STI TruSight ללכת עם להחשב בלי
אין גבול לקידמה
חבל על הזמן.
רעיון מבריק.
נקווה שהיישום מוצלח לא פחות.
רעיון מבריק.
נקווה שהיישום מוצלח לא פחות.
- סליקאי כסף
אכן רעיון מצויין!
דרך אגב, מה הרעיון כאן בדיוק? האם ישנם הסברים או שרטוטים של המתקן הזה או רק תמונה יפה? לא מצאתי דבר מלבד תמונה באתר של STI, כמעט נראה כמו מתיחה.
קומפנסטור הודף גזים כלפי מעלה ואת האקדח כלפי מטה, ביעילות כזו או אחרת. אם המתקן הזה לא הודף כלום הייתי רוצה לדעת איך הוא מתיימר לעבוד לפני שאני מתעניין במחיר, האם יש למישהו מידע נוסף?
תודה.
דרך אגב, מה הרעיון כאן בדיוק? האם ישנם הסברים או שרטוטים של המתקן הזה או רק תמונה יפה? לא מצאתי דבר מלבד תמונה באתר של STI, כמעט נראה כמו מתיחה.
קומפנסטור הודף גזים כלפי מעלה ואת האקדח כלפי מטה, ביעילות כזו או אחרת. אם המתקן הזה לא הודף כלום הייתי רוצה לדעת איך הוא מתיימר לעבוד לפני שאני מתעניין במחיר, האם יש למישהו מידע נוסף?
תודה.
רק הזמן יגיד אם מדובר ברעיון גאוני או שיווקי.
דווקא האמריקאים לא מתלהבים מן הכלי וההמצאה ה"חדשה" בכלל. הם טוענים שכבר שנים, אנשים שם בונים עצמאית כלים כאלה, רק שאלה אינם עוברים לשלב הבא - פס הייצור. הרבה מאמינים שמדובר בגימיק שיווקי שבא להתחרות עם דגמי ה-sight tracker של SVI.
למי שלא יודע מהם דגמי ה- sight tracker, ראו תמונה מצורפת.
ומה טוב בהם? הקנה "נשאר" במקום ולא זז אחורה - וכך הכוונת שעליו נשארת במקום, ופה הטענה לדיוק יותר גבוה שהרי הצינה עם כוונת עליה, זזה.
גם לי יש כזה.
דווקא האמריקאים לא מתלהבים מן הכלי וההמצאה ה"חדשה" בכלל. הם טוענים שכבר שנים, אנשים שם בונים עצמאית כלים כאלה, רק שאלה אינם עוברים לשלב הבא - פס הייצור. הרבה מאמינים שמדובר בגימיק שיווקי שבא להתחרות עם דגמי ה-sight tracker של SVI.
למי שלא יודע מהם דגמי ה- sight tracker, ראו תמונה מצורפת.
ומה טוב בהם? הקנה "נשאר" במקום ולא זז אחורה - וכך הכוונת שעליו נשארת במקום, ופה הטענה לדיוק יותר גבוה שהרי הצינה עם כוונת עליה, זזה.

גם לי יש כזה.
SPS - מתקרב לשלמות...
Cybrosh כתב:רק הזמן יגיד אם מדובר ברעיון גאוני או שיווקי.
גם לי יש כזה.
אתה מתכוון לקנה סטטי ממש כמו שיש לאקדחי BLOWBACK?
או בסך הכל לקנה שהכוונת ממוסמרת עליו?
איציק אריאל היה בונה הרבה כאלה. ברוב האקדחים שהוא היה בונה הוא היה ממסמר את הכוונת הקידמית על הקומפנסטור.
א.
- תרמתי למען הסליק
טעות שלי בניסוח,
לא מדובר בקנה קבוע blowback שהרי הקנה זז. וגם לא מדובר בקומפנסטור, אלא בקנה רגיל עם שרוול שמולבש עליו. הכוונה, שוב, שלעומת כוונת קדמית היושבת על צינה וכביכול זזה, הכוונת ב-sight tracker "נשארת" במקומה ואינה 'זזה' אחורה וקדימה עקב תנועת הצינה. טוענים שהדיוק במצב כזה גובר. כמה זה אפקטיבי...אני לא יודע.
לא מדובר בקנה קבוע blowback שהרי הקנה זז. וגם לא מדובר בקומפנסטור, אלא בקנה רגיל עם שרוול שמולבש עליו. הכוונה, שוב, שלעומת כוונת קדמית היושבת על צינה וכביכול זזה, הכוונת ב-sight tracker "נשארת" במקומה ואינה 'זזה' אחורה וקדימה עקב תנועת הצינה. טוענים שהדיוק במצב כזה גובר. כמה זה אפקטיבי...אני לא יודע.
SPS - מתקרב לשלמות...
אחת הסיבות העיקריות לבניה של קנה כזה היא להוסיף משקל לחלק הקדמי של האקדח. עיבוד הצינה עבור הקנה הזה אינו מאפשר התקנה של להב בצורה קונבנציונלית.
לא מדובר ב"שרוול" שמוברג על הקנה אלא בקנה הייבריד מקורי אך ללא חורים
עניין השרוולים הוא חיקוי של הקנים המעולים של Schuemann שמייצר את הקנים עבור SVI (אי אפשר לטעות בציפוי המוזהב של הסידרה הזאת)
המצאות הכוונת על הקנה אינה מוסיפה דבר לעניין הדיוק וזה מ 2 סיבות:
1- הקנה עדין זז לאחור ועימו הכוונת.
2- הכוונת האחורית עדין מורכבת על הצינה וזזה יחד איתה.
במצב שבו 2 הכוונות מורכבות על הצינה שתיהן זזות יחד והיחס בינהן תמיד נשמר, לעומת תנועה נפרדת של כל אחת מהכוונות בשיטה של SVI.
התקנת הלהב על הקומפנסטור נעשת כדי להגדיל ככל הניתן את המרחק בין הכוונות ובכך את דיוק האקדח
לא מדובר ב"שרוול" שמוברג על הקנה אלא בקנה הייבריד מקורי אך ללא חורים
עניין השרוולים הוא חיקוי של הקנים המעולים של Schuemann שמייצר את הקנים עבור SVI (אי אפשר לטעות בציפוי המוזהב של הסידרה הזאת)
המצאות הכוונת על הקנה אינה מוסיפה דבר לעניין הדיוק וזה מ 2 סיבות:
1- הקנה עדין זז לאחור ועימו הכוונת.
2- הכוונת האחורית עדין מורכבת על הצינה וזזה יחד איתה.
במצב שבו 2 הכוונות מורכבות על הצינה שתיהן זזות יחד והיחס בינהן תמיד נשמר, לעומת תנועה נפרדת של כל אחת מהכוונות בשיטה של SVI.
התקנת הלהב על הקומפנסטור נעשת כדי להגדיל ככל הניתן את המרחק בין הכוונות ובכך את דיוק האקדח
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
לחזק את דבריו של דוני :
1. הרעיון המקורי, שעוקבים אחרי הכוונת הקדמית שאינה "זזה" כביכול-היא זזה פחות בהשוואה לכוונת קדמית רגילה על צינה.
2. הטענה היא שוב, שניתן לעקוב אחרי שתי נקודות למען דיוק, והיא שתי הכוונות, גם הקדמית וגם האחורית.
3. כאשר יורים, נוצר פיתול/רוטציה שנספג/ת/נעצר/ת/מטופל/ת ע"י ה'רגל' התחתונה של הקנה וה-FRAME כאשר הקנה זז מהנעילה. השרוול או הקנה, מחקה את אותה הכוונה בצד השני ומשווה ומאזן את תנועת הקנה הקצרה אחורה, איפה שכוחות הפיתול מדוכאים שוב, ע"י הרגל של הקנה והFRAME. זה אמור לשפר את הדיוק.
4. האקדח במקרה זה גם לא משתולל, או בשפתנו הלא מדוייקת "לא זז" ולכן ניתן לשמור על דיוק גבוה יותר.
*כמו שנאמר ע"י נשק אמריקאי גדול....עדיף להשקיע באקדח רגיל ואימונים מאשר לקנות כל gadget חדש שיוצא לשוק. ראו את כל היורים הגדולים והאקדחים שלהם.
1. הרעיון המקורי, שעוקבים אחרי הכוונת הקדמית שאינה "זזה" כביכול-היא זזה פחות בהשוואה לכוונת קדמית רגילה על צינה.
2. הטענה היא שוב, שניתן לעקוב אחרי שתי נקודות למען דיוק, והיא שתי הכוונות, גם הקדמית וגם האחורית.
3. כאשר יורים, נוצר פיתול/רוטציה שנספג/ת/נעצר/ת/מטופל/ת ע"י ה'רגל' התחתונה של הקנה וה-FRAME כאשר הקנה זז מהנעילה. השרוול או הקנה, מחקה את אותה הכוונה בצד השני ומשווה ומאזן את תנועת הקנה הקצרה אחורה, איפה שכוחות הפיתול מדוכאים שוב, ע"י הרגל של הקנה והFRAME. זה אמור לשפר את הדיוק.
4. האקדח במקרה זה גם לא משתולל, או בשפתנו הלא מדוייקת "לא זז" ולכן ניתן לשמור על דיוק גבוה יותר.
*כמו שנאמר ע"י נשק אמריקאי גדול....עדיף להשקיע באקדח רגיל ואימונים מאשר לקנות כל gadget חדש שיוצא לשוק. ראו את כל היורים הגדולים והאקדחים שלהם.
SPS - מתקרב לשלמות...
Cybrosh כתב:הרעיון המקורי, שעוקבים אחרי הכוונת הקדמית שאינה "זזה" כביכול-היא זזה פחות בהשוואה לכוונת קדמית רגילה על צינה.
א. הגיע הזמן שתרים אלי טלפון!!!
ב. אני לא כ"כ מסכים איתך, הלהב (הכוונת הקדמית) משנה את מיקומו כשהוא ממוקם על הקנה במידה רבה יותר מאשר אם הוא ממוקם על הצינה.
במקרה של כוונת סטנדרטית, הצינה נעה לאחור כשהכוונת שומרת על גובהה יחסית ליד האוחזת באקדח, בעוד שבלהב המותקן על הקנה הכוונת עולה בממוצע בין 0.5-1.5 ס"מ, יחסית - שינוי דרסטי.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
עם כל הכבוד הראוי אבל שוובי או ריקרדו (למי שזוכר) אוחזים באקדח וזה CZ TS אז הקפיצה אינה קפיצה כלל... 

עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד