פרה פרא
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
יאיר שלום.
ברשותי "תחתית חבית" מדגם P-14 בקליבר 0.45 ו-9 מ"מ מס' לא מבוטל של שנים.
מה אומר לך, "תחתית"אדירה!
לא "פאר היצירה של איציק אריאל" אבל כלי אמין מאוד (אמנם עם מעט חבלי לידה),
מדוייק. נעים בירי ובקליבר 0.45 "עוקף" את הבול M-5 בהליכה!!!
ולברווז:
א.בנושא הפארה אורדננס אני מסכים על "עניות דעתך"
ב.תבדוק אולי שוב,יש לי הרושם שפתחת את החבית הפוך...
תודה
במבי
ברשותי "תחתית חבית" מדגם P-14 בקליבר 0.45 ו-9 מ"מ מס' לא מבוטל של שנים.
מה אומר לך, "תחתית"אדירה!
לא "פאר היצירה של איציק אריאל" אבל כלי אמין מאוד (אמנם עם מעט חבלי לידה),
מדוייק. נעים בירי ובקליבר 0.45 "עוקף" את הבול M-5 בהליכה!!!
ולברווז:
א.בנושא הפארה אורדננס אני מסכים על "עניות דעתך"
ב.תבדוק אולי שוב,יש לי הרושם שפתחת את החבית הפוך...
תודה
במבי
- סליקאי כסף

במבי,
אני בטוח שדוני לא התכוון להעליב אותך ואת הפרה/א שלך.
PARA ידועים בעולם, ונחשבים לאקדחים אמינים וטובים עד מאוד.
בשורה התחתונה, ושוב בלי להעליב אף אחד, אני אנסה לחדד את דבריו של דונלד שלנו, ואשאיר לכבודו את המילה האחרונה להגיד באם צדקתי, בנסיוני לפרש את דבריו, או לא.
בשוק הייצרנים שקיים היום, ודעתי איתנה(דעתי שלי), דגמי ה-HI CAPACITY הסטנדרטיים,SA, של PARA אינם יכולים להתחרות בשאר, נקודה.
ובלי לבאס אף אחד - מבחינת מחירים, הם אכן נמצאים ב'תחתית'.
לא דיברתי על אמינות, ביצועים וכו', אך בסופו של דבר, ישנו הבדל בין אקדח שעולה 1000$ לבין אקדח שעולה 2000$(ואני מוכן להרחיב על כך). כמו שצויין בעבר, יש BMW ויש PORSCHE...-בכוונה לא הזכרתי מרצדס!!! כי אין לי, או סובארו, כי
אני נוהג באחת).
אני בטוח שדוני לא התכוון להעליב אותך ואת הפרה/א שלך.
PARA ידועים בעולם, ונחשבים לאקדחים אמינים וטובים עד מאוד.
בשורה התחתונה, ושוב בלי להעליב אף אחד, אני אנסה לחדד את דבריו של דונלד שלנו, ואשאיר לכבודו את המילה האחרונה להגיד באם צדקתי, בנסיוני לפרש את דבריו, או לא.
בשוק הייצרנים שקיים היום, ודעתי איתנה(דעתי שלי), דגמי ה-HI CAPACITY הסטנדרטיים,SA, של PARA אינם יכולים להתחרות בשאר, נקודה.
לא דיברתי על אמינות, ביצועים וכו', אך בסופו של דבר, ישנו הבדל בין אקדח שעולה 1000$ לבין אקדח שעולה 2000$(ואני מוכן להרחיב על כך). כמו שצויין בעבר, יש BMW ויש PORSCHE...-בכוונה לא הזכרתי מרצדס!!! כי אין לי, או סובארו, כי
SPS - מתקרב לשלמות...
Cybrosh כתב:במבי,
אני אשמח מאד אם אתה או מישהו אחר תוכלו להביא פה השוואה קצת יותר רצינית בין הדגמים השונים של 1911 HI CAPACITY, מה ההבדלים בינהם ובמה אחר טוב יותר מהשני...
המחירים של ה-PARA ודומיו נמצאים אכן בתחתית בגלל מדיניות הרישוי של משרד הפנים ומחירי תחמושת 0.45.
במציאות שבה מאלצים אותך לבחור בכלי אחד ויחיד שישמש אותך גם להגנה עצמית ואותו תישא 24 שעות ביממה ואולי גם לספורט בשעות הפנאי, בחירה במשקולת ששוקלת 2ק"ג ויורה כדורים במחיר 3 שקל אחד תהיה בחירה אומללה.
כנ"ל בגלל האי ודאות שיום אחד תתעורר ותמצא שמשרד הפנים מצא עוד איזו דרך יצירתית לקחת ממך את הנשק. במצב כזה למי יש חשק לקנות פלטפורמה שעולה כמה אלפי שקלים, ולהשקיע בה עוד הרבה אלפי שקלים בשיפורים?
בקיצור... במציאות כזו אין מקום למרצדס או BMW, יש בקושי מקום למאזדה לאנטיס או לסובארו...
א.
- תרמתי למען הסליק

תשובה !
חברים שלום
לידיעתכם היו לי שני פרות OPEN 0.45 מיצירותיו של איציק אריאל, ב-92 השתתפתי באליפות אירופה ירי מעשי. שבוע לפני התחרות נסדק הגוף ונהלצתי לרכוש חדש. איציק עבד על אקדחי יום יום ואפילו בלילה לאחר כל ירי עם תקלה.בתחרות לא היו לי מעצורים ועל כך אני מברך את איציק אריאל. לאחר כמה אלפי כדורים בפרה נסדק גם הגוף השני ,בזמנו דיברנו אני ואיציק עם החברה והם שאלו כמה גריין אנחנו יורים? ענינו שאנחנו יורים תע"ש 230 גריין קבוע וזו התוצאה של כדור חזק לאומת 180 גריין שיורים אמריקאים ( כדורים ממולאים עצמית). לגבי אקדחי פרא מנסיוני לאורך השנים הם מצויינים במיוחד 9 מ"מ כאשר היום עם מזמינים אקדח OPEN הם מגיעים מאובזרים לירי מעשי
לדעתי שווה . להתראות ממני יורם שטיינר 
לידיעתכם היו לי שני פרות OPEN 0.45 מיצירותיו של איציק אריאל, ב-92 השתתפתי באליפות אירופה ירי מעשי. שבוע לפני התחרות נסדק הגוף ונהלצתי לרכוש חדש. איציק עבד על אקדחי יום יום ואפילו בלילה לאחר כל ירי עם תקלה.בתחרות לא היו לי מעצורים ועל כך אני מברך את איציק אריאל. לאחר כמה אלפי כדורים בפרה נסדק גם הגוף השני ,בזמנו דיברנו אני ואיציק עם החברה והם שאלו כמה גריין אנחנו יורים? ענינו שאנחנו יורים תע"ש 230 גריין קבוע וזו התוצאה של כדור חזק לאומת 180 גריין שיורים אמריקאים ( כדורים ממולאים עצמית). לגבי אקדחי פרא מנסיוני לאורך השנים הם מצויינים במיוחד 9 מ"מ כאשר היום עם מזמינים אקדח OPEN הם מגיעים מאובזרים לירי מעשי
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
senior combat warrior
- סליקאי זהב

האקדח שבנה לי איציק לא היה אקדח OPEN, הוא היה אקדח לחימה.
- קנה קונוס
- עיגול כל הפינות החדות של הנשק
- פסי דריכה קדמיים מעוגלים
- כוונות פרופיל נמוך של NOVAK
- מערכת הדק ו-BEAVER TAIL של ED BROWN.
אחרי תקופת הרצה של כמה מאות כדורים ועוד איזה ליטוש פה ושם האקדח ירה הרבה מאד אלפים של כדורים בלי שום בעיה או תקלה, למעט החלפת קפיץ מחזיר וכיוונון מחדש של ההדק.
הבעיה באקדחי OPEN היא כל הקידוחים שנעשים בגוף האקדח בשביל המתאמים האופטיים, תוספת המשקל של המפצה שמפעילה עומס נוסף על הגוף ביחוד עם מתאם קוני, שימוש בקפיצים מחזירים מוחלשים, וכמובן העומס שמפעיל הכובד של הטלסקופ על הגוף בשעת ירי.
כל זה גורם לבלאי מואץ של הנשק שבלי כל התוספות והשינויים האלה היה מחזיק מעמד הרבה עשרות אלפים של כדורים.
לזה צריך להוסיף עוד שני גורמים..:
1. הרבה דברים איציק למד על בשרנו...איציק של 1992 זה לא איציק של 1995...אפשר היה לראות את ההבדלים בעבודות שלו באלבום שיהיה לו בחנות.
2. גם PARA של 1992 זה לא PARA של היום. הרבה מים עברו במיסיסיפי מאז הגופים המרובעים והמגושמים שהם יצרו אז, דרך ה-SLIM BODY שיצא אחר כך והמוצרים שקיימים עכשיו בשוק.
א.
- קנה קונוס
- עיגול כל הפינות החדות של הנשק
- פסי דריכה קדמיים מעוגלים
- כוונות פרופיל נמוך של NOVAK
- מערכת הדק ו-BEAVER TAIL של ED BROWN.
אחרי תקופת הרצה של כמה מאות כדורים ועוד איזה ליטוש פה ושם האקדח ירה הרבה מאד אלפים של כדורים בלי שום בעיה או תקלה, למעט החלפת קפיץ מחזיר וכיוונון מחדש של ההדק.
הבעיה באקדחי OPEN היא כל הקידוחים שנעשים בגוף האקדח בשביל המתאמים האופטיים, תוספת המשקל של המפצה שמפעילה עומס נוסף על הגוף ביחוד עם מתאם קוני, שימוש בקפיצים מחזירים מוחלשים, וכמובן העומס שמפעיל הכובד של הטלסקופ על הגוף בשעת ירי.
כל זה גורם לבלאי מואץ של הנשק שבלי כל התוספות והשינויים האלה היה מחזיק מעמד הרבה עשרות אלפים של כדורים.
לזה צריך להוסיף עוד שני גורמים..:
1. הרבה דברים איציק למד על בשרנו...איציק של 1992 זה לא איציק של 1995...אפשר היה לראות את ההבדלים בעבודות שלו באלבום שיהיה לו בחנות.
2. גם PARA של 1992 זה לא PARA של היום. הרבה מים עברו במיסיסיפי מאז הגופים המרובעים והמגושמים שהם יצרו אז, דרך ה-SLIM BODY שיצא אחר כך והמוצרים שקיימים עכשיו בשוק.
א.
- תרמתי למען הסליק

המחירים של ה-PARA ודומיו נמצאים אכן בתחתית בגלל מדיניות הרישוי של משרד הפנים ומחירי תחמושת 0.45.
אין קשר למשרד הפנים, אני מדבר על מחירי שוק בארה"ב.
STI, מתחילים(2011 או HI CAP מבוססי 1911)ב-1600$ ומגיעים ל3200$.
Nowlin מתחילים ב-1800$ ומגיעים ל-5000$
LES BAER ו-CASPIAN אותו הדבר.
PARA מתחילים ב-600$-1200$. *שוב, מדובר ב-HI CAP עם הדק SA.
נשקים כמו BRAZOS או BEDELL שעושים Customization מלא מגיעים בכיף ל-3000-4000$.
ההשוואה שעשיתי היא על אקדחים שיוצאים מן המפעל(ולא על עבודת נשקים CUSTOM) והיא לגבי מחירים - מחירים משקפים את העבודה ואיכות החומרים שהושקעו בכלי. לדוגמה, Match Grade Barrel לעומת קנה רגיל. כוונות ADJUSTABLE לעומת כוונות רגילות. גוף אלומיניום לעומת פלדת אל חלד.THUMB SAFETY מוגדל וכו'. אני מתכוון לחלקים שיוצאים מאותו המפעל ולא של חברות שונות המתמחות בכך.
איציק לקח את ה-PARA שלך והפך אותו לCUSTOM, זה כבר לא הPARA הסטנדרטי שיצא מהמפעל ועולה 800$. זה כמו לקחת אוטו, לשפר אותו, ולהפוך אותו למכונית מירוץ. אותו דבר לגבי RACEGUNS.
המציאות עליה דיברתי, ואני חושב שהזכרתי זאת, היא בארה"ב ולא במדינת ישראל הקטנה.
לגבי השוואה קצת יותר רצינית, אם היינו חיים במדינה המאפשרת זאת, הייתי עונה לאתגר.
קומפנסטורים היום, קונים מטיטניום בשביל להקל על המשקל.
**יורם. אין ל-PARA בקטלוג אקדחי OPEN.
SPS - מתקרב לשלמות...
לפארה יש שני קווי מוצרים.
1. אקדחים שלמים, כפי שאתה מכיר.
2. גופי אקדחים לעבודות CUSTOM. הגופים האלה מגיעים ערומים לגמרי בקופסה כשכל הציוד הנלווה הוא מחסנית אחת והפלסטיקים של הקת. הגופים האלה הם גם OVERSIZE ודורשים התאמה ידנית של נשק.
איציק היה עובד על הגופים האלה ובונה מהם אקדחים לפי ההזמנה והתקציב שלך... היו לו חלקים החל מצינות וקנים של תע"ש וכלה בצינות של CASPIAN וקנים של CLARK...
בכל מקרה...דבר אחד אני מוכן להבטיח לך, שבארץ אף אחד לא יהיה מוכן לשלם לך $5000 על אקדח STI... אתה תהיה מאושר עד לב השמים אם תצליח למכור אותו ב-1500 שח.
ורק בשביל הדוגמא, אני יכול להגיד לך שעדין לא מצאתי קונה ל-USP .45 שלי....
א.
1. אקדחים שלמים, כפי שאתה מכיר.
2. גופי אקדחים לעבודות CUSTOM. הגופים האלה מגיעים ערומים לגמרי בקופסה כשכל הציוד הנלווה הוא מחסנית אחת והפלסטיקים של הקת. הגופים האלה הם גם OVERSIZE ודורשים התאמה ידנית של נשק.
איציק היה עובד על הגופים האלה ובונה מהם אקדחים לפי ההזמנה והתקציב שלך... היו לו חלקים החל מצינות וקנים של תע"ש וכלה בצינות של CASPIAN וקנים של CLARK...
בכל מקרה...דבר אחד אני מוכן להבטיח לך, שבארץ אף אחד לא יהיה מוכן לשלם לך $5000 על אקדח STI... אתה תהיה מאושר עד לב השמים אם תצליח למכור אותו ב-1500 שח.
ורק בשביל הדוגמא, אני יכול להגיד לך שעדין לא מצאתי קונה ל-USP .45 שלי....
א.
- תרמתי למען הסליק

איתמר,
כל חברה שמכבדת עצמה, מוכרת receivers עירומים או KITS הכולל עוד מספר חלקים. ואין לי שום דבר נגד PARA! ההיפך, לא הייתי מתנגד להניח את ידי על אחד ולשפר אותו בצורה רצינית כמו שאתה עשית.
הלוואי שהיה לנו היום כמה איציקים כאלה שמוכנים לעשות מה שאנחנו נגיד להם ע"פ תקציב וכו', אך ALAS , אין לנו כאלה! ואנו נאלצים להשלים עם מה שקורה פה. גם את הסוחרים בארץ אני לא מאשים, הם אחרי הכל צריכים להרוויח משהו, ואם אקדח X עולה 2000$, אז בארץ מחירו ירקיע לשחקים...וחבל.
דווקא בעניין הSTI, אני חולק עלייך. אמנם אנשים לא ישלמו 5000$, אבל 1500-3000$ , כאשר 3000$ מתייחס לחדש, אני חושב שכן. אני מדבר על יורי ירי מעשי כמובן.(ראה כדוגמה את ה-SPS). נכון שמדובר על שוק קטן, אבל שוב זה מה שיש. אם מישהו כבר ירכוש/ימכור STI, תהיה בטוח שמדובר ברוב המקרים ביורה ירי מעשי(יעבור בתוך "המשפחה")או מישהו שיודע להעריך את מה שיש לו ביד.
אם היה לי תקציב לתחמושת 45 כל שבוע, הייתי לוקח ממך את ה-USP מזמן. יש בעיה עם ה-USP45. אחד...תחמושת, שתיים, אין לו חלקי החלפה מתאימים(שהרי הגוף והחלקים של 9/40 שונים).
כל חברה שמכבדת עצמה, מוכרת receivers עירומים או KITS הכולל עוד מספר חלקים. ואין לי שום דבר נגד PARA! ההיפך, לא הייתי מתנגד להניח את ידי על אחד ולשפר אותו בצורה רצינית כמו שאתה עשית.
הלוואי שהיה לנו היום כמה איציקים כאלה שמוכנים לעשות מה שאנחנו נגיד להם ע"פ תקציב וכו', אך ALAS , אין לנו כאלה! ואנו נאלצים להשלים עם מה שקורה פה. גם את הסוחרים בארץ אני לא מאשים, הם אחרי הכל צריכים להרוויח משהו, ואם אקדח X עולה 2000$, אז בארץ מחירו ירקיע לשחקים...וחבל.
דווקא בעניין הSTI, אני חולק עלייך. אמנם אנשים לא ישלמו 5000$, אבל 1500-3000$ , כאשר 3000$ מתייחס לחדש, אני חושב שכן. אני מדבר על יורי ירי מעשי כמובן.(ראה כדוגמה את ה-SPS). נכון שמדובר על שוק קטן, אבל שוב זה מה שיש. אם מישהו כבר ירכוש/ימכור STI, תהיה בטוח שמדובר ברוב המקרים ביורה ירי מעשי(יעבור בתוך "המשפחה")או מישהו שיודע להעריך את מה שיש לו ביד.
אם היה לי תקציב לתחמושת 45 כל שבוע, הייתי לוקח ממך את ה-USP מזמן. יש בעיה עם ה-USP45. אחד...תחמושת, שתיים, אין לו חלקי החלפה מתאימים(שהרי הגוף והחלקים של 9/40 שונים).
SPS - מתקרב לשלמות...
כמה נשקים בעלי שם בארץ ובעולם אתה מכיר שמשתמשים בגופים של PARA כפלטפורמה לשיפורים (למעט LES BAER)?
הרוב המוחלט לא משתשים. למה?
כי יש כיום אופציות טובות בהרבה, דוגמת 2011
כי הגופים האלו נסדקים,
כי הם שוברים את עצר המחלק יותר מידי פעמים,
כי חלקים סטנדרטיים של 1911 לא מתאימים להם,
כי הם דורשים יותר עבודה מאשר כל פלטפורמה אחרת,
כי המחסניות שלהם לא אמינות,
כי יש בהם מנגנון אבטחת נוקר (כמו בסדרה 80 של קולט) וזה מעצבן
מי מהם משתמש בTOP END מקורי של PARA? אף אחד
מי ניסה להחליק צינה של PARA על גוף של 1911 אחר? -(גם אם זה חתוך עבור קנה עם רמפה) הרבה ניסו. אף אחד לא הצליח. גם ההפך לא עובד.
PARA "משלב" קנה עם רמפה אינטגראלית ונעילה קדמית בעזרת בושינג. מין בן כילאים לא מובן.
ועוד לא הזכרנו את מצאי החלקים בארצנו הקטנטונת.
ולבסוף, בואו לתחרות ירי מעשי. כמה פארות תראו שם?
הרוב המוחלט לא משתשים. למה?
כי יש כיום אופציות טובות בהרבה, דוגמת 2011
כי הגופים האלו נסדקים,
כי הם שוברים את עצר המחלק יותר מידי פעמים,
כי חלקים סטנדרטיים של 1911 לא מתאימים להם,
כי הם דורשים יותר עבודה מאשר כל פלטפורמה אחרת,
כי המחסניות שלהם לא אמינות,
כי יש בהם מנגנון אבטחת נוקר (כמו בסדרה 80 של קולט) וזה מעצבן
מי מהם משתמש בTOP END מקורי של PARA? אף אחד
מי ניסה להחליק צינה של PARA על גוף של 1911 אחר? -(גם אם זה חתוך עבור קנה עם רמפה) הרבה ניסו. אף אחד לא הצליח. גם ההפך לא עובד.
PARA "משלב" קנה עם רמפה אינטגראלית ונעילה קדמית בעזרת בושינג. מין בן כילאים לא מובן.
ועוד לא הזכרנו את מצאי החלקים בארצנו הקטנטונת.
ולבסוף, בואו לתחרות ירי מעשי. כמה פארות תראו שם?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
Cybrosh כתב:איתמר,
אני חושב שסיכמת את המצב הייטב.... בארצינו הקטנה והמסכנה אין מקום ואין שוק לפלטפורמות אקזוטיות מכל סוג שהוא....ולכלים בקוטר מעל 9ממ.
ויש לי חדשות בשבילך, גם ל-USP 9/40 לא תמצא פה חלפים.
א.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד