אימוני ירי לנער בן 13
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
9 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
אימוני ירי לנער בן 13
שלום!
בנו בן ה- 13 של חבר קרוב שלי מתעניין מאוד בנושא ירי ומעוניין להתאמן. לא סתם לירות מדי פעם, אלא להתאמן במסגרת מסודרת.
אביו מעוניין להשיג מטרה נוספת והיא שיהיה באימונים גם אלמנט ספורטיבי התפתחותי.
אני מניח שירי מעשי קצת מוקדם בשבילו.
ירי באקדח/רובה אוויר בא בחשבון - איפה יש מקומות המתאימים לקבוצת הגיל הנ"ל בגוש דן? האם האימונים כוללים כושר כללי או רק ירי?
מאיזה גיל אפשר להתאמן בירי אולימפי? איפה יש מועדונים שמקבלים בגיל הנ"ל באיזור גוש דן?
כל רעיון נוסף יתקבל בברכה.
תודה!
בנו בן ה- 13 של חבר קרוב שלי מתעניין מאוד בנושא ירי ומעוניין להתאמן. לא סתם לירות מדי פעם, אלא להתאמן במסגרת מסודרת.
אביו מעוניין להשיג מטרה נוספת והיא שיהיה באימונים גם אלמנט ספורטיבי התפתחותי.
אני מניח שירי מעשי קצת מוקדם בשבילו.
ירי באקדח/רובה אוויר בא בחשבון - איפה יש מקומות המתאימים לקבוצת הגיל הנ"ל בגוש דן? האם האימונים כוללים כושר כללי או רק ירי?
מאיזה גיל אפשר להתאמן בירי אולימפי? איפה יש מועדונים שמקבלים בגיל הנ"ל באיזור גוש דן?
כל רעיון נוסף יתקבל בברכה.
תודה!
C
מסגרת הפועלת תחת "חוק הספורט" מקבלת אליה נוער מגיל 14 ומעלה. אפשר ורצוי להביא את הילד למטווח רגיל עד גיל 14, ועם מדריך מנוסה להכשיר אותו לקליעה בסיסית למטרה, אם ירצה להתפתח בכיוון "ירי מעשי" יוכל לאחר גיל 16 (גיל מינימום לקורס)
אני ממליץ על ירי באקדח 0.22 וברובה אוויר על מנת ללמוד את נושא אחיזת האקדח / רובה, המכוון הנכון ועבודת ההדק. (אני מאמן מספר ילדים מגיל 10 ומעלה בקליעה למטרה עם אקדח 0.22 / רובה אוויר, עם חלקם יש תוצאות יפות מאוד שלא היו מביישות מבוגרים נושאי נשק..
)
שיעורים אלו אינם כוללים אימוני כושר - אותם כדאי שיעבור אצל מדריך המתמחה באימון נוער.
(מדריך קליעה / ירי מעשי מוסמך לאמן נוער מגיל 12 גם מבחינה של אימוני כושר) אני ממליץ על חדר כושר עם מדריך מתאים. לטעמי כדאי לשלב את נושא הכושר והקליעה כהכנה לצה"ל אך בגיל מבוגר יותר, אם זו הייתה הכוונה. בשלב זה, כל אחד מהנ"ל טוב ותורם, אך לחוד ובמקביל עד לאפשרות לשלבו בחוג קליעה.
לגבי מיקום מועדונים לגילו - כדאי לשאול בפורום הקליעה האולימפית שם מסתובבים העוסקים בה.
נועם.
מסגרת הפועלת תחת "חוק הספורט" מקבלת אליה נוער מגיל 14 ומעלה. אפשר ורצוי להביא את הילד למטווח רגיל עד גיל 14, ועם מדריך מנוסה להכשיר אותו לקליעה בסיסית למטרה, אם ירצה להתפתח בכיוון "ירי מעשי" יוכל לאחר גיל 16 (גיל מינימום לקורס)
אני ממליץ על ירי באקדח 0.22 וברובה אוויר על מנת ללמוד את נושא אחיזת האקדח / רובה, המכוון הנכון ועבודת ההדק. (אני מאמן מספר ילדים מגיל 10 ומעלה בקליעה למטרה עם אקדח 0.22 / רובה אוויר, עם חלקם יש תוצאות יפות מאוד שלא היו מביישות מבוגרים נושאי נשק..
שיעורים אלו אינם כוללים אימוני כושר - אותם כדאי שיעבור אצל מדריך המתמחה באימון נוער.
(מדריך קליעה / ירי מעשי מוסמך לאמן נוער מגיל 12 גם מבחינה של אימוני כושר) אני ממליץ על חדר כושר עם מדריך מתאים. לטעמי כדאי לשלב את נושא הכושר והקליעה כהכנה לצה"ל אך בגיל מבוגר יותר, אם זו הייתה הכוונה. בשלב זה, כל אחד מהנ"ל טוב ותורם, אך לחוד ובמקביל עד לאפשרות לשלבו בחוג קליעה.
לגבי מיקום מועדונים לגילו - כדאי לשאול בפורום הקליעה האולימפית שם מסתובבים העוסקים בה.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
חשובמאוד לזכור פרט טכני שמשרד הפים דורש.
מי שגילו קטן מגיל 18 חייב אישור אפוטרוטפוס
ולמתן רישיון מחויב תצהיר הורים על הסכמתם..
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
נועם, אני נאלץ לתקן אותך...
מועדוני הקליעה האולימפיים קולטים נערים גם מתחת לגיל 14, ולצורך ירי אולימיפי המגבלה העיקרית היא מבנה גוף, והיכולת הפיזית לתפעל את הנשק במצבי הירי בשונים בהם מתקיימים האימונים.
בד"כ האימונים מתחילים בלימוד העקרונות על רובה אויר, ניתנת גם טעימה של אקדח אויר למתאימים מתחינת גודל פיזי (מצריך מבנה "מוצק" יותר), וממשיכים גם לנשק 0.22, הכיוון העיקרי הוא בד"כ ירי תחרותי אולימפי.
גיל 13 הוא גיל מקובל מאוד (ובחלק מהמועדונים אף גילאים צעירים יותר) בארץ לתחילת אימוני קליעה ספורטיבית (בעולם הגדול מתחילים גם 4-5 שנים קודם...).
ישנם מספר לא מבוטל של מועדונים באזור המבוקש (גילוי נאות: בחלקם אני מועסק כמאמן..) שישמחו לקבל ולהכשיר קלע נוסף.
בנוגע לאימוני כושר, לכל מאמן גישה שונה בנושא זה, אך כולם יוכלו לתת הכוונה ומסגרת מתאימה, בהפניה למדריך/חדר כושר חיצוני. בחלק מהמועדונים האימונים משלבים גם כושר גופני כללי, אך ברמה של חימום, מתיחות ושחרור בלבד, כפי שציינתי, תמיד מומלץ להתייעץ במאמן במועדון לגבי בניית תכנית כושר מתאימה.
מועדוני הקליעה האולימפיים הרלוונטיים באיזור גוש דן והמרכז:
מועדון קליעה מכבי רעננה - ההסתדרות 48 (ליד מגרש הכדורגל)
מועדון קליעה הפועל כ"ס - מצומת "רעננה צפון" לכיוון מזרח, ליד הקאנטרי
מועדון קלעי הפועל מחוז ת"א - רחוב אוסישקין (מאחורי אולם הכדורסל)
מועדון הפועל רחובות - שכונת חבצלת, לא רחוק מבי"ח קפלן
מועדון הפועל אפרא מעברות - קיבוץ מעברות (בין נתניה לחדרה)
המטווח האולימפי הרצליה - ז'בוטינסקי 85, ליד הקאנטרי (כרגע קיימת מסגרת חלקית, לאקדח בלבד, בקרוב תהיה גם מאמנת רובה)
מועדון אריאל - למיטב ידיעתי כרגע מחוסר מטווח עקב קריסת המבנה
מועדוני הקליעה האולימפיים קולטים נערים גם מתחת לגיל 14, ולצורך ירי אולימיפי המגבלה העיקרית היא מבנה גוף, והיכולת הפיזית לתפעל את הנשק במצבי הירי בשונים בהם מתקיימים האימונים.
בד"כ האימונים מתחילים בלימוד העקרונות על רובה אויר, ניתנת גם טעימה של אקדח אויר למתאימים מתחינת גודל פיזי (מצריך מבנה "מוצק" יותר), וממשיכים גם לנשק 0.22, הכיוון העיקרי הוא בד"כ ירי תחרותי אולימפי.
גיל 13 הוא גיל מקובל מאוד (ובחלק מהמועדונים אף גילאים צעירים יותר) בארץ לתחילת אימוני קליעה ספורטיבית (בעולם הגדול מתחילים גם 4-5 שנים קודם...).
ישנם מספר לא מבוטל של מועדונים באזור המבוקש (גילוי נאות: בחלקם אני מועסק כמאמן..) שישמחו לקבל ולהכשיר קלע נוסף.
בנוגע לאימוני כושר, לכל מאמן גישה שונה בנושא זה, אך כולם יוכלו לתת הכוונה ומסגרת מתאימה, בהפניה למדריך/חדר כושר חיצוני. בחלק מהמועדונים האימונים משלבים גם כושר גופני כללי, אך ברמה של חימום, מתיחות ושחרור בלבד, כפי שציינתי, תמיד מומלץ להתייעץ במאמן במועדון לגבי בניית תכנית כושר מתאימה.
מועדוני הקליעה האולימפיים הרלוונטיים באיזור גוש דן והמרכז:
מועדון קליעה מכבי רעננה - ההסתדרות 48 (ליד מגרש הכדורגל)
מועדון קליעה הפועל כ"ס - מצומת "רעננה צפון" לכיוון מזרח, ליד הקאנטרי
מועדון קלעי הפועל מחוז ת"א - רחוב אוסישקין (מאחורי אולם הכדורסל)
מועדון הפועל רחובות - שכונת חבצלת, לא רחוק מבי"ח קפלן
מועדון הפועל אפרא מעברות - קיבוץ מעברות (בין נתניה לחדרה)
המטווח האולימפי הרצליה - ז'בוטינסקי 85, ליד הקאנטרי (כרגע קיימת מסגרת חלקית, לאקדח בלבד, בקרוב תהיה גם מאמנת רובה)
מועדון אריאל - למיטב ידיעתי כרגע מחוסר מטווח עקב קריסת המבנה
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
בני הצעיר היה בן 11 כש"נפל" לידיו של מורה ומחנך,,[לא רק מדריך] בקורס ירי מעשי שאני עברתי,,
להפתעתי בגלל שלא היה לו רקורד של טעויות מושרשות, קלט הנ"ל את התורה בקלות ובטבעיות
יותר ממני ,,,
ירה להנאתו ב9 מ"מ ב0.45" ולא נודע כי בא אל קירבו
עד היום הוא מצטרף אלי לירי ומרגיש עם האקדח כאילו "נולד עם אקדח ביד"
עצתי קח את הנער למטווח מאושר הצמד לו מדריך מנוסה ותן לו חופש בחירה בין ירי אולימפי רובה או אקדח ושים את הבטיחות בראש מעיניו ,,רק תהנה,,
להפתעתי בגלל שלא היה לו רקורד של טעויות מושרשות, קלט הנ"ל את התורה בקלות ובטבעיות
יותר ממני ,,,
עד היום הוא מצטרף אלי לירי ומרגיש עם האקדח כאילו "נולד עם אקדח ביד"
עצתי קח את הנער למטווח מאושר הצמד לו מדריך מנוסה ותן לו חופש בחירה בין ירי אולימפי רובה או אקדח ושים את הבטיחות בראש מעיניו ,,רק תהנה,,
פחות -לרוב זה יותר,,
- תרמתי למען הסליק

בהחלט יכול להינות ויחד עם זאת להנזק פזיולוגית. יחד עם זה שאני סבור שאין נזק מירי של מספר כדורים לעתים, אימון קבוע באקדח 9X19 לדוגמא או 45 עשוי ליצור שחיקה מצטברת בחלק העצם בו מתרחשת הצמיחה או פגיעה בקרטילאג' הרקמה הסחוסית שמהווה את הבאפר בין העצמות (האוקולון שלנו אם תרצה).
אין זה מחוייב המציאות כלל ועיקר אך יש סיכון מסויים בעיקר בגיל ההתבגרות, זאת ע"פ מומחי הספורט של ווינגייט וע"פ בוגר קורס מאמנים בווינגייט אשר התמחותו בירי אמנם אך שם דגש על אימון ילדים.
אין זה מחוייב המציאות כלל ועיקר אך יש סיכון מסויים בעיקר בגיל ההתבגרות, זאת ע"פ מומחי הספורט של ווינגייט וע"פ בוגר קורס מאמנים בווינגייט אשר התמחותו בירי אמנם אך שם דגש על אימון ילדים.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
אופיר,
תודה על העדכון, לא ידעתי.
נועם.
תודה על העדכון, לא ידעתי.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
9 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד