שמוש בטיטניום

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שמוש בטיטניום

על ידי חבלני » 27 ספטמבר 2005, 07:02

שלום לכולם, חברת טאורוס משתמשת במתכת הנ"ל לצינות בחלק מהאקדחים שלהם. מה היתרונות/חסרונות בשמוש בטיטניום { למעט משקל נמוך}כאשר האקדח משמש להגנה עצמית כלומר אין ירי מסיבי,או לירי מעשי כאשר האקדח "טוחן" תחמושת
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 27 ספטמבר 2005, 12:56

אני לא מבין במתכות, אבל הנה מה שאני כן יודע.

בנוסף למשקל, טיטניום עמיד יותר ממתכות אחרות(מפגעי מזג אוויר, BO וכו').

חסרון בולט ואולי יחיד שעליו הוסבר לי, שהוא נשחק יחסית יותר מהר ממתכות אחרות ובמצב כזה, אם אני לא טעה, 15-20 אלף כדור, צריך להחליף גוף. כמובן, שהוא מאוד יקר.

*נדמה שכבר דיברנו על משהו בנושא....על ה-TIKI של STRAYER VOIGT, ושם דובר על טיטניום.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי advocate » 28 ספטמבר 2005, 18:08

בתור אחד ש"שיחק" עם רוב הליין של סמיט TI, אני יכול לומר שדגמי אקדחים שלא היו אפשריים לנשיאה יום יומית הופכים לנעימים.

דע עקא, רתע נובע מנוסחה פיזיקלית המשווה בין משקל הקליע הנורה ומהירותו למשקל האקדח הרותע. קרי, ככל שהאקדח קל יותר, מהירות האקדח הרותע בזמן ירי גדלה.

לכן, אקדח שנשיאתו הינה תענוג צרוף, ירי בו יכול להיות עינוי מלווה בקשיי שליטה קיצוניים כצולל שיכור המנסה להשתלט על מורנה עצבנית ע"י חניקה...

חוצ'מזה יש יתרון עצום לסליקאים מטיטניום... :wink:
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA

חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי חבלני » 28 ספטמבר 2005, 19:14

למעט נושא הדרוג בסליק :wink: האם ישנה בעיה של שחיקה כמו שסייברוש כתב
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 28 ספטמבר 2005, 20:57

חב',

אולי אני לא מחדש לך כלום אבל : גופים לאקדחים מיוצרים מאלומיניום(כמו בSIG), פלדת אל חלד, פלדת פחמן, וטיטניום. טיטניום די חדש בשוק, והיחידים שיש להם ניסיון של בשוק הירי התחרותי(גופי HI CAP) עם המתכת , הם Caspian.

אלומיניום נשחק מאוד מהר(דחוס הרבה פחות מפלדת אל חלד, בחצי לפחות), ואם רוצים להשתמש בו, צריך להתאים אותו אח"כ לצינה או להחליף גוף(אחריות יצרן). תחשוב לרגע על קצב של יורי ירי מעשי לעומת יורים רגילים. להסתובב עם אקדח יחסית קל למטרת DUTY והגנה עצמית, די עונה על הדרישות, אבל מבחינה תחרותית ושוב, תלוי כמה כדורים אתה מעביר דרך הקנה($), זה משפיע. כולם מכירים את הבעיה של הזיג, שהגוף נשחק מאוד מהר, המסילות וכו'.

העמיד ביותר, ובו כולם בוטחים, הוא Stainless Steel. גם הוא בסופו של דבר נשחק, ויש לעשות התאמות, אבל מחזיק הרבה יותר. נכון שהוא כבד, אבל נוטים להסתמך עליו - במיוחד בירי תחרותי - אין כמו המשקל ביד, והוא מחזיק. לאקדח תחרות, זה הדבר האידיאלי - שוב עניין של כמה יורים. לנשיאה, כבד.

פלדת פחמן(Carbon Steel ) וטיטניום, שניהם קלים מאוד וגם מאוד מאוד יקרים. אומרים ששניהם גם עמידים מאוד, אבל אף אחד לא סגור על כמה הם באמת מחזיקים, כי לפי מה שראיתי וקראתי, הם כביכול עדיין לא הוכיחו את עצמם. יצרן מסויים אמר לי שטיטניום נשחק בסופו של דבר, ואז ההחלפה או ההתאמה מאוד יקרים וזה פשוט לא שווה את זה. יורה אחר אמר לי שהוא מאוד מרוצה מהטיטניום שלו, הוא 'התאים' אותו מחדש והכל אחלה.

אני הייתי הולך על הבטוח מכל Stainless Steel, למטרת תחרויות. ואם יש גם אפשרות נשיאה, משהו יותר קל(גם פלסטיק אוסטרי עושה את העבודה).

אם יש מישהו שעובד עם מתכות ויכול לתת את דעתו, זה מאוד יעזור.

בכל אופן, אני ממשיך לנסות ולחפש דעה חד משמעית בנושא.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי advocate » 29 ספטמבר 2005, 05:49

ידידי, ספינקס הוציאו גופי טיטניום לאקדחיהם די מזמן בהצלחה עצומה. אמנם זהו אקדח לאנינים אבל אם אתה מתחשב בעובדה שארמין המנכ"ל ורוב הסגל הם יורי ירי מעשי נפלאים, הדבר לא מפתיע... מי שלא ניסה את אחד הכלים שלהם ולא משנה לאיזה קטגוריה - פשוט מחמיץ... דמיינו גוף עם ארגונומיה של סי זד, טיטניום וכל ה'בפנים' הכי טוב שאפשר... אאוץ'!

סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

טיטניום-תכונות

על ידי אריק » 30 ספטמבר 2005, 19:03

טיטניום ידוע כמתכת עמידה מאוד בפני חימצון (כמעט כמו פלטינה), היא גם עמידה נגד חומצות חזקות כגון תרכובות כלור ותמיסות מלח שונות. יש לה נקודת היתוך גבוהה והיא חזקה כמו פלדה (וקלה יותר ב45% ממנה), היא גם כבדה ב60% מאלומיניום אבל חזקה פי שתיים ממנו. תכונות כמו אלו הופכות את הטיטניום למתכת שימושית מאוד.
בטחו באלוהים נערי, ושימרו על אבק השריפה יבש! (א.קרומבל)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Cybrosh » 03 אוקטובר 2005, 19:17

טוב,

קיבלתי תשובה בקשר לחיכוך מתכות של טיטניום מיורה שבנה אקדח במיוחד לבדוק זאת - ואני אתן את הלינק לכך אח"כ כאשר תהיה יותר אינפורמציה ותמונות. שורה תחתונה - טיטניום לא עומד בחיכוך עם מתכות אחרות ולכן דרושה "התאמה" של הגוף לצינה והמסילות לאחר ירי רב(כמו באלומיניום).
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי advocate » 04 אוקטובר 2005, 13:55

בשביל זה בספינקס יש מסילות ממתכת אחרת וגוף מטיטניום - זה ההבדל בין יורה שבונה נשק ומהנדס שלא ירה מימיו...

סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי חבלני » 04 אוקטובר 2005, 14:30

דניאל אתה יכול לציין דגם מסוים של ספינקס
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 04 אוקטובר 2005, 15:15

חבלני -

http://www.sphinxarms.com/en/index_en.html

שני הדגמים הראשונים מגיעים גם בטיטניום - למרות שאני מאמין שגם לאחרים ניתן.

Advocate - בלי לזלזל ב-Sphinx ששמם הולך לפניהם, אני מאמין שגם Caspian יודעימ במה מדובר :wink:
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Cybrosh » 04 אוקטובר 2005, 19:24

קראתי שוב את האשכול מחדש...ושמתי לב שחבלני בכלל ציין טיטניום בהקשר לצינות. גימור של טיטניום בצינות נחשב לגימור מאוד יקר ועמיד - TIN/TIALN-Titanium Nitride .אני לא יודע איזה גימור של טיטניום טאורוס משתמשים, אבל הרבה אופנוענים משתמשים ב-NIT. הוא שילוב של עמידות, קשיחות והוא חלק מאוד. מכיל בתוכו כמה קבוצות. יש עוד גימורים כמו Tungsten Carbide והמוכר Hardcrhrome . ראיתי איפשהו שילוב של TIN עם אלומיניום - ואם אני לא טועה, היה כתוב שם שהוא יותר עולה בדרגת רוקוול על גימור כרום.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי חבלני » 04 אוקטובר 2005, 20:07

סייברוש ציינתי את הצינות כי זה מה שראיתי אבל כל דבר אחר יתקבל בשמחה :lol:
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד