כלבים מסיכנים,
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
joejoe כתב:יש רק פיתרון אחד ויעיל במקרה כזה. צריך לתפוס את הכלב בקורל, לקחת מקל קטן או אפילו עט (בסגנון פרקר או דומה), לידחוף את העט בין השניים שלו ולסובב לכיוון מעלה. כאשר העט תילחץ על החיך העליון הכלב יפתח את הפה מייד. זהו אינסטינקט של כל בע"ח כולל אותנו שכשמשהוא מציק לנו החיך תוך כדי לעיסה/נשיכה אנחנו פותחים את הפה.
עמית,
לפיט בול ודוברמן יש כח לחיצה של בין 600-700 ק"ג בלסתות ותתפלא שגם לנו לבני האנוש יש כח לחיצה של קרוב ל-500ק"ג...אז נראה אותך קודם פותח את הפה של כלב כזה משתולל ודוחף לו משהו בפנים.
הדרך היחידה לגרום לכלב לעזוב מה שיש לו בפה היא להפסיק לו את הנשימה. קולר חנק לא מסוגל לעשות את העבודה כמו שצריך כי הוא לא מיועד לכך. הדרך היעילה לחסום לכלב את קנה הנשימה היא כפי שציינתי. לתפוס בגרוגרת להדק ולסובב...
א.
- תרמתי למען הסליק

ואת זה למדתה ממחקרים בנושא?
או אולי מאיזה "מאלף" אלמוני?
תעשה לי טובה, אף אחד בעולם לא מדד לחץ נשיכה, לא של פיט-בול. ולא של כלב אחר.
מיטוסים קיימים בשלל צבעים וצורות. לפיט-בול יש נעילת לסתות, יש לו שיגעונות, הוא גנטית תוקפן וכו..
אה כן, הוא גם הכלב הכי מסוכן לפי מישרד החלאות (אה סליחה, מישרד החקלאות).
משום מה בסטטיסטיקות העולמיות הכלב הרצחני ביותר הוא דווקא רועה גרמני. מה איתו הוא לא מסוכן?
תעשה חיפוש קטן באתרים של פיט-בולים בעולם וגם בארץ.
השיטה היחידה להפריד שני כלבים או כלב מבן אדם היא ע"י ברייק סטיק. ולא ע"י חנק, זרם מים או סתם בעיטה לביצים.
קבל קישור, ככה מפסיקים קרב.
http://www.pitbull.co.il/modules.php?na ... cle&sid=15
עמית
או אולי מאיזה "מאלף" אלמוני?
תעשה לי טובה, אף אחד בעולם לא מדד לחץ נשיכה, לא של פיט-בול. ולא של כלב אחר.
מיטוסים קיימים בשלל צבעים וצורות. לפיט-בול יש נעילת לסתות, יש לו שיגעונות, הוא גנטית תוקפן וכו..
אה כן, הוא גם הכלב הכי מסוכן לפי מישרד החלאות (אה סליחה, מישרד החקלאות).
משום מה בסטטיסטיקות העולמיות הכלב הרצחני ביותר הוא דווקא רועה גרמני. מה איתו הוא לא מסוכן?
תעשה חיפוש קטן באתרים של פיט-בולים בעולם וגם בארץ.
השיטה היחידה להפריד שני כלבים או כלב מבן אדם היא ע"י ברייק סטיק. ולא ע"י חנק, זרם מים או סתם בעיטה לביצים.
קבל קישור, ככה מפסיקים קרב.
http://www.pitbull.co.il/modules.php?na ... cle&sid=15
עמית
- סליקאי ארד

- סליקאי זהב

יחטכ
עוד מיתוס: נעילת לסתות.
כלב הוא חיה, לא מכונה, ולכן, למרות שזה נשמע סקסי, הוא לא נועל לסתות,
אלא "לוחץ" חזק בעזרת השרירים האדירים שבלסתותיו.
ו.. כשאין אויר לכלב, הוא פותח פה כדי לנשום. או שהוא מתעלף.
בברכת שלום.
כלב הוא חיה, לא מכונה, ולכן, למרות שזה נשמע סקסי, הוא לא נועל לסתות,
אלא "לוחץ" חזק בעזרת השרירים האדירים שבלסתותיו.
ו.. כשאין אויר לכלב, הוא פותח פה כדי לנשום. או שהוא מתעלף.
בברכת שלום.
- סליקאי כסף

joejoe כתב:מת על התגובות שלכם (במיוחד על הבחור מהעוקץ).
לירות לכלב בראש, לסובב לו את קנה הנשימה ב-90 מעלות, לגרום לו כאב?
אולי גם ליבעוט לו בביצים, או למשוך אותו בזנב? או אולי לקחת צינור מיים ולהשפריץ עליו עד שיהיה לו קר מדי?![]()
יש רק פיתרון אחד ויעיל במקרה כזה. צריך לתפוס את הכלב בקורל, לקחת מקל קטן או אפילו עט (בסגנון פרקר או דומה), לידחוף את העט בין השניים שלו ולסובב לכיוון מעלה. כאשר העט תילחץ על החיך העליון הכלב יפתח את הפה מייד. זהו אינסטינקט של כל בע"ח כולל אותנו שכשמשהוא מציק לנו החיך תוך כדי לעיסה/נשיכה אנחנו פותחים את הפה.
מעבר לזה, כלב לא יתקוף סתם. ואת כול הכלבים צריך לשחרר ככה. היות שאם נשחרר כלב בצורה אחרת ניגרום נזק רב לניתקף שכן השניים יקרעו לו את הבשר.
זו שאלה שממש לא קשורה לפיט-בול, אמסטף, אלא לכול הכלבים הגדולים והמשוחררים.
עמית
ג'וג'ו -
לצערי אני מוצא זילזול רב בדבריך - וחבל !
כאחד שגדל,אכל,שיחק,רב, ובקיצור חי איתם מגיל שנה -שנה וחצי ההצעות שהועלו בהחלט נכונות.
כח הנעילה של לסתות הרוטווילר הינו כשל טון וחצי (ויש יותר...) אז אני הייתי מעוניין לראות אותך מנסה לפתוח ת'פה שלו עם עט (
הסיכוי היחיד שלך או של כלבך הינו לחסום את נתיב האוויר של זה המתקרא - "רוצח" (או זה שהכשירו אותו להיות כזה).
תראה זאת כעצה ידידותית לאחר מספר ניסיונות מוצלחים......
ולסיכום,
אין כלבים רעים יש רק חינוך רע !!
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
אורי, ערב טוב.
לא רק שלא תימצא זילזול בדבריי. זה ממש לא העניין.
אתה תימצא רק עובדות ולא מיתוסים.
אין ולא היה כלב שלחיצתו היא כטון וחצי לסנטימטר מרובע (תאמין לי, זה המקצוע שלי לדעת).
הדבר הכי קרוב לנתונים שנתת הוא לחיצת הצבוע שמוערכת (אני מדגיש, מוערכת), בכטון. וזו הלחיצה החזקה ביותר בעולם החי.
שלא כמוכם אני נתתי חיזוק לדבריי במאמר שתורגם מאנגלית בנושא.
מעבר לכך, אני רוצה לראות את זה שיהיה לו זמן לחנוק כלב עד שהוא ישחרר את קורבנו (לפחות דקה), תחשוב מה יעשה הכלב לקורבנו.
כלב שחונקים אותו, מרביצים לו. ושאר ירקות תוך כדי קרב ניכנס להיסטריה ועושה בדיוק את הפעולה ההפוכה ממה שאתה תצפה לה.
כנס קצת לאתר http://www.pitbull.co.il/ , תעיין קצת בחומר שכתוב שם ותילמד.
מעבר לזה ישנם מאלפים רציניים בארץ. אתה יכול להתייעץ איתם. ואני מאמין שאף אחד שמכבד את עצמו לא יגיד לך לחנוק את הכלב התוקף.
סתם ככה, אני מגדל פיט-בולים (ה כלב "הכי מסוכן" שיש). למדתי את הנושא מכול כיוון אפשרי. וסיפרו לי סיפורים ואגדות מכול הבא ליד. אה כן, יש לי גם תואר בהיתנהגות בע"ח.
הידעתה כי פיט-בול מעורב בצבוע ועוד 12 גזעים אחרים? הידעתה כי לפיט-בול יש מנגנון נעילת לסתות? נו באמת.
אני לא אתווכח איתכם בנושאי נשק. ומנסה לילמוד ממכם. אבל, בנושאי כלבים, אני מוכן להיתווכח עם כול אחד.
בידידות
שיהיה ערב טוב
עמית
נ.ב
שיטה הברייקינגסטיק עובדת ומוכחת. לכלב וגם לנו יש אינסטינקט כזה שאם משהו לוחץ לנו על החיך העליון אנחנו ניפתח מיד את הפה (תנסה את זה על עצמך, תיגע עם משהו בחיך העליון ותנסה ליסגור את הפה).
לא רק שלא תימצא זילזול בדבריי. זה ממש לא העניין.
אתה תימצא רק עובדות ולא מיתוסים.
אין ולא היה כלב שלחיצתו היא כטון וחצי לסנטימטר מרובע (תאמין לי, זה המקצוע שלי לדעת).
הדבר הכי קרוב לנתונים שנתת הוא לחיצת הצבוע שמוערכת (אני מדגיש, מוערכת), בכטון. וזו הלחיצה החזקה ביותר בעולם החי.
שלא כמוכם אני נתתי חיזוק לדבריי במאמר שתורגם מאנגלית בנושא.
מעבר לכך, אני רוצה לראות את זה שיהיה לו זמן לחנוק כלב עד שהוא ישחרר את קורבנו (לפחות דקה), תחשוב מה יעשה הכלב לקורבנו.
כלב שחונקים אותו, מרביצים לו. ושאר ירקות תוך כדי קרב ניכנס להיסטריה ועושה בדיוק את הפעולה ההפוכה ממה שאתה תצפה לה.
כנס קצת לאתר http://www.pitbull.co.il/ , תעיין קצת בחומר שכתוב שם ותילמד.
מעבר לזה ישנם מאלפים רציניים בארץ. אתה יכול להתייעץ איתם. ואני מאמין שאף אחד שמכבד את עצמו לא יגיד לך לחנוק את הכלב התוקף.
סתם ככה, אני מגדל פיט-בולים (ה כלב "הכי מסוכן" שיש). למדתי את הנושא מכול כיוון אפשרי. וסיפרו לי סיפורים ואגדות מכול הבא ליד. אה כן, יש לי גם תואר בהיתנהגות בע"ח.
הידעתה כי פיט-בול מעורב בצבוע ועוד 12 גזעים אחרים? הידעתה כי לפיט-בול יש מנגנון נעילת לסתות? נו באמת.
אני לא אתווכח איתכם בנושאי נשק. ומנסה לילמוד ממכם. אבל, בנושאי כלבים, אני מוכן להיתווכח עם כול אחד.
בידידות
שיהיה ערב טוב
עמית
נ.ב
שיטה הברייקינגסטיק עובדת ומוכחת. לכלב וגם לנו יש אינסטינקט כזה שאם משהו לוחץ לנו על החיך העליון אנחנו ניפתח מיד את הפה (תנסה את זה על עצמך, תיגע עם משהו בחיך העליון ותנסה ליסגור את הפה).
- סליקאי ארד

עמית -
דיברתי מניסיוני האישי.
אני מעריך את אהבתך לכלבים ושמח שיש עוד חבר להולכי על 4 אבל....
על דבר אחד אני לא מתווכח - וזה ניסיון חיים.
מעריך את השכלתך הרבה בתחום ואני מניח שאמת בדבריך אולם ניסיוני הוכיח לי יותר מפעם
שהדברים עובדים.
מקווה שלא תצטרך לחוות דבר מעין זה.
שתהיה שנה טובה ושקטה......
אורי.
דיברתי מניסיוני האישי.
אני מעריך את אהבתך לכלבים ושמח שיש עוד חבר להולכי על 4 אבל....
על דבר אחד אני לא מתווכח - וזה ניסיון חיים.
מעריך את השכלתך הרבה בתחום ואני מניח שאמת בדבריך אולם ניסיוני הוכיח לי יותר מפעם
שהדברים עובדים.
מקווה שלא תצטרך לחוות דבר מעין זה.
שתהיה שנה טובה ושקטה......
אורי.
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
זהו, שחוויתי את זה יותר מפעם אחת (למזלי, לא בגלל הכלבים שלי).
זו בדיוק הסיבה שאני לא עובד באילוף "דיברתי מניסיוני האישי", הבעיה אצלינו שכולם יודעים ולכולם יש נסיון אישי. ומה אם הנסיון האישי שלך מבוסס על טעות?
מה אם שיטתך גורמת נזק לכלבך למרות שהיא "עובדת"?
אולי ביכלל יש לך איזו שהיא טעות מושרשת שאם תתקן אותה אז ביכלל לא תגיע למצב הזה?
לכול מטבע שני צדדים. זה שמה שאתה עושה עובד, נו טוב.
זה שמה שאתה עושה טעות מיסודה ואתה שולל שיטה נכונה ומוכחת, זה כבר רע מאוד.
עזוב את הנסיון האישי בצד ותילמד מה צריך לעשות. זה שיש לך רוטווילר שהייתה צריך להגיע איתו למצב כזה יש פה בעיה.
אצלי למשל אם כבר הגעתי למצב כזה (כי היה כלב משוחרר שתקף אותו), הכלב משחרר בפקודה ללא צורך באלימות.
הפיתרון היחידי שאני קורא אליו הוא ללכת למאלף. ולהשקיע בחינוך ואילוף הכלב.
עמית
זו בדיוק הסיבה שאני לא עובד באילוף "דיברתי מניסיוני האישי", הבעיה אצלינו שכולם יודעים ולכולם יש נסיון אישי. ומה אם הנסיון האישי שלך מבוסס על טעות?
מה אם שיטתך גורמת נזק לכלבך למרות שהיא "עובדת"?
אולי ביכלל יש לך איזו שהיא טעות מושרשת שאם תתקן אותה אז ביכלל לא תגיע למצב הזה?
לכול מטבע שני צדדים. זה שמה שאתה עושה עובד, נו טוב.
זה שמה שאתה עושה טעות מיסודה ואתה שולל שיטה נכונה ומוכחת, זה כבר רע מאוד.
עזוב את הנסיון האישי בצד ותילמד מה צריך לעשות. זה שיש לך רוטווילר שהייתה צריך להגיע איתו למצב כזה יש פה בעיה.
אצלי למשל אם כבר הגעתי למצב כזה (כי היה כלב משוחרר שתקף אותו), הכלב משחרר בפקודה ללא צורך באלימות.
הפיתרון היחידי שאני קורא אליו הוא ללכת למאלף. ולהשקיע בחינוך ואילוף הכלב.
עמית
- סליקאי ארד

ראשית מספר עובדות לא ידועות.
בארה"ב ישנם מקרים מתועדים של "נתירה" של כדורי 9 ממצחם של כלבים תוקפים - זוית הפגיעה ועובי הגולגולת הינם גורם בעייתי.
לעניין המקרים של גרימת כאב, כלבים שעברו אימונים ככלבי תקיפה בידי גורמים בלתי חוקיים ו/או בלתי אחראיים מפתחים עמידות לכאב שלא תאומן. ישנם מקרים רבים מתועדים של כלבים שהושמו סביב CRACK HOUSES שעמדו במה שכלב רגיל לא היה יכול לעמוד כלל.
ככלל ומנסיון אישי, OC הוא בעל השפעה מיידית ודרמטית על כל הכלבים למעט כלבי תקיפה וכלבים שעברו אימונים סיבולת כאב.
דרך אגב, גז מדמיע רגיל לא עובד על כלבים כלל !!!
לסיכום, מטרת כלב רשמית (כן יש דבר כזה) מסמנת את איזור מרכז בית החזה כאזור המטרה בעת ריצת כלב תקיפה אליך. פה אני לא אכנס לחוקיות פתיחה באש - הסבריי ידועים למי שצריך לדעת בעניין זה.
אני יכול גם לומר שנסיון פגיעה בראש של פיט בול מסתער הינו קצת יותר קשה מהבובר הכי קשה שנתקלתם בו בירי מעשי! חוצ'מזה שבובר עוד לא הוריד לאף יורה חלק מהגוף בביס, הדבר הקטן הזה זז במהירות עצומה שלא לדבר על אפקט הלחץ - ה"בובר" הזה לא רוקד ימינה שמאלה, הוא מסתער עליך והוא רוצה לעשות לך כואב!
ברגע שהכלב כבר בטווח מגע, ישנם מספר אפשרויות והאסכולות שונות בעולם:
ירי רציף לאורך גוף הכלב ו/או דרך תעלת האוזן.
ירי דרך בסיס הגרון לתוך המערכת הקרדיווסקולארית.
ירי דרך הגרון אל תוך ראש הכלב.
או ירי CONTACT SHOT על פי כל אחת מהשיטות האמורות
ירי CONTACT יוצר נזקים עצומים בגוף הנפגע, מתועדות פגיעות עם נזקים השקולים לפגיעת 12 GA מירי כזה - הצרה היא שברוב המקרים יגרם מעצור לנשק עקב תנועת הגזים המוגברת ו/או חלקי גוף/מוח אשר יגרמו למעצור.
בכל המקרים צריך להיות מודעים ליכולות החדירה והחירור (PENETRATION - PERFORATION) של התחמושת והכיוון שהקליע עתיד לעבור דרך גוף/מוח הכלב.
השארו בטוחים
בארה"ב ישנם מקרים מתועדים של "נתירה" של כדורי 9 ממצחם של כלבים תוקפים - זוית הפגיעה ועובי הגולגולת הינם גורם בעייתי.
לעניין המקרים של גרימת כאב, כלבים שעברו אימונים ככלבי תקיפה בידי גורמים בלתי חוקיים ו/או בלתי אחראיים מפתחים עמידות לכאב שלא תאומן. ישנם מקרים רבים מתועדים של כלבים שהושמו סביב CRACK HOUSES שעמדו במה שכלב רגיל לא היה יכול לעמוד כלל.
ככלל ומנסיון אישי, OC הוא בעל השפעה מיידית ודרמטית על כל הכלבים למעט כלבי תקיפה וכלבים שעברו אימונים סיבולת כאב.
דרך אגב, גז מדמיע רגיל לא עובד על כלבים כלל !!!
לסיכום, מטרת כלב רשמית (כן יש דבר כזה) מסמנת את איזור מרכז בית החזה כאזור המטרה בעת ריצת כלב תקיפה אליך. פה אני לא אכנס לחוקיות פתיחה באש - הסבריי ידועים למי שצריך לדעת בעניין זה.
אני יכול גם לומר שנסיון פגיעה בראש של פיט בול מסתער הינו קצת יותר קשה מהבובר הכי קשה שנתקלתם בו בירי מעשי! חוצ'מזה שבובר עוד לא הוריד לאף יורה חלק מהגוף בביס, הדבר הקטן הזה זז במהירות עצומה שלא לדבר על אפקט הלחץ - ה"בובר" הזה לא רוקד ימינה שמאלה, הוא מסתער עליך והוא רוצה לעשות לך כואב!
ברגע שהכלב כבר בטווח מגע, ישנם מספר אפשרויות והאסכולות שונות בעולם:
ירי רציף לאורך גוף הכלב ו/או דרך תעלת האוזן.
ירי דרך בסיס הגרון לתוך המערכת הקרדיווסקולארית.
ירי דרך הגרון אל תוך ראש הכלב.
או ירי CONTACT SHOT על פי כל אחת מהשיטות האמורות
ירי CONTACT יוצר נזקים עצומים בגוף הנפגע, מתועדות פגיעות עם נזקים השקולים לפגיעת 12 GA מירי כזה - הצרה היא שברוב המקרים יגרם מעצור לנשק עקב תנועת הגזים המוגברת ו/או חלקי גוף/מוח אשר יגרמו למעצור.
בכל המקרים צריך להיות מודעים ליכולות החדירה והחירור (PENETRATION - PERFORATION) של התחמושת והכיוון שהקליע עתיד לעבור דרך גוף/מוח הכלב.
השארו בטוחים
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד