדח, אבל אולי בהסתכלות לעתיד זה טוב שיש?

התלבטותי בעצם נחלקת לשניים -

1. האם אתם הייתם ממליצים לי לקבל את דעת האשה או דעת החבר בנושא? האם להפטר מהאקדח, או לשמור בשביל העתיד ?

2. אם ארצה להפטר ממנו - מה לדעתכם התהליך הנכון ביותר לעשות את זה. הבנתי שבאפשרותי לנסות למכור אותו דרך חנויות שעוסקות בכך (ובאגב כך, איך אפשר לוודא שמדובר בסוחר מורשה על פי המדינה?) ואפשרות אחרת זה לתרום אותו למשטרה (כמה לדעתכם שווה בכלל אקדח כזה? ברטה 9ממ בן עשור). האם יש מישהו שהתנסה באפשרויות הללו ויודע לספר לי קצת על התהליך או מה כדאי לדעת ?

כל עצה, הארה או הערה יתקבלו בשמחה.

תודה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ori » 01 ספטמבר 2005, 12:17

שלום ג'ון,
אני לא בקי ברזי האפשרויות שלפניך אבל אני מציע -
1.תקבע בדיוק את סיבת הבעייה (בטיחות,חידוש רשיון....)
2.נסה למצוא פתרון שיניח את דעתך (פנה לגורמים הרשמיים והתעניין באפשרויות).

אני מניח שחידוש הרישיון מטריד אותך יותר ולכן לעניות דעתי נסה לברר לגבי אופציה של "הקפאת רישיון" או הפקדה במשטרה לזמן ארוך.
אופציה אחרת הינה הוצאת הנוקר או השבתה בכל דרך אחרת ובמידה ותצטרך את האקדח
תשמיש אותו בחזרה.

מקווה שעזרתי,

אורי.
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yuval » 01 ספטמבר 2005, 12:22

הקפאה? השבתה זמנית?

בחוק יש:
אקדח תקין עם רשיון תקף.
אקדח תקין עם רשיון בתוקף מופקד אצל סוחר נשק מורשה כנגד דמי הפקדה.
אקדח מופקד במשטרה ללא רשיון תקף לכל היותר 18 חודשים בסופם מושמד/מחולט לטובת המדינה
נשק מושבת על ידי נשק כך שלא ניתן להפכו לכלי יריה מחדש!

אין דרכי ביניים....
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 01 ספטמבר 2005, 12:30

ההמלצה שלי היא להישאר עם האקדח.

זה טבעי שאשתך חוששת שהילדים יגיעו לאקדח ויתעסקו איתו. כספת אלקטרונית פותרת את הבעיה הזו לטווח מיידי וחינוך טוב של הילדים לטווח ארוך. לא צריך להסתיר את קיום האקדח מהם ברגע שהם מבינים את הוראות הבטיחות הבסיסיות. הייתי ממליץ לקחת אותם לירות ברגע שהם מספיק גדולים, לווא דווקא באקדח שלך (לדוגמה במטווח רובי אוויר). בעזרת חינוך הם יבינו שאקדח זה בסך הכל כלי עבודה, כלי שיותר ויותר קשה להשיג אם אתה אזרח שומר חוק.

בנוסף לכך, לדעתי האדם היחיד שצריך אקדח בעילת נשיאה הוא אדם שכרגע תוקפים אותו. מכיוון שאנחנו לא מגדי עתידות, קשה לנבא מתי כן נצטרך אקדח. לי אישית יותר נוח לשאת אקדח עליי 10000 פעמים ולא להזדקק לו אף פעם מאשר לא להיות עם אקדח ולהזדקק לו פעם אחת (אמנם לא שאלת, אך אני חי ביישוב נטול פשיעה אלימה ואני נושא את האקדח בכל פעם שאני יוצא מהבית במשך יותר מחמש דקות).

אם אתה לא נושא אותו, זה העסק שלך. אם באמת קשה לך להחזיק אותו בבית למרות הזמינות של כספות זולות ואמינות הניתנות להתקנה בקלות, ניתן להפקיד את האקדח אצל סוחר מורשה (תמורת סכום כלשהו) ולהישאר עם הרשיון.

בסך הכל, אחד מהמאבקים נגד כלי ירייה ברשות הציבור הוא מאבק של עיצוב דעת הקהל. ברגע שאנשים טובים חושבים שאקדחים אצל אזרחים זה דבר רע, יהיה יותר קשה למיעוט הרוצה להצטייד באקדח לעשות כן באופן חוקי וללא הגבלות. לא ספציפית אליך כי לא ציינת את זה בכלל, אך נשים שהורגלו לחשוב שהדבר היחיד שמונע את האפשרות שבעלן ייהפך לרוצח מטורף במקום איש אוהב ומפרנס הוא היעדר אקדח בבית זה חלק מהבעיה הזו.

בהצלחה,
ליאור

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אדי. » 01 ספטמבר 2005, 13:06

אני רואה את זה כך: להפטר מהאקדח תוכל גם מחר, בעוד חודש או בעוד שנה.
אם תפטר ממנו עכשיו ומסיבה כל שהיא תזדקק לנשק בעוד X שנים????? לא יהיה לך.
אזורי מחיה שאיפשרו לקבל רישיון הולכים ומצטמצמים, :shock: וירי מעשי, לא נשמע שאתה מת על זה.
כך שאם ההוצאה של חידוש רישיון לא תהרוג אותך, שמור אותו.
לגבי ילדים, אם הם קטנים, פשוט תסביר להם את הסכנות ובמקביל תעשה הכל כדי למנוע מהם גישה לנשק ואם הם מספיק גדולים כך אותם למטווח תלמד אותם לירות (בעזרת מדריך מוסמך כמובן) שידעו מה כן לעשות ומה לא, זה גם יספק את סקרנותם (אם כל התאונות אצל ילדים).
ובמקביל תשתדל למנוע מהם גישה לנשק.
אני רציני
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי רגלי 22 » 02 ספטמבר 2005, 04:32

שלום לכולם

רבותי !

נשק בבית למרות כל ההסברים , זה דבר מסוכן .אמנם אפשר לצמצם את הסיכון למינימום . אך הסיכון נשאר.

לכן אדם אשר במשך 3 שנים לא נגע באקדח . אולי צריך לשקול שוב האם להמשיך ולהחזיק בו ?

ישנם אנשים שיתנו הכל בשביל הרשיון לשאת נשק ובכללם אני. ישנם אנשים שזה לא מענין אותם בכלל . וישנם אנשים שסולדים מנשק.

אנחנו חברי הפורום בד"כ שייכים לאלו שיעשו הכל בשביל הרשיון. וממקום כזה אנחנו ממליצים. מכובדינו השואל לא נראה לי אדם כזה.

בכל מקרה ציינתי רק את האיפכא מסתברא .

שבת שלום

אריה
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אישגדול » 02 ספטמבר 2005, 08:38

אחלק את התשובה לכמה נקודות:
1. לפי מה שאתה אומר, הילד עדיין צעיר - אתה מדבר על "עוד כמה שנים". אם אני מבין נכון, זה אומר שיש לך עוד איזה שהוא זמן להחליט, לפני שהילד יגיע לגיל שבו הוא מסוגל לעשות משהו עם האקדח, אם הוא מצליח להגיע אליו.
2. לגבי מכירת הנשק - אל תתלה בזה תקוות. לא ציינת איזה ברטה יש לך (84 או 92 - כלומר 9מ"מ קצר או ארוך), אך בכל מקרה מדובר באקדחים בעלי ביקוש די נמוך בשוק כיום, ואם מטווח כלשהו יסכים לקנות אותו ממך, מדובר בסכום של כמה מאות שקלים בודדים.
3. אפשרות אחרת למכור - לפרסם כאן בסליק ובאתרים נוספים, בתקווה שתמצא קונה.
4. מסירה למשטרה - ניתן פשוט להפקיד את האקדח במשטרה, ולוותר על הרשיון. האקדח ישאר שם 18 חודשים, ואז יחולט לטובת המדינה (בד"כ מושמד או נמכר במכרז לסוחרי נשק). בתוך אותם 18 חודשים אתה יכול למצוא מישהו שיקנה אותו.
5. לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה - לטעמי הפתרון הטוב ביותר. אתה יכול להפקיד את הנשק אצל סוחר מורשה, ובזאת אתה למעשה "מקפיא" אותו, ואז אתה משאיר לך את הרשיון - אבל האקדח לא בבית. החסרון - מחיר. הסוחרים והמטווחים גובים סכומים סביב 30-40 ש"ח לחודש על הפקדה. שווה לבדוק אם אתה יכול להגיע להסדר זול יותר לטווח ארוך (חבר שלי חזר לפני שנה מ - 12 שנים בחו"ל, הוציא את האקדח שלו מההפקדה, עבר אימון לחידוש רשיון והאקדח ברשותו).
לגבי ההחלטה האם לוותר לחלוטין או לשמור על האקדח - דעתי, כמובן, היא לא לוותר עליו. כולם הזכירו כמה קשה לקבל רשיון. במידה ומחר תחליט שאתה רוצה לצאת לטייל עם המשפחה ומעוניין בנשק כדי להרגיש יותר טוב (או כל סיבה אחרת) - לא תוכל לקבל אותו.אבל עצם ההחלטה היא בינך לבין אשתך.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד