הדק מינוס ושאר ירקות...
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
הדק מינוס ושאר ירקות...
לא, זה לא מה שאתם חושבים.....
, אני לא רוצה לפתוח פעם נוספת את הדיון שיגרתי והמייגע בנושא. התאוררה אצלי שאלה קטנה: האם הדק מינוס, עצר מחלק משופר, קפיצי נוקר צבעוניים ושאר שיפורי הגלוק למיניהם מתאימים לכל דגמי הגלוקים (17,19,21,22,26 וכו') או שלכל דגם ישנו פריט המתאים אליו בלבד?
מטרת העל: לחזור הביתה בשלום!
***__ מדריך ירי __***
***__ מדריך ירי __***
1. קונקטור מינוס מתאים לכל דגמי הגלוק
2. קפיצי נוקר וקפיצי הדק, מתאימים לכולם
3. נוקרים - לכל קוטר יש נוקר משלו. ז"א שנוקר של 17 יתאים ל-19 ו-26
4. שן פולטת/בית הדק כנ"ל, לכל קוטר יש את הדגם שלו
5. עצר מחלק - יש בשביל גופים עם שני פינים, ויש בשביל גופים עם 3 פינים לא ניתן להחליף בינהם
6. תפס מחסנית - ניתן להחלפה בין גופים וכנ"ל גם מחסניות
7. בלוק נעילה - הולך לפי קוטר, דגם (גדול/קומפקטי), ומספר פינים. לא ניתן להחלפה אקראית.
8. שינים חולצות, הולך לפי הדור של הצינה (פתח אלכסוני או ישר) וקוטר (בעצם לגבי הקוטר אני לא בטוח)
זה פחות או יותר מה שאני מסוגל להעלות ככה מהראש עכשיו...
א.
2. קפיצי נוקר וקפיצי הדק, מתאימים לכולם
3. נוקרים - לכל קוטר יש נוקר משלו. ז"א שנוקר של 17 יתאים ל-19 ו-26
4. שן פולטת/בית הדק כנ"ל, לכל קוטר יש את הדגם שלו
5. עצר מחלק - יש בשביל גופים עם שני פינים, ויש בשביל גופים עם 3 פינים לא ניתן להחליף בינהם
6. תפס מחסנית - ניתן להחלפה בין גופים וכנ"ל גם מחסניות
7. בלוק נעילה - הולך לפי קוטר, דגם (גדול/קומפקטי), ומספר פינים. לא ניתן להחלפה אקראית.
8. שינים חולצות, הולך לפי הדור של הצינה (פתח אלכסוני או ישר) וקוטר (בעצם לגבי הקוטר אני לא בטוח)
זה פחות או יותר מה שאני מסוגל להעלות ככה מהראש עכשיו...
א.
- תרמתי למען הסליק

הכנרתי כתב:כן, כן, דביר. אני ככל הנראה הולך להמיר את דתי ולהפוך לעוד כופר אחד. פשוט נשבר לי מהחלודה במשקל של קילו שלושמאות חמישים שתלויה עלי כל הזמן. מצתער...![]()
ואללה.... זה מתחיל להשמע כמו וידויים של GLOCKERS ANONYMOUS או של כל מיני כאלה שיצאו מהארון...
הכלי שאתה הולך לקנות הוא רחוק מאד מחלומו הרטוב של כל יורה, ואל תפתח לך ציפיות שאי פעם תוכל להביא אותו שיהיה כזה (לא משנה כמה הדקי מינוס ושיפצורים שתכניס בן). זה בסך הכל אקדח שירות די בינוני, אבל כמה שהוא בינוני עם קצת אימון אתה תוכל להוציא ממנו הרבה.
היתרונות העיקריים שלו:
1. משקל - אין לו תחרות בזה ומבחינתי זה שווה כל שקל
2. פשטות - אין מה שיתקלקל בכלי הזה
3. אמינות - סוס עבודה
4. מצאי חלפים - כל עוד צה"ל וכוחות הביטחון משתמשים בו אתה לא צריך להיות מודאג
5. שומר על המחיר - רק תפרסם מודעה ותראה כמה קופצים יש (ולעומת זאת נסה למכור את המשקולת שלך במחיר סביר...)
א.
- תרמתי למען הסליק

advocate כתב:"פשטות - אין מה שיתקלקל בכלי הזה " ????
מערכת ההדק של גלוק מסובכת בערך כמו זו של נשק מאולתר המבוסס על קנה + מסמר וגומיה בתור נוקר. תשווה אותה מבחינת סיבוכיות ומספר חלקים לזו של וולטר P99 או HK USP או HK P2000 ותראה את ההבדל.
התקלות הנפוצות במערכת ההדק של גלוק (אחד כזה שלא "שיפרו" אותו) הן:
1. קפיץ עזר הדק שבור - זה מקשה על הירי אבל לא משבית את הנשק
2. קפיץ נוקר שבור - משבית את הנשק
3. לכלוך ושמן בתעלת הנוקר - גורם לנקירה חלשה.
בכל מקרה, עלות שני הקפיצים האלה היא 2.5$ אחד, ושווה להחליף אותם פעם ב.... יחד עם הקפיץ המחזיר בתור תחזוקה שותפת של הכלי.
תקלות נוספות... היו מקרים של מוט קפיץ מחזיר שנשבר, או בלוק נעילה, או קפיץ של עצר המחלק... ברוב המקרים אנשים לא היו מודעים לתקלה עד שפרקו את הנשק לניקוי כיוון שהנשק המשיך לירות כרגיל.
כמובן שיש גם בלאי של האקדח שיכול להתבטא בסדקים בגוף ובצינה, קנה שחוק, פלסטיק משופשף באיזור בית המחסנית וכו וכו.... אבל לזה תגיע אחרי שהוצאת על תחמושת פי כמה וכמה ממחיר האקדח (מאחל לך שיהיה לך כל כל הרבה כסף).
בקיצור... הגלוק זה אקדח שרחוק מאד מלהיות "סוף הדרך" אבל מצד שני, אני לא מכיר הרבה אקדחים בשוק שנותנים תמורה בעד המחיר שלו ועוד שומרים על הערך בתור משומש יותר ממנו.
א.
- תרמתי למען הסליק

איתמר ידידי,
הרשה לי (ולגלוק של יואב) לחלוק על אחת התקלות ... גלוק יורה גם עם קפיץ נוקר שבור !!!
מהגלוק של יואב הוצאתי קפיץ נוקר שבור ל 10 חתיכות, והכלי עדיין ירה ! אםמנם עם חריקות בתנועת ההדק אבל עבד.
נועם.
הרשה לי (ולגלוק של יואב) לחלוק על אחת התקלות ... גלוק יורה גם עם קפיץ נוקר שבור !!!
מהגלוק של יואב הוצאתי קפיץ נוקר שבור ל 10 חתיכות, והכלי עדיין ירה ! אםמנם עם חריקות בתנועת ההדק אבל עבד.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד