שאלה בנושא אדמיניסטרציה וירי מעשי
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
שאלה בנושא אדמיניסטרציה וירי מעשי
שלום לכל החברים במועדוני ירי מעשי.
בעקבות יום עיון מדריכי הירי שהתקיים אתמול וכוונות קונקרטיות שהובעו מתוך כוונה להקים עמותת מדריכי ירי, עלתה במוחי שאלה הנוגעת לרישום מועדוני ירי מעשי כעמותות.
ברצוני לדעת מה במדוייק המעמד המשפטי של מועדון ירי מעשי מן המניין.
מה החובות המוטלות על מועדון כזה וזכויותיו באספקט החוקי ?
כמה מן המועדונים בחרו להרשם כעמותות (אם אכן ישנם כאלה) ?
מה הסיבות בגינן בחרו להרשם כעמותה ?
מה העלויות הדרושות והמחויבות ברישום עמותה ומה הערך המוסף כתוצאה מכך ?
מה המשמעויות או הפריבילגיות החוקיות בנושא ניהול או רכש תחמושת מרוכז, מפעל ראוי וכדומה ?
מה העלויות השוטפות ?
לחלק מהשאלות ידועות לי חלק מהתשובות אך ברצוני לקבל את התמונה השלמה.
אשמח לשמוע את דעתכם ולשמוע מנסיונכם.
תודה.
בעקבות יום עיון מדריכי הירי שהתקיים אתמול וכוונות קונקרטיות שהובעו מתוך כוונה להקים עמותת מדריכי ירי, עלתה במוחי שאלה הנוגעת לרישום מועדוני ירי מעשי כעמותות.
ברצוני לדעת מה במדוייק המעמד המשפטי של מועדון ירי מעשי מן המניין.

לחלק מהשאלות ידועות לי חלק מהתשובות אך ברצוני לקבל את התמונה השלמה.
אשמח לשמוע את דעתכם ולשמוע מנסיונכם.
תודה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
- סליקאי כסף
גם אנו רשומים כעמותה.
מנסיון של החודשים האחרונים לרשום עמותה בעניין אחר לגמרי, נתקלתי בקשיים יוצאי דופן ולא מוסברים אצל רשם העמותות. כל פעם דרשו מסמכים שונים ולאחר מספר חודשים יעץ עו"ד שטיפל בענינו לרדת מהעניין והעמותה לא נרשמה!
נשמעו טענות שישנה הוראה לא כתובה במשרד רשם העמותות להקשות ככל הניתן על רישומן של עמותות חדשות, לאור הנסיון הרע שיש עם חלק מהעמותות הרשומות היום (לא אלו שבתחום הספורט....).
אם תרצה, כל הטפסים עדין אצלי.
מנסיון של החודשים האחרונים לרשום עמותה בעניין אחר לגמרי, נתקלתי בקשיים יוצאי דופן ולא מוסברים אצל רשם העמותות. כל פעם דרשו מסמכים שונים ולאחר מספר חודשים יעץ עו"ד שטיפל בענינו לרדת מהעניין והעמותה לא נרשמה!
נשמעו טענות שישנה הוראה לא כתובה במשרד רשם העמותות להקשות ככל הניתן על רישומן של עמותות חדשות, לאור הנסיון הרע שיש עם חלק מהעמותות הרשומות היום (לא אלו שבתחום הספורט....).
אם תרצה, כל הטפסים עדין אצלי.

STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
ארנון כתב:תשובות אשאיר לראשי המועדונים.
אבל מישהו יכול לפרסם כאן את עיקרי הדברים שהועברו בהשתלמות?
אלה שלא היו מקבלים רק ריקושטים.
ארנון, וכל שאר החברים..
באתר משרד הפנים אין את המצגת המלאה, חסרים שם עמודים.
ארנון, אני מציע שתצור קשר עם דונדאק, אתם מאותו איזור חיוג, צרבתי לו בעבר את המצגת המלאה..
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
שלום צעדן יקר ושלום לכל החברים,
אני "קצר" בזמן ואתייחס לשאלותיך בקצרה.
את נושא רישום המועדון כעמותה אני מכיר טוב מאחר והמועדון שלנו "מועדון קליעה ראשון לציון" רשום כעמותה.
הרישום כעמותה מקנה מעט מאוד זכויות ולעומת זאת, הרבה מאוד חובות.
חוק העמותו מכריח את העמותה ל:
- רישום תקנון הכולל את מטרות המועדון והכללים שעל פיהם הוא מתנהל
- קיום אסיפת חברים כללית לפחות אחת לשנה
- בחירת וועד
- בחירת יו"ר
- בחירת וועדת ביקורת
- העברת דו"ח כספי לרשם העמותות לאחר שהוצג לחברים (מעל מחזור כספים מסויים אף נדרשים להגשת דו"ח חתום על ידי רו"ח)
- העברת פרוטוקול האסיפה הכללית השנתית לרשם העמותות
אני מעריך כי המחוקק קבע את המינימום הנ"ל על מנת שעמותו הבאות לבקש כספים מגופים ציבוריים יראו כי הם מתנהלים בצורה מסודרת ומקיימים דרישות מינימליות לניהול תקין.
המועדון שלנו עד היום בחר שלא לנצל את הזכות (לפנות לגופים ציבוריים/ממשלתיים/עירוניים) לקבלת תמיכה ונטל על עצמו את צד החובות בלבד.
כאחד ממקימי ומפעילי המועדון שצמח להיות בין הגדולים בארץ, אני יכוול להעיד שבחרנו ברישום כעמותה על מנת ליצור שקיפות מלאה לחברים, להראות להם שאכן כספם מתנהל בצורה מסודרת והשימוש בו הוא לצרכי המועדון בלבד.
פעילות האימונים המתקיימים באופן סדיר ב-2 מטווחים שונים, רכישת ובניית ציוד למועדון, רכישת תלבושת, השתתפות בתחרויות, פגישות והרצאות המתקיימות לפחות פעמיים בשנה (מעבר לאסיפה השנתית) הם דברים שעולים כסף וכמועדון שבו הרבה חברים, מתגלגל הרבה כסף על הנושאים הנ"ל ולכן חייב להתקיים מנגנון מסודר לניהול הכספי והאדמיניסטרטיבי.
מתוך ידיעה ותקווה שהמועדון ימשיך לפעול שנים רבות, רצינו לוודא כי גם אלו שינהלו ויפעילו את המועדון אחרינו יפעלו על פי נהלים וכללים מסודרים ולא יוכלו לנצל את המועדון שיקר לנו לטובת צרכים אישיים כלכליים או אחרים.
גם אם התשובה נראית ארוכה, יש לי עוד הרבה מה להוסיף בנושא ולכן מתחינתי זוהי תשובה קצרה. אם הנושא יתפתח בפורום, אמשיך וארחיב בנושא או שתוכל לפנות אלי בפנייה ישירה.
בברכת חברים,
LIOR086
אני "קצר" בזמן ואתייחס לשאלותיך בקצרה.
את נושא רישום המועדון כעמותה אני מכיר טוב מאחר והמועדון שלנו "מועדון קליעה ראשון לציון" רשום כעמותה.
הרישום כעמותה מקנה מעט מאוד זכויות ולעומת זאת, הרבה מאוד חובות.
חוק העמותו מכריח את העמותה ל:
- רישום תקנון הכולל את מטרות המועדון והכללים שעל פיהם הוא מתנהל
- קיום אסיפת חברים כללית לפחות אחת לשנה
- בחירת וועד
- בחירת יו"ר
- בחירת וועדת ביקורת
- העברת דו"ח כספי לרשם העמותות לאחר שהוצג לחברים (מעל מחזור כספים מסויים אף נדרשים להגשת דו"ח חתום על ידי רו"ח)
- העברת פרוטוקול האסיפה הכללית השנתית לרשם העמותות
אני מעריך כי המחוקק קבע את המינימום הנ"ל על מנת שעמותו הבאות לבקש כספים מגופים ציבוריים יראו כי הם מתנהלים בצורה מסודרת ומקיימים דרישות מינימליות לניהול תקין.
המועדון שלנו עד היום בחר שלא לנצל את הזכות (לפנות לגופים ציבוריים/ממשלתיים/עירוניים) לקבלת תמיכה ונטל על עצמו את צד החובות בלבד.
כאחד ממקימי ומפעילי המועדון שצמח להיות בין הגדולים בארץ, אני יכוול להעיד שבחרנו ברישום כעמותה על מנת ליצור שקיפות מלאה לחברים, להראות להם שאכן כספם מתנהל בצורה מסודרת והשימוש בו הוא לצרכי המועדון בלבד.
פעילות האימונים המתקיימים באופן סדיר ב-2 מטווחים שונים, רכישת ובניית ציוד למועדון, רכישת תלבושת, השתתפות בתחרויות, פגישות והרצאות המתקיימות לפחות פעמיים בשנה (מעבר לאסיפה השנתית) הם דברים שעולים כסף וכמועדון שבו הרבה חברים, מתגלגל הרבה כסף על הנושאים הנ"ל ולכן חייב להתקיים מנגנון מסודר לניהול הכספי והאדמיניסטרטיבי.
מתוך ידיעה ותקווה שהמועדון ימשיך לפעול שנים רבות, רצינו לוודא כי גם אלו שינהלו ויפעילו את המועדון אחרינו יפעלו על פי נהלים וכללים מסודרים ולא יוכלו לנצל את המועדון שיקר לנו לטובת צרכים אישיים כלכליים או אחרים.
גם אם התשובה נראית ארוכה, יש לי עוד הרבה מה להוסיף בנושא ולכן מתחינתי זוהי תשובה קצרה. אם הנושא יתפתח בפורום, אמשיך וארחיב בנושא או שתוכל לפנות אלי בפנייה ישירה.
בברכת חברים,
LIOR086
- סליקאי ארד
lior086, קודם כל המון תודה על התשובה המורחבת והמשכילה.
על פניו נראה כי בשל העובדה שלא בחרתם לנצל את אפשרות הפניה לגורמים ממלכתיים \ ציבוריים לסיוע במימון (האם יש אפשרות מעשית כזו בכלל?) אתם בעיקר מעמיסים על עצמכם חבויות לא קטנות של ניהול שקוף של המועדון גם ברמה הארגונית וגם הפיננסית ובכלל פועלים תחת חובת דיווח, לא שיש בכך פגם.
האם יש בכוונתכם לפנות לגורמי מימון בעתיד ?
מתוך הנחה שאכן המועדון מתנהל כראוי גם אם אינו רשום כעמותה, מה הרווח בעצם הרישום ? לאן כיוונתם במיסוד הפעילות תחת המטריה של עמותה ?
השאלות יופנו גם לברווז כדי ללמוד ממנו את הסיבה לרישום ואולי מחר אם תופיע בתחרות ונמצא קצת זמן פנוי נוכל לדסקס את הנושא.
שוב תודה על ההתייחסות הרצינית !
ברי.
על פניו נראה כי בשל העובדה שלא בחרתם לנצל את אפשרות הפניה לגורמים ממלכתיים \ ציבוריים לסיוע במימון (האם יש אפשרות מעשית כזו בכלל?) אתם בעיקר מעמיסים על עצמכם חבויות לא קטנות של ניהול שקוף של המועדון גם ברמה הארגונית וגם הפיננסית ובכלל פועלים תחת חובת דיווח, לא שיש בכך פגם.
האם יש בכוונתכם לפנות לגורמי מימון בעתיד ?
מתוך הנחה שאכן המועדון מתנהל כראוי גם אם אינו רשום כעמותה, מה הרווח בעצם הרישום ? לאן כיוונתם במיסוד הפעילות תחת המטריה של עמותה ?
השאלות יופנו גם לברווז כדי ללמוד ממנו את הסיבה לרישום ואולי מחר אם תופיע בתחרות ונמצא קצת זמן פנוי נוכל לדסקס את הנושא.
שוב תודה על ההתייחסות הרצינית !
ברי.
תודה לכל מי שטרח והבהיר דרך הפורום, תודה למי שפנה בפרטי, תודה לאלה שטרחו להבהיר היום בין מקצה למקצה באיילת השחר נושאים חשובים הקשורים לרישום עמותה.
תודה לטל ש. על הפניה אלי והרצון לסייע ולהסביר את הסוגיות הכרוכות בנושא.
נכון לעכשיו יש לי מספיק פרטים והמסקנה העיקרית היא שמלבד מקרים בהם יש צורך בניהול מחסן נשק \ תחמושת או מימון ע"י גורמים כגון עיריות וכדומה, אין צידוק של ממש להקים עמותה למעט אולי הכורח של ניהול מסודר וחובת דיווח.
שוב תודה רבה לכל המשיבים.
תודה לטל ש. על הפניה אלי והרצון לסייע ולהסביר את הסוגיות הכרוכות בנושא.
נכון לעכשיו יש לי מספיק פרטים והמסקנה העיקרית היא שמלבד מקרים בהם יש צורך בניהול מחסן נשק \ תחמושת או מימון ע"י גורמים כגון עיריות וכדומה, אין צידוק של ממש להקים עמותה למעט אולי הכורח של ניהול מסודר וחובת דיווח.
שוב תודה רבה לכל המשיבים.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד